شماره روزنامه ۶۰۱۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۴ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۸۸۴

  • بزرگان نفتی، دل‏‏‏‏‌نگران قیمت

    دنیای‌اقتصاد- پیمان‌قناعتی‌فرد: با استناد به گزارش نشریه نفتی پلتس و تازه‌‌‌‌‌ترین نظرسنجی این موسسه از دست‌‌‌‌‌اندرکاران صنعت نفت، تحلیلگران و اطلاعات کشتیرانی، در اکتبر ۲۰۲۳ با توجه به بالا رفتن سطح تولید نفت کشورهای ایران و عراق، تولید نفت‌خام ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیر‌اوپک (اوپک‌‌‌‌‌پلاس) با ۱۸۰‌هزار بشکه در روز افزایش همراه بوده‌است. این شرایط باعث افزایش فشار عرضه بر فعل و انفعالات بازار جهانی نفت شد.
  • ضرورت تجمیع منابع مالی برای توسعه تجدیدپذیرها

    رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: اگر قرار است گام بلندی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر برداریم، ضرورت دارد منابع مالی را تجمیع کرده و به خدمت بگیریم. به گزارش «ایرنا» «محمدصادق خیاطیان» در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری با سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌‌‌‌وری برق ایران افزود: اگر قرار است که کار بزرگ احداث ۱۰‌هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر عملیاتی شود باید منابع مالی آن‌هم بزرگ باشد. وی ادامه داد: تجمیع منابع مالی گام‌های بلندی را عملی خواهد کرد.
  • آغاز صرفه‌جویی در مصرف گاز از دستگاه‌های دولتی

    معاون اول رئیس‌‌‌‌جمهوری در بخشنامه‌‌‌‌ای وزارتخانه‌‌‌‌ها، سازمان‌ها، موسسه‌‌‌‌ها و شرکت‌های دولتی، نهادهای انقلاب‌اسلامی، نیروهای مسلح و استانداری‌‌‌‌ها را ملزم به رعایت مصرف بهینه و ایمن گاز طبیعی کرد. به گزارش «شانا»، محمد مخبر در بخشنامه‌‌‌‌ای بر لزوم مصرف بهینه و ایمن گاز طبیعی تاکید کرد و به این منظور نکاتی را یادآور شد.
  • بازگشت وزارت نفت به‌جایگاه حکمرانی

    طبق قانون برنامه هفتم توسعه، وزارت نفت با صدور پروانه‌‌‌‌‌‌های نفتی موظف است رأسا وارد حکمرانی توسعه میادین هیدروکربوری شده و ۵‌درصد از تولید نفت کشور را به کمک بخش‌خصوصی انجام دهد. به گزارش فارس، حبیب‌‌‌‌‌‌الله ظفریان، کارشناس انرژی با اشاره به لزوم تفکیک وظایف حکمرانی از تصدیگری در صنعت نفت به اهمیت احیای قالب صدور پروانه‌‌‌‌‌‌های نفتی پرداخت و گفت: طبق قوانینی که در حوزه نفت و گاز کشور وجود دارد، از جمله قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، تصمیم این بوده که وزارت نفت به‌عنوان نماینده حاکمیت در جایگاه حاکمیتی، حکمرانی حوزه انرژی را انجام دهد و شرکت ملی نفت وظایف مربوط به تصدیگری و اجرا را در دست داشته‌باشد و ما بتوانیم این دو مفهوم «حکمرانی» و «تصدیگری» را از هم تفکیک کنیم.
  • اثربخشی سیاست‌های دولت در افزایش درآمدهای نفتی

    رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای‌اسلامی گفت: اثر سیاست‌های دولت در بحث خنثی‌سازی تحریم‌ها را در افزایش میزان درآمدهای نفتی و رشد اقتصادی کشور می‌بینیم و برای تداوم این رشد اقتصادی در حوزه نفت و گاز نیز باید در بحث توسعه‌تجارت انرژی، احداث پالایشگاه‌ها و پتروپالایشگاه‌ها به‌صورت جدی سرمایه‌گذاری کنیم. به گزارش «ایرنا» محمدرضا پورابراهیمی‌‌‌‌‌ در مورد رشد اقتصادی بخش نفت و گاز ایران به‌عنوان پیشران توسعه اقتصادی کشور اظهار کرد: عرضه و فروش نفت ‌‌‌‌‌وگاز در سال‌های اخیر با چالش‌های جدی مواجه بوده‌است.
  • رکورد صادرات گاز روسیه به چین

    صادرات گاز طبیعی روسیه به چین با رشد تقاضا، به رکورد تاریخی جدیدی رسیده‌است. به گزارش «ایسنا» شرکت دولتی گازپروم در بیانیه‌‌‌‌‌‌ای اعلام کرد؛ شرکت ملی نفت چین، خواستار دریافت حجم گاز فراتر از تعهدات قراردادی این شرکت، از مسیر خط لوله سیبری ‌یک شده‌است.طبق گزارش خبر‌‌گزاری تاس روسیه، گازپروم، کل حجم گاز درخواستی را تامین کرده و رکورد جدیدی در تحویل روزانه گاز به چین، به‌ثبت رسانده است. گازپروم و شرکت ملی نفت چین، ماه میلادی گذشته الحاقیه‌‌‌‌‌‌ای را به قرارداد تامین گاز از طریق خط لوله سیبری یک افزودند که تحویل حجم بیشتری گاز تا پایان سال‌۲۰۲۳ را پیش‌بینی می‌کند.روسیه قصد دارد در سال‌آینده ۳۰‌میلیارد متر‌مکعب گاز به چین صادر کند و در نهایت میزان صادرات خود را به ۳۸‌میلیارد متر‌مکعب در سال‌افزایش دهد. صادرات گاز از طریق یک مسیر جدید در خاور دور، قرار است ۱۰‌میلیارد متر‌مکعب دیگر در سال‌رشد کند. گازپروم همچنین مشغول مذاکره برای عرضه ۵۰‌میلیارد مترمکعب در سال‌از طریق خط لوله جدید قدرت سیبری ۲ است اما قراردادی امضا نشده‌است.بر اساس گزارش بلومبرگ، گازپروم انتظار دارد که صادرات گاز به چین از طریق خط لوله، با عرضه گاز به اروپای‌غربی که از زمان آغاز جنگ در اوکراین در سال‌۲۰۲۲، نزول کرده‌است، برابری کند. این غول گازی روسی حدود ۱۲۰‌میلیارد متر‌مکعب گاز به اروپای‌غربی در سال‌۲۰۲۰ فروخت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر