شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۰ دنیای اقتصاد

اخبار صنایع غذایی - روزنامه شماره ۵۸۸۰

  • سهم ۱۵درصدی زنجیره‏‏‌ای‏‏‌ها در توزیع کالا

    دنیای اقتصاد- سعیده نبی‌زاده: فروشگاه‌‌‌های زنجیره‌‌‌ای در ایران در سال‌‌‌های دهه پنجاه شکل گرفت نخستین آن فروشگاه فردوسی بود که با کمک دولت به وجود آمد. در سال ۱۳۵۱ با هدف حفظ بازار از شوک‌‌‌های ناگهانی و تعدیل و تثبیت قیمت کالاهای اساسی کشاورزی توسط سازمان تعاون شهر و روستا در ارتباط با شرکت‌های سهامی ‌‌‌زراعی و تعاونی‌‌‌های تولیدی روستایی تشکیل شد که این سازمان در شهرها اقدام به ایجاد شعبه کرد.
  • ۲۵ میلیارد ریال تسهیلات خرید ادوات کشاورزی در ساری پرداخت شد

    دنیای‌اقتصاد: از ابتدای امسال تاکنون ۲۲ متقاضی خرید ادوات کشاورزی در قالب طرح جهش تولید دیمزارهای شهرستان ساری برای دریافت ۲۵ میلیارد و ۸۴۵ میلیون ریال تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون به بانک معرفی شدند. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری با اعلام این خبر تصریح کرد: این تسهیلات برای خرید یک دستگاه بوجار، هفت دستگاه چیزل، سه دستگاه سم‌پاش، دو دستگاه بیلر، پنج دستگاه کشت مستقیم و ریزدانه کار، سه دستگاه خشک‌کن و لیبل‌زن و یک دستگاه پهپاد است. سید‌اسماعیل علوی افزود: اگر به دنبال کاهش ضایعات و افزایش درآمد و ارزش افزوده محصولات هستیم باید به فناوری اطلاعات درستی برسیم و مطمئنا با توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، بخشی از مشکلات حوزه تولید ما حل خواهد شد.
  • رابطه ذائقه غذایی با مناطق زندگی

    دنیای‌اقتصاد: تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که در کشورهایی با آب و هوای گرم‌تر، مردم غذاهای تندتری می‌خورند. برعکس، هر‌چه آب و هوا سردتر باشد، مواد تند کمتری در آشپزی شما وجود خواهد داشت. البته موارد متفاوت و استثنائات دیگری نیز در این رابطه وجود دارد. اما سوال این است که چرا غذاهای مورد استفاده در مناطق دارای آب و هوای گرم‌تر شامل ادویه بیشتری می‌شوند؟ این موضوع مقاله‌ای است که در ماه فوریه ۲۰۲۱ در Nature منتشر شد. محققان با بررسی ۳۳۷۵۰ دستور غذا از ۷۰ غذای ملی و منطقه‌ای که در مجموع ۹۳ ادویه مختلف را شامل می‌شوند، می‌خواستند این فرضیه اغلب مطرح‌شده را راستی‌آزمایی کنند که آیا مصرف غذاهای تند در کشورهای گرم، مطابقتی با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های ناشی از غذا دارد. این در حالی است که آنها با استناد به دشواری تفسیر همبستگی بین فرهنگ و محیط، قادر به اثبات این فرضیه نبودند.
  • ۱۰۰ کارخانه کنسرو ماهی در کشور فعال است

    دنیای‌اقتصاد: قیمت جهانی ماهی تن ۲.۵ دلار است که روند رو به کاهش دارد که تسهیل واردات تن ماهیان راهکار تنظیم بازار است. رئیس سندیکای صنایع کنسرو با بیان این خبر گفت: در حال حاضر ۱۰۰ کارخانه کنسرو ماهی در کشور داریم که با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کند. رئیس سندیکای صنایع کنسرو با بیان اینکه ممنوعیتی برای واردات تن ماهیان نداریم، افزود: برای تسهیل واردات بانک مرکزی، گمرک، سازمان دامپزشکی و سازمان کشتیرانی هماهنگی بین‌بخشی بیشتری داشته باشند. مسعود بختیاری ادامه داد: طی یک‌سال گذشته علاوه بر قیمت ماهی تن، نرخ قوطی، درب، حمل و نقل، کارگری، آب و برق و گاز بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته که تمامی این عوامل بر قیمت تمام‌شده تولید اثر گذاشته است. رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان اینکه نرخ کنسرو ماهی تن برای مصرف‌کننده ۸۷ هزار و ۵۰۰ تومان توسط سندیکا تعیین شده است، افزود: دوشنبه آتی جلسه‌ای با تولیدکنندگان خواهیم داشت تا در صورت کنترل قیمت ماهی تن صید داخلی، قیمت کنسرو ماهی افزایش پیدا نکند.
  • ‎مطالبات کلزاکاران تسویه شد

    ‎مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از واریز ۸۴۱ میلیارد تومان باقی‌مانده مطالبات کشاورزان بابت تحویل دانه روغنی کلزا به حساب کشاورزان کشور خبر داد و گفت: به این ترتیب تمامی مطالبات کلزاکاران کشور به ارزش ۳ هزار و ۱۴۶ میلیارد تومان تسویه شد. سید‌سعید راد با اعلام اینکه امسال ۱۰۹ هزار و ۵۲۰ تن کلزا از ۲۹ استان کشور خریداری شده است، افزود: خرید این محصول در سال جاری نسبت به سال گذشته، ۱۰ درصد رشد داشت. وی با تاکید بر اینکه بیشترین محصول کلزا به ترتیب از کشاورزان استان‌های خوزستان به میزان ۳۰ هزار و ۷۸۳ تن، گلستان به میزان ۲۰ هزار و ۳۶۴ تن و مازندران به میزان ۹هزار و ۱۲۹ تن خریداری شده است، اضافه کرد: البته به ترتیب استان‌های کردستان، خراسان رضوی و کرمانشاه بیشترین رشد تولید را در مقایسه با سال گذشته به خود اختصاص داده‌اند. معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: علاوه بر کلزا، تا‌کنون ۶هزار و ۸۷ تن گلرنگ به ارزش ۱۵۷ میلیارد تومان و ۸۰۵ تن آفتابگردان به ارزش ۲۰ میلیارد تومان نیز خریداری شده و وجه آن به صورت کامل به کشاورزان پرداخت شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر