شماره روزنامه ۶۰۱۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۷ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۹۱۷

  • آماده‌باش جهان برای هضم یک فناوری انقلابی

    دنیای اقتصاد: بیراه نیست اگر سال ۲۰۲۳ را سال هوش مصنوعی بدانیم. سالی که زمستانش با هیجان معرفی چت‌‌جی‌پی‌تی گرم شد؛ بهارش با شکوفایی و کشف کارکردهای جدید برای این فناوری دنبال شد؛ تابستانش نمایش و بازتابی از اثرات این فناوری بر زندگی بشر بود و پاییز آن فرصتی برای بازنگری و شفاف‌سازی تمام آن اتفاقاتی بود که در دنیای تحت نفوذ هوش مصنوعی رخ می‌داد. حالا و یک سال پس از فراگیری جدی این فناوری جنجالی، بشر به درکی نسبی از اثرات خوب و بدی رسیده است که هوش مصنوعی می‌تواند بر زندگی‌مان داشته باشد؛ در نتیجه فصل پایانی سال به فرصت مغتنمی تبدیل شد که برای حکمرانی بهتر این فناوری جنجالی، چارچوب‌های مناسبی تعریف شود تا در کشاکش هیجانات آن، گرفتار عواقبی جبران‌ناپذیر نشویم. دیپلو که یک سازمان غیرانتفاعی فعال در زمینه حکمرانی اینترنت و سیاست‌های دیجیتال است، در واپسین روزهای سال میلادی اخیر، گزارش کاملی از پیشرفت‌های دیجیتال جهان در سال ۲۰۲۳ منتشر کرد و یکی دوازده فصل آن را به مرور و تجمیع اتفاقاتی اختصاص داد که در حوزه هوش مصنوعی رخ داده است.
  • تکمیل استارت‌آپی پازل آموزش‌مجازی

    دنیای اقتصاد -هانیه‏‏‏‌تقی‏‏‏‌زاده: خاطرات تعطیلی مدارس و بازی در روزهای برفی یکی از چیزهایی است که کودکان امروزی درک چندانی از آن ندارند، زیرا حالا دیگر نه برف چندانی می‌‌‌‌بارد که باعث تعطیلی مدارس شود و نه زمان‌هایی که دانش‌‌‌‌آموزان در خانه می‌‌‌‌مانند آموزش تعطیل می‌شود. حالا دیگر تمام گوشی‌‌‌‌ها و تبلت‌‌‌‌هایی که در دست داریم، برای خود یک مدرسه و آموزشگاه تمام‌عیار هستند و اگر کمی به‌کار با پلتفرم‌های آموزشی دل بدهیم، شاید بتوان گفت تجربه آموزش از طریق آنها، چیزی از کلاس‌های حضوری کم ندارد. با تمام اینها، سوالی که مطرح می‌شود آن است که آیا روند رشد پلتفرم‌های آموزش آنلاین‌ که از دوران کرونا شدت گرفته ادامه خواهد یافت؟ و اینکه درنهایت نتیجه رشد این پلتفرم‌‌‌‌ها، حذف کامل آموزش حضوری خواهد بود یا این ابزارهای جدید، صرفا در حد مکملی برای آموزش در کلاس‌های درس مدارس باقی می‌‌‌‌مانند؟
  • توسعه دولت الکترونیک مستلزم تامین بستری امن در فضای مجازی است

    ایسنا: یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت حفاظت از اطلاعات و داده‌های مردم در بستر فضای مجازی عنوان کرد: «وقتی خدمات دولتی الکترونیکی می‌شود به آن معناست که در بستر فضای مجازی و الکترونیکی خدمات ارائه می‌شوند؛ در این شرایط اگر این بستر امن نباشد و اتفاقاتی نظیر هک و حمله سایبری بیفتد، اعتماد مردم از بین رفته و کارها به هم می‌ریزد.»
  • دکمه هوش مصنوعی به کیبورد ویندوز مایکروسافت اضافه می‌شود

    ایسنا: شرکت مایکروسافت دکمه‌ای به صفحه کلید ویندوز برای فعال کردن سرویس هوش مصنوعی کوپایلوت(AI Copilot) خود اضافه می‌کند و نخستین دستگاه‌ها با این دکمه جدید، ماه جاری عرضه می‌شوند. کلید Copilot که در سمت راست دکمه اسپیس قرار می‌گیرد، نخستین تغییر در چیدمان صفحه کلید ویندوز از زمانی است که مایکروسافت کلید ویندوز/استارت (Windows/Start) را در سال ۱۹۹۴ اضافه کرد. این تغییر، منعکس‌کننده تعهد این شرکت به هوش مصنوعی است و شرکای سخت‌افزاری مایکروسافت در روزهای آینده، در نمایشگاه فناوری CES، رایانه‌های ویندوز ۱۱ را با دکمه Copilot رونمایی خواهند کرد و به مرور زمان، این دکمه، به یک ویژگی ضروری تبدیل خواهد شد.
  • نیم میلیون دلار از سهام متا فروخته شد

    ایسنا: مارک زاکربرگ در پی بهبود ارزش سهام شرکت متا پلتفرم، حدود ۵۰۰ میلیون دلار از سهام این شرکت بزرگ را طی دو ماه گذشته فروخت. طبق اظهارنامه تنظیم شده نزد رگولاتوری آمریکا، مارک زاکربرگ که مدیرعامل شرکت متا پلتفرم است، این سهام را در فاصله اول نوامبر تا پایان سال ۲۰۲۳ فروخته است. به‌طور میانگین، میزان هر فروش ۱۰.۴ میلیون دلار بود و بزرگ‌ترین فروش به میزان ۱۷.۱ میلیون دلار، در ۲۸ دسامبر انجام شد.
  • امکان حذف حساب کاربری به اسنپ‌فود اضافه می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: در ادامه اخباری که پیرامون به توافق رسیدن اسنپ‌‌‌فود با هکرها به گوش می‌‌‌رسید، عصر روز چهارشنبه این شرکت در اطلاعیه‌‌‌ای رسمی، جزئیات جدیدی از اقدامات انجام‌شده برای کنترل آسیب‌‌‌های این دسترسی غیرمجاز را منتشر کرد. در این اطلاعیه،‌‌‌ اسنپ‌‌‌فود بر موفقیت‌‌‌آمیز بودن مذاکره خود با هکرها تاکید کرده، اما هنوز جزئیاتی از توافق انجام‌شده رسانه‌‌‌ای نشده است.
  • ادتک؛ جذاب، معنادار و پرچالش

    رامتین فرزاد/پژوهشگر حوزه فناوری‏‏‌های آموزشی
    «فناوری جایگزین چیزهای «بی‌‌‌اثر و بی‌‌‌توجه به نیازهای دنیا» خواهد شد یا آنها را بهبود خواهد بخشید؛ بهتر است اجازه ندهیم مدرسه‌‌‌های ما، بی‌‌‌اثر و بی‌‌‌ربط شوند!» این جمله را در کتاب «رهبری نوکیش» خواندم؛ کتابی نوشته «بِرَد گوستافسون» که با ترجمه دکتر حیدر تورانی و همکارانش به زبان فارسی نیز منتشر شده است؛ جمله‌‌‌ای که به نظرم آینده فناوری‌‌‌های آموزشی را در کوتاه‌‌‌ترین حالت خود بیان کرده است.
  • سرمایه‌گذاری هم‌‌‌آوا در استارت‌آپ بایولب

    دنیای‌اقتصاد: شرکت هم‌‌‌آوا به‌‌‌تازگی از سرمایه‌گذاری خود روی یک استارت‌آپ جدید به‌‌‌نام بایولب خبر داده است. اوایل هفته گذشته طی مراسمی قرارداد سرمایه‌گذاری استارت‌آپ بایولب با حضور نمایندگان طرفین امضا شد. استارت‌آپ بایولب ارائه‌‌‌دهنده خدمات انجام آزمایش در محل است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر