گروه بازرگانی: رئیس انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران با اشاره به حذف خمیر مرغ از فرآورده‌های گوشتی گفت: با این تصمیم، ۲۰۰میلیون دلار گوشتی که می‌تواند پاسخگوی نیاز خانوار باشد زیر سوال می‌رود؛ ضمن اینکه تولید سالانه ۷۰هزار تن خمیر مرغ(MDM) از بین می‌رود. رمضان فلاحتی همچنین به مصرف گسترده خمیر مرغ در کباب کوبیده و حلیم نیز اشاره کرد و افزود: اگر استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس مشکل بهداشتی دارد باید استفاده از این محصول در اصناف نیز ممنوع و جلوی آن گرفته شود، نه اینکه ۵۰درصد حلیم و حداقل ۲۰درصد کباب کوبیده خمیر مرغ باشد و تنها جلوی تولید فرآورده‌های گوشتی گرفته شود.

وی ادامه داد: سالانه ۵۰ تا ۷۰ هزار تن MDM که به اشتباه از آن تحت عنوان خمیر مرغ یاد می‌شود، در صنعت سوسیس و کالباس کشور مصرف می‌شود که اگر این کار ممنوع شود، فشار زیادی به صنعت طیور کشور وارد می‌شود؛ ضمن اینکه خمیر مرغ به‌طور گسترده در کشورهای اروپایی استفاده می‌شود و حتی آنها محصولاتی به صورت صددرصد تولید شده از خمیر مرغ دارند.

فلاحتی با اشاره به اینکه واحد‌های فرآورده‌های گوشتی از ابتدای مهرماه امسال دیگر از خمیر مرغ در تولید محصولاتشان استفاده نمی‌کنند، افزود: اگر هم واحدی ریسک کند و از خمیرمرغ استفاده کند با خطر تعطیلی مواجه خواهد شد.

رئیس انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران با اشاره به اینکه پوست مرغ استفاده شده در خمیر مرغ تنها ۶درصد حجم مرغ است، گفت: شاید چندین برابر تولید سوسیس و کالباس کشور تولید و مصرف مرغ سوخاری باشد که با پوست تهیه می‌شود. این در حالی است که پوست در ماهیت با گوشت ران و سینه یکسان است. همچنین مجید افلاکی، دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران با اشاره به اینکه براساس ابلاغیه اخیر سازمان غذا و دارو در تاریخ ۱۷ شهریور ماه، استفاده از MDM (خمیرمرغ) در تولید فرآورده‌های گوشتی ممنوع شده، اظهار کرد: این در حالی است که در همه جای دنیا استفاده از این محصول در تولید فرآورده‌های گوشتی رواج دارد و در ایران بعد از جنگ جهانی دوم دستگاه‌های جداسازی گوشت از اسکلت مرغ از کشور‌های آلمان، اتریش و فرانسه وارد شد. وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در ۱۵۰ کارخانه فرآورده گوشتی کشور سرمایه‌گذاری زیادی در زمینه‌ دستگاه‌های تولید خمیر مرغ شده، درباره تخلفات این بخش توضیح داد: برآورد‌های ما نشان می‌دهد کمتر از پنج درصد از واحد‌های تولیدی فرآورده‌های گوشتی مرتکب تخلف می‌شوند. البته ما به عنوان انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی قدرت تعطیل‌کردن واحد‌ها را نداریم.

افلاکی تاکید کرد: حدود ۱۰ تا ۱۵درصد گوشت مرغ به اسکلت آن می‌چسبد که با دست قابل جداسازی نیست و اگر به خمیر مرغ تبدیل نشود، سالانه ۵۰ تا ۷۰ هزار تن خمیر مرغ معادل ۱۰ هزار تن گوشت قرمز وارداتی است که هدر می‌رود و ارزش آن بیش‌از ۲۰۰میلیون دلار است.