شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۶ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۸۹۶

  • جنوب بغداد را چه کسی اداره می‌کند؟

    دنیای اقتصاد: درست در جنوب بغداد، پراکندگی شهری جای خود را به چشم‌اندازهای سبز می‌دهد، با نخل‌های سرسبز در مجاورت رودخانه فرات. اما تعداد کمی ریسک می‌کنند که زمان زیادی را در آنجا بگذرانند. حتی ارتش یا مقامات دولتی عراق بدون اجازه جرات نمی‌کنند به آنجا بروند. «آلیسا جی.روبین» در گزارش ۹دسامبر در نیویورک تایمز نوشت، کشاورزی به نام علی حسین که روزگاری در آن زمین زندگی می‌کرد، گفت: «ما جرات نمی‌کنیم بپرسیم می‌توانیم به آنجا برویم یا نه.» این مساله به این دلیل است که این بخش از عراق - بیش از دو برابر سانفرانسیسکو - توسط یک گروه شبه نظامی عراقی کنترل می‌شود که از سوی ایالات متحده در فهرست گروه‌های تروریستی قرار گرفته است. اعضای شبه نظامی این گروه پست‌های بازرسی را در اطراف مرزها دایر می‌کنند. به گفته یکی از ده‌ها افسر اطلاعاتی و نظامی غربی و عراقی، دیپلمات‌ها و دیگرانی که برای این مقاله مصاحبه کرده‌اند، این قلمرو مستقل عراق که به «جرف النصر» معروف است به عنوان «پایگاه عملیاتی پیشرو» عمل می‌کند.
  • آمریکا زیر منگنه

    دنیای‌اقتصاد: ایالات متحده که از نظر دیپلماتیک پس از یک «تک رای» علیه قطعنامه سازمان ملل مبنی بر آتش‌بس در غزه منزوی شده است، روز شنبه مورد انتقاد فزاینده تعدادی از دولت‌ها، گروه‌های حقوق بشری و سازمان‌های امدادی قرار گرفت که نسبت به عواقب فاجعه‌بار در این سرزمین جنگ‌زده برای غیرنظامیان هشدار دادند. «ویویان نریم»، «ادوارد وانگ» و «توماس فولر» در گزارش ۹دسامبر در نیویورک‌تایمز نوشتند، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که واشنگتن و دیگران آن را [تشکیلات خودگردان] به‌عنوان یک نهاد حکومتی بالقوه برای غزه پس از جنگ معرفی کرده‌اند، گفت که وتوی روز جمعه «نشانه‌ای شرم‌آور است که برای سال‌ها بر دامان ایالات متحده خواهد نشست.» او ایالات متحده را «پرخاشگر و بی‌اخلاق» خواند. «نیکلاس دو ریویر» سفیر فرانسه در سازمان ملل متحد، خواستار یک «آتش‌بس بشردوستانه جدید، فوری و پایدار» شد و بدون نام بردن از ایالات متحده (متحد فرانسه)، از اینکه شورای امنیت «یک‌بار دیگر شکست خورده است» ابراز تاسف کرد. وی گفت: «ما هیچ تناقضی بین مبارزه با تروریسم و حفاظت از غیرنظامیان نمی‌بینیم.»
  • استعفای جنجالی رئیس دانشگاه پنسیلوانیا

    دنیای‌اقتصاد: رئیس یکی از دانشگاه‌های برتر ایالات متحده پس از واکنش شدید به شهادت و سخنان وی در جلسه استماع کنگره درباره افزایش یهودی‌ستیزی در دانشگاه‌ها از سمت خود استعفا کرد. به گزارش الجزیره، الیزابت مگیل رئیس دانشگاه پنسیلوانیا چند روز پس از حضور در جلسه استماع کنگره که شبیه به جلسه بازجویی بود و خودداری وی از محکوم کردن شعارهای دانشجویان علیه جنایات اسرائیل، مجبور به استعفا شد. در جلسه استماع کنگره، الیز استفانیک نماینده سوال‌کننده از روسای سه دانشگاه هاروارد، پنسیلوانیا و ماساچوست خواست تا شعار دانشجویان علیه جنایات اسرائیل را به‌عنوان نسل‌کشی یهودیان قلمداد کنند که آنها از این کار خودداری کردند.
  • نقشه راه ترامپ علیه مفت‌خورهای ناتو

    دنیای‌اقتصاد: دیپلمات‌های فعلی و سابق اروپایی می‌گویند نگرانی فزاینده‌ای وجود دارد که ریاست‌جمهوری دوم ترامپ می‌تواند به معنای عقب‌نشینی آمریکا از قاره و نابودی ناتو باشد. برای ۷۴سال، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی مهم‌ترین اتحاد نظامی آمریکا بوده است. روسای جمهور هر دو حزب آمریکا، ناتو را به‌عنوان نیرویی می‌دانند که نفوذ ایالات متحده را با متحد کردن کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس برای دفاع از یکدیگر افزایش می‌دهد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، دونالد جی.ترامپ به صراحت گفته است که ناتو را به‌عنوان تخلیه منابع آمریکایی توسط مفت‌خورها می‌بیند. او حداقل برای یک ربع قرن این دیدگاه را داشته است.
  • استاد بازی‌‌ها: هنری کیسینجر و هنر دیپلماسی خاورمیانه‌‌ای

    مارتین ایندیک ترجمه: محمدحسین باقی
    سه‌شنبه، ۱۱فوریه۱۹۷۵ وقتی تیم آمریکایی وارد اتاق کابینه اسرائیل شد، جایی که ساعت‌های زیادی را با گلدا مایر و مشاورانش گذرانده بودند، متوجه تغییری در ترتیب صندلی‌ها شدند. رابین، آلون، پرز، گور و تمام دستیارانشان رو به روی پنجره‌ها بودند؛ آمریکایی‌ها اکنون روبه‌روی دیواری بودند که نقشه‌ توپوگرافی بزرگی که خطوط جدایی مصر و سوریه را نشان می‌داد روی آن آویزان شده بود. این انتظار آنها را افزایش داد که آنها [هیات آمریکایی] در آستانه‌ مشاهده‌ پیشنهاد جدید اسرائیل برای خط عقب‌نشینی در سینا بودند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر