شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۳ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۵۳

  • حذف بورس از رالی بازارها

    دنیای اقتصاد- پروانه کبره: پرونده بازار سهام کشور در یازدهمین‌ماه سال‌جاری با ریزش ۴.۴۲درصدی شاخص‌کل بسته شد. این بیشترین ریزش ماهانه بورس از نیم‌سال دوم ۱۴۰۲ به‌شمار می‌رود. رشد کند قیمت‌ها در این بازار از ابتدای سال ‌وضعیت ناخوشایدی را رقم‌زده است، از این‌رو بازدهی ۵.۶۵درصدی بورس از ابتدای سال‌ تا پایان بهمن‌ماه تنها عایدی این بازار برای معامله‌گران محسوب می‌شود.
  • مثلث ریسک‌های بورس تهران

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: بورس تهران این روزها اوضاع و احوال و روزگار خوشی را تجربه نمی‌کند و می‌توان انبوهی از دلایل را در وصف چرایی ظهور و وقوع این شرایط در بازار سهام متذکر شد. شرایط مذکور در حالی به وقوع پیوسته که با نزدیک شدن به آخر سال انتظاری مبنی بر این وجود داشت که به رسم سنوات قبل، بازار خواهد توانست تحرکات مثبتی را در کلیت خود شکل دهد که فعلا این سناریو رنگ واقعیت به خود نگرفته است. در گزارش حاضر، ابتدا به بررسی مهم‌ترین عواملی که سبب شده بازار سهام گرفتار چنین وضعیتی شود خواهیم پرداخت و سپس وضعیت بازار سهام در زمستان‌های سنوات قبل را بررسی خواهیم کرد.
  • اما و اگرهای رونق اسفند

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: بازار سرمایه در شرایطی کار خود را در بهمن ماه آغاز کرد که شاخص‌کل در محدوده دو‌میلیون و ۱۶۶‌هزار و ۹۲۷ واحد بود و نهایتا این شاخص در محدوده دو‌میلیون و ۷۱‌هزار و ۱۰۰هزار واحد به‌کار خود پایان داد. این به‌معنای ثبت بازدهی منفی ۴.۴۲‌درصدی برای نماگر اصلی بورس بود؛ آن‌هم در شرایطی که شاهد افت مداوم ارزش معاملات بودیم و همچنین خروج نقدینگی اشخاص حقیقی از بازار سرمایه پدیده غالب و ادامه‌دار این ماه بود. دو مسیر برای اسفندماه پیش‌روی بازار است که در دو نگاه متفاوت تفسیر می‌شود. تحلیلگران خوشبین‌تر رونق کم‌جان انتهای بهمن ماه را به فال‌نیک گرفته و امیدوارند‌ سنت اسفندهای پررونق را امسال نیز شاهد باشیم اما در مقابل عده‌ای با اشاره به اینکه امسال سال ‌سنت‌شکنی‌های بورسی بوده گمان نمی‌برند که در صورت عدم‌رفع ابهامات و مشکلات موجود تغییری در وضعیت بازار سرمایه حتی در آخرین ماه سال را ‌شاهد باشیم.
  • آیا نشانه‌های پایان اصلاح سهام دیده می‌شود؟

    زهرا پورزادی/کارشناس بازار سرمایه
    با توجه به کاهش عرضه و افزایش تقاضا در بازار سهام طی دو روز اخیر انتظاراتی مبنی بر اتمام اصلاح کلیت بازار سرمایه در بین فعالان بازار به وجود آمده است. باید اظهار کرد سود و دارایی شرکت‌های بورسی همواره با افزایش نرخ ارز دستخوش تعدیل مثبت شدند. با این وجود گاهی مشاهده می‌شود که در بازه زمانی کوتاه‌مدت همگام با رشد نرخ ارز علی‌رغم افزایش ارزندگی سهام، ارزش سهام شرکت‌های بورسی افزایش نمی‌یابد که این موضوع عمدتا ناشی از افزایش ریسک‌های بازار سهام خواهد بود و این ریسک‌ها گاهی در تصویب ناگهانی دستورالعمل‌های نظارتی مانند دستورالعمل قیمت‌گذاری نرخ فرآورده‌های نفتی، نرخ خوراک شرکت‌های پتروشیمی‌ یا در اثر تغییرات سایر پارامترها مانند تغییر نرخ بهره سپرده بانکی و رشد نرخ سود بدون ریسک (میانگین نرخ سود اخزا) دیده می‌شود. به‌رغم رشد نرخ ارز در دو ماه اخیر بازار سهام نتوانسته با چنین رشدی همسو و هم‌جهت باشد که اصلی‌ترین علت آن انتشار ابلاغیه تغییر قیمت‌گذاری نرخ فرآورده نفتی و افزایش نرخ سود بدون ریسک و اتخاذ سیاست انقباضی پولی توسط بانک مرکزی از طریق انتشار گواهی سپرده ۳۰درصدی بوده است‌.
  • احیای اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار سهام اروپا

    محمدامین مکرمی
    دنیای اقتصاد – محمدامین مکرمی: بورس‌های اروپایی امسال را نیز همچون اغلب سال‌های دهه گذشته ضعیف‌تر از وال‌استریت آغاز کرده و در رقابت با بازار سهام آمریکا عقب مانده‌اند. اما برخی سرمایه‌گذاران معتقدند وقت آن رسیده که این الگوی آشنا تغییر کند. براساس گزارش تحلیلی بلومبرگ، استراتژیست‌های گروه مالی گلدمن ساکس و گروه مدیریت سرمایه MFS از جمله تحلیلگرانی هستند که نگاه مثبتی به چشم‌انداز بازار سهام اروپا دارند. سرمایه‌گذاران مدت‌هاست که به بورس‌های اروپایی اقبال نشان نداده‌اند، ولی اکنون شاخص‌های ارزش‌گذاری سهام در این بازارها در مقایسه با همتایان آمریکایی آنها جذاب شده‌ است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر