شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۳ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۱۳

  • غفلت از توسعه در بودجه آب و برق

    دنیای اقتصاد: بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ حاکی از این است که احکام مندرج در این برنامه در بخش آب و برق به هیچ عنوان پوشش‌دهنده نیازهای بودجه‌ای از منظر مقادیر اعتباری و تقنینی یک‌ساله، به‌ویژه براساس برنامه هفتم توسعه نیست. این در حالی است که استفاده از ظرفیت قوانین بودجه سنواتی برای دستیابی به اهداف برنامه‏‏‌های پنج‌ساله و تسهیل اجرای قوانین ضروری است و در نظر گرفتن احکام بودجه‌ای مرتبط با این قوانین بالادستی اجتناب ناپذیر است.
  • افزایش ۴۰ برابری عوارض صادراتی مواد معدنی تحریم هوشمند داخلی است

    دنیای‌اقتصاد: عضو اتاق ایران با بیان اینکه افزایش ۴۰برابری عوارض صادراتی مواد معدنی، تحریم هوشمند داخلی است، گفت که در حال مذاکره با دولت و مجلس برای اصلاح و تعدیل این سیاست هستیم. سجاد غرقی، نایب‌رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌‌‌وگو با خبرگزاری مهر، در مورد اعمال عوارض صادراتی بر محصولات معدنی، اظهار کرد: ابلاغیه اخیر اثرات منفی شدید، دفعی و سریعی روی بازارها دارد. این مساله باعث تعلیق قراردادها، توقف پرداخت‌‌‌ها و از دست رفتن بازارها در کوتاه‌مدت و میان‌مدت می‌شود.
  • لزوم نوسازی ناوگان ماشین‌آلات معدنی با مدیریت واردات و ارتقای توان ساخت داخل

    دنیای‌اقتصاد: نشست تخصصی «عارضه‌یابی فرسودگی ناوگان ماشین‌آلات معدنی و ارائه پیشنهادهای سیاستی در راستای نوسازی آن» با حضور ابوذر جمشیدوند مدیرکل دفتر ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی، ساختمانی و معدنی وزارت صمت، محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران، بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، ‌‌‌صنایع، معادن و کشاورزی ایران، حسین قربانی مدیرعامل شرکت هپکو، حامد عادلی‌نیک مدیر گروه معدن و صنایع معدنی و جمعی از مدیران و پژوهشگران در موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی برگزار شد.
  • ارزبری تولید فولاد به ۶۵دلار در هر تن کاهش یافت

    دنیای‌اقتصاد: رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: ارزبری تولید فولاد کاهش قابل ملاحظه‌ای یافته و با بیش از ۶۰‌درصد کاهش به ۶۵دلار به ازای هر تن رسیده است. به گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، بهرام سبحانی با اشاره به نقش نهضت بومی‌‌‌سازی در کاهش ارزبری در تولید فولاد گفت: از سال ۱۳۹۷ که نهضت بومی‌سازی و بهره‌برداری حداکثری از توان ساخت داخل در زنجیره فولاد با قوت و همت مضاعفی دنبال شد، ارزبری تولید فولاد کاهش قابل‌ملاحظه‌ای یافته و با بیش از ۶۰‌درصد کاهش به ۶۵دلار به ازای هر تن رسیده است. وی ادامه ‌‌‌داد: یکی از بارزترین جلوه‌گاه‌‌‌های این دستاورد، جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد است که هرساله به همت انجمن تولیدکنندگان فولاد و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، وزارتخانه‌‌‌های صمت و علوم و سازمان ایمیدرو برگزار می‌شود و در آن شرکت‌های بزرگ فولادی و معدنی فرصت‌‌‌های ساخت داخل خود را ارائه می‌کنند.
  • فرش ایرانی از عرش افتاد

    فرش قرن‌ها است که در جهان به‌عنوان نماد تولید باکیفیت ایرانی شناخته می‏شود. با این وجود، این بخش حال و روز خوبی ندارد. در سال۷۳ صادرات فرش ایرانی ۲میلیارد و ۱۱۲میلیون دلار، معادل ۴۵درصد صادرات غیرنفتی ایران بوده، اما در سال۱۴۰۱، تنها ۵۰.۷ میلیون دلار فرش ایرانی به دیگر کشورها صادر شده است. فعالان بخش خصوصی در همایش توسعه تجارت فرش دستباف و صنایع دستی در اتاق ایران به بررسی چالش‌های این صنعت پرداخته‌اند. اعمال تحریم‌های سازمان ملل، اولین شوک جدی به صادرات فرش ایران را وارد کرد، پس از سال‌۹۱، صادرات فرش ایرانی پیوسته کاهش یافته است.
  • اعلام شیوه جدید رفع تعهد ارزی

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس مصوبه ‌کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، استفاده از پروانه‌‌‌‌‌های صادراتی سال‌۱۴۰۱ برای بازگشت ارز حاصل از صادرات تا پایان دی سال‌جاری امکان‌پذیر شده و در عین حال، کوتاژهای صادراتی متعهدین ارزی سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ برای فروش حواله ارزی در سامانه نیما و فروش اسکناس در سامانه سنا جهت ایفای تعهد ارزی صادرات سال‌های یادشده ایجاد شده‌است.
  • افت ۱۳‌درصدی تجارت با ترکیه

    دنیای‌اقتصاد: اداره آمار ترکیه از رشد ۱۸‌درصدی تجارت این کشور با ایران در یازدهمین ماه سال‌۲۰۲۳ خبر داد و کل تجارت دو کشور از ابتدای این سال‌را ۵‌میلیارد دلار اعلام کرد.
  • رقابت نزدیک چین و روسیه در آسیای‌مرکزی

    دنیای‌اقتصاد: جدیدترین آمارها نشان می‌دهد که چین با عبور از روسیه، بزرگ‌ترین شریک تجاری کشورهای آسیای‌مرکزی شده‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر