شماره روزنامه ۶۰۱۳
|

  • آزمون برقی سیاستگذار خودرو

    دنیای اقتصاد: «آزمون بزرگ» وزارت صمت برای عرضه برقی‌ها از امروز آغاز شد و این در حالی است که شنیده می‌شود اختلافاتی میان سیاستگذار و شورای رقابت بر سر نحوه قیمت‌گذاری و محدودیت‌های فروش شکل گرفته است. واردات خودروهای برقی شاید به میزان فروش این خودروها حاشیه‌ساز نبود. درحال‌حاضر ۵تا ۶هزار خودروی وارداتی از گمرکات کشور ترخیص قطعی شدند و در مرحله فروش قرار گرفتند؛ این در شرایطی است که حالا شیوه عرضه این خودروها محل اختلاف شورای رقابت و وزارت صمت شده است. آنچه مشخص است قرار بود خودروهای وارداتی برقی وارد ناوگان تاکسیرانی شود؛ این در شرایطی است که به دلیل عدم حمایت‌های دولتی در این زمینه، سیاستگذار تصمیم گرفت برقی‌های وارداتی را در مرحله اول به متقاضیان خودروهای وارداتی ثبت‌نام‌کننده در سامانه یکپارچه واگذار و در مرحله بعد فروش را برای تمام اشخاص حقیقی و حقوقی آزاد اعلام کند.
  • کارنامه تولید و فروش خودرو و قطعه‌ در فروردین

    دنیای اقتصاد: جدید‌ترین گزارش منتشرشده درباره عملکرد خودروسازان در تولید و فروش نشان می‌دهد آنها در تولید دچار افت مطلق شده‌اند، اما در فروش افت‌و‌خیز نسبی داشته‌اند. طبق آماری که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در قالب گزارش «پایش حقیقی اقتصاد ایران در فروردین امسال» منتشر کرده، شاخص تولید و فروش خودرو و قطعات به جز یک آیتم در دیگر بخش‌ها منفی بوده است. بر این اساس، تولید خودرو و قطعات در هر دو بخش ماهانه و نقطه‌به‌نقطه افت کرده است. این در حالی است که فروش خودرو و قطعه در بخش ماهانه کاهش پیدا کرده، اما در حالت نقطه‌به‌نقطه بالا رفته است.
  • کانادا تعرفه خودروهای چینی را افزایش می‌دهد

    دنیای اقتصاد: وزیر تجارت کانادا اظهار کرد که کانادا در حال بررسی تعرفه‌های بالاتر بر خودروهای برقی چینی است. مری نگ، وزیر تجارت کانادا، گفت: ما در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا نیاز به افزایش تعرفه بر خودروهای برقی ساخت چین هست یا نه. او در یک مصاحبه تلفنی در نشست‌های مجمع همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه عنوان کرد که کانادا با دقت این موضوع را بررسی می‌کنیم.
  • کنایه پوتین به اقدام تعرفه‌ای آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهور روسیه گفت: خودرو‌های برقی چینی از نمونه‌های آمریکایی بهتر هستند. به گزارش مهر به نقل از راشاتودی، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در حاشیه سفر دو‌روزه خود به چین، گفت: دلیل اعمال تعرفه بر واردات خودرو‌های چینی به آمریکا، بهتر بودن این خودرو‌ها نسبت به نمونه‌های آمریکایی است. پوتین گفت: دولت آمریکا می‌خواهد جلوی ورود رقبای قوی به بازار داخلی این کشور را بگیرد و این رویکرد ناعادلانه است. وی گفت: در شرایط کنونی جهان شاهد بروز برخی رفتار‌های رقابتی ناعادلانه هستیم، و بر همین اساس است که آمریکایی‌ها بر واردات وسایل نقلیه برقی چینی تعرفه گمرکی اعمال کرده‌اند. پوتین ادامه داد: چرا این تعرفه‌ها اعمال شده است؟ به این دلیل که خودرو‌های برقی چینی بهتر شده‌اند. بلافاصله پس از ظهور یک کشور به عنوان یک قدرت صنعتی و با مزیت رقابتی بهتر، از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا سرکوب می‌شود. مقامات دولتی آمریکا بار‌ها اعلام کرده‌اند که چین اصلی‌ترین رقیب این کشور است و به همین خاطر به طور مداوم در حال اعمال محدودیت‌های اقتصادی علیه این کشور هستند.
  • فراری، فراری از توربو شارژ

    دنیای‌اقتصاد: موتور V-۱۲ جدید فراری به این زودی‌ها نمونه توربوشارژر نخواهد داشت. رئیس توسعه محصول این شرکت گفت: توربوشارژ کردن موتور در ذهن من نیست؛ فراری وقتی مجبور باشد موتور را کوچک و در عین حال توان خروجی را حفظ کند، از توربو شارژر استفاده خواهد کرد. فراری موتور V-۱۲ تنفس طبیعی ۱۲سیلندری را جانشین GT ۸۱۲ کرد، موتوری که کوچک نشد و با ۶.۵لیتر حجم هم‌اکنون ۸۳۰ اسب‌بخار تولید می‌کند. فراری پول زیادی را خرج کرد تا تضمین کند این موتور با مقررات آلایندگی Euro۶e مطابقت خواهد داشت بدون اینکه عملکرد آن به خطر بیفتد. موتور ۱۲سیلندری جدید می‌تواند در ۲.۹ثانیه به سرعت ۶۲مایل در ساعت و در ۷.۹ثانیه به سرعت ۱۲۴ برسد، درحالی‌که در راه رسیدن به حداکثر سرعت ۲۱۱ مایل در ساعت است. فراری برای هویت خود با مشکلات جدی مواجه است. خودروسازان مجبور شده‌اند موتورها را برای کاهش آلایندگی کاهش دهند و فراری در حال حاضر از انجام این کار با V-۱۲ اجتناب کرده است. با‌این‌حال، دولت‌ها در سراسر جهان ضرب‌‌الاجل‌های سختگیرانه‌‌ای را وضع می‌کنند که فروش خودروهای احتراقی را ممنوع می‌کند.
  • فروش ناگهانی خودروی برقی

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: نخستین مرحله فروش خودروهای وارداتی برقی با فریز ۱۰۰میلیون تومان سپرده در یکی از بانک‌های منتخب کلید خورد. در غیاب اطلاع‌رسانی رسمی، بانک‌ها با ارسال پیامک‌های تبلیغاتی، از ثبت‌نام برقی‌ها با بلوکه کردن مبلغ پیش‌خرید خبر دادند. در این دوره، محدودیت‌های ثبت‌نامی حذف و قیمت برقی‌ها نیز مشمول قیمت‌گذاری دستوری نیست.
  • دست دولت برای ساماندهی بازار خودرو باز است

    خانه ملت: نماینده مردم سبزوار در مجلس درباره قیمت خودروهای داخلی، گفت: شورای رقابت دستورالعمل قیمت خودرو را براساس اسناد حسابرسی‌شده، ارائه کرده است؛ نقد درستی درباره اینکه خودروسازی‌های داخلی پرهزینه خودرو تولید می‌کنند، وجود دارد در واقع هزینه تمام‌شده این صنعت بالاست. بهروز محبی نجم‌آبادی با اشاره به عملکرد هیات تحقیق و تفحص از خودروسازی‌ها، ادامه داد: باید مشخص شود چرا قیمت تمام‌شده تولید خودرو در کشور بالاست و راهکارهای رفع این مشکل چیست. وی با بیان اینکه دولت باید قانون ساماندهی صنعت خودرو را که توسط مجلس تصویب شده اجرایی کند، اضافه کرد: دست دولت در این قانون باز است و می‌تواند به هر شیوه و طریقی که می‌خواهد، مانند واردات خودروهای نو و کارکرده، ظرفیت خودروهای موجود در مناطق آزاد و... بازارخودرو را ساماندهی کند؛ این در حالی است که دولت به وظیفه خود عمل نکرده است. چرا برای واردات خودرو ارز موردنیاز در نظر گرفته نمی‌شود؟ این نماینده مردم در مجلس یازدهم درباره افزایش قیمت پژو پارس تصریح کرد: چه اتفاقی رخ داده که قیمت پژو پارس به این میزان افزایش یافته است؟
  • خروج خودروهای برقی از شمول قیمت‌گذاری دستوری

    دنیای اقتصاد: سخنگوی شورای رقابت اعلام کرد: با رای شورای رقابت خودروهای برقی از شمول مصوبه ۵۴۳ خارج شد. سپهر دادجوی توکلی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر اظهار کرد: اعضای شورای رقابت به اتفاق آرا مصوب کردند خودروهای برقی از شمولیت دستورالعمل بازار خودروهای سواری مصوبه ۵۴۳ و اصلاحات بعدی آن خارج شود. وی افزود: عرضه آسان‌تر و افزایش رقابت‌پذیری در بازار خودرو از مهم‌ترین دلایل این تصمیم بوده است. مصوبه ۵۴۳ دستورالعمل شورای رقابت برای خودروهای انحصاری است که در بهمن‌ماه ۱۴۰۱ صادر شد و هم‌اکنون بر اساس این دستورالعمل سازمان حمایت قیمت تمام‌شده خودرو را محاسبه و وزارت صمت به عنوان تنظیم‌گر فنی آن را به خودروسازان ابلاغ می‌کند.
  • معرفی خودروی برقی جدید در چین

    دنیای اقتصاد: شرکت چینی نیو یک نام تجاری مقرون‌به‌صرفه‌تر در چالش مستقیم تسلا ارائه می‌کند. شرکت چینی خودروهای برقی نیو به‌تازگی اولین خودروی خود را با نام تجاری جدید - Onvo - و با قیمت پایین‌تری عرضه کرد. هدف از عرضه این خودرو، رقابت با مدل Y تسلا، پرفروش‌ترین خودروی برقی جهان، است. ویلیام لی، مدیر اجرایی نیو، شاسی‌بلند Onvo L۶۰ را در شانگهای ارائه کرد و گفت که این شرکت قصد دارد با ۴RAV تویوتا موتور و مدل Y تسلا مقابله کند. او افزود که این خودرو جادارتر از مدل Y تسلاست. نیو از شاسی‌بلند جدید خود با قیمت ۲۱۹هزار و ۹۰۰یوان (۳۰۴۰۰دلار) رونمایی کرد که ۱۲درصد کمتر از قیمت مدل Y تسلاست که از ۲۴۹هزار و ۹۰۰یوان در چین شروع می‌شود. نیو قصد دارد تحویل این خودرو را در ماه سپتامبر آغاز کند. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، لی اظهار کرد با پیشرفت فناوری‌ها و عمیق‌تر شدن درک مردم از خودروهای الکتریکی هوشمند، امروز زمان آن فرارسیده که استانداردهای خودروهای خانوادگی را بازتعریف کنیم.
  • مقصد اشتباه خودروی وارداتی

    دنیای اقتصاد: طبق مستندات گمرک از سال گذشته تا پایان فروردین‌ماه امسال ۱۲هزار خودروی وارداتی از طریق گمرکات کشور ترخیص قطعی شده‌اند. این در شرایطی است که به تصدیق بسیاری از شهروندان، معابر کمتر شاهد تردد خودروهای وارداتی سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ است.
  • سوخت آمریکایی خودروسازان چینی

    دنیای اقتصاد: گروه اقتصاد بین‌الملل: بخش خودروسازی برقی چین در تلاش است از ظرفیت بازارهای مالی برون‌مرزی به منظور تامین مالی این صنعت بهره ببرد. این اتفاق در شرایطی رخ می‌دهد که خودروسازان چینی فعال در عرصه تولید مدل‌های برقی، به‌خصوص طی چند ماه گذشته، به کابوسی بزرگ برای برخی برندهای آمریکایی به‌ویژه تسلا - بزرگ‌ترین خودروساز برقی جهان - تبدیل شده‌اند.
  • جای خالی «بدنه» در استانداردهای خودرو

    دنیای اقتصاد: رئیس پلیس راهنمایی رانندگی فراجا با بیان اینکه هنوز «استحکام بدنه خودرو جزو استانداردهای اجباری نیست» گفت: تنها راه اثبات این موضوع که آیا ورقه استفاده شده در بدنه خودروها ایمنی لازم و کافی را دارد یا نه، راه‌اندازی مرکز آزمون تصادفات است. سردار سید‌تیمور حسینی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در دستور‌کار ویژه پلیس برای کاهش فوتی‌های تصادفات قرار دارد. بحث «ایمنی خودرو به‌ویژه استحکام بدنه خودرو» است.رئیس پلیس راهور فراجا خاطرنشان کرد: به‌تازگی سازمان ملی استاندارد اعلام کرده که اگر ثابت شود ورقه‌ای که خودروسازان برای ساخت بدنه و دیگر نقاط خودروها به کار می‌گیرند، استاندارد موردنیاز را ندارد، از تولید و شماره‌گذاری آن جلوگیری می‌کنیم.
  • پیش‌نمایش بی‌ام‌و جدید

    دنیای اقتصاد: بی‌ام‌و سری ۳ جدید را با مفهوم ویژن نئو کلاس خود پیش‌نمایش داد.معماری جدید نئو‌کلاس زیربنای سری ۳ الکتریکی خواهد بود. این خودرو باید مملو از فناوری‌های نسل بعدی خودروهای برقی باشد.سری ۳ جدید مانند نسل قبلی احتراقی خود باید یک سدان اسپرت و سه جعبه باشد. انتظار می‌رود انواع کوپه و واگن نیز به بازار عرضه شوند. بی‌ام‌و همچنین در حال برنامه‌ریزی یک همتای شاسی‌بلند است که بالقوه به نامi X۳ شناخته می‌شود و توسط کانسپت نئو کلاس X پیش‌نمایش داده می‌شود.کانسپت‌ها پیش‌نمایش چیزی را نشان می‌دهند که باید از سبک و استایل فعلی بی‌ام‌و به یک ظاهر مینیمالیستی‌‌تر و یکپارچه‌سازی با سیستم‌‌عامل تغییر کند. خطوط باید به طور چشمگیری تمیزتر و ساده‌تر از آنچه در خودروهای اخیر بی‌ام‌و دیده‌ایم، باشد. سری ۳ جدید باید از دوران مشبک خارج شود.
  • تسلا روی دور اخراج

    دنیای اقتصاد: تسلا ۶۰۱ کارمند دیگر را در کالیفرنیا اخراج می‌کند.تسلا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد قصد دارد ۶۰۱ کارمند دیگر را در کالیفرنیا اخراج کند زیرا این خودروساز مجموعه‌ای از مشاغل را در سراسر جهان کاهش می‌دهد که از یک ماه پیش در میان کاهش فروش و تشدید رقابت قیمت آغاز شد.ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، در ۱۵ آوریل گفت که این شرکت بیش از ۱۰درصد از نیروی کار جهانی خود را که در اواخر سال ۲۰۲۳ به بیش از ۱۴۰هزار نفر می‌رسید، اخراج خواهد کرد. این سازنده خودروهای برقی از آن زمان تاکنون چندین دور کاهش مشاغل را انجام داده است. افراد مطلع اظهار کردند که این شرکت قصد دارد که ۲۰درصد از تعداد کارکنان خود را کاهش دهد.این خودروساز برقی ماه گذشته اعلام کرد که ۶۰۲۰ نفر را در کالیفرنیا و تگزاس به عنوان بخشی از کاهش تعداد کارکنان اخراج خواهد کرد. کاهش مشاغل جهانی همچنین شامل ۲۸۵ کارمند در تاسیسات بوفالو نیویورک می‌شود.به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، ماسک تیم سوپرشارژر تسلا را در ۳۰ آوریل منحل کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر