شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۶ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۲۶

  • امنیت غذایی در گرو همکاری شرکای تجاری

    دنیای اقتصاد-گروه بازرگانی: بررسی وضعیت تجارت مواد غذایی در ایران از چند جهت حائز اهمیت است. ایران کشوری است که برای تولید مواد غذایی مزیت جغرافیایی ندارد. به همین دلیل برای تامین مواد غذایی شهروندان، به واردات از دیگر کشورها وابسته است. آمارها نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۱، از مجموع نزدیک به ۶۰میلیارد دلار واردات ایران، نزدیک به ۳۰درصد صرف واردات محصولات کشاورزی و مواد غذایی شده است. عمده محصولات وارداتی در این بخش شامل ذرت دامی، برنج و گندم می‌شود که بخش مهمی از سبد غذایی شهروندان ایرانی را تشکیل می‌دهد. نکته دیگر این است که ۵۶درصد از واردات مواد غذایی از مبدا امارات، هند و ترکیه وارد کشور می‌شود. این تمرکز در مبادی وارداتی یک تهدید بالقوه برای امنیت غذایی کشور محسوب می‌شود.
  • گوشت بالای شهر، گوشت پایین‌شهر

    دنیای‌اقتصاد: علیرضا پیمان‌پاک، قائم‌مقام وزیر کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، از کاهش قیمت گوشت قرمز خبر داد و گفت: تولید گوشت قرمز در بهار سال آینده افزایش خواهد داشت و این افزایش عرضه به معنای بهبود قیمت‌ها خواهد بود.
  • بلاتکلیفی قیمت گندم به‌‌رغم قول‌های مکرر

    دنیای اقتصاد: وزیر جهاد کشاورزی در نشستی با تعاونی‌ها در اتاق تعاون از اعلام نرخ خرید تضمینی گندم سال آینده، در چهارشنبه این هفته ۲۷ دی خبر داد. به گزارش فارس، محمد‌علی نیکبخت از اعلام رسمی نرخ خرید تضمینی در چهارشنبه این هفته گفت اما درباره جزئیات قیمت و علت تاخیر توضیحی نداد. شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی شهریور امسال قیمت خرید تضمینی گندم را ۱۹۵۰۰ تومان تعیین کرد اما به طور رسمی به کشاورزان ابلاغ نکرد. طبق قانون‌ نرخ‌های تضمینی قبل از مهر باید اعلام شود.
  • توزیع شکر در سامانه بازارگاه

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بنا به مصوبه هفتمین جلسه تنظیم بازار محصولات کشاورزی، توزیع شکر در سامانه بازارگاه به‌صورت سهمیه‌بندی استانی و براساس دستورالعمل نحوه فعالیت اعضای زنجیره تامین و توزیع شکر انجام می‌شود. به گزارش تسنیم، احمد خانی نوذری، سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، در نامه‌ای به روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها در خصوص عرضه شکر در سامانه بازارگاه نوشت: با عنایت به بند ۲ مصوبات هفتمین جلسه تنظیم بازار محصولات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در تاریخ ۱۴۰۲.۱۰.۱۰ مبنی‌بر عرضه شکر در سامانه بازارگاه، فاز اول توزیع شکر در سامانه بازارگاه به‌صورت سهمیه‌بندی استانی و براساس دستورالعمل نحوه فعالیت اعضای زنجیره تامین و توزیع شکر در سامانه بازارگاه انجام می‌شود، لذا خواهشمند است دستور فرمایید معاونان و دفاتر استان نسبت به رعایت موارد ذکرشده در راهنمای فعالیت کاربران وزارت جهاد کشاورزی در خصوص توزیع شکر خام و سفید در سامانه بازارگاه اقدامات لازم را به ‌عمل آورند و کاربران معاونت بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان به‌منظور ایجاد دسترسی برای فعالیت بر اساس راهنمای مذکور در خصوص شکر به دبیرخانه شورای اجرایی مدیریت زنجیره تامین و توزیع نهاده‌های کشاورزی معرفی شوند.
  • روایت صنعتگران از رکود فروش

    دنیای اقتصاد-گروه صنعت‌ومعدن: فروش صنایع با استناد به دو آمار و گزارش منتشر‌شده در آذرماه کاهش داشته است. گزارش پایش بخش حقیقی اقتصاد و شامخ هر دو حاکی از این است که با افت و عقب‌نشینی تقاضا، فروش بنگاه‎ها وارد محدوده منفی شده است. این افت فروش هم در بازارهای داخلی و هم صادراتی محسوس است. «دنیای اقتصاد» در گفت‌و‌گو با فعالان اقتصادی و صنعتگران، به واکاوی دلایل رکود فروش بنگاه‌ها پرداخته است. این واکاوی نشان می‌دهد مشکلات مربوط به تولید از‌جمله کمبود مواد اولیه، دشواری تامین نقدینگی و سرمایه در گردش و عدم تخصیص ارز، تعطیلی برخی خطوط تولید را به دنبال داشته است. از طرف دیگر تورم و کاهش قدرت خرید مصرف‌کننده و افت تقاضای صنایع واسطه‌ای در کنار سیاست‌های دستوری و رویکرد انقباضی به بخش صنعت، باعث تشدید رکود فروش شده است. پیمان‌سپاری ارزی و روند پیچیده تخصیص ارز به تولید نیز توان صادراتی بنگاه‌ها را کاهش داده است.
  • تجارب دنیا در حکمرانی اقتصاد دریامحور

    امیر ثامنی/کارشناس برنامه‌ریزی
    در ایران کمتر از دودهه است که موضوع دریا و ظرفیت‌‌‌های عظیم آن برای اقتصاد کشور موردتوجه قرار گرفته و سیاست‌‌‌های کلی توسعه دریامحور نیز کمتر از سه‌ماه پیش ابلاغ شده است، اما در دنیا طرح موضوع «اقتصاد دریامحور» یا به تعبیر دیگر «اقتصاد آبی» بیش از ۷۰سال سابقه دارد. اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۶ تغییر چشمگیری در مفهوم و رویکرد خود به سیاست‌‌‌های توسعه دریایی ایجاد کرد و با استفاده از آنچه «سیاست‌‌‌های یکپارچه دریایی» نامیده شد، تلاش‌‌‌ زیادی در جهت هماهنگ‌کردن بخش‌‌‌های مختلف برای ایجاد ارزش‌‌‌افزوده انجام داد. استراتژی توسعه اقتصاد مبتنی بر دریا که توسط اتحادیه اروپا راه‌‌‌اندازی شد براساس آنچه در بیانیه اجلاس لیماسول یونان آمده «توسعه اقتصادی است که در آن از دریا و پتانسیل‌‌‌های آن برای رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال استفاده می‌شود.»
  • احداث ۷۳۲ مگاوات نیروگاه صنعتی تا تابستان

    دنیای‌اقتصاد: مجری طرح احداث نیروگاه‌‌‌های صنایع معدنی از اتصال پنجمین واحد نیروگاهی صنایع به ظرفیت ۱۸۳مگاوات به شبکه برق خبر داد و گفت: واحد دوم گازی مبارکه، واحدهای گازی ۱ و ۲گل‌‌‌گهر سیرجان و واحدهای گازی ۱ و ۲ فولاد اردکان چادرملو با ظرفیت ۷۳۲مگاوات در تابستان ۱۴۰۳ در مدار قرار خواهند گرفت. به گزارش وزارت نیرو، سید زمان حسینی افزود: در راستای احداث نیروگاه‌‌‌های خودتامین صنایع، واحد اول گازی نیروگاه سیکل ترکیبی آلومینیوم المهدی به ظرفیت ۱۸۳مگاوات پس از اتمام عملیات اجرایی، نصب و راه‌‌‌اندازی با شبکه سنکرون شد. وی با بیان اینکه فرآیند احداث این نیروگاه اوایل سال گذشته آغاز شده بود، ادامه داد: با وارد مدار شدن نخستین واحد گازی نیروگاه آلومینیوم المهدی، ظرفیت نیروگاه‌‌‌های جدیدالاحداث صنایع که تاکنون با شبکه سراسری سنکرون شده، شامل دو واحد گازی نیروگاه سمنان و یک‌واحد گازی نیروگاه فولادمبارکه و یک‌واحد گازی فولاد غرب آسیا جمعا به میزان ۸۷۱مگاوات است.
  • حل مشکل ناترازی با اجرای «نقشه راه آب کشور»

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه «نقشه راه آب کشور» با نگاهی به عملکرد کشورهای توسعه‌یافته و با بومی‌‌‌سازی تجربیات تدوین شده است، گفت: میزان مصرف آب بیشتر از تامین آن است که در این بخش ناترازی ایجاد شده و اجرای نقشه راه آب می‌‌‌تواند راه‌حلی برای مشکل ناترازی آب باشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر