در پی این امر، واحد فناوری اطلاعات شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی بر اساس ترتیبات پیش‌‌بینی شده و در کوتاه‌‌ترین زمان ممکن ضمن انجام اقدامات لازم و پیشگیرانه، موضوع را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داد و گزارش اولیه خود را به مسوولان سازمان انرژی اتمی ارائه کرد. لازم به ذکر است که محتوای موجود در ایمیل‌‌های کاربران حاوی پیام‌‌های فنی و تبادلات معمول و جاری روزمره است. بدیهی است هدف از انجام این‌گونه تلاش‌‌های غیرقانونی که از روی استیصال انجام می‌شود، برای جلب‌توجه عموم، فضاسازی‌‌های رسانه‌‌ای و عملیات روانی بوده و فاقد هرگونه ارزش دیگری است. به گزارش «ایسنا»، یک گروه هکری به نام «بلک ریوارد» (پاداش سیاه) مدعی شده بود با رخنه اطلاعاتی به شرکت مادر نیروگاه هسته‌‌ای بوشهر به اسناد و اطلاعاتی از جزئیات فعالیت‌‌های هسته‌‌ای ایران دست یافته است.

در اسناد جدیدی که گروه بلک ریوارد همرسانی کرده نیز عکس‌ها و نقشه‌هایی از تاسیسات هسته‌‌ای، قراردادهای میان نیروگاه بوشهر و شرکت‌‌های دیگر، فیش‌‌های پرداخت و اسناد مربوط به ارزیابی ایمنی تاسیسات دیده می‌شود. همچنین برخی سایت‌‌های خبری مدعی شده‌‌اند گروه هکری «بلک ریوارد» ۵۰ گیگابایت اسناد شرکت توسعه انرژی اتمی ایران را منتشر کرده است. گروه بلک ریوارد پیش از همرسانی اسنادی که می‌گوید با رخنه به شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران به دست آورده، پیامی در شبکه‌های اجتماعی همرسانی کرد و خواهان آزادی زندانیان سیاسی شد. شرکت بهره‌‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر یکی از زیرمجموعه‌های شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران است.

رونمایی از «دومین سامانه بومی پرتودهی گاما»

همچنین در تحولی دیگر دومین سامانه بومی پرتودهی گامای خودحفاظ با حضور محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان، رونمایی شد. محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی در مراسم رونمایی از دومین سامانه بومی پرتودهی گاما با اشاره به ساخت آن توسط تلاشگران صنعت هسته‌‌ای کشور و شرکت‌‌های دانش‌‌بنیان داخلی گفت: «‌با طرح مطالعات انجام‌‌شده و شناسایی کانون‌‌های تولید و لجستیکی محصولات، سامانه‌های بومی پرتودهی گاما در مبادی ورودی محصولات و به‌‌منظور کاهش حجم ضایعات گسترش خواهند یافت.»

به گزارش «ایسنا»، رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: «امروز کشور ما شاهد افزایش سرعت پیشرفت در صنعت هسته‌‌ای است.» اسلامی تاکید کرد: «‌با لطف خداوند و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و همچنین سند جامع تصویب شده سازمان، موضوع گسترش صنعت صلح‌‌آمیز هسته‌‌ای در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفت و خوشبختانه به شکل روزافزون در بخش کاربرد فناوری‌‌ها در حال گسترش هستیم.» مهندس اسلامی همچنین گفت: «ایران کشوری با ظرفیت و استعداد فوق‌العاده است و چنین اقداماتی نیاز مبرم مردم و جامعه محسوب می‌شود تا بتوانیم امنیت غذایی را در کشور گسترش دهیم، به حتم بهینه مصرف کردن و سلامت مردم با استفاده از این دستگاه‌‌ و سامانه‌ها تضمین می‌شود و بهتر می‌توان روند پیشرفت آن را ادامه داد.»

خبرهای خوب درباره رآکتور و رادیودارو

همچنین بهروز کمالوندی، معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی اخیرا در دهمین جلسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های دستگاه‌های اجرایی کشور اعلام کرده بود: «امروز به لحاظ ضربه‌‌پذیری در حوزه هسته‌‌ای، کشور به دلایل مختلف کاملا غیرقابل آسیب است و برای دشمنان ما که هدف اصلی آنها ضربه زدن به صنعت هسته‌‌ای و دانشمندان ایران است، هیچ گزینه‌ای برای آنها جز دیپلماسی باقی نمی‌‌ماند.»

به گزارش «ایسنا»، بهروز کمالوندی ادامه داد: «هیچ دستگاهی مانند سازمان انرژی اتمی نیست که جنبه‌های سیاسی چه در ابعاد داخلی و خارجی و همچنین اقتصادی در حوزه‌های مختلف تکنولوژی و فنی همه یکجا در آن جمع شده باشد.» وی افزود: «‌امروز سازمان با گزارش‌های مخابره شده از سوی آژانس انرژی اتمی مواجه است؛ گزارش‌هایی که هرچند فعالیت‌‌های ما را اعلام می‌کند اما در موارد فراوانی با اغراض سیاسی قلم به نحوی برمی‌دارد که تصویری مخدوش و منفی از کشور ما در سطح بین‌المللی ایجاد کند.» معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: «در همین زمینه دیپلماسی عمومی در سازمان انرژی اتمی نقش بسزایی دارد. این بدان جهت مهم است که دیپلماسی عمومی یکی از مولفه‌های مهم قدرت در صحنه بین‌المللی است و اگر تسلطی بر این حوزه وجود نداشته باشد، شاهد ایجاد یک تصویر مخدوش از خود خواهیم بود زیرا دشمن در این زمینه بسیار فعال است.»

کمالوندی با اشاره به اینکه جنگ تنها در حوزه سخت نیست و باید در حوزه‌های نرم نیز کار با قدرت دنبال ‌شود، تاکید کرد: «‌به همین خاطر هرچقدر کار انجام شود بازهم کم بوده و لازم است در سازمان انرژی اتمی به واسطه جنبه‌های مختلف فعالیتی که دارد، مراقبت‌ها به بهترین شکل انجام شود تا شاهد حداکثر بهره‌‌وری برای کشور باشیم.» سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: «خوشبختانه در این زمینه با مدیریت جدید در دستگاه دیپلماسی عمومی سازمان شاهد تحولی بسیار عالی هستیم که با به کارگیری بخش‌های مختلف این موضوع به‌طور محسوس قابل مشاهده است. در این راستا دو اتفاق مهم در سازمان رخ داده که لازم است بیش از گذشته به آن پرداخته و دیده شود. یکی از این موارد سابقه خوب تحقیقات فنی در سازمان است که در حال تبدیل شدن آنها به صنعت هستیم. در گذشته کارهای تحقیقاتی بسیار زیادی انجام شده بود که بسیاری از آنها در قفسه‌ها باقی مانده بود؛ کارهایی حتی با سرمایه‌‌گذاری‌‌های چندصد میلیاردی که برخی از آنها پیشرفت‌های بسیار خوبی نیز داشته است.»

کمالوندی ادامه داد: «ورود این تحقیقات به عرصه صنعت یک کار بزرگ در این ایام و در بیش از یک سال گذشته محسوب می‌شود. خوشبختانه با حضور مهندس اسلامی، رئیس جدید سازمان و تاکید ایشان بر صنعتی شدن این تحقیقات به دنبال آن هستیم تا با ساخت نمونه‌های اولیه، بتوانیم آنها را به مردم کشور عرضه کنیم.»

وی افزود: «‌یکی دیگر از موارد درباره کارهای انجام گرفته مرتبط با برنامه و چشم‌انداز فعالیت‌‌های سازمان است. البته صنعت و علم هسته‌‌ای به صورت متمرکز نداریم و این علم و صنعت میان‌رشته‌‌ای است و باید علوم مختلف کنار هم قرار بگیرند تا این صنعت را بسازند. به همین دلیل کارهای متعددی به شکل متفرقه انجام شده بود اما لازم بود که این‌‌ اقدامات کنار هم باشند و به بار برسند. در این زمینه تا حدودی اقدامات خوبی انجام شده و به زودی خبرهای خوب در حوزه رآکتور و رادیو دارو خواهیم داشت.»

معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی با اشاره به تامین رادیوداروها در کشور با وجود همه تحریم‌ها و فشارهای سنگینی که بر کشور وارد شده است، اظهار کرد: «به جز تامین رادیوداروها در کشور با وجود همه تحریم‌ها، شاهد استفاده ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر در خارج از کشور از این داروها هستیم و این موارد در شرایطی است که تحت فشارهای سنگین تحریمی قرار داریم.»

وی با اشاره به اینکه ادعای دشمن مبنی بر اینکه ما در مواجهه با مردم ایران کاری به مقوله غذا و دارو نداریم، یک دروغ است، گفت: «اینکه دشمن مدعی است به غذا و دارو کاری ندارند یک دروغ است و سازمان اسناد این مساله را به نماینده حقوق بشر منعکس کرده است. این مساله در حد سازمان اقدام شده اما لازم است که در سطح بین‌المللی هم کارهایی انجام شود تا جهانیان از تحریم‌های ظالمانه که شامل رادیوداروی بیماران نیز می‌شود، آگاهی یابند.» کمالوندی افزود: «به‌طور نمونه یک شرکت رادیوداروی ما تحریم شده است و با اینکه از شرکت خواستیم مکاتباتی در این خصوص با خزانه‌‌داری آمریکا داشته باشد و اعلام کند که براساس سابقه‌‌اش شرکتی نیست که خدمات آنها غیر از تامین داروی بیماران کاربرد دیگری داشته باشد، برای این منظور چندین بار نامه‌‌نگاری شد که نمونه‌های آن در اختیار نماینده حقوق بشر قرار داده شد اما هیچ اتفاقی نیفتاد و آنها حاضر نشدند این شرکت رادیو‌دارو را از لیست تحریم خود حذف کنند.»

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: «دشمن تلاش دارد تا صنعت هسته‌‌ای ما در ذهن افراد تنها تداعی‌کننده غنی‌سازی باشد و این در حالی است که در حوزه رادیو دارو و کشاورزی کارهای بسیار خوبی انجام شده و غنی‌‌سازی در حوزه هسته‌‌ای‌‌ تنها بخش اندکی از آن را در بر می‌گیرد. در دید دشمنان، کشور ما اصلا نباید به این صنعت وارد شود و از نظر آنها این صنعت درخت ممنوعه تلقی می‌شود به همین خاطر تلاش می‌کنند که بگویند ایران به دنبال اهداف دیگری است.»