قیمت جهانی غذا بر مدار کاهشی

براساس آنچه در این گزارش آمده است: شاخص قیمت جهانی غلات در این دوره نسبت به ‌ماه قبل ۴/ ۱‌درصد کاهش یافته است، فائو معتقد است که این کاهش عمدتا به دلیل افت ۱/ ۵‌درصدی قیمت جهانی گندم بوده است. از سوی دیگر این کاهش قیمت نشان‌دهنده چشم‌‌‌‌‌‌‌انداز مناسب تولید گندم در آمریکای‌شمالی و روسیه و همچنین از سرگیری صادرات گندم از بنادر دریای‌سیاه است. قیمت برنج نیز به‌طور متوسط در طول این دوره ثابت بوده است، این درحالی است که قیمت‌های جهانی غلات سخت به میزان ۲/ ۰‌درصد افزایش یافته است.  همچنین بر اساس این گزارش، شاخص قیمت روغن نباتی، نسبت به ‌ماه ژوئیه ۳/ ۳‌درصد کاهش یافته است. قیمت جهانی روغن سویا به دلیل نگرانی‌ها در مورد تاثیر شرایط نامساعد آب‌‌‌‌‌‌‌و‌‌‌‌‌‌‌هوایی بر تولید در ایالات‌متحده آمریکا تا حدی افزایش یافته است، اما این افزایش با قیمت‌های پایین‌تر برای روغن‌های پالم، آفتابگردان و کلزا جبران شده است. براساس این گزارش، این اتفاق نشان‌دهنده افزایش موجودی روغن پالم از کشور اندونزی و همچنین به دلیل کاهش مالیات‌‌‌‌‌‌‌های صادراتی و از سرگیری تدریجی انتقال محموله‌‌‌‌‌‌‌های روغن آفتابگردان از بنادر اوکراین است.  بر اساس گزارش فائو، شاخص قیمت لبنیات هم در‌ماه اوت ۲‌درصد کاهش یافته است، درحالی‌که همچنان ۵/ ۲۳‌درصد بالاتر از قیمت جهانی لبنیات در اوت ۲۰۲۱ محسوب می‌شود. قیمت‌های جهانی کره و شیرخشک در این دوره کاهش یافته است؛ قیمت شیر نیز حتی با وجود کاهش تولید در اروپای غربی و ایالات‌متحده آمریکا با کاهش همراه بوده است. این درحالی است که قیمت‌های جهانی پنیر برای دهمین‌ماه متوالی بار دیگر با افزایش مواجه شده است. براساس این گزارش، شاخص قیمت جهانی گوشت در ‌ماه اوت ۵/ ۱درصد نسبت به ‌ماه ژوئیه کاهش داشته است؛ به‌طوری‌که دومین کاهش ماهانه متوالی را از بالاترین رکورد ثبت‌شده در ژوئن ۲۰۲۲ نشان می‌دهد، با این‌وجود شاخص قیمت گوشت ۲/ ۸‌درصد بالاتر از مقدار مشابه در سال‌قبل است. قیمت‌های جهانی گوشت مرغ و گوشت گاو در این دوره کاهش داشته است، درحالی که قیمت جهانی گوشت خوک افزایش داشته است. قیمت جهانی گوشت گوسفند نیز در این دوره با افزایش اندکی روبه‌رو بوده است.

شاخص قیمت جهانی شکر نیز در ‌ماه اوت به‌طور میانگین ۱/ ۲‌درصد نسبت به ژوئیه کاهش داشته است، به‌طوری که چهارمین کاهش ماهانه متوالی را به ثبت رسانده و به پایین‌ترین سطح خود از ژوئیه ۲۰۲۱ رسیده است. کاهش قیمت جهانی شکر در‌ ماه اوت عمدتا ناشی از افزایش سقف صادرات شکر در هند و کاهش قیمت اتانول در برزیل بوده است که انتظارات برای استفاده بیشتر از نیشکر برای تولید شکر را افزایش داد.

فائو در این گزارش پیش‌بینی کرده است که در سال‌جاری تولید جهانی غلات ۹/ ۳۸‌میلیون‌ تن یا ۴/ ۱‌درصد نسبت به سال‌قبل کاهش یابد. بر اساس این گزارش، پیش‌بینی کاهش تولید غلات در ۲۰۲۲ به دلیل چشم‌انداز کاهشی تولید ذرت با توجه به آب‌‌‌‌‌‌‌وهوای‌گرم و خشک و استثنایی است؛ بر این اساس انتظار می‌رود بازدهی ذرت در اتحادیه اروپا ۱۶‌درصد کمتر از میانگین پنج‌ساله خود باشد.  براساس این گزارش انتظار می‌رود مصرف جهانی غلات در ۲۰۲۳-۲۰۲۲ به ۲هزار و ۷۹۲‌میلیون ‌تن برسد، درحالی‌که این پیش‌بینی وجود دارد که ذخایر جهانی غلات در پایان ۲۰۲۳ با ۱/ ۲درصد کاهش به ۸۴۵‌میلیون‌ تن برسد.

فائو در این گزارش نتیجه‌‌‌‌‌‌‌گیری می‌کند که این انتظار وجود دارد؛ نسبت ذخایر جهانی غلات به مصرف، با کمی کاهش از ۹/ ۳۰‌درصد در ۲۰۲۲-۲۰۲۱ به ۵/ ۲۹‌درصد برسد، این در حالی است که به عقیده فائو این رقم همچنان ‌عددی بالا به‌حساب می‌‌‌‌‌‌‌آید.