شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۷۵ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۷۵

  • قوانین نانوشته تعامل در شام

    دنیای‌اقتصاد: در حالی که واشنگتن همچنان از اسرائیل حمایت می‌کند، ده‌ها حمله توسط گروه‌های مورد حمایت ایران، منافع آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار داده است. خبرگزاری الجزیره ۱۴ نوامبر در گزارشی تحلیلی از چشم‌انداز نبرد ایران و آمریکا در سوریه می‌نویسد: از زمان آغاز حمله نظامی وحشیانه اسرائیل به نوار غزه در ۷ اکتبر، ایالات متحده و گروه‌های تحت حمایت ایران در خاورمیانه به طور فزاینده‌ای در حال تبادل آتش در سوریه هستند. پایگاه‌‌‌های ایالات متحده در سوریه و عراق چند بار مورد حمله قرار گرفته‌‌‌اند که نگرانی از تشدید تنش‌‌‌های منطقه‌‌‌ای را افزایش داده است، چرا که ایران نسبت به افزایش تعداد جان باختگان در غزه هشدار داده است. بیش از ۱۱۰۰۰ فلسطینی در نزدیک به ۴۰ روز بمباران بی‌وقفه اسرائیل جان خود را از دست داده‌اند. بنابراین، آخرین مورد حملات کدام است؟ چقدر با آنچه در غزه اتفاق می‌‌‌افتد مرتبط هستند و چگونه می‌توانند تشدید شوند؟
  • حذف درآمد ۴۵همتی از برنامه هفتم

    دنیای‌اقتصاد: نمایندگان مجلس روز دوشنبه در صحن علنی مجلس برای دومین‌بار با افزایش یک‌درصدی مالیات ارزش افزوده در برنامه هفتم توسعه مخالفت کردند. پیش از این نمایندگان مجلس در ۱۵آبان‌ماه بند پ ماده۲۷ لایحه برنامه هفتم را که درخصوص افزایش مالیات ارزش افزوده بود، حذف کردند. در بند پ ماده۲۷ لایحه آمده بود که نرخ موضوع ماده(۷) مالیات ارزش افزوده در سال دوم برنامه، یک واحد درصد تا سقف ۱۰درصد به‌عنوان مالیات سهم دولت اضافه می‌شود. منابع حاصل از این موضوع متناسب با شاخص جمعیت میان استان‌ها توزیع شده و صرف طرح‌های عمرانی استانی با اولویت طرح‌های نیمه‌تمام مدارس (احداث، تخریب، بازسازی و مقاوم‌سازی)، سلامت، آب و راه می‌شود.
  • تندروهاعلیه دستگاه دیپلماسی

    دنیای‌اقتصاد: بحران غزه اختلافات داخلی میان اصولگرایان و آنها را که سوپرانقلابی خوانده می‌شوند از کف اقیانوس اختلافاتشان به روی آب آورده است. اختلاف میان آنها که جنگ می‌خواهند و آنها که به دنبال فرونشاندن آتشی هستند که می‌تواند پای ایران رابه جنگی با پایان نامعلوم بکشاند. این اختلاف درتمام سال‌های گذشته هم وجود داشته است؛ اما نه صرفا میان اصولگرایان. درتمام سال‌هایی که مذاکرات بر سر رسیدن به یک توافق برسر پرونده هسته‌ای ایران درحال انجام بود، همواره مذاکره‌کنندگان و دولت‌هایی که به دنبال برقراری آرامش و رفع اختلافات بودند به سازشکاری متهم بودند و طرفی که حریف جنگ می‌طلبید، خود را حق می‌نامید.
  • عکس روز - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵

    زاینده رود زنده شد./ باشگاه خبرنگاران جوان
  • مس سرچشمه مدیون کمک ارتش بود

    روز بعد خسروداد در محل بود. دستور داد کامیون‌ها را خالی کردند و بار را با هلی‌کوپترها به چند کیلومتر دورتر که زمین مسطح بود، بردند. کامیون‌ها هم آزاد شدند و به نزدیکی بارها رفتند و دوباره هلی‌کوپترها بار را روی کامیون‌ها قرار دادند و حرکت آغاز شد. هلی‌کوپترها در همان ناحیه چند روز باقی ماندند تا بار به کوه‌های سرچشمه رسید و تخلیه شد. البته بدون کمک هلی‌کوپترها این انتقال میسر نمی‌شد. به این ترتیب تمام تجهیزات مس سرچشمه از بندرعباس به سرچشمه که حدود ۶هزار پا از سطح دریا بالاتر بود، حمل و مجددا سوار شد و شروع به‌کار کرد. از این جهت مس سرچشمه مدیون کمک ارتش است. اکنون که به تاسیسات عظیم مس سرچشمه نگاه می‌کنید، نمی‌توانید مشکلات و زحمات حمل این همه ماشین‌آلات را به این نقطه دور افتاده تصور کنید. در آخرین سال مدیریت من در مس سرچشمه، بیمار شدم. پزشکان نمی‌دانستند که من چه بیماری دارم. روزها چندین ساعت می‌لرزیدم؛ ولی تب نداشتم. ضعف فوق‌العاده شروع شد. کم‌کم بیماری من به طول کشید. راه رفتن برایم مشکل شد. پزشکان ایران از معالجه من مایوس شدند. من به دوست دیرینم دکتر محمد یگانه که استعفا داده و به آمریکا رفته بود و در IMF یعنی صندوق بین‌المللی پول کار می‌کرد، متوسل شدم.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۸/۲۵

    روزنامه شرق دیروز در گزارشی با عنوان «زندگی در آکواریوم؟» به بررسی حقوقی و اجتماعی پیامدهای احتمالی راه‌اندازی سامانه رصد و پایش سبک زندگی مردم پرداخته است. در بخش‌هایی از این گزارش آمده: «اجرای سامانه رصد سبک زندگی اگرچه مخالفت حداکثری مردم و فعالان اجتماعی را در روزهای گذشته به همراه داشت، با موافقت حداکثری مجلسی‌ها همراه بود؛ موافقت ۱۶۲نفر از مجموع ۲۲۰نماینده حاضر در صحن مجلس در هنگام بررسی. مخالفان حاضر در صحن مجلس تنها ۱۰نفر بودند. غلامرضا نوری‌قزلجه یکی از این مخالفان است که تصویب این ماده از لایحه برنامه هفتم توسعه را «قانونی‌کردن سرک‌کشیدن به زندگی خصوصی مردم» می‌داند.»
  • تمدید معافیت تحریمی ایران

    دنیای‌اقتصاد: ایالات متحده آمریکا با تمدید معافیت عراق از تحریم‌‌های بانکی ایران، امکان ادامه بازپرداخت بدهی بغداد به تهران بر سر خرید برق را فراهم کرده است. یک روز پس از آنکه وبگاه آمریکایی «فری‌‌‌‌‌‌بیکن» خبر داد که دولت جو بایدن معافیت تحریمی را تصویب خواهد کرد که بر اساس آن، ایران به دست‌‌کم ۱۰میلیارد دلار از دارایی‌‌‌‌‌‌های مسدود شده‌‌‌‌‌‌اش در عراق دسترسی پیدا کند، وزارت خارجه آمریکا نیز این موضوع را تایید کرد.آمریکا خرداد امسال نیز به عراق اجازه داد نزدیک به سه میلیارد دلار از بدهی‌‌های ایران را بپردازد.متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره معافیت تحریمی تمدید شده برای عراق در زمینه تحریم‌‌های ایران گفت: «تا کنون، ۲۰ معافیت برای پرداخت هزینه واردات برق از سوی عراق به ایران صادر شده است. این معافیت‌‌ها به زمان دولت دونالد ترامپ و سال ۲۰۱۸ برمی‌‌گردد.»
  • پایگاه فکری مستحکم با آرایش تهاجمی؛ نیاز امروز

    پایگاه اطلاع‌‌‌‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: متن بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست‌‌‌‌اندرکاران برگزاری کنگره بین‌المللی علامه طباطبایی که در تاریخ چهار‌‌‌‌شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۲ برگزار شده بود، صبح روز گذشته در محل برگزاری همایش در قم منتشر شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌‌‌‌ای در این دیدار، مرحوم علامه را پدیده‌‌‌‌ای کم نظیر در حوزه‌‌‌‌های علمیه در قرن‌‌‌‌های اخیر خواندند و گفتند: یکی از کارهای مهم آیت‌الله سید محمد حسین طباطبایی در بحبوحه تهاجم اندیشه‌‌‌‌های وارداتی و بیگانه، جهاد فکری و تشکیل یک پایگاه فکری مستحکم و با آرایش تهاجمی بود، کاری که امروز به آن نیاز داریم.
  • آمریکا از چین برای کنترل غنی‌‌‌سازی ایران کمک می‌خواهد

    دنیای اقتصاد: عبدالرضا فرجی‌‌‌راد، دیپلمات پیشین در گفت‌‌‌وگو با خبرگزاری «ایسنا» در تحلیل خود از سفر رئیس‌‌‌جمهور چین به آمریکا گفت: «تصور می‌‌‌کنم چینی‌‌‌ها در این گفت‌‌‌وگوها دست بالا را خواهند داشت ضمن اینکه آمریکایی‌‌‌ها از این ملاقات و سفر برای گفت‌‌‌وگو استقبال کرده‌‌‌اند؛ زیرا چین تنها کشوری است که با روسیه روابط دوستانه دارد و می‌تواند وارد گفت‌‌‌وگو شود.»
  • مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا در ژنو تکذیب شد

    ایسنا: شبکه المیادین مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا در ژنو را تکذیب کرد. شبکه المیادین به نقل از منابع مطلع اعلام کرد که گزارش‌‌‌های منتشر شده در برخی رسانه‌‌‌ها مبنی بر انجام مذاکرات مستقیم میان طرف‌‌‌های ایرانی و آمریکایی در ژنو صحت ندارد.
  • ایران و لبنان خواستار جنگ گسترده نیستند

    ایسنا: سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با راشا تودی صراحتا اعلام کرد که ایران، لبنان و حزب‌‌‌الله خواستار جلوگیری از یک جنگ گسترده در منطقه هستند و در عوض آمریکا صرفا با «توقف‌‌‌های بشردوستانه» موافقت می‌کند.او با اشاره به ادعاهای مقامات آمریکایی که ایران را مقصر بمباران پایگاه‌‌‌های آمریکایی می‌‌‌دانند، بیان کرد: «آمریکایی‌‌‌ها می‌‌‌گویند که برخی گروه‌‌‌های مسلح حامی ایران در سوریه و عراق در تلاشند تا حملاتی را به پایگاه‌‌‌های نظامی آمریکایی انجام دهند. چنین ادعاهایی تازه نیستند. حضور پایگاه‌‌‌های نظامی در سوریه مشخصا غیرقانونی و در عراق سوال برانگیز است.»وی افزود: «در حالی که درگیری‌‌‌های مرزی بین نیروهای اسرائیلی و حزب‌‌‌الله که متعهد به دفاع از آرمان فلسطین است، رخ داده، اما اظهارات اخیر سید حسن نصرالله نشان داد که حزب‌‌‌الله لبنان هیچ تمایلی برای یک جنگ گسترده ندارد.»لاوروف تاکید کرد: «به طور کلی من معتقدم که ایران و لبنان دخالتی در این درگیری ندارند و این کشورها نمی‌‌‌خواهند بخشی از این درگیری و تحرکات باشند. اما ایالات متحده احتمالا می‌‌‌خواهد بحران غزه از این منطقه فراتر برود.»
  • گفت‌‌‌وگوی امیرعبداللهیان با معاون دبیرکل سازمان ملل

    فارس: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران که در ادامه رایزنی‌‌‌هایش درباره اوضاع جاری در غزه به ژنو سفر کرده، روز چهارشنبه با مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و کمک‌‌‌های اضطراری دیدار و گفت‌‌‌وگو کرد. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه روز سه‌‌‌شنبه از این سفر خبر داده بود.
  • سی ان ان : ایران به حماس ماهیگیری یاد می‌دهد

    دنیای اقتصاد: یک سند کشف شده از کامپیوتری که در داخل یک وانت‌بار حماس در خارج از غزه پیدا شده و توسط CNN از مقامات اسرائیلی به دست آمده است، نشان می‌دهد که یک فرمانده نظامی حماس درخواست بورسیه تحصیلی برای نیروهای حماس در رشته‌های مهندسی، فیزیک و فناوری در دانشگاه‌های ایران داده است. جیک تاپر و کیتی بولیلیس نویسندگان گزارش ۱۴ نوامبر نوشتند: در حالی که به طور گسترده شناخته شده که ایران از حماس حمایت مالی و نظامی می‌کند، مقامات اسرائیلی و برخی از مقامات سابق اطلاعاتی آمریکا می‌گویند این سند، مدرکی است که نشان می‌دهد در آستانه حمله ۷ اکتبر به اسرائیل، ایران به دنبال ارائه آموزش‌های فنی به حماس بوده تا تسلیحات خود را تولید کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر