افزایش درجه هشدار آنفلوآنزای خوکی از 2 به 4

گروه بین‌الملل - سازمان بهداشت جهانی درجه هشدار در مورد شیوع آنفلوآنزای خوکی را افزایش داد و آن را از ۲ به ۴ رساند. علت این اقدام این بود که آمار جدید تلفات آنفلوآنزای خوکی در مکزیک و گزارش‌هایی حاکی از مشاهده مواردی از ابتلای به آن در چند کشور دیگر، حاکی از شیوع سریع این ویروس است. دفتر سازمان بهداشت جهانی در ژنو، سوئیس، پس از مشورت با متخصصان تصمیم گرفته است تا میزان هشدار را افزایش دهد. جدول مورد استفاده سازمان بهداشت جهانی خطر گسترده بیماری‌های واگیردار در سطح جهانی را از ۱ تا ۶ درجه‌بندی کرده است که هشدار درجه ۶ به معنی قابلیت انتقال سریع عامل یک بیماری و انتشار آن در دست کم دو منطقه در جهان است.

به علاوه برخی از کشورها تدابیر ویژه‌ای را برای مقابله با شیوع این بیماری به اجرا گذاشته‌اند‌. روز دوشنبه، منابع بهداشتی مکزیک اعلام داشتند که شمار قربانیان آنفلوآنزای خوکی در آن کشور به مرز یکصد و پنجاه نفر ر رسیده است و تاکنون بیش از یک‌هزار و ششصد نفر نیز به ظن ابتلای به این بیماری تحت درمان قرار گرفته‌اند. ایالات متحده نیز از تشخیص دست کم پنجاه مورد ابتلای به آنفلوآنزای خوکی خبر داده اما گفته است که تاکنون این بیماری تلفاتی در این کشور نداشته است. تاکنون تعدادی از کشورها مواردی از ابتلای به آنفلوآنزای خوکی یا مشاهده عوارض شبیه به آن را گزارش کرده‌اند که به نظر می‌رسد اکثر مبتلایان از کسانی بوده‌اند که اخیرا به مکزیک سفر کرده یا با چنین افرادی در تماس بوده‌اند.

در بریتانیا، مقامات بهداشتی وجود دو مورد ابتلای به آنفلوآنزای خوکی در شهر گلاسگو را تایید کرده و گفته‌اند که این دو بیمار، که اخیرا از مکزیک بازگشته‌اند‌، در یکی از بیمارستان‌های شهر در قرنطینه قرار گرفته‌اند‌ اما نمی‌توان ابتلای هفت تن دیگر را که با این دو در تماس بوده‌اند‌ تایید کرد. کشور زلاند نو نیز اعلام کرده که سیزده دانش‌آموز را که پس از بازگشت از سفر مکزیک با عوارضی شبیه آنفلوآنزای خوکی به مراکز درمانی مراجعه کردند، همراه با والدین و آموزگاران آنان در محلی خاص زیر نظر گرفته است.

در آلمان، اقداماتی برای معاینه مسافران مظنون به ابتلا به آنفلوآنزای خوکی در فرودگاه بین‌المللی فرانکفورت به اجرا گذاشته شده و فرانسه نیز تدابیر مشابهی را در فرودگاه شارل دوگل اتخاذ کرده است. کشورهای شرق آسیا، که مراکز اصلی بروز بیماری‌های سارس و آنفلوآنزای مرغی در سال‌های اخیر بوده‌اند‌، به خصوص در مورد شیوع آنفلوآنزای خوکی احساس نگرانی می‌کنند و هشدارهای سازمان بهداشت جهانی را به دقت مورد توجه قرار داده‌اند‌.

سنگاپور، تایلند، ژاپن و فیلیپین با استفاده از دماسنج‌های مخصوص، مسافرانی را که از منطقه آمریکای شمالی به این کشورها وارد می‌شوند، تحت معاینه قرار می‌دهند و کره جنوبی و اندونزی نیز گفته‌اند‌ همین شیوه را به کار خواهند گرفت.

هنگ کنگ و تایوان، همراه با روسیه، اعلام کرده‌اند‌ که مسافران بازگشتی از مناطق آلوده را در قرنطینه قرار می‌دهند و دولت چین نیز از کسانی که ظرف دو هفته اخیر دارای عوارض بیماری آنفلوآنزا بوده‌اند،‌ خواسته است تا خود را به مراکز درمانی معرفی کنند.

در عین حال، برخی از کارشناسان گفته‌اند‌ که توجه به کسانی که نشانه‌های آنفلوآنزای خوکی را نشان می‌دهند، چندان فایده‌‌ای در جلوگیری از شیوع این بیماری ندارد زیرا این عوارض آنفلونزای خوکی مدتی پس از ورود ویروس عامل بیماری به بدن شخص مبتلا، قابل مشاهده و تشخیص است.