شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۴ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۵۴

  • مچ اندازی متغیرهای کلیدی

    دنیای اقتصاد -آرش معلمی: در آخرین بخش از همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۳»، کارگاهی آموزشی با محوریت سمت و سوی وضعیت بازار سهام در سال‌های اخیر توسط ولید هلالات، رئیس هیات‌مدیره سبدگردانی اقتصاد بیدار برگزار شد. در ابتدای کارگاه، این کارشناس براساس چند متغیر مهم و کلیدی مانند نرخ بهره، نرخ دلار بازار آزاد، ترجیحی و دلار بورس کالا، ریسک‌های مختلف سیاسی، نظامی و اجتماعی، نرخ تورم و نسبت P/S به بررسی وضعیت اقتصاد به طور کلی، و بازار سهام به طور خاص در سال‌های منتخب از ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۲ پرداخت. پس از آن نیز وضعیت بازار سهام در سال‌جاری و دلایل عقب ماندگی آن از سایر بازارها مورد بررسی قرار گرفت و درنهایت نیز با بررسی سود دلاری صنایع مختلف، دو پرتفوی بهینه جهت به سود رسیدن از طریق شاخص کل و شاخص هموزن، معرفی شد.
  • نقش جدید در «عملیات بازارگردانی»

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: روز گذشته مدیریت عملیات بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران از ممنوعیت ارسال سفارش فروش و انجام معامله فروش در بازار سهام برای بازارگردان‌ها خبر داد. چند روز گذشته نیز سکان‌دار جدید نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار، ارسال سفارش فروش توسط بازارگردان‌ها را که تا پیش از این الزامی بود با توجه به شرایط بازار سرمایه تا اطلاع ثانوی لغو کرد. بازارگردانی از جمله اقداماتی است که به منظور افزایش کارآیی و تعادل بازار از دید فعالان بازار سرمایه شکل گرفته است.
  • سایه روشن ایست به عرضه‌اولیه‌ها

    دنیای اقتصاد -علی عبدالمحمدی: با توجه به وضعیت نابسامان بورس در ماه‌ها و هفته‌های اخیر، قادر معصومی‌خانقاه، مدیر جدید نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق‌بهادار از لغو‌شدن عرضه‌های اولیه در تالار شیشه‌ای تا اطلاع ثانوی خبر داد و گفت: تصمیم فوق‌الذکر در راستای حمایت از بازار سرمایه و با توجه به شرایط کنونی گرفته‌ شده‌است، اما سوالی که در این اثنا به اذهان متبادر می‌شود این است که تصمیم مذکور تا چه میزان بر کلیت بازار تاثیرگذار است؟
  • صنایع پرپتانسیل در سال ۱۴۰۳

    در انتهای دومین روز از همایش چشم‌انداز اقتصاد ایران در ۱۴۰۳، نشست مربوط به پرسش و پاسخ برگزار شد. اولین سوال بورسی حضار از ولید هلالات در رابطه با صنعت بانکی بود. صنعت بانک در پایین‌‌‌ترین وضعیت قیمت به سود(p/e) خود است، و برخی از نمادها مثل بانک ملت به p/e حدود ۲.۵رسیده‌‌‌اند، علت این موضوع چیست و نظر شما در رابطه با وضعیت این صنعت در سال آینده چیست؟
  • واگرایی دارایی‌های دوقلو

    محدثه علیزاده: به گفته تحلیلگران، صف‌فروش در بازارهای اوراق قرضه جهانی همراه با رالی بازارهای سهام در سال‌جاری میلادی نشانه آن است که دغدغه سرمایه‌گذاران نسبت به تورم و نرخ بهره در حال رفع‌شدن است. شاخص وال‌‌‌‌‌‌استریت برای بازارهای سهام توسعه‌یافته از ابتدای ۲۰۲۴ تا نیمه فوریه رشد ۳.۸‌درصدی را نشان می‌دهد؛ این درحالی‌‌‌‌‌‌است که شاخص اوراق قرضه جهانی به دلیل ناامیدی سرمایه‌گذاران از کاهش نرخ بهره، کاهش ۲.۸‌درصدی داشته‌است. این حرکات متفاوت، نشان از تغییر الگوی رفتاری این بازارها نسبت به سال‌های اخیر که در آن افزایش یا کاهش این دو دارایی همزمان با هم بوده‌است، دارند و می‌توانند از بازگشت به الگوی بلندمدت خبر دهند که در آن دارایی‌های درآمد ثابت با ریسک‌پایین به‌عنوان وزنه تعادل دارایی‌های پرریسک عمل می‌کرد. این تغییر الگوی رفتاری می‌تواند برای بسیاری از سرمایه‌گذارانی که سبد دارایی «شصت به چهل» دارند، آرامش‌خاطر فراهم آورد.
  • زمستان ماندگار در بورس

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: بازار سرمایه اولین روز از اسفندماه را با وجود وضع دو سیاست حمایتی از سوی سازمان بورس بازهم بی‌جان به پایان برد. ارزش معاملات که ماه‌هاست به پاشنه آشیل وضعیت این بازار بدل شده، همچنان در سطوح حداقلی است و روز گذشته نیز ۳هزار و ۲۸۴‌میلیارد‌تومان بود. تحلیلگران بخش عمده‌ای دلیل این بی‌رمقی را سیاست‌های شتابزده دولت درخصوص صنایع بورسی و همچنین انتشار اوراق گواهی‌سپرده خاص با نرخ ۳۰‌درصد می‌دانند که اعتماد و سرمایه هوشمند را از بازار سهام فراری داده‌است، با این‌وجود امیدواری‌ها به اسفند همچنان وجود دارد و اگرچه احتمال تغییر روند بعید به‌نظر می‌رسد اما کارشناسان خوشبین هستند که در نیمه دوم اسفند روزهای بهتری را در بورس شاهد باشیم.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر