رئیس بانک مرکزی ایران در مصاحبه با یک روزنامه انگلیسی گفت: رفع تحریم‌های بین‌المللی حیات دوباره‌ای به بخش تولید در اقتصاد ایران خواهد داد.


به گزارش تسنیم «ولی‌الله سیف»، رئیس بانک مرکزی ایران، در مصاحبه با روزنامه انگلیسی فایننشال‌تایمز گفت: رفع تحریم‌ها حیات دوباره‌ای به بخش تولید اقتصاد ایران خواهد داد. سیف گفته است رفع نهایی تحریم‌ها ذیل توافق هسته‌ای امضا شده میان ایران و گروه موسوم به 1+5 چشم‌اندازهای اقتصادی ایران را تغییر خواهد داد. رئیس کل بانک مرکزی ایران با پیش‌بینی رشد 5 درصدی برای اقتصاد کشور در سال آینده گفت: «زمانی که تحریم‌ها برداشته شوند، شرایط جدیدی برای ایران ایجاد خواهد شد.» این روزنامه نوشته است: با توجه به سقوط قیمت نفت، تحریم‌ها، رشد ضعیف اقتصادی و انبوهی از وام‌های معوقه، رئیس‌کل بانک مرکزی ایران دغدغه‌های زیادی دارد، اما ولی‌الله سیف اصرار دارد که لغو تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا، اقتصاد ایران را متحول خواهد کرد. وی که در حاشیه نشست صندوق بین‌المللی پول در پرو در مصاحبه با فایننشال تایمز سخن می‌گفت، افزود: «زمانی که تحریم‌ها برداشته شوند، شرایط جدیدی برای ایران ایجاد خواهد شد.» سیف در ادامه گفت: هیات‌های تجاری آسیایی و اروپایی‌ای که در ماه‌های اخیر به ایران در حال رفت و آمد هستند، با یک «نگاه و چشم‌انداز جدید» در مورد جمهوری اسلامی آمده‌اند و «سوالات زیادی در مورد شرایط جدید می‌پرسند.»


به گفته سیف، بخشی از جذابیت ایران برای سرمایه‌گذاران خارجی به «سابقه بسیار خوب ایران به‌عنوان یک شریک تجاری» و عمل به تعهدات مالی‌اش با یک «حس موقع‌شناسانه و منظم» برمی‌گردد. «مزیت جغرافیایی منحصربه‌فرد» ایران و منابع معدنی وسیع آن نیز در این امر موثر است. سیف اضافه کرد: «من فکر می‌کنم ایران یک مقصد بسیار مطلوب برای بسیاری از سرمایه‌گذاران بین‌المللی خواهد بود.» سیف می‌داند که قیمت نفت زیر ۵۰ دلار فضای سختی برای کشورهای تولیدکننده به‌وجود آورده است. به اعتقاد وی، درسی که باید از سقوط قیمت نفت گرفت این است که تولیدکنندگانی نظیر ایران باید اقتصاد خود را متنوع سازند و در آینده وابستگی خود به نفت را از بین ببرند. وی در این زمینه گفت: «کشورهای تولیدکننده نفت باید تلاش کنند هویت‌های جدیدی برای خود ایجاد کنند و تلاش کنند موقعیت‌های جدیدی در اقتصاد جهانی پیدا کنند.» اقتصاد ایران پس از رشد ۳ درصدی در سال گذشته شمسی، در ۶ماهه نخست امسال کوچک شده است. سیف نیز همانند صندوق بین‌المللی پول، شوک نفتی را عامل این کاهش می‌داند و انتظار دارد اقتصاد ایران در سال آینده حدود ۵ درصد رشد کند. وی گفت: با توجه به شرایط موجود، باید به دولت روحانی فرصت داده شود تا بخشی از اعتماد از دست رفته در اقتصاد را بازگرداند و شوک‌هایی را که با آن مواجه بوده مدیریت کند. به عقیده سیف، لغو تحریم‌ها همچنین نشان خواهد داد این محدودیت‌ها تا چه حدی مضر بوده‌اند. وی افزود: «من فکر می‌کنم تاثیر تحریم‌ها در سال‌های آینده مشخص‌تر خواهد شد.»