گروه بازار پول: در اولین روز هفته جاری، دلار نوسانات خود را در دامنه محدودی انجام داد تا روند آرام روزهای پاییز پی گرفته شده باشد. روز شنبه، دلار در بازه محدود ۳۴۰۰ تا ۳۴۰۶ تومان حرکت کرد و نهایتا روی قیمت ۳۴۰۵ تومان ایستاد، رقمی که تنها ۵ تومان بالاتر از قیمت نهایی روز چهارشنبه بود. روز گذشته، اکثر فعالان از گیر کردن دلار در ابتدای کانال ۳۴۰۰ تومان سخن می‌گفتند و اعتقاد داشتند شاخص بازار ارز نه توان بالا رفتن از این سطح را دارد و نه نیروی پایین آمدن از آن را. عمده حاضران بازار، علت این حالت را به تعطیلی بازارهای کشورهای همسایه نسبت دادند.

برخلاف دلار، سکه شنبه روز نسبتا پرنوسانی را پشت‌سر گذاشت. در چهارمین روز مهرماه، سکه با کمک افزایش اونس نسبت به قیمت چهارشنبه در مسیر رشد قرار گرفت و با ۷ هزار تومان رشد به قیمت ۹۱۹ هزار تومان رسید.

آرامش پاییزی

در دومین روز کاری مهرماه، شاخص بازار ارز بار دیگر نوسان قابل توجهی را تجربه نکرد تا روزهای آرام پاییزی ادامه‌دار شود. چهارشنبه هفته گذشته، دلار ۱۵ تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۳۴۰۰ تومان رسید تا در اولین روز مهرماه این ارز فقط ۴/ ۰ درصد کاهش را تجربه کند. بخش بیشتر این کاهش مربوط به ساعات پایانی روز سه‌شنبه بود که اثر خود را در روز پنجم هفته گذاشت. در ادامه این روند، روز شنبه نیز دلار نوسان قابل‌توجهی را تجربه نکرد و بازار ارز یکی از آرام‌ترین روزهای خود را پشت سر گذاشت.

در اولین روز هفته، دلار معاملات خود را با قیمت ۳۴۰۳ تومان آغاز کرد که ۳ تومان بالاتر از روز پنج‌شنبه بود. در ادامه روز، این ارز تغییرات چندانی را تجربه نکرد و نهایتا روی قیمت ۳۴۰۵ تومان قرار گرفت. اکثر فعالان اعتقاد داشتند که دلار در ابتدای کانال ۳۴۰۰ تومان گیر کرده است. به گفته آنها تعطیلی بازارهای کشورهای همسایه عامل اصلی کاهش نوسانات بوده است.

تعطیلات اخیر باعث شده در روزهای گذشته تقاضای خاصی از بازار کشورهای مجاور وجود نداشته باشد. از سوی دیگر، به گفته برخی بازیگران رسمی تقاضای خرید حواله نیز در روزهای گذشته مقداری کاهش یافته است. با وجود این گفته‌ها، برخی فعالان اعتقاد دارند با باز شدن بازارهای کشورهای همسایه دلار رشد خواهد کرد و از ابتدای کانال ۳۴۰۰ تومان فاصله خواهد گرفت. این در حالی است که گروه دیگری باور دارند، دلار پس از پایان تابستان توان رشد بیشتر را ندارد.

شنیده‌ها حاکی از آن است که در ساعات پایانی روز شنبه، قیمت دلار در معاملات غیررسمی کمی دیگر افزایش یافت، اما با توجه به حبابی بودن قیمت‌ها، احتمال دارد این نرخ‌ها در روز یکشنبه شکسته شود.

همسو با کاهش دلار در بازار آزاد، روز شنبه در مرکز مبادلات ارزی نیز نرخ رسمی دلار کاهش یافت. در چهارمین روز مهرماه، دلار مبادله‌ای ۲ ریال کاهش را تجربه کرد و به قیمت ۲۹۹۹۵ ریال رسید. شیب افزایش نرخ رسمی دلار از اوایل شهریورماه کند شده و از تاریخ ۸ شهریور رشد بالای ۵ ریال را تجربه نکرده است.

دیگر ارزی که روز شنبه طعم کاهش را چشید، پوند استرلینگ بود. در اولین روز هفته، این ارز اروپایی ۲۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۵۲۲۰ تومان رسید. پوند در مرکز مبادلات ارزی نیز حدود ۵۱ تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۴۵۴۷ تومان و ۴ ریال رسید. عامل اصلی کاهش پوند، تضعیف ارزش آن در برابر دلار در بازارهای جهانی بود.

تغییر مسیر سکه

سکه بهار آزادی که در ۲ روز کاری انتهایی هفته گذشته کاهش قیمت را تجربه کرده بود، در اولین روز هفته جاری تغییر مسیر داد و در راه افزایشی قرار گرفت. شنبه، سکه بهار آزادی ۷ هزار تومان رشد را تجربه کرد و به قیمت ۹۱۹ هزار تومان رسید. بخش بیشتر افزایش اولین روز هفته مربوط به افزایش بهای اونس بود. سکه چهارشنبه گذشته با هزار تومان کاهش به قیمت ۹۱۲ هزار تومان رسید، اما بالاتر رفتن قیمت طلای جهانی نسبت به قیمت روز چهارشنبه موجب شد که سکه تمام روز شنبه شروعی افزایشی را تجربه کند.

شنبه، این فلز گرانبها معاملات خود را با قیمت ۹۱۷ هزار تومان آغاز کرد که ۵ هزار تومان بالاتر از روز چهارشنبه بود. در ادامه این روز سکه تحت‌تاثیر رشد دلار قرار گرفت و ۲هزار تومان دیگر رشد کرد تا در آستانه کانال ۹۲۰ هزار تومانی کار خود را خاتمه دهد.

اما روز شنبه نیم و ربع سکه نیز افزایش قیمت را تجربه کردند. در اولین روز هفته، نیم سکه با ۲ هزار تومان رشد به قیمت ۴۶۷ هزار تومان و ربع سکه نیز با همین مقدار افزایش به قیمت ۲۵۷ هزار تومان رسید. در ساعات ابتدایی روز نرخ فروش ربع سکه تا آستانه ۲۶۰هزار تومان نیز بالا رفته بود.

قفل دلار در مرز 3400 تومان

قفل دلار در مرز 3400 تومان