شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۸ دنیای اقتصاد

اخبار مسکن و عمران - روزنامه شماره ۵۹۳۸

  • «کلید‌به‌کلید» چینی در تهران

    دنیای اقتصاد : معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در جریان بازدید از گروه رسانه‌‌‌ای «دنیای‌اقتصاد»، جزئیات طرح شهرداری برای «ساخت مسکن چینی» و همچنین مذاکرات اولیه با چینی‌‌‌ها را تشریح کرد. حمیدرضا صارمی در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با تاکید براینکه فرآیند مذاکره با شرکت‌های ساختمانی چینی، ‌‌‌ صرفا با سازندگان بخش خصوصی این کشور بوده و هنوز توافق یا قرارداد نهایی صورت نگرفته است، اصل برنامه شهرداری را «واگذاری زمین‌‌‌های ذخیره» به چینی‌‌‌ها برای اجرای طرح «کلید به کلید» در مناطق پایین‌‌‌شهر عنوان کرد. بر اساس این طرح، اراضی قهوه‌‌‌ای یا همان زمین‌‌‌های ذخیره (قطعات بزرگ‌‌‌متراژ بالای یک هکتار) در بافت‌‌‌فرسوده تهران، برای «محله‌‌‌سازی» به روش کلید‌‌‌به‌‌‌کلید به چینی‌‌‌ها واگذار می‌شود آن هم در چارچوب یوزانس به این معنا که همزمان با تامین منابع مالی ساخت، انتقال تکنولوژی نیز به تهران صورت خواهد گرفت. معاون شهردار تهران در بخش دیگری از این گفت‌‌‌وگو، از «معمای رشد ۲.۴ برابری درآمد عوارض ساختمانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری تهران» و «ابهامی که بسازوبفروش‌ها نسبت به آن دارند» نیز رمزگشایی کرد و در عین حال حدود میزان افزایش عوارض ساخت مسکن را اعلام کرد. متن گفت‌‌‌وگو را بخوانید.
  • تذکر ترافیکی به شهرداری

    رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران، به شهرداری تذکر ترافیکی داد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای شهر تهران، مهدی اقراریان گفت: مساله ترافیک تهران، به بحرانی تبدیل شده که دیگر ساعت مشخصی نمی‏‏‌شناسد و جز در نیمه شب، تقریبا در تمام ساعات، شاهد ترافیک در تمام مناطق هستیم. در ادوار گذشته مدیران مسوولیت‏‏‌هایی داشتند که گاهی با ترک فعل‏‏‌هایشان سبب شده‏‏‌اند که امروز تهران، در شرایط بغرنجی قرار گیرد. وی افزود: میلیون‏‏‌ها لیتر بنزینی که با یارانه در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد، در این ترافیک سوخته و هوای شهری را که ما و فرزندانمان در آن نفس می‏‏‌کشیم؛ آلوده می‌کند. اینها مسائلی است که تهران با آنها مواجه است بنابراین درخواست می‌شود با توجه به افزایش تعداد سفرها در روزهای پایان سال، این مساله با همکاری پلیس راهور و معاونت حمل‌ونقل و ترافیک مدیریت شود تا حداقل شهروندان تهرانی در این ترافیک اعصاب‌خردکن و سرسام‌آور رنج کمتری را متحمل شوند.
  • یک تهران برای مسکن ملی

    دنیای‌اقتصاد: تازه‌‌‌ترین آمار اعلام‌شده درباره روند تامین زمین مسکن ملی نشان می‌دهد تاکنون معادل مساحت شهر تهران، برای ساخت یک میلیون مسکن در سال، زمین شناسایی شده است. این در حالی است که شناسایی زمین مناسب برای ساخت واحدهای مسکن ملی تنها منحصر به مساحتی معادل شهر تهران نبوده و علاوه بر آن تاکنون ۱۵‌هزار هکتار دیگر نیز برای شهرک‌‌‌سازی تامین شده است. آن طور که ارسلان مالکی، معاون وزیر راه‌وشهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن روز گذشته اعلام کرد: تاکنون ۴۰‌هزار و ۶۱۷ هکتار زمین در داخل شهرها و ۱۷‌هزار و ۱۹۵ هکتار زمین الحاقی برای ساخت مسکن ملی شناسایی شده است. برآوردها نشان می‌دهد که مجموع مساحت این زمین‌‌‌ها (حدود ۵۸‌هزار هکتار) تقریبا به اندازه مساحت شهر تهران است. این در حالی است که به گفته معاون وزیر راه‌وشهرسازی، علاوه بر این ۵۸‌هزار هکتار، ۱۵‌هزار هکتار زمین نیز برای شهرک‌‌‌سازی تامین شده است.
  • الزام جدید در تاب‏‏‌آوری شهرها

    رئیس سازمان هواشناسی کشور توجه به تغییرات اقلیمی را از ضرورت‌‌‌های جدید در تاب‌‌‌آوری شهرها اعلام کرد. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سحر تاجبخش حرکت به سمت توسعه پایدار و ایجاد شهرهای تاب‌آور در برابر مخاطرات اقلیمی را راهکاری برای سازگاری با شرایط کنونی دانست و گفت: هنوز فرصت مدیریت منابع سرزمینی برای مقابله با این مخاطرات وجود دارد. معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: امروز افزایش رخدادهای طبیعی و مخاطرات جدی، همه مردم جهان را تهدید می‌‌‌کند. به گفته وی، افزایش دما در مقیاس جهانی از مهم‌ترین آثار تغییر اقلیم است که کشور ما را هم تحت‌‌‌تاثیر قرار داده است. او همچنین نسبت به ضرورت تاب‌‌‌آور‌سازی شهرها و کشورها در برابر سیل‌‌‌های شدید و صعود تراز آب دریاها ناشی از تغییرات اقلیمی و افزایش دمای کره زمین هشدار داد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر