شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۶ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست گذاری - روزنامه شماره ۵۹۱۶

  • نفع عربستان از «ایران بدون تحریم»

    دنیای اقتصاد: استاد ایرانی دانشگاه ماربورگ آلمان به تازگی در مقاله‌ای به بررسی اثر جهانی‌شدن اقتصاد ایران بر هزینه‌های نظامی عربستان پرداخته است. طبق این پژوهش، جهانی شدن اقتصاد ایران اثر کاهشی بر هزینه نظامی عربستان دارد. این پژوهش نشان می‌دهد تجارت آزاد به صلح جهانی کمک می‌کند.
  • تلاش برای کاهش ناترازی‌ها در بودجه ۱۴۰۳

    سازمان برنامه و بودجه به سرمقاله «دنیای اقتصاد» با عنوان «اقتصاد سیاسی مالیات‌ستانی در ایران» که مورخ ۱۴۰۲.۹.۱۴ منتشر شده است، پاسخ داد. این سازمان نوشت: جهت‌گیری کلی لایحه بودجه سال آینده، کاهش ناترازی‌هاست و دولت تلاش کرده در بودجه سال ۱۴۰۳، ناترازی‌ها را کاهش داده تا در این راستا ارقام واقعی با هدف ایجاد انضباط مالی و پرهیز از درآمدهای غیرواقعی درج شود. افزایش درآمدهای مالیاتی با دو رویکرد مهم عدالت‌محوری و حمایت از تولید دنبال شده است. این رویکرد آثار مثبتی بر رشد درآمدهای پایدار دولت داشته است.
  • افزایش سقف پوشش بیمه حوادث ساختمان

    معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی گفت: با پیشنهاد دولت در لایحه بودجه سال آینده، سقف پوشش بیمه حوادث طبیعی ساختمان سه برابر می‌شود. علی بنیادی‌نائینی در مورد طرح دولت برای تحت پوشش قرار دادن همه منازل مسکونی اظهار کرد: صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان با مصوبه مجلس از سال ۹۹ شکل گرفت که همه ساختمان‌ها و واحدهای مسکونی دارای انشعاب رسمی برق از طریق گرفتن یک مبلغ ناچیز در قبض برق تحت پوشش بیمه حوادث طبیعی ساختمان قرار می‌گیرند. او گفت: صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان‌های مردم را در مقابل ۹ حادثه طبیعی مانند زلزله، سیل، رعد و برق، رانش زمین، ریزش کوه، سونامی، برف سنگین بیمه می‌کند.
  • وام فرزندآوری به ازای هر فرزند به دانشجویان پرداخت می‌شود

    رئیس صندوق رفاه دانشجویان از برنامه‌ریزی‌هایی که در مسیر رفاه دانشجویان به‌خصوص برای مادران دانشجو انجام می‌شود، خبر داد. مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان، ضمن تبریک این روز فرخنده به تمام مادران، به‌خصوص مادران دانشجو، گفت: در تلاش هستیم امکانات رفاهی را برای دانشجویان فراهم کنیم. او با بیان اینکه چهار نوع وام تحصیلی،‌ ضروری، ودیعه مسکن و حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را داریم که به دانشجویان تعلق می‌گیرد، اظهار کرد: وام ضروری در موارد محدودی مانند ازدواج، فرزندآوری یا دانشجوی نخبه یا کارآفرین بودن به دانشجویان تعلق می‌گیرد. همچنین سعی‌مان این است که در طرح قانون جوانی جمعیت نیز به آنچه قانون تعیین کرده عمل کنیم. گنجی ادامه داد: ما برای امکانات رفاهی و کمک به دانشجویان وام ازدواج را در نظر گرفتیم و مبلغ برای زوج‌هایی که ثبت‌نام کردند، واریز شده است. در این میان برای مادران دانشجو هم وام فرزندآوری را فراهم کردیم که به ازای هر فرزندی که متولد می‌شود، مبلغ ۷میلیون تومان را در اختیار مادران دانشجو قرار می‌دهیم و برای پرداخت و ثبت‌نام این وام‌ها هیچ‌گونه محدودیتی وجود ندارد./بازار
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی

    بانک‌مرکزی در این هفته به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید به مبلغ ۱۲۷.۸هزار ‌میلیارد ‌ریال اقدام کرد. بانک‌مرکزی در چارچوب مدیریت نقدینگی مورد‌نیاز بازار بین‌‌‌‌‌‌‌‌بانکی‌ ریالی، عملیات بازار باز را به‌صورت هفتگی و موردی اجرا می‌کند. موضع عملیاتی این بانک بر اساس پیش‌بینی وضعیت نقدینگی در بازار بین‌‌‌‌‌‌‌‌بانکی و با هدف کاهش نوسانات نرخ بازار بین‌‌‌‌‌‌‌‌بانکی حول نرخ هدف، از طریق انتشار اطلاعیه در سامانه بازار بین‌‌‌‌‌‌‌‌بانکی (تابا) اعلام می‌شود. بنا بر اعلام بانک‌مرکزی، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند به‌منظور مدیریت نقدینگی خود در بازار بین‌‌‌‌‌‌‌‌بانکی، به ارسال سفارش‌ها تا مهلت تعیین‌شده از طریق سامانه بازار بین‌‌‌‌‌‌‌‌بانکی (تابا) اقدام کنند. بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در روزهای شنبه تا چهارشنبه از اعتبارگیری قاعده‌‌‌‌‌‌‌‌مند مشروط به در اختیار داشتن اوراق مالی اسلامی دولتی و در قالب توافق بازخرید با نرخ سقف دالان نرخ سود (۲۴‌درصد) استفاده کنند./بانک‌مرکزی
  • قزاقستان؛ بزرگ‌ترین اقتصاد آسیای مرکزی

    نشریه آستانه تایمز از موفقیت قزاقستان در کسب مقام نخست تولید ناخالص داخلی در میان کشورهای منطقه آسیای مرکزی خبر داد. براساس گزارش منتشرشده در این نشریه که مبتنی بر گزارش ماه اکتبر صندوق بین‌المللی پول تنظیم شده، میزان رشد تولید ناخالص داخلی قزاقستان در سال ۲۰۲۳ حدود ۳۶۰میلیارد دلار برآورد شده که نشان‌دهنده رشد ۱۵درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ است. همچنین، دستیابی قزاقستان به این رکورد جدید، این کشور را به نخستین اقتصاد مرکزی آسیای میانه و حوزه CIS در زمینه رشد تولید ناخالص داخلی تبدیل کرده است. همزمان، صندوق بین‌المللی پول نیز پیش‌بینی کرده که رشد تولید ناخالص داخلی قزاقستان تا سال ۲۰۲۸ حدود ۳۶.۸‌درصد افزایش داشته و رقم آن به ۹۵.۴میلیارد دلار خواهد رسید. سفیر قزاقستان در دهلی‌نو نیز در مصاحبه اخیر خود با نشریه تایمز هند، ضمن تایید این امر تاکید کرده که قزاقستان پس از روسیه به بزرگ‌ترین اقتصاد آسیای مرکزی تبدیل شده است. این در حالی است که ظاهرا اهداف قاسم جومارت توکایف، رئیس‌جمهور قزاقستان بلندپروازانه‌‌‌تر از ارقام یادشده بوده و آستانه در جدیدترین برآورد خود اعلام کرده که قصد دارد میزان تولید ناخالص داخلی قزاقستان را به ۴۵۰میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۹ افزایش دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر