شماره روزنامه ۶۰۱۰
|

  • فقدان همکاری وزارت صمت برای واردات ماشین‌آلات

    دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی: صنعت گچ همزمان با رکود ساخت‌وساز، رکود عمیقی را در یک دهه اخیر تجربه کرده؛ چرا که تقریبا تمام گچ تولیدی کشور در این صنعت مصرف می‌شود. از سوی دیگر علاوه بر رکود ساخت‌وساز، تعداد بسیار بالای مجوزهای احداث واحدهای تولیدی گچ باعث عرضه بالای این محصول شده که رقابت منفی را در بین واحدها به دنبال داشته است و ماحصل این دو اتفاق رشد کمتر از ۱۰ درصدی بهای گچ در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال پیش از آن بوده است. این اتفاق در شرایطی رقم می‌خورد که صنعت گچ نتوانسته رشد تکنولوژیک خود را همپای تحولات جهانی ادامه دهد و با توجه به رکود ساخت‌وساز مدیران را دچار مشکل کرده و حتی کار به جایی کشیده که برخی از واحدهای گچ، سنگ گچ را به صورت مستقیم و به قیمت هر تن یک دلار صادر می‌کنند که عملا آورده‌ای برای اقتصاد کشور ندارد.
  • صندلی‏‏‌های جاذبه صفر در XTRIM VX

    خودروها در دنیای پیشرفته امروزی تنها وسایلی برای جابه‌‌‌جایی نیستند، بلکه به فضاهایی برای تجربه آرامش و راحتی تبدیل شده‌‌‌اند. مفهوم راحتی و امکانات رفاهی در خودروها به طور ویژه زمانی پررنگ می‌‌‌شود که شما در سفرهای طولانی‌‌‌مدت باشید. XTRIM VX به عنوان یک SUV فول بادی که برای مسافت‌‌‌های طولانی هم خودروی مناسبی است، امکاناتی را در خود جای داده که این‌گونه سفرها را برای سرنشینان به تجربه‌‌‌ای لذت‌‌‌بخش و تجملاتی تبدیل می‌‌‌کند.
  • ضرورت استراتژی ریسک‏‏‌پذیری شرکت‌ها

    دنیای اقتصاد: اگر روندهایی مانند انتخابات سرنوشت‌ساز، عدم‌قطعیت‌‌‌های اقتصادی و افزایش درگیری‌‌‌های خشونت‌‌‌آمیز را باور کنیم، ممکن است در اوج بی‌‌‌ثباتی بی‌‌‌سابقه‌‌‌ای باشیم؛ یعنی ممکن است سال‌جاری نقطه عطف بزرگی برای ریسک باشد‌! این موارد به معنی آن است که باید از یک استراتژی ریسک‌‌‌پذیر بهره ببریم و این امکان که تحقق چنین هدفی شدنی است یا خیر بحث دیگری است که به شرایط داخلی شرکت‌ها بستگی دارد. اما این ریسک‌‌‌ها بیش از همه صنعت بیمه را در بر می‌گیرد اما نمی‌توان از اهمیت آن برای اغلب صنایع چشم‌‌‌پوشی کرد.
  • ۴ چالش سنگ‌آهنی‌ها در ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: حوزه سنگ‌آهن به عنوان نخستین زنجیره تولید فولاد در کشور، در سالی که پشت‏‌سر نهادیم، با مشکلات و چالش‏‌های مختلفی روبه‌رو بود که در این راستا می‌توان به عوارض صادراتی، به‏‌روز نبودن ماشین‏‌آلات، قوانین سختگیرانه بازگشت ارز و نبود زیرساخت‏‌ها اشاره کرد. مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ‌آهن ایران در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» و در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین چالش‏‌های معدن‏‌کاری در حوزه سنگ‌آهن چه بودند، بیان کرد: حوزه سنگ‌آهن در سال ۱۴۰۲ با چالش‏‌هایی روبه‌رو بود که در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز با همان مشکلات دست به گریبان بود.
  • فرصتی برای نسل‌‌‌های آینده؛ مزایای بی‌‌‌شمار اقتصاد چرخشی

    دنیای اقتصاد-نیلوفر ادیب‌‌‌نیا: در دنیای امروز، انباشت زباله‌‌‌ها و استخراج بی‌‌‌رویه منابع طبیعی، چالشی بزرگ برای بشریت به شمار می‌‌‌آید. در این میان، اقتصاد چرخشی به عنوان راه‌حلی نوین، با ترویج استفاده مجدد از محصولات به جای دور انداختن آنها، به دنبال ایجاد بازاری پایدار و حفظ محیط زیست است. در این مدل اقتصادی، زباله‌‌‌هایی مانند لباس، ضایعات فلزی و وسایل الکترونیکی منسوخ‌شده به جای دور ریختن، دوباره به چرخه اقتصادی بازگردانده می‌‌‌شوند. این امر، نه‌تنها به حفظ منابع طبیعی کمک می‌‌‌کند، بلکه فرصت‌‌‌های جدیدی برای توسعه اقتصادی، ایجاد شغل و افزایش قابلیت‌‌‌های اقتصادی نیز به وجود می‌‌‌آورد.
  • قیمت سازی به جای کشف قیمت آلومینیوم در بورس کالا

    دنیای‌اقتصاد – سید‌سجاد موسوی: صنعت آلومینیوم از جمله صنایعی است که از یارانه برق بسیار بالایی برای تولید بهره می‌برد و با وجود این‌، هیچ گاه دولت نظارت لازم بر عرضه این محصول در بورس کالا نداشته است؛ در واقع زنجیره پایین‌دست این صنعت و سایر صنایعی که از آلومینیوم در تولید محصول نهایی خود استفاده می‌کنند، معتقدند عرضه این محصول به هیچ عنوان تناسبی با میزان تقاضا ندارد و معدود شرکت‌های تولید‌کننده آلومینیوم با هدف بالا بردن قیمت‌ها، میزان عرضه را کاهش می‌دهند و مازاد تولیدشان را به نرخ‌های جهانی صادر می‌کنند و جالب اینکه مشمول معافیت مالیاتی نیز می‌شوند.
  • کشف ۲.۵میلیارد بشکه نفت‌خام

    دنیای اقتصاد: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه اکتشافات ذخایر جدید در دولت سیزدهم ۲میلیارد و ۵۰۰میلیون بشکه معادل نفت‌خام بوده است، گفت: در این دولت هشت مخزن نفتی و گازی جدید کشف‌ شده و کشف تازه‌ای هم محقق شده است که در آینده نزدیک وزیر نفت آن را اعلام خواهد کرد.
  • فولاد کردستان؛ تجلی خودباوری در غرب کشور

    دنیای‌اقتصاد: توجه به مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته در تدوین طرح‌های توسعه ایران یکی از مسائل مهم پیگیری‌شده در دولت سیزدهم است. از سویی دیگر وجود تعداد زیادی از طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام که به ثمر نرسیدن آنها به معنای مستهلک شدن هرچه بیشتر طرح‌های اقتصادی و سرمایه ملی در سراسر ایران است، دولت را بر آن داشته است تا در اجرای طرح‌های کلان از تعلل و اهمال در تکمیل آنها اجتناب کند. در حال حاضر اهمیت مسائلی که گفته شد، باعث شده است توجه به طرح‌های در دست اجرا به‌ویژه طرح‌های کلانی که در ابتدای این دولت تحت عنوان طرح‌های پیشران معرفی شد، اهمیتی دوچندان برای دستگاه اجرایی داشته باشد.
  • عرضه بیش از ۲۴محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بورس

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان از عرضه بیش از ۲۴محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بازار سرمایه و سرمایه‌گذاری بیش از ۲میلیارد یورویی در گام دوم فاز ۲ طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه نفت آبادان خبر داد و گفت: با تامین منابع مالی این پروژه، تا ۲ماه آینده عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
  • سرعت‏‏‌گیرهای صادرات صنایع معدنی

    دنیای اقتصاد – سارا اصغری: یکی از حوزه‌‌‌های مهم صادراتی که حتی به عنوان جایگزین حوزه نفت طی سال‌‌‌های اخیر معرفی شده، حوزه معدن و صنایع معدنی است؛ در زمینه ذخایر معدنی، ایران در دنیا رتبه هفتم را به خود اختصاص داده‌‌‌‌‌‌ و به‌‌‌واسطه این ذخایر خدادادی در صنایع معدنی به‌‌‌ویژه در فلزات، به رشدهای قابل توجهی در کشور دست یافته و حتی دسترسی به مسیرهای صادراتی در جهان را نیز پیموده است.
  • گاز گلخانه‏‌ای کمتر با تولید پلاستیک

    دنیای‌اقتصاد: طبق ادعای مطرح شده، انتشار گازهای گلخانه‌‌ای در (تولید) پلاستیک نسبت به مواد جایگزین کمتر است. تحقیقات دانشگاه شفیلد نشان می‌دهد که جایگزینی پلاستیک با مواد جایگزین «احتمالا» باعث افزایش انتشار گازهای گلخانه‌‌ای می‌شود و این تفاوت در برخی موارد تا ۹۰‌درصد افزایش می‌‌یابد.
  • رکورد تولید در فولاد خراسان

    دنیای‌اقتصاد – مشهد: مجتمع فولاد خراسان فروردین ۱۴۰۳ را با شکستن دو رکورد ماهانه آغاز کرد و خط موفقیت‌‌‌های سال گذشته‌‌‌ خود را تداوم بخشید.
  • فراهم کردن زمینه‌های مشارکت مردم برای رونق تولید

    دنیای اقتصاد- سید سجاد موسوی: اگر آب را الفبای آبادانی می‌‌دانیم، شن وماسه الفبای سازندگی است و وقتی اقتصاد کشور در مسیر رونق قرار بگیرد، نخستین جرقه‌های این رونق در افزایش تقاضا برای شن و ماسه دیده می‌شود اما در شرایط کنونی اوضاع برای تولیدکنندگان این ماده زیربنایی توسعه به خوبی پیش نمی‌رود چرا که نه خبری از طرح‌های بزرگ تولید مسکن مانند مسکن مهر است و نه بودجه‌ای برای پروژه‌های عمرانی نیمه تمام وجود دارد.
  • شرکت‌ها، کم توجه به اقتصاد داده

    چین در حال بررسی ارزش داده‌‌‌ها به عنوان یک عامل مهم در تولید برای تقویت توسعه پایدار است. به گزارش چاینا دیلی چین در حال بررسی ارزش داده‌‌‌ها به عنوان یک عامل برای تقویت توسعه پایدار است، در زمانی که اقتصاد دیجیتال در حال ظهور از طریق ایجاد عرضه جدید تولید و تقاضای مصرف‌کننده، شتاب رشد جدیدی ایجاد می‌‌‌کند.
  • در بازارهای پایدار صادراتی حضور مستمر خواهیم داشت

    دنیای اقتصاد - سارا اصغری: در سال ۱۴۰۲ فولاد خوزستان موفق شد حدود یک‌‌‌ میلیون و ۳۰۰‌هزار تن فولاد به بیش از ۱۰ کشور دنیا صادر کند. به گزارش دنیای اقتصاد، این‌‌‌ مطلب را رضا وکیلی معاون فروش و بازاریابی شرکت فولاد خوزستان طی یک نشست خبری عنوان کرد و گفت: با توجه به بهره‌‌‌برداری از زمزم۳، فروش و صادرات آهن اسفنجی را آغاز کردیم.‌‌‌ سال گذشته حدود ۲۷۰‌هزار تن فروش آهن اسفنجی داشتیم و حدود ۳۰‌هزار تن نیز صادرات انجام شد. درآمد حاصل نیز حدود ۷۵‌هزار میلیارد تومان بوده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر