شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۴ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۸۹۴

  • حفره‌های بودجه ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد – صبا نوبری: مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳پرداخته است. یکی از محورهای این گزارش، کسری ۲۷۱هزارمیلیاردتومانی هدفمندسازی یارانه‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳ است. بر این اساس میزان تحقق منابع هدفمندسازی یارانه‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳، در صورت تداوم شرایط فعلی، ۶۰۰هزارمیلیاردتومان برآورد شده در‌حالی‌که مجموع هزینه‌ها ۸۷۱هزارمیلیاردتومان تخمین زده می‌شود. رشد مصارف خرید تضمینی گندم و یارانه دارو از عمده دلایل کسری این بخش در بودجه ۱۴۰۳ خواهد بود. از دیگر نقاط ضعف لایحه بودجه ۱۴۰۳ به اعتقاد مرکز پژوهش‌های مجلس، می‌توان به تداوم پرداخت یارانه‌های انرژی به‌رغم تشدید ناترازی این بخش، عدم استفاده از ظرفیت اوراق، عدم تامین منابع برای پرداخت بخشی از بدهی‌های دولت به صندوق تامین اجتماعی و صندوق توسعه و نبود هماهنگی میان اولویت‌های بودجه و برنامه هفتم توسعه اشاره کرد. از سوی دیگر کاهش کسری تراز عملیاتی نسبت به سال‌های گذشته، مقابله لازم با فرار مالیاتی و برآورد دقیق‌تر از ارقام منابع عمومی بودجه نقاط مثبت لایحه ۱۴۰۳ به شمار می‌رود.
  • دو شرط تاب‏‏‌آوری بنگاه‏‏‌ها

    دنیای‌اقتصاد: تاب‌آوری کسب‌وکارها یکی از ویژگی‌‌‌های مهم طی دوره‌‌‌های وقوع شوک‌‌‌های غیرقابل انتظار به شمار می‌رود. شیوع همه‌گیری کرونا که‌‌‌ همراه با شوک اقتصادی شدید و گسترده برای کسب‌وکارها بود، ضرورت ایجاد تغییراتی‌‌‌ برای ادامه‌‌‌ فعالیت‌‌‌ کسب‌وکارها، به‌‌‌ویژه برای استارت‌آپ‌‌‌ها و بنگاه‌‌‌های کوچک‌تر را که‌‌‌ با منابع‌‌‌ محدود فعالیت‌‌‌ می‌کنند برجسته‌‌‌ کرد. معاونت بررسی‌‌‌های اقتصادی اتاق تهران در گزارشی با عنوان «چارچوب مفهومی برای اندازه‌‌‌گیری شاخص کسب‌وکارها»‌‌‌ نشان می‌دهد که‌‌‌ موقعیت‌‌‌ نسبی‌‌‌ کشورها در زمینه‌‌‌ محیط‌‌‌ سیاستگذاری، محیط‌‌‌ کسب‌وکار و ویژگی‌‌‌های سازمانی‌‌‌ و مدیریتی‌‌‌ چگونه‌‌‌ بر شاخص‌‌‌ تاب‌‌‌آوری کسب‌وکار، اثرگذار است‌‌‌. نتایج‌‌‌ این‌‌‌ تحقیق‌‌‌ به‌‌‌ دولت‌‌‌ها، سازمان‌های کارگری و کارفرمایی‌‌‌ در جهت‌‌‌ توسعه‌‌‌ سیاست‌‌‌هایشان برای بهبود ظرفیت‌‌‌ انعطاف‌پذیری کسب‌وکارها، به‌‌‌ویژه در حوزه‌‌‌های مهم‌‌‌ مالی‌‌‌ و فناوری کمک‌‌‌ خواهد کرد. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد، دولت‌‌‌ها باید‌‌‌ هم‌‌‌ سیاست‌‌‌های مرتبط‌‌‌ با قابلیت‌‌‌های سازمانی‌‌‌ و مدیریتی‌‌‌ و هم‌‌‌ سیاست‌‌‌های مرتبط‌‌‌ با محیط‌‌‌ تجاری را که‌‌‌ کسب‌وکارها در آن فعالیت‌‌‌ می‌کنند اولویت‌‌‌بندی کنند. به‌‌‌عنوان مثال، دولت‌‌‌ها باید بر مخارج تحقیق‌‌‌ و توسعه‌‌‌ تمرکز و همکاری میان کسب‌وکارها و دانشگاه را تقویت‌‌‌ کنند.
  • پدرکشی در واشنگتن

    دنیای‌اقتصاد: یک هیات منصفه فدرال‌ روز پنج‌شنبه هانتر بایدن را به فرار از مالیات فدرال روی میلیون‌ها دلار درآمد ناشی از کسب‌وکار خارجی متهم کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، این دومین کیفرخواست علیه او در سال جاری است و یک تحول بزرگ جدید در پرونده جمهوری‌خواهان را رقم می‌زند که می‌تواند سنگ بنای استیضاح احتمالی رئیس‌جمهوری باشد.
  • عیارسنجی حقوقی‏‏‌ها در بازار سهام

    مژده ابراهیمی: معمولا ورود منابع بزرگ حقوقی‌‌‌های بورس و خرید یا فروش سهام از سوی این بخش از سهامداران در بازار می‌‌‌تواند تاثیرات بسیاری بر روند شاخص‌‌‌های بورسی بگذارد. حقوقی‌‌‌ها به دلیل اینکه حجم زیادی از سهام یک‌شرکت را در اختیار دارند، توانایی حمایت یا کنترل قیمت برخی سهم‌‌‌ها را دارند؛ ضمن اینکه اقدام این بخش از بازیگران بازار می‌‌‌تواند زمینه را برای نوسان یا نزول بازار باز کند.
  • متخلفان امروز، فاتحان فردا؟

    دنياي اقتصاد: در هفته اخیر تعارض در سیاستگذاری‌های حوزه سلامت دیجیتال به اوج خود رسیده است. وزارت اقتصاد در گزارشی که به تازگی منتشر کرده است، بر اهمیت و تاثیرات مثبت دارو‌رسانی آنلاین در کاهش هزینه‌ها و افزایش رفاه بیماران تاکید و پیش‌بینی کرد که تا سال ۲۰۳۰، سهم بازار فروش اینترنتی دارو نسبت به کل بازار، ۲.۵ برابر شود. این در حالی است که به فاصله کوتاهی از انتشار این گزارش، خبر رسید که پروند‌ه‌های دو سکوی توزیع دارو، به اتهام فروش داروی قاچاق به دادسرای جرایم پزشکی و دارویی ارسال شده و فعلا فروش اینترنتی دارو تخلف است. مانع‌تراشی وزارت بهداشت در مسیر فعالیت پلتفرم‌های عرضه اینترنتی دارو در‌ حالی دنبال می‌شود که طبق گزارش وزارت اقتصاد، تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۴۷ کشور دنیا فروش اینترنتی دارو را مجاز اعلام کرده‌اند. وزارت بهداشت دلیل مخالفت خود با عرضه اینترنتی دارو از طریق پلتفرم‌ها را مشخص نبودن چارچوب‌های قانونی فعالیت این کسب‌وکارها اعلام کرده و وعده داده است که تا پایان سال آیین‌نامه فروش اینترنتی دارو را ابلاغ خواهد کرد.
  • سلامت یزدی‌ها اولویت چندم؟

    دنیای‌اقتصاد - یزد: یزد با وجودی که به عنوان چهارمین استان توسعه‌یافته صنعتی کشور نقش بسیار مهمی در تولید و صنعت کشور دارد، اما هر ساله از آلودگی‏‏‌های ناشی از توسعه نامناسب رنج برده و در فصول پاییز و زمستان درگیر این پدیده ناخوشایند است. یزد در منطقه‏‏‌ای قرار گرفته که همواره به دلیل تداوم خشکسالی‏‏‌ها و کاهش بارندگی‏‏‌های سالانه با پدیده‏‏‌های مختلفی همچون گرد و غبار (به قول محلی‏‏‌ها: دولَخ) و دود سیاه ناشی از آلودگی واحدهای صنعتی به ویژه در دشت اردکان – یزد – مهریز درگیر است. وجود کارخانه‏‏‌های متعدد کاشی و تولید بیش از ۵۰‌درصد کاشی و سرامیک کشور (رتبه نخست)، کارخانه‏‏‌های متعدد فولاد و تولید بیش از ۱۵‌درصد فولاد کشور (رتبه سوم)، کارخانه شیشه اردکان و بسیاری از کارخانه‏‏‌های آلاینده در استان یزد که هرساله به بهانه طرح توسعه در حال گسترش هستند را باید یکی از عوامل تشدید آلودگی هوا در روزهای بی‌باران پاییز دانست.
  • کلید مدیریت موثر نسل‏‏‌های Y و Z

    مترجم: مریم مرادخانی منبع: LinkedIn
    همزمان با تغییر ساختار و ویژگی‌‌‌های جمعیتی، روش‌‌‌های مدیریت منابع انسانی نیز باید به تناسب تغییر کنند و با نیازها و ترجیحات نسل‌‌‌های جدید، از جمله نسل Y و Z تطبیق پیدا کنند. کارشناسان منابع انسانی به منظور مدیریت موثر و حفظ نیروهای کار، باید ویژگی‌‌‌ها و انتظارات منحصر به فرد این نسل‌‌‌ها را درک کنند. تحقیقات بسیاری در این رابطه انجام شده. در اینجا مدل مدیریت منابع انسانی «معاصر» برای مدیریت این دو نسل را بررسی می‌‌‌کنیم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر