شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۶ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۵۹۸۶

  • آتش‏‏‌ در خرمن

    محمدحسین باقی: خاورمیانه دیگ جوشانی است که گویی سر آرام شدن ندارد. تحولات سیاسی در این منطقه پرآشوب چنان به‌سرعت جریان دارد که لحظه‌ای غفلت باعث می‌شود از جریان تحولات عقب بمانیم. توافق ابراهیم در ۱۳اوت ۲۰۲۰ در حالی پیش می‌رفت که می‌توانست رابطه اعراب با رژیم صهیونیستی را عادی‌سازی کند و کشورهای عربی برای این رابطه به خط شده بودند، اما این دیگ جوشان در ۷ اکتبر برابر با ۱۵مهر ۱۴۰۲ با عملیات حماس در خاک فلسطین اشغالی فوران کرد.
  • عصر جدید خاورمیانه

    شورای آتلانتیک
    جنگ از سایه خارج شده و چهره خود را عیان کرده است. ایران با استفاده از پهپاد و موشک‌‌‌ حمله گسترده‌‌‌ای به اسرائیل انجام داد. دو طرف مدت‌‌‌ها درگیر «جنگ سایه‌‌‌ای» بوده‌‌‌اند، به این معنا که ایران از نیروهای نیابتی‌‌‌اش استفاده می‌‌‌کرد و رژیم صهیونیستی دست به ترورهای هدفمند می‌‌‌زد. حمله اخیر این رژیم به بخشی از سفارت ایران در سوریه که به کشته شدن چند فرمانده ارشد نظامی منجر شد، سبب واکنش ایران بود. اسرائیل در مرحله بعد چه خواهد کرد؟ آیا جنگ منطقه‌ای گسترده‌تری آغاز شده است؟ ایالات‌متحده چه نقشی ایفا خواهد کرد؟
  • استراتژی «وحدت جبهه‌ها»

    رانی بالوت/ تحلیلگر دانشگاه مونترال کانادا
    حزب‌‌‌الله لبنان به همراه شبه‌‌‌نظامیان منطقه‌‌‌ای مورد حمایت ایران، از جمله حماس در سرزمین‌‌‌های فلسطین، حوثی‌‌‌ها در یمن، مقاومت اسلامی در عراق و سایر گروه‌‌‌های مسلح کوچک‌تر در سوریه، «محور مقاومت» ایران را تشکیل می‌دهند؛ ائتلافی که از زمان پیدایش جمهوری اسلامی در سراسر خاورمیانه شکل گرفته است و اهداف آن کاهش و حذف حضور ایالات‌متحده در خاورمیانه و نابودی اسرائیل است. حزب‌‌‌الله به‌تازگی استراتژی «وحدت جبهه‌‌‌ها» را برای تقویت هماهنگی عملیاتی میان شبه‌‌‌نظامیان مختلف عضو در محور مقاومت و موقعیت‌‌‌یابی توانمندی‌‌‌های میدان نبرد برای محاصره اسرائیل در پیش‌بینی نبردهای آینده آغاز کرده است.
  • عاقبت معادله پیچیده خاورمیانه

    زلمای خلیل‌زاد/ سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل و عراق
    با وجود واکنش ایران به حمله به کنسولگری‌اش در سوریه، این تنها بخشی از یک چالش بسیار بزرگ‌تر است: ایران به هدف دیرینه خود، یعنی فشار برای کسب هژمونی منطقه‌ای، سرعت می‌بخشد. نمود واقعی آن فشار فعلی این کشور برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق و سوریه است. تهران از نیروهای نیابتی خود در عراق استفاده می‌کند که واشنگتن را در یک جدول زمانی برای خروج کامل ارتش آمریکا تحت فشار قرار دهد. السودانی ۱۵آوریل با پرزیدنت بایدن دیدار کرد. او اعلام کرده بود که می‌خواهد در این دیدار بر خروج آمریکا متمرکز شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر