به گزارش ایرنا، «هواوی» سومین سازنده بزرگ این تلفن ها در جهان و رقیب بزرگ شرکت «اپل» به حساب می آید و در چین و بسیاری از کشورهای دیگر مشتریان فراوانی دارد.

این در شرایطی است که شرکت چینی به دلیل اینکه دست اندرکار امور مخابراتی و ساخت تلفن های همراه می باشد از ابتدای کار از سوی آمریکا به دلیل اقدامات جاسوسی که البته هرگز به طور دقیق ثابت نشده، مورد اتهام قرار گرفته است.

تازه ترین مورد اتهامی به این شرکت نیز از سوی کانادا مطرح شده و کنسولگری این کشور در هنگ کنگ حاضر به دادن روادید به دو نفر از کارمندان این شرکت نشده است.

کنسولگری پس از ۲ سال بررسی، به این دو نفر اعلام کرده است که آنها جزو فهرستی قرار گرفته اند که مربوط به برخی از مهاجرانی است که در فعالیت های تروریستی و جاسوسی دست داشته اند.

نمایندگی دیپلماتیک کانادا صریحا این افراد را جاسوس قلمداد نکرده اما در فهرستی قرار داده است که بی ارتباط با فعالیت های جاسوسی نیست.

روزنامه «ساوت چاینا» از هنگ کنگ می نویسد که شرکت هواوی تاکید کرده است که کارکنانش هرگز در فعالیت های جاسوسی مشارکت نداشته اند.

هواوی از سوی آمریکا بارها زیر سئوال رفته مبنی بر اینکه کشور چین توسط آن جاسوسی می کند اما سابقه نداشته است یک دولت خارجی دیگر، کارکنان این شرکت را بر اساس چنین دلایلی مورد پذیرش قرار ندهد.

کمیته جاسوسی سنای آمریکا در سال ۲۰۱۲ میلادی شرکت مخابراتی و سازنده زیرساخت های تلفن های همراه هواوی را یک خطر و تهدید جدی برای امنیت ملی این کشور قلمداد کرد.

از آن پس این شرکت هرگز نتوانسته است در طرح های مخابراتی بزرگ کشورهای آمریکا و استرالیا شرکت کند اما در کانادا نفوذ زیادی دارد و فعالیت هایش گسترده است.

از آنجا که این شرکت در زمینه مخابرات، فن آوری اطلاع رسانی، ساخت تلفن های همراه و زیرساخت های شبکه ای فعالیت دارد شمار کارکنانش در سراسر جهان به ۱۷۰ هزار نفر می رسد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.