همزمان خبری از سوی شرکت فولاد خوزستان منتشر شده مبنی بر اینکه این شرکت برای تامین برق پایدار و مطمئن و جلوگیری از اخلال در روند تولیدات خود، پروژه مهم و بزرگ احداث یک نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۲۰ مگاواتی را شروع کرده است که البته قابلیت توسعه به ۱۰۰۰ مگاوات را نیز دارد. این پروژه علاوه بر آنکه وابستگی شرکت به برق سراسری را به حداقل ممکن می‌رساند و تامین برق پایدار و مطمئن را به‌دنبال دارد، به‌طور میانگین زمینه اشتغال ۵۰۰ نفر را به صورت مستقیم در زمان اجرا و حدود ۱۰۰ نفر را به‌صورت مستقیم در زمان بهره‌‌‌برداری فراهم خواهد کرد.

این اقدام فولاد خوزستان با توجه به کمبود برق شبکه سراسری در فصل‌‌‌های گرم به دلیل مصرف بالا و کمبود گاز مصرفی نیروگاه‌‌‌ها در زمستان و در نتیجه افت شدید تولید، بسیار حائز اهمیت است. احداث نیروگاه اختصاصی و تامین برق پایدار و مطمئن به عنوان ضرورتی بسیار حیاتی نشان‌دهنده نگاه دوراندیشانه‌ای است که هم پایداری تولید را به‌دنبال خواهد داشت و هم با کمک به شبکه سراسری برق، دولت را در تامین نیازهای مردم یاری می‌رساند.

اهمیت این اقدام شرکت فولاد خوزستان زمانی بیشتر نمایان می‌شود که بدانیم به گفته یک عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، قطعی برق صنایع در سال‌جاری باعث می‌شود تولید ۳ میلیون تن، یعنی یک‌سوم تولید تابستان فولاد را به‌خاطر کمبود برق از دست بدهیم که به معنی کاهش حدود ۵/ ۱میلیارد دلاری صادرات است. ضمن آنکه بنا به برآورد کارشناسان صنعت فولاد، در دو سال گذشته نیز این صنعت خسارات زیادی از بابت قطعی برق متحمل شد به گونه‌ای که از مجموع ظرفیت تولید فولاد کشور در زمان قطعی‌‌‌های برق تابستان سال ۱۴۰۰، که ۴۰ میلیون تن بود ۳۰ میلیون تن آن عملیاتی شد و ۱۰ میلیون تن ظرفیت معادل ۶ میلیارد دلار به دلیل قطعی برق از دست رفت.

از این رو ابتکار فولاد خوزستان در ایجاد نیروگاه اختصاصی را به عنوان تصمیمی مدبرانه می‌توان به فال نیک گرفت و آن‌را به عنوان پروژه‌ای زیرساختی و حیاتی در پایداری تولید و سودآوری شرکت معرفی کرد.

برگزاری آیین اختتامیه ارزیابی جایزه ملی تعالی و مدیریت دارایی‌‌‌های شرکت فولاد خوزستان

آیین اختتامیه ارزیابی جایزه ملی تعالی و مدیریت دارایی‌‌‌های شرکت فولاد خوزستان، یازدهم مردادماه ۱۴۰۲ به ریاست محمود لندی معاون بهره‌‌‌برداری و با حضور تیم ارزیابان و جمعی از مدیران فولاد خوزستان در سالن کنفرانس ساختمان شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی برگزار شد.

در ابتدا سید‌‌‌محمد حسینی عضو گروه ارزیاب اجرای مستمر کایزن و بهبود مستمر را رمز بقای مجموعه دانست و افزود: در بررسی‌‌‌های انجام شده، مشخص شد فولاد خوزستان در اجرای کایزن و بهبود مستمر پیشرو است. به‌کارگیری فکر و اندیشه کارکنان در مسیر حل مشکلات و مسائل شرکت، علاوه بر تسریع در برطرف شدن مشکلات، به بقای شرکت و شکوفایی منجر می‌شود.

وی در ادامه گفت: ساخت قطعات راهبردی فولاد با تکیه بر توان داخل، علاوه بر تبلور دانش فنی نخبگان کشور، از خروج ارز جلوگیری می‌کند. یکی از واحدهای موثر در نگهداری تجهیزات و پایداری تولید، نگهداری و تعمیرات است. پایش شرایط فولاد خوزستان نشان می‌دهد، سرمایه‌گذاری مطلوبی در این زمینه انجام شده است. در ادامه دکتر نصر عضو گروه ارزیاب، رشد اقتصادی با وجود تحریم‌‌‌های ظالمانه را نشانه‌‌ بلوغ سازمانی و نمود بهره‌‌‌برداری دانست و اظهار کرد: تولید پایدار و با‌کیفیت در فضایی به دست می‌‌‌آید که زیرساخت‌‌‌ها فراهم باشد. ناگزیر بخشی از نیازهای صنعت فولاد به خارج از کشور وابسته است. اینکه فولاد خوزستان توانسته در شرایط تحریم و محدودیت‌های متعدد، تولید پایدار و باکیفیت جهانی را حفظ کند، تصادفی نیست و مصداق بارز بهره‌‌‌وری است.

وی در ادامه گفت: توجه به بازیافت و پایداری تولید امری ضروری در صنایع است. از طرفی حرکت به سمت هوشمندسازی خطوط تولید، بهره‌‌‌گیری از هوش مصنوعی و برنامه‌‌‌ریزی مناسب در نگهداری تجهیزات، عواملی هستند که در رشد و پایداری تولید موثر هستند. هیچ‌گاه نباید چرخه تعالی متوقف شود و باید تا رسیدن به قله تعالی ادامه داد. پیوند تعالی و بهبود مستمر ناگسستنی است.

محمود لندی معاون بهره‌‌‌برداری فولاد خوزستان ضمن تشکر از حضور ارزیابان تعالی گفت: فولاد خوزستان همواره در مسیر تعالی گام برداشته است. پیشگیری از خرابی ساده‌‌‌ترین تعریف نگهداری و تعمیرات است. توجه به این مقوله، علاوه بر کاهش هزینه، باعث جلوگیری از توقفات و در نهایت پایداری تولید می‌شود‌‌‌. کاهش خرابی‌‌‌های اضطراری، هزینه‌‌‌های تعمیرات اضطراری و کاهش استرس نیروی انسانی از دیگر پیامدهای توجه به نگهداری و تعمیرات است.

گفتنی است، جایزه ملی تعالی سازمانی در ۹ معیار فرهنگ سازمانی و رهبری، راهبردها، کارکنان، برنامه‌‌‌ریزی و زمان‌بندی، مدیریت منابع، مدیریت کار و فرآیندها که جزو توانمندسازها و معیارهای بهبود قابلیت اطمینان و کسب و کار و عملکرد که منجر به به دست آمدن نتایج می‌‌‌شوند، مورد بررسی قرار می‌گیرد.