شماره روزنامه ۶۰۱۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۳ دنیای اقتصاد

اخبار فرهنگ و هنر - روزنامه شماره ۵۹۹۳

  • جنجال عجیب در سینما

    دنیای اقتصاد: می‌گویند بازارهای دیجیتالی به مویی بندند؛ در این میان بازار رسانه‌های فرهنگی و هنری به واسطه ویژگی‌های ذاتی‌شان و تعامل گسترده‌شان با مخاطب، حساس‌ترند. حالا قصه یکی از پلتفرم‌های نمایش خانگی است که یکی از مدیرانش با ادبیاتی گزنده، بازیگران و تهیه‌کنندگان سینما را متهم به بی‌اخلاقی و بی‌تعهدی کرده است. ماجرایی که در دو روز گذشته با واکنش‌های تند و تیز و فوری سینماگران و انجمن‌ها و اصناف سینمایی همراه شد و می‌رود تا بازار این پلتفرم دیجیتالی را با چالش‌های جدی روبه‌رو کند.
  • چه کسی به شما دستور داده کوبیسم را رواج دهید؟

    دنیای اقتصاد: جلیل ضیاءپور، از تاثیرگذارترین نقاشان معاصر، ۱۰۴ سال پیش در چنین روزی به دنیا آمد. او که با خلق آثار نوآورانه، تدریس و تالیف به پدر نقاشی مدرن ایران معروف است، از پایه‌گذاران انجمن هنری خروس جنگی محسوب می‌شود؛ انجمنی که توانست جایگاه ویژه‌ای در تاریخ هنر کشورمان از نظر پیشرو بودن برای خود کسب کند.
  • کنسرت «اشعار نو از نغمه‌های کهن» در ارسباران

    دنیای اقتصاد: کنسرت «اشعار نو از نغمه‌های کهن» در نوزدهمین شب موسیقی فرهنگسرای ارسباران فردا و پس‌فردا پنج‌شنبه و جمعه اجرا می‌شود. در این کنسرت که به سرپرستی محمدرضا برزین و خوانندگی صادق شیخ‌زاده اجرا می‌شود، تصنیف‌ها و قطعات پیش‌در آمد اصفهان، شاه ختایی، پنبه جاری، المنت لله، کهربا، نخجیر، ریشه در خاک، حریم یار، کردی و آفتابکاران با آهنگسازی علی اصغر بهاری، محمدرضا برزین، صادق شیخ‌زاده و قطعاتی با ملودی‌های قدیمی و محلی براساس اشعاری از هوشنگ ابتهاج، فریدون مشیری، فاضل نظری، علی حاتمی، حامد عسگری و اشعار محلی اجرا خواهد شد. حضور در این کنسرت که ساعت ۲۰:۳۰ آغاز می‌شود برای عموم آزاد و رایگان است. علاقه‌مندان برای دریافت کارت ورودی می‌توانید نیم ساعت پیش از آغاز مراسم به واحد روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.
  • برپایی نمایشگاهی با نوستالژی نوار کاست

    دنیای اقتصاد: «نویزآف»، نمایشگاه انفرادی امیر عباسی، در گالری بام برپاست. امیر عباسی که در این مجموعه سراغ نوارهای کاست رفته است درباره دلایل این انتخاب توضیح داده است: «در مجموعه پیش رو، نوارها استعاره‌ای از برساخت زبانی و فرهنگی جوامعی نظیر ما هستند. این وارونه‌سازی، امروز از آن جهت برجسته شده است که نمود آن در زندگی ما، شکلی طنز‌گونه و قابل‌تامل پیدا کرده است. چیزی که در گذشته، گاهی با سانسور همراه بوده است و امروز طی فرآیندی فرهنگی، در دایره ایدئولوژیک نهاد حاکم قرار ندارد. چیزی دگرگون و فراموش‌شده، که ماهیت واقعی از آن سلب شده تا نوعی معناسازی وارونه اتفاق بیفتد. اما امروز در مسیری متفاوت اما بی‌اثر و تنها نوستالژیک در ذهن ما نقش بسته است.» نمایشگاه «نویزآف» تا ۱۱ اردیبهشت در گالری بام واقع در خیابان مطهری، خیابان قائم مقام، میدان شعاع، خیابان خدری، پلاک ۲، زنگ ۲میزبان علاقه‌مندان است.
  • یک نشست فرهنگی در موزه هنرهای معاصر

    دنیای اقتصاد: اولین نشست تخصصی نمایشگاه «بر فراز دشت» با موضوع «اقلیم، طبیعت و بیان هنری» شنبه ۸اردیبهشت در موزه هنرهای معاصر برپا می‌شود. در این نشست که ساعت ۱۴برگزار می‌شود، مسیحا ربیعی پژوهشگر و عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران، کیوریتور نمایشگاه، شهریار زرشناس پژوهشگر و عضو هیات‌علمی دانشگاه سوره، سمیه رمضان‌ماهی پژوهشگر و عضو هیات‌علمی دانشگاه سوره، و امیر دستمردی هنرمند تجسمی و مدرس دانشگاه و دبیر جلسه حضور خواهند داشت. در نمایشگاه «بر فراز دشت: ۷۲ اثر از ۱۸ هنرمند ایرانی و ۶ هنرمند خارجی از مجموعه گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش ‌درآمده است. این نمایشگاه با رویکردهای طبیعت‌گرایانه، بخش بزرگی از تاریخ هنرهای بصری جهان را به خود اختصاص داده است و تا ۱۶اردیبهشت‌ماه به جز دوشنبه‌ها و تعطیلات رسمی برای بازدید علاقه‌مندان برقرار است.
  • لغو مراسم جایزه قلم با انصراف نویسندگان

    دنیای اقتصاد: پس از آنکه ده‌ها نویسنده نامزد جوایز قلم آمریکا (پن)‌ در اعتراض به جنگ غزه از شرکت در این مراسم انصراف دادند، این انجمن ادبی مراسم اهدای جوایز سالانه خود را لغو کرده است. با توجه به اینکه از ۶۱ نویسنده و مترجم نامزد دریافت جایزه، ۲۸ نفرشان در مرحله بررسی آثار انصراف دادند، سوزان نوسل، عضو هیات‌مدیره انجمن قلم آمریکا، گفت: «این یک رویداد دوست‌داشتنی است و زحمت زیادی برای آن کشیده می‌شود، بنابراین همه ما از این نتیجه متاسفیم اما در نهایت به این نتیجه رسیدیم که برگزاری مراسم به روشی که امیدوار بودیم و برنامه‌ریزی کرده بودیم ممکن نیست.»
  • اضافه شدن چند فیلم تازه به جشنواره کن

    مهر: جشنواره فیلم کن فیلم‌های بین‌المللی دیگری را به بخش‌های مختلف این دوره اضافه کرد که انیمیشن میشل آزاناویسیوس با عنوان «گرانبهاترین محموله‌ها»، فیلم «دانه انجیر مقدس» محمد رسول‌اف و «لولا» اولیور استون از جمله آنها هستند.
  • حضور نیکلاس کیج و جان تراولتا در«تغییر چهره ۲»

    دنیای اقتصاد: سال ۲۰۲۲، اعلام شد آدام وینگارد و همکار نویسنده دیرینه‌اش، سایمون بارت، برای ساختن دنباله‌ای بر فیلم «تغییر چهره» (face off) محصول ۱۹۹۷ با هم همکاری می‌کنند. یک سال بعد، وینگارد گفت تنها در صورتی فیلم را می‌سازد که بازیگران اصلی، نیکلاس کیج و جان تراولتا، بازگردند. اکنون دنیل ریچمن، از چهره‌های مشهور صنعت سینما، تایید کرده که نیکلاس کیج و جان تراولتا برای ساخت دنباله این فیلم بازخواهند گشت. در‌حالی‌که تاریخ تولیدی اعلام نشده، اما با توجه به برنامه تراولتا که بیشتر در فیلم‌های درجه C بازی می‌کند و برنامه کیج که امسال به طور شگفت‌انگیزی سبک است، شاید بتوان انتظار داشت که فیلم‌برداری خیلی زود شروع شود. هرچند در فیلم اصلی کیج مورد اصابت گلوله قرار می‌گیرد و کشته می‌شود، اما بارت که دنباله فیلم را می‌نویسد، اظهار کرده معتقد نیست شخصیت کاستور تروی - با بازی کیج - واقعا مرده باشد. «تغییر چهره» فیلم اکشن سال ۱۹۹۷ به کارگردانی جان وو ساخته شد. در این فیلم جان تراولتا و نیکلاس کیج ایفای نقش کرده‌اند. بودجه «تغییر چهره» حدود ۸۰ میلیون دلار بود و توانست با فروش بیش از ۲۴۵میلیون دلار، موفقیت تجاری خوبی به‌دست آورَد.
  • درددل‌های یک کارگردان از مصائب کار با جانی‌ دپ

    دنیای اقتصاد: مایوین، فیلم‌ساز فرانسوی، در مصاحبه‌ای با ایندیپندنت تجارب خود را در همکاری با جانی دپ در درام تاریخی «ژان دو باری» آشکارا به اشتراک گذاشته است و صراحتا به مسائلی از جمله دخالت در فیلم‌نامه، تاخیر حضور در صحنه فیلم‌برداری و دیگر پیچیدگی‌های این همکاری پرداخته است. این فیلم نخستین حضور جانی دپ را در سینما از زمان مبارزه حقوقی پرسروصدای او با همسر سابقش، امبر هرد، را رقم زد که نمایشی جنجالی در جشنواره کن ۲۰۲۳ داشت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر