شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۶ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۸۸۶

  • سردمداران واردات ۲۰۲۲

    دنیای‌اقتصاد: آخرین آمارهای سازمان تجارت‌جهانی از تجارت کشورها در سال‌۲۰۲۲، نشان می‌دهد که بیش از نیمی از واردات کالا در جهان توسط ۱۰ کشور انجام می‌شود؛ در واقع این کشورها به اندازه ۱۹۰ کشور جهان کالا وارد کرده‌‌‌‌‌اند. بر اساس این آمارها، ایالات‌متحده، چین، آلمان و هلند به ترتیب بیشترین سهم را در واردات جهانی دارند. در سال‌۲۰۲۲، کشورها ۲۵.۶‌تریلیون دلار کالا وارد کرده‌اند که رقمی معادل تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده است. همچنین به‌نظر می‌رسد که تجارت پس از همه‌گیری ویروس‌کرونا ‌بار دیگر به ریل قبلی خود بازگشته و کشورها در سال‌۲۰۲۲، نزدیک به ۱۳‌درصد بیش از سال‌۲۰۲۱ واردات داشته‌‌‌‌‌اند.
  • احیای نقش اتاق در توسعه ملی

    دنیای‌اقتصاد: مطالعات نشان می‌دهد الگویی که در ۵۰ سال‌اخیر در ایران برای توسعه دنبال شده، بر محوریت دولت پیش رفته و در برنامه‎‏‏‏‏‌های پنج‏‏‏‏‌ساله توسعه و برنامه‎‏‏‏‏‌های عمرانی نقشی برای بخش‌خصوصی درنظر گرفته نشده‌است؛ این در حالی است که بخش‌خصوصی توانمند در اقتصادهای نوظهور و توسعه‏‏‏‏‌یافته رکن اصلی پیشرفت و توسعه اقتصادی بوده و ماده‌یک قانون اتاق بازرگانی به صراحت هدف از تشکیل این اتاق را کمک به فراهم‌آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصاد کشور عنوان می‌کند، اما اتاق ایران از زمان تاسیس تاکنون بر اساس چه الگویی در این مسیر پیش رفته‌است و تا چه میزان توانسته نقش و رسالت خود را در توسعه‌ملی ایفا کند؟ و سوال مهم دیگر این است که دولت‏‏‏‏‌محوری برنامه‌های توسعه در نیم‌قرن اخیر چه خروجی داشته‌است؟ بررسی‏‏‏‏‌ها نشان می‌دهد نتیجه این توسعه دولت‏‏‏‏‌محور و نفت‏‏‏‏‌محور این بوده که بعد از صرف چهار‌هزار‌میلیارد دلار ارزش نفت و گازی که در اختیار دولت بوده، امروز در اقتصاد بین‌الملل حدود ۵ دهم‌درصد نقش داریم. در این راستا اتاق ایران با تاکید بر نقش اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور در مشارکت بخش‌خصوصی در توسعه اقتصاد ملی و به‌منظور اینکه امکان گفت‏‏‏‏‌وگوی فراگیر در سطح هیات‌نمایندگان اتاق ایران و اتاق شهرستان‌ها فراهم شود، سه سناریو پیشنهاد داده‌است؛ این سناریوها عبارتند از: سناریوی محافظه‏‏‏‏‌کارانه با تاکید بر ادامه وضع موجود، سناریویی با رویکرد تسهیلگرانه با هدف بهبود عملکرد بخش‌خصوصی و سناریوی سوم مشارکت تحول‏‏‏‏‌آفرین در عملکرد اقتصاد ملی که می‌تواند زمینه مشارکت بخش‌خصوصی در امر مهم توسعه اقتصادی را فراهم کند.
  • کمبود عرضه، ‌بار دیگر گوشت را گران کرد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی دلیل افزایش ۲۵‌هزار‌تومانی گوشت گوسفند را در هفته‌جاری کمبود گوشت در بازار عنوان و تصریح کرد تنها در صورتی جریان افزایش قیمت این کالا متوقف می‌شود که واردات افزایش یابد.
  • مصوبه افزایش هزینه‌های انبارداری و بندری بازنگری شود

    دنیای‌اقتصاد: حسین سلاح‌ورزی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در نامه‌‌‌‌‌‌‌ای به رئیس‌‌‌‌‌‌‌جمهوری، در مورد مصوبه افزایش هزینه‌های انبارداری و بندری از او خواست با توجه به آثار زیان‌بار این تصمیم و ایجاد فشار مضاعف بر فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی در شرایط ویژه اقتصادی کشور، دستور بازنگری و حداقل معافیت کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید از مصوبه افزایش قیمت‌های انبارداری و خدمات بندری را صادر کند.
  • منابع آبی و خاکی کشور تحلیل رفته است

    دنیای‌اقتصاد: معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی به مناسبت روز جهانی خاک و تشریح اهم فعالیت‌ها و برنامه‌های فنی و زیر بنایی در دست اجرا، در محل وزارتخانه، نشست خبری برگزار کرد.
  • تقویت گردشگری ماجراجویانه و تجربه‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌گرا در کویر

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق کرمان گفت: ابعاد مختلف جاذبه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های بیابان لوت مانند گردشگری ماجراجویانه و گردشگری تجربه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گرا باید تقویت شود تا حضور گردشگران بیشتری را در این منطقه داشته باشیم.
  • ضرورت تشکیل کنسرسیوم لجستیک برای توسعه‌تجارت ایران و قزاقستان

    دنیای‌اقتصاد: در نشست اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان، ضمن ارائه گزارشی از تجارت دو کشور توسط امیر عابدی، رئیس این اتاق، چالش‌ها و راهکارهای توسعه‌تجارت دوجانبه تشریح شد.
  • چهره سیاسی تحول‌خواهان

    دنیای‌اقتصاد: در سه یادداشت پیشین به نحوه شکل‌گیری تحول‌خواهان اتاق بازرگانی و گرفتن زمام اتاق بازرگانی از علینقی خاموشی پرداخته‌شد؛ داستانی که ادامه دارد اما پیش از آن برای شناخت دقیق‌تر از چهره تحول‌خواهان که تاکنون با تمرکز بر احوال محمدرضا بهزادیان پیش‌رفت، می‌توان به دیگر چهره‌‌‌‌‌‌‌های این جریان نظیر سید‌حمید حسینی و پدرام سلطانی اشاره کرد.
  • تمدید مسدودسازی تولید

    دنیای‌اقتصاد: گره ارزی تولید و تجارت کورتر شده است. درحالی‌که قرار بود در اصلاحیه جدید بخشنامه بانک مرکزی، سپرده‌گذاری ریالی بنگاه‌های متقاضی ارز حذف شود، اما این روند ادامه دارد. بنگاه‌ها در شرایطی مجبور به بلوکه کردن بخشی از سرمایه در گردش خود در حساب بانک‌ها هستند که تضمینی برای تامین ارز بعد از گذشت چندماه از مسدودسازی سپرده وجود ندارد .
  • قانون استفاده از حداکثر توان تولید مانع اصلی تولید

    دنیای‌اقتصاد: نمایندگان بخش خصوصی در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار ضمن انتقاد از روند اجرای قانون حداکثر استفاده از توان تولید، اعلام کردند: روش اجرای این قانون، آن را به ضد خود تبدیل کرده است. به گزارش اتاق ایران آنلاین، فعالان بخش خصوصی در هشتادوهشتمین نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، نسبت به دور شدن قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور از اهداف خود، هشدار داده و اعلام کردند: این قانون چون در دوران تحریم که پیکره تولید ضعیف بوده، تصویب شده است و از طرفی روح حاکم بر آن با اصل رقابت‌‌‌پذیری در تضاد است، هیچ‌گاه به نتیجه دلخواه یعنی تقویت توان تولید داخل نمی‌‌‌رسد. از آنجا که انتقادهای زیادی از سوی بخش خصوصی نسبت به اجرای قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی مطرح است، شورای راهبری، بررسی وضعیت اجرا و عملکرد آن در سطح محیط کسب‌وکار را در دستورکار قرار داد و در نشست اخیر این شورا، گزارش نظارتی این قانون مصوب سال ۱۳۹۸ از سوی مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس ارائه شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر