10 درصد سهام «ثرود» در فرابورس  عرضه می‌شود

مهتاب رحمتعلی: گروه سرمایه‌گذاری مسکن ۱۰ درصد از سهام شرکت سرمایه‌گذاری مسکن زاینده‌رود (ثرود) را هفته آینده در فرابورس ایران به فروش می‌رساند. جلسه معارفه شرکت سرمایه‌گذاری مسکن زاینده‌رود روز گذشته در محل شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن با حضور مدیرعامل این دو شرکت و جمعی از مدیران شرکت‌های سرمایه‌گذاری، کارگزاران و سرمایه‌گذاران برگزار شد.

در ابتدای این جلسه مهندس ایرج معزی، مدیرعامل شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن درخصوص عرضه «ثرود» گفت: عرضه سهام سرمایه‌گذاری مسکن زاینده‌رود در راستای برنامه‌های هلدینگ برای ورود زیرمجموعه‌های خود به بازار سرمایه کشور صورت می‌گیرد و «ثرود» بعد از عرضه شرکت‌های سرمایه‌گذاری مسکن شمال شرق، سرمایه‌گذاری مسکن تهران و سرمایه‌گذاری مسکن شمال غرب، به‌عنوان چهارمین زیرمجموعه گروه سرمایه‌گذاری مسکن وارد بازار سرمایه می‌شود.

وی ادامه داد: سرمایه شرکت سرمایه‌گذاری مسکن زاینده‌رود ۲۰۰ میلیارد ریال است و طی هفته آینده، ۱۰ درصد از سهام این شرکت که معادل ۲۰ میلیون سهم است، در فرابورس عرضه می‌شود.

مهندس معزی تصریح کرد: گروه سرمایه‌گذاری مسکن برنامه‌ای برای عرضه بیشتر سهام ثرود در فرابورس ندارد و انجام این امر منوط به الزامات و تصمیم‌های بورس است.

در ادامه مهندس مدرس هاشمی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مسکن زاینده‌رود درخصوص عملکرد مالی شرکت گفت: تا‌کنون شرکت توانسته ۵۴۵ ریال از پیش‌بینی خود را محقق کند و بر‌اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، تقسیم سود ۵۰ درصدی را که معادل ۴۰۰ ریال می‌شود در مجمع سالانه شرکت پیشنهاد خواهند داد.

مدرس هاشمی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری مسکن زاینده‌رود، با ماهیت شعبه با تحت پوشش قرار دادن استان‌های اصفهان، یزد، چهارمحال و بختیاری فعال است، گفت: این شرکت در مجموع ۶۵۱۰ واحد مسکونی اداری و تجاری با زیر‌بنای کل ۸۱۰ هزار متر مربع اجرا کرده است.

وی با ارائه لیستی از پروژه‌های تکمیل‌شده خاطرنشان کرد: یکی از بسترهایی که در زاینده‌رود نهادینه شده، این است که زودتر از زمان اعلام شده، پروژه‌ها تحویل می‌شود.

وی نگاهی به‌صورت‌های مالی شرکت داشت و تصریح کرد: بر اساس اطلاعات مالی آتی برای سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۹۴، سود انباشته در پایان سال ۹۳، معادل ۱۳۲میلیارد و ۹۳۱ میلیون و ۸۱۱ هزار ریال به‌صورت حسابرسی‌نشده و پیش‌بینی برای سال مالی ۹۴، ۲۱۳ میلیارد و ۸۹۷ میلیون و ۱۳۳ هزار ریال است.

مدرس هاشمی ابراز کرد: بر اساس این گزارش، سود هر سهم برای سال مالی ۹۳، ۸۲۴ ریال و برای سال مالی ۹۴ معادل ۸۴۷ ریال پیش‌بینی شده است.

وی موقعیت جغرافیایی شرکت را به‌عنوان یک مزیت برشمرد و گفت: قرار گرفتن شرکت در بخش مرکزی ایران و شهرهای توریستی چون اصفهان و یزد، سبب شده که شرکت همواره با تقاضای بالایی برای واحدهای در دست خود روبه‌رو‌ باشد و این مساله باعث شده که بتوانیم پیش‌فروش پروژه‌های در دست ساخت خود را با تنها۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی آغاز

کنیم.

وی تصریح کرد: روند سودآوری سال‌های گذشته شرکت حاکی از استمرار سودآوری بر مبنای عملکرد واقعی فروش است و امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این روند در دوره‌های آتی نیز تداوم داشته باشد.

مدیرعامل سرمایه‌گذاری مسکن زاینده‌رود ادامه داد: شرکت به منظور افزایش بهره‌وری، استفاده از فناوری‌های نوین در ساخت پروژه‌ها، مطالعه در راستای شناخت نیازهای مشتریان و به حداقل رساندن زمان اجرایی پروژه‌ها با حفظ کیفیت مطلوب را در دستور کار قرار داده است.

مدرس هاشمی به برنامه‌های آتی شرکت اشاره و تصریح کرد: پروژه مشارکتی تجاری-اداری چهارباغ بالا و همچنین یک پروژه با شهرداری اصفهان هم اکنون در دست برنامه‌ریزی قرار دارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر پیش‌بینی صنعت ساختمان ابراز کرد: با توجه به تحولات در دولت جدید و جلساتی که دردفتر ریاست جمهوری برگزار می‌شود، با پایین آوردن نرخ تورم، پیش‌بینی‌ می‌شود که رکود به سال ۹۴ نرسد و از همین رو انتظار می‌رود بازار مسکن هم متحول شود.

مدیرعامل سرمایه‌گذاری مسکن زاینده‌رود، در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر چگونگی تامین مالی شرکت گفت: سیاست ما تمرکز صرف بر پیش‌فروش واحدها برای تامین مالی نیست، بلکه از روش‌های دیگر تامین مالی برای پروژه‌ها استفاده

می‌شود.

وی در ادامه سخنان خود به درآمدهای خدمات در صورت‌های مالی شرکت اشاره و خاطرنشان کرد: برای سال ۹۴ در قالب کارگزار برای یکی از سازندگان، فروش ۲۸۰ واحد مسکونی را برعهده گرفته‌ایم که مسائل مالی آن در سال ۹۴ لحاظ

می‌شود.

مدرس هاشمی با اشاره به اینکه شرکت به علاوه غیر از فروش واقعی، نسبت به درصد پیشرفت کار هم فروش شناسایی می‌کند، گفت: هر کدام از پروژه‌ها مشتری خاص خود را دارد؛ البته مدل فروش ما هم این است که به هر کسی فروش نداشته باشیم، زیرا معتقدیم افرادی که برند خاصی دارند، به دنبال خود مشتری می‌آورند. برای مثال پروژه شریعتی اصفهان که نزدیک بیمارستان و دادگستری این شهر است، بیشتر به پزشکان و وکلا فروخته شده است.