غضنفری در ابتدای این جلسه با اشاره به سوابق موفق کاری بین دو کشور ایران و قزاقستان، اظهار کرد: صندوق به دو شکل می‌تواند به توسعه همکاری‌ها کمک کند؛ شکل نخست این است که فاینانس مورد نیاز بخش خصوصی را تامین و در شکل دوم، صندوق خود راسا سرمایه‌گذاری کند. او تصریح کرد: با توجه به وجود صندوق مشابه صندوق توسعه ملی در کشور قزاقستان، می‌توانیم تعداد شیوه‌های رابطه را گسترش دهیم. در واقع نوع سومی از رابطه به عنوان «صندوق مشترک» نیز شکل بگیرد. رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی، با بیان اینکه تماس‌هایی بین صندوق توسعه ملی ایران و صندوق ثروت ملی قزاقستان انجام شده و گفت‌وگوهای اولیه نیز صورت گرفته است، تاکید کرد که سفیر قزاقستان لازم است صندوق ثروت ملی کشور خود را در جریان مذاکرات امروز قرار دهد.

او با اشاره به زمینه‌های همکاری بین دو کشور، توضیح داد: در برخی حوزه‌ها، از جمله کشت فراسرزمینی، می‌توانیم با قزاقستان همکاری داشته باشیم؛ چرا که کشور قزاقستان دارای زمین‌های پهناور و آب‌های فراوان است، همین‌طور انوع عناصر نادر و مواد معدنی نیز در قزاقستان یافت می‌شود؛ پس دومین حوزه همکاری ما می‌تواند در بخش معدن باشد. حوزه بعدی فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی است که با توجه به توسعه‌ آن در قزاقستان می‌توانیم همکاری‌هایی در این حوزه داشته باشیم.

غضنفری با اشاره به تعدد پروژه‌های بخش انرژی در ایران، اظهار کرد: قاعدتا صندوق ثروت ملی قزاقستان می‌تواند در این پروژه‌ها سرمایه‌گذاری‌های خوبی داشته باشد و صندوق توسعه ملی به عنوان بزرگ‌ترین صندوق ارزی ایران قادر به تضمین سرمایه‌گذاری در ابعاد مختلف اقتصادی و سیاسی است و ریسک‌های تجاری آن را به طور کامل تضمین می‌کند. در ادامه حسین عیوضلو، عضو هیات عامل و معاون سرمایه‌گذاری خارجی صندوق توسعه ملی، با بیان اینکه صندوق توسعه ملی در یک سال اخیر اقدام‌های خوبی داشته است، افزود: یکی از نمونه‌های آن ایجاد مراحل مقدماتی تاسیس صندوق اکو بین ۷ کشور عضو سازمان همکاری‌های اکو است که کشور قزاقستان نیز جزو آنهاست. خوشحال می‌شویم در این عرصه همکاری‌های لازم را داشته باشیم. عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی، با ذکر اینکه صندوق در یک سال اخیر دستور سرمایه‌گذاری خارجی را نیز اخذ کرده است، گفت: در این راستا چند کشور خارجی را به عنوان اهداف سرمایه‌گذاری خود مدنظر قرار داده‌ایم.

طبق IPS صندوق توسعه ملی، هم‌اکنون صندوق‌های کشورهای همسایه و ایجاد صندوق مشترک دوجانبه در دستور کار است که در این زمینه نیز با کشور روسیه و چند کشور آفریقایی بحث‌های جدی را آغاز کرده‌ایم. او با اشاره به انجام مذاکرات اولیه مابین صندوق توسعه ملی و صندوق ثروت ملی قزاقستان، افزود: در نشست اخیر کمیسیون مشترک اقتصادی بین ایران و قزاقستان با مسوولان این صندوق دیداری داشتیم و هدف اصلی ما از دعوت جناب سفیر، پیگیری آن و رسیدن به یک تفاهم مشترک بین دو طرف است.

در ادامه آشکات اُرازبای، سفیر قزاقستان در ایران، ضمن استقبال از برنامه‌های صندوق توسعه ملی جهت توسعه روابط در کشور قزاقستان، افزود: آنچه مسلم است طرح‌ها و برنامه‌های مورد‌نظر باید در ابتدا توسط افراد ذی‌صلاح و تیم کارشناسی و فنی در قزاقستان بررسی شود؛ ولی به طور کلی می‌توان گفت کلیه پیشنهادها قابل اجرا و شدنی است. او گفت: ما به طور رسمی پیشنهاد طرف ایرانی و صندوق توسعه ملی و علاقه‌ شما برای همکاری اقتصادی با قزاقستان را منعکس می‌کنیم و در این راستا پیشنهاد من این است که هیاتی از قزاستان جهت انجام مذاکرات در آینده نزدیک وارد ایران شود. سفیر قزاقستان تصریح کرد: کشور قزاقستان در تمام زمینه‌های کشاورزی، انرژی و فناوری اطلاعات که توسط رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی مطرح شد، توانایی‌های لازم را دارد و می‌تواند همکاری کند.