وضع منع آمد و رفت در فرگوسن آمریکا

گروه بین‌الملل: با افزایش ناآرامی‌ها در شهر فرگوسن آمریکا، فرماندار ایالت میسوری دستور برقراری ساعت منع آمد و شد صادر کرده است. به گزارش بی‌بی‌سی، تظاهرات‌کنندگان در فرگوسن به قتل یک نوجوان به دست پلیس معترضند. آنها همچنین به خشونت بیش از حد پلیس و تلاش ماموران پلیس برای «نمایش قدرت» اعتراض دارند.

جی نیکسون، فرماندار میسوری اعلام کرد ساعات منع آمد و شد به وقت محلی از نیمه شب تا پنج صبح در حاشیه شهر سنت لوئیس که محل کشته شدن مایکل براون، ۱۸ ساله بوده و اکنون کانون ناآرامی‌ها است برقرار خواهد شد.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که در یک هفته گذشته درگیری میان معترضان و پلیس ضدشورش در ناحیه سیاهپوست‌نشین فرگوسن ادامه یافت.

درگیری از آنجا شروع شد که شنبه هفته گذشته، یک پلیس سفیدپوست با شلیک چند گلوله مایکل براون، نوجوان تنومند سیاهپوست را که به تازگی از دبیرستان فارغ‌التحصیل شده بود، کشت.

نحوه کشته شدن مایکل براون محل اصلی مناقشه میان معترضان و مقام‌های محلی است.

در حالی که شاهدان عینی می‌گویند مامور پلیس «بی‌توجه» به دست‌های مایکل براون که به نشانه تسلیم بالای سرش رفته بوده، به او شلیک کرده است؛ پلیس می‌گوید میان این نوجوان ۱۹۳ سانتیمتری و مامورش درگیری فیزیکی روی داده و افسر پلیس از ناحیه صورت مجروح شده است.

اکنون اعلام وضعیت فوق‌العاده و برقراری ساعات منع آمد و شد پس از آن صادر می‌شود که در دو شب گذشته پلیس ایالتی مسوولیت کنترل سنت لوئیس را بر عهده گرفته بود و همزمان باراک اوباما، رئیس‌جمهوری، از پلیس و مردم خواسته بود آرامش خود را حفظ کنند.

تصاویر منتشر شده از این منطقه آن را همچون یک «منطقه جنگی» نشان می‌دهد. پلیسِ تا دندان مسلح در این تصاویر در برابر معترضانی صف کشیده است که نشانی از قصد بازگشت به خانه را ندارند.

روز شنبه، پلیس ویدئویی را برای نخستین بار منتشر کرد که در آن مایکل براون ساعاتی پیش از مرگ به یک فروشگاه دستبرد می‌زند؛ هر چند پلیس تاکید کرد که مامور پلیس هنگام متوقف کردن مایکل براون از جریان سرقت خبر نداشته است، اما پخش این ویدئو با خشم اعضای خانواده مایکل براون و معترضان در سنت لوئیس روبه‌رو شده که مدعی‌اند پلیس قصد «توجیه» عمل خود و «مخدوش کردن» چهره مقتول را دارد. خانواده مایکل براون، خواستار اعدام مامور پلیس شده‌اند. میسوری یکی از ۳۲ ایالت آمریکا است که مجازات اعدام همچنان در آن اجرا

می‌شود.

به گفته رئیس پلیس، ماموری که به براون تیراندازی کرده اکنون به مرخصی اجباری فرستاده شده است.فرگوسن از شهرهای کوچک در حومه سنت لوئیس، از شهرهای بزرگ ایالت میسوری است.

۶۷ درصد از ساکنان این شهر سیاهپوستند اما نسبت آنها در سطوح مدیریتی و امنیتی شهر ناچیز است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، وقوع یک هفته درگیری و اعتراض در این شهر خارج از سنت لوئیس آمریکا نشان می‌دهد که فقر با چه سرعتی در حاشیه شهرهای آمریکا در حال رشد است و حومه شهرها به محل زندگی بخش قابل توجهی از جمعیت فقیر این کشور تبدیل شده است. در شهر فرگوسن در ایالت میسوری که دارای جمعیتی ۲۱ هزار نفری است، نرخ فقر از سال ۲۰۰۰ به این طرف دو برابر شده و موجب برانگیخته شدن خشم شهروندان نسبت به تبعیض‌های نژادی و نابرابری‌های اقتصادی شده است.

اعتراضات گسترده به کشته شدن یک نوجوان سیاهپوست در روز ۹ آگوست، توجه جهانیان را به سمت طبقه فقیر حومه سنت لوئیس معطوف کرده است. بر اساس گزارش موسسه بروکینز، چنین چالش‌هایی منحصر به شهر فرگوسن نیستند و سرعت رشد جمعیت فقیر در حاشیه شهرهای آمریکا دو برابر مرکز شهرها است. از میامی گرفته تا دنور، حومه‌های فقیرنشین را می‌توان در همه جا مشاهده کرد. در حالی که متوسط درآمد مردم شهر فرگوسن در سال ۲۰۰۰ با متوسط ایالت میسوری در آن سال برابر بود، اما درآمد ساکنان این شهر از آن زمان به بعد رو به کاهش گذاشته است. بر اساس آمارهای دولتی، میزان متوسط درآمد این شهر در سال ۲۰۱۲ به ۳۷ هزار و ۵۰۰ دلار رسید، در حالی که متوسط درآمد در ایالت میسوری ۴۷ هزار و ۳۰۰ دلار بود. نرخ فقر در فرگوسن در سال ۲۰۱۲ به ۲۲ درصد رسید، در حالی که این رقم در سال ۲۰۰۰، ۲/۱۰ درصد بود.