شماره روزنامه ۵۹۹۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۵ دنیای اقتصاد

اخبار اخبار - روزنامه شماره ۵۹۹۵

  • توقف رشد صنایع بزرگ؟

    دنیای اقتصاد: شرکت‌های دلاری به واسطه کاهش نرخ دلار طی هفته جاری، جای خود را به شرکت‌های کوچک‌تر دادند؛ به‌طوری‌که ریالی‌های بورسی بر خلاف فروردین‌ماه در هفته ‌گذشته، از دلاری‌ها پیشی گرفتند. به نظر می‌رسد شرکت‌های بزرگ و دلاری بورس برای تداوم روند رو به‌رشد به افزایش دلار نیما احتیاج دارند.
  • بالانسر ایران و اسرائیل

    دنیای اقتصاد: نشریه فارن‌افرز در تحلیلی از چشم‌انداز تنش در منطقه می‌نویسد: تشکیل اتحاد ضدایرانی نوظهور در خاورمیانه پس از حملات بی‌سابقه جمهوری اسلامی علیه اسرائیل آن‌گونه که صهیونیست‌ها به تصویر می‌کشند و از آن به تغییر پارادایم یاد می‌کنند، با پیچیدگی‌های خاورمیانه ناسازگار و بیش از حد ساده‌انگارانه است. واقعیت این است که اعراب دیگر سر ستیز با ایران ندارند.
  • دومینوی اعتراضات در آکادمی آمریکا

    دنیای اقتصاد: دستگیری‌ها در میان حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا فزایش یافت. این دستگیری‌ها حتی به چهره‌های دانشگاهی هم رسید و بحران دانشگاهی را در این کشور افزایش داد. درحالی‌که این تظاهرات به دانشگاه‌های سراسر آمریکا گسترش یافته است، منابع می‌گویند در طی یک هفته اعتراض، ۵۰۰دانشجو بازداشت شده‌اند. به نوشته روزنامه واشنگتن‌پست، روز پنج‌شنبه مقامات در تلاش برای سرکوب ناآرامی‌ها با پاک‌سازی محوطه دانشگاه‌ها و بستن ساختمان‌ها بودند. یک صحنه پر آشوب مربوط به دانشگاه کالیفرینای جنوبی بود که مدیریت این دانشگاه را وادار کرد که برنامه جشن دانشگاه در دهم ماه مه را لغو کند. از ۱۸آوریل، پلیس تظاهرات‌کنندگان را در کالج‌هایی از جمله کالج امرسون در بوستون، دانشگاه نیویورک، دانشگاه تگزاس در آستین و دانشگاه ایالتی اوهایو بازداشت کرده است.
  • سخنان آشتی‌جویانه «شی» روحیه صمیمانه «بلینکن»

    دنیای‌اقتصاد: آنتونی جی.بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز جمعه با شی جین‌پینگ، رهبر چین در پکن دیدار کرد. این دیدار در حالی صورت گرفت که بر سر مسائلی مانند اقتصاد، امنیت ملی و اصطکاک‌های ژئوپلیتیک در شرق آسیا، خاورمیانه و موضوع اوکراین روابط ناهمواری دارند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، هم چین و هم ایالات متحده گفته‌اند که امیدوارند در چند جبهه کوچک‌تر و عمل‌گرایانه پیشرفت کنند؛ از جمله بهبود ارتباطات بین ارتش‌هایشان و تسهیل سفر بین کشورها. اما آنها درباره مسائل استراتژیک اساسی، از جمله سیاست‌های تجاری و درگیری‌های سرزمینی در دریای چین جنوبی و بر سر تایوان، در بن‌بست باقی مانده‌اند.
  • موفقیت هند ماندگار است؟

    دنیای‌اقتصاد – گروه بین‌الملل: انتظار می‌رود تا ۶هفته دیگر، نارندرا مودی برای بار سوم نخست‌وزیر هند شود. موفقیت انتخاباتی این تاجرزاده حاکی از مهارت سیاسی او، قدرت ایدئولوژی ناسیونالیست هندو و توان او برای فرسایش نهادهای دموکراتیک است. اما پیروزی مجدد مودی همچنین این احساس را در میان رای‌دهندگان عادی و نخبگان ایجاد می‌کند که او توانسته است برای هند رفاه و قدرت به ارمغان بیاورد. از منظر نویسندگان اکونومیست، هند مودی آزمایشی است که نشان می‌دهد چگونه می‌توان با وجود ظهور پدیده «جهانی‌زدایی» و تحت رهبری مستبدانه، ثروتمندتر شد.
  • همه چیز درباره بزرگ‌ترین گور دسته‌جمعی غزه

    دنیای‌اقتصاد: مقامات فلسطینی در غزه روز پنج‌شنبه تعداد اجساد کشف‌شده در یک گور دسته جمعی در یک محوطه بیمارستانی را از ۲۸۳ به ۳۹۲نفر افزایش دادند .این در حالی که گزارش‌های متناقضی درباره چگونگی و زمان دفن برخی از اجساد وجود دارد. «ابوبکر بشیر»، «هیبا یازبک»، «آریک تولر» و «رایلی ملن» در گزارش ۲۵آوریل در نیویورک‌تایمز نوشتند، «محمود بازال» سخنگوی «دفاع مدنی غزه» یک نهاد جست‌وجو و نجات در قلمرو تحت کنترل حماس، پنج‌شنبه قبل از درخواست برای تحقیقات بین‌المللی گفت: «این بزرگ‌ترین گور دسته‌جمعی از زمان آغاز جنگ است.» تحلیل نیویورک‌تایمز از ویدئوهای رسانه‌های اجتماعی و تصاویر ماهواره‌ای نشان داد که فلسطینی‌ها حداقل دو مورد از سه محل دفن را هفته‌ها قبل از حمله نظامیان اسرائیلی به مجتمع حفر کرده بودند.
  • حماس آتش‌بس پایدار می‌خواهد

    دنیای‌اقتصاد: حماس اعلام کرد که به دستیابی به توافق با اسرائیل برای پایان دادن به جنگ غزه متعهد است؛ اما تنها در صورتی که شرایط آن از جمله آتش‌بس پایدار برآورده شود. «خلیل الحیه» یکی از اعضای دفتر سیاسی این گروه گفت که حماس «درباره آزادی اسرای اسرائیلی در چارچوب یک توافق جدی است» که این امر همچنین آزادی هزاران اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل را تضمین می‌کند. «مایک حنا» در گزارش ۲۶آوریل در الجزیره در همین زمینه نوشت، وی روز پنج‌شنبه در مصاحبه‌ای تلویزیونی به الجزیره عربی گفت که حماس بدون آتش‌بس دائمی و توقف کامل حمله اسرائیل به نوار غزه (که بیش از ۳۴هزار نفر -عمدتا زن و کودک – را از زمان آغاز جنگ در ۷اکتبر کشت) آتش بس را نمی‌پذیرد.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    ظهور سیاسی اخیر قطر به‌طور گسترده تایید شده و مورد پذیرش قرار گرفته است؛ اما نوع قدرتی که قطر برای دستیابی به این ظهور از آن بهره برده، نامشخص است. درحالی‌که برخی از محققان تکامل قطر را از دریچه «قدرت نرم» بررسی می‌کنند، برخی دیگر معتقدند که نیروی اقتصادی و نظامی یا «قدرت سخت» در پس پیشرفت سیاسی این کشور بوده است. برخی ادعا می‌کنند که تنها ترکیبی از قدرت نرم و سخت یا «قدرت هوشمند» می‌تواند این تغییر را توضیح دهد، درحالی‌که برخی دیگر «قدرت ظریف» را مطرح می‌کنند. اگرچه این فصل ارزش این نظریه‌های جاافتاده قدرت در علوم اجتماعی و نظریه‌ روابط بین‌الملل را تصدیق می‌کند، اما یک نظریه‌ قدرت جایگزین را پیشنهاد می‌کند.
  • میزبانی اصفهان از مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا

    دنیای‌اقتصاد-اصفهان: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان گفت: این کلانشهر میزبان بر‌‌گزاری دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی کشورهای عضو مجمع گفت‌‌‌‌‌‌‌‌وگوی همکاری آسیا (ACD) است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» از اصفهان، امیر کشانی در نشست مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با رایزنان اقتصادی و بازرگانی سفارتخانه‌‌‌‌‌‌‌‌های کشورهای عضو مجمع گفت‌‌‌‌‌‌‌‌وگوی همکاری آسیا (ACD) افزود: این اجلاس به پیشنهاد دبیرخانه ACD به میزبانی اصفهان، روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود.
  • کمترین رشد آمریکا در پسا کرونا

    دنیای اقتصاد: در حالی که انتظارات از رشد ۲.۵ درصدی تولید ناخالص داخلی ایالات متحده در سه ماهه اول ۲۰۲۴ حکایت داشت، گزارش جدید دفتر تحلیل اقتصادی این کشور در روز پنج‌شنبه با انتشار آمار رشد در این بازه، پیش‌بینی‌ها را رد کرد. بر این اساس رشد اقتصادی در فصل اول سال جاری در پله ۱.۶ درصدی ایستاد و به پایین‌ترین سطح خود در ۶ فصل اخیر رسید.
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس

    سید‌محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در پاسخ به انتقادات قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی از مدیریت اقتصادی و بازار ارز نوشت: پیرو جلسات ارزی برگزار شده در دفتر جنابعالی با حضور تعدادی از نمایندگان محترم مجلس و بیانات جنابعالی پس از برگزاری جلسه و ابراز انتقاداتی در خصوص مدیریت اقتصادی و بازار ارز، موارد ذیل را به استحضار می‌رساند:
  • چراغ چک بازار اجاره

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: سری اول مستاجرهایی که در سال ۱۴۰۳ به موعد «تمدید قرارداد اجاره‌‌‌نامه» رسیدند یا به عنوان «مستاجر اولی» وارد این بازار شدند، اجاره‌‌‌بهای یک‌سال آتی را با ۴۱.۸‌درصد بیشتر از سال گذشته، پرداخت خواهند کرد؛ این اولین تابلو از «رشد هزینه اجاره‌‌‌نشینی در سال‌جاری»، دو پیام‌‌‌هشداری مشخص را یکی برای نمایندگان مجلس و دیگری برای دولت منعکس می‌‌‌کند.
  • زیان ۳ میلیارد دلاری صنعت فولاد؟

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: زنجیره فولاد در سال گذشته موفق شد به رشد ۵.۵ درصدی تولید برسد، این در حالی است که فعالان این صنعت با بحران انرژی روبه‌رو بودند و براساس اعلام انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، صنعت فولاد به میزان ۳ میلیارد دلار از محل عدم‌تامین انرژی (برق و گاز) متضرر شده است که ۱.۱ میلیاد دلار آن به اعمال محدودیت‌‌‌های گاز و ۱.۹ میلیارد دلار آن به اعمال محدودیت‌‌‌های برق بازمی‌‌‌گردد. باید این موضوع را در نظر داشت که با توجه به هدف‌‌‌‌‌‌گذاری که برای تولید فولاد در سال ۱۴۰۲ انجام شده بود، این صنعت به میزان ۷ میلیون تن از برنامه خود عقب مانده است، چراکه تولید ۳۹ میلیون تن برای این سال هدف‌‌‌گذاری شده بود. لازم به یادآوری است که در سال ۱۳۹۹ تولید فولاد به بالای ۳۰ میلیون تن رسید، اما از سال‌‌‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به علت محدودیت‌‌‌های انرژی از برنامه‌‌‌های خود برای افزایش تولید محصولات عقب ماند.
  • تغییر مسیر سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارت‌آپی کشور

    دنیای اقتصاد: از عمر استارت‌آپ‌‌‌ها در ایران بیش از یک دهه می‌‌‌گذرد و با اینکه در این مدت تلاش شده است تا با تعریف و ایجاد پارک‌‌‌های علم و فناوری، مراکز شتاب‌دهی، صندوق‌های پژوهش و فناوری، شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، صندوق‌های جسورانه و ابزارهای تامین مالی جمعی، فرآیند تامین مالی در این حوزه شکل بگیرد، اما همچنان تزریق پول به اکوسیستم استارت‌آپی کشور فاصله معناداری با کشورهای پیشرو دارد.
  • برنامه جهش تجارت با قاره امید

    دنیای اقتصاد: دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با حضور رئیس‌جمهور ایران و نمایندگانی از ۳۰ کشور آفریقایی، روز جمعه در حالی برگزار شد که تجارت ایران با کشورهای آفریقایی برخلاف انتظارات افت قابل‌توجهی را در سال‌گذشته تجربه کرده‌است.سفر تابستان گذشته رئیس‌جمهور به آفریقا و اظهارات او در این سفر به روشنی نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای توسعه روابط تجاری با کشورهای آفریقایی است، با این‌وجود در مسیر افزایش حجم تجارت ایران با اقتصاد روبه‌رشد قاره آفریقا دو مانع جدی وجود دارد. مشکل اول که ایران کنترل بیشتری بر آن دارد، مربوط به نبود ابزارهای لازم برای تجارت است.
  • وزیر کشاورزی: امنیت غذایی مهم‌ترین مقوله حکمرانی طبیعی

    دنیای‌اقتصاد: وزیر جهادکشاورزی در پیامی به نخستین نشست شورای‌حکام مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌‌‌‌‌خشک، بر اقدام فوری و مشترک کشورها برای پیشگیری و مقابله با تخریب سرزمین و چالش‌های تغییرات اقلیمی، بیابانزایی، خشکسالی و فرسایش خاک تاکید کرد. به گزارش روابط‌عمومی وزارت جهادکشاورزی، محمدعلی نیکبخت در پیامی به نخستین نشست شورای‌حکام، خواستار توسعه دانش و فناوری، ارتقای آگاهی، حمایت مالی و علمی، ظرفیت‌‌‌‌‌سازی و بسیج منابع در سطوح ملی و بین‌المللی شد.
  • چهار اشکال جداول بودجه ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: روز چهارشنبه بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در کمیسیون تلفیق به اتمام رسید و بررسی آن در هفته جاری در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد. اگرچه گفته می‌شود که تغییرات اندکی از سوی کمیسیون تلفیق بودجه بر بخش دوم اعمال شده است، با این حال نمایندگان اعلام می‌کنند بخش دوم لایحه مشکلات عمده دارد و انتقادات جدی بر آن وارد است. برخی از نمایندگان این ایرادات را به دلیل بررسی دو مرحله‌ای بودجه می‌دانند، اما در پاسخ برخی نمایندگان مخالف عدم بررسی جداول بودجه در مجلس معتقدند که دولت طبق قانون آیین‌نامه موظف است که بر اساس مصوبات مرحله اول بودجه، جداول را تنظیم و به مجلس تقدیم کند.
  • ابهامات معطل ماندن تعطیلات آخر هفته

    دنیای اقتصاد: لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته هنوز به صحن علنی مجلس ارسال نشده است و آن‌طور که سخنگوی کمیسیون اجتماعی به «دنیای اقتصاد» گفت علت عدم ارسال لایحه به صحن مجلس به دلیل انتقاداتی است که بخش خصوصی در مورد تعطیلی پنج‌شنبه دارد و در این راستا نامه‌ای هم به رهبر انقلاب نوشته شده است. در همین زمینه سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس به فشارها برای انتخاب روز پنج‌شنبه به عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته اشاره کرد و در عین حال تاکید کرد که در نهایت کمیسیون اجتماعی دومین روز تعطیلات آخرهفته را با توجه به نظر کارشناسی انتخاب خواهد کرد.
  • برنامه جهش تجارت

    ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری روز گذشته در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این اجلاس گفت که زمینه‌های همکاری خوبی میان ایران و کشورهای آفریقایی وجود دارد. در این اجلاس مقامات ۳۰کشور آفریقایی با ظرفیت‌های صادراتی ایران آشنا می‌شوند.
  • دلایل تداوم نبرد ایران و اسرائیل در آینده

    دنیای‌اقتصاد: رافائل کوهن، مدیر برنامه راهبردی و دکترین در نیروی هوایی پروژه رند در مطلبی برای فارن پالیسی درباره روند تنش‌‌های اخیر بین ایران و اسرائیل و چشم‌‌انداز این تنش‌‌ها نوشت: «در ساعات اولیه ۱۳ آوریل شاهد اتفاق عجیبی بودیم؛ اسرائیل با انبوه پرتابه‌‌های موشکی و پهپادی از سوی ایران مواجه شد؛ باتوجه به ادعای اسرائیل مبنی بر رهگیری اغلب موشک‌‌ها و پهپادهای شلیک شده، جو بایدن، رئیس‌‌جمهور ایالات متحده، به بنیامین نتانیاهو، نخست‌‌وزیر اسرائیل توصیه کرد خود را برنده تلقی و از ادامه بازی اجتناب کند. بسیاری از متحدان و کارشناسان دیگر، توصیه‌‌های مشابهی برای اسرائیل داشتند.»
  • هزینه ساخت مسکن چنددرصد افزایش یافته است؟

    رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با نقد «فرمول قدیمی ملاک عمل دولت برای افزایش سالانه دستمزد و حق‌‌‌الزحمه مهندسان ناظر»،می‌گوید برای تعیین رقم حق‌‌‌الزحمه مهندسان ناظر در سال ۱۴۰۳، اگر مبنای محاسبه «رشد هزینه‌‌‌های ساخت‌وساز» باشد، این رقم ۱۰۰‌درصد باید افزایش پیدا کند، اما تعرفه‌‌‌ای که سالانه برای این منظور ملاک عمل قرار می‌گیرد، ارقام خیلی کمتر را لحاظ می‌‌‌کند که برای مهندسان، چالش‌‌‌برانگیز است. گزارشی که «ایسنا» از اظهارات حمزه شکیب منتشر کرده، به نقل از او حاکی است، تعیین حق‌‌‌الزحمه مهندسان سازمان نظام مهندسی همواره با چالش مواجه می‌شود و تقریبا همه‌ساله این دغدغه در بین جامعه مهندسان وجود دارد که به این موضوع برمی‌‌‌گردد که یک مقررات ملی ساختمان داریم.
  • حفره‌های تامین مالی

    دنیای اقتصاد: فرهاد نیلی، اقتصاددان در رویداد رونمایی از سومین گزارش مدیران عامل که به همت «ایلیا» تهیه شده است، یک تصویر بزرگ و جامع از حفره‌های اصلی جریان نقدی را در ۶بلوک اصلی به تصویر کشید. این ۶بلوک اصلی شامل تراز مالی دولت، اقتصاد دلاریزه‌شده، بخش پولی و اعتباری، اقتصاد سیاسی، موقعیت مالی شرکت‌ها و بخش واقعی اقتصاد است. در زیر پوست هر یک از بلوک‌ها، جریان‌هایی وجود دارد که در نهایت اثر خود را در جریان نقدی اقتصاد می‌گذارد. نیلی در این همایش تاکید کرد: «این مشکلی که در گزارش سالانه مدیران عامل به‌عنوان چالش جریان نقدی مطرح شده، موضوع مهمی است و ممکن است در سال۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ ماندگار شود.» او افزود: «متاسفانه رفع این مشکل اولویت سیاستگذار نیست. بنابراین باید از طریق راه‌حل‌های موضعی آن را برطرف کرد و نباید اجازه داد مساله‌ای که با تدابیری قابل حل است، با سرایت به بخش واقعی به مساله بلندمدت اقتصاد تبدیل شود.»
  • برگزاری اجلاس روسای FIU کشورهای عضو بریکس

    ایسنا: اجلاس روسای FIU (مراکز اطلاعات مالی و مبارزه با پول‌شویی) کشورهای عضو بریکس و با حضور نمایندگان ۲۴ کشور به میزبانی روسیه برگزار شد.هادی خانی، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم جمهوری اسلامی ایران، در اجلاس روسای مراکز اطلاعات مالی و مبارزه با پول‌شویی کشورهای عضو بریکس طی سخنانی با محوریت مکانیسم‌های کاهش ریسک استفاده از دارایی‌های مجازی برای اهداف پول‌شویی و تامین مالی تروریسم، بر لزوم همکاری‌های داخلی و بین‌المللی در جهت سوءاستفاده از دارایی‌های مجازی توسط تبهکاران و تروریست‌ها و مجرمین پول‌شویی تاکید کرد. تاکید بر لزوم تدوین سازوکارهای تعمیق روابط و تعاملات بین کشورهای عضو بریکس در مسیر مقابله با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم از دیگر محورهای سخنرانی معاون وزیر امور اقتصادی در این نشست بود.برگزاری نشست‌های دوجانبه با روسای واحدهای اطلاعات مالی و مبارزه با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم کشورهای عضو بریکس از جمله برنامه‌های نماینده جمهوری اسلامی ایران در این نشست است.
  • ثبت یک‌میلیون و ۲۰۰هزار بیمه‌شده جدید

    ایسنا: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ثبت یک‌میلیون و ۲۰۰هزار نفر بیمه‌شده اجباری و اختیاری جدید خبر داد و گفت: در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد ثبات شغلی و بهبود معیشت جامعه کارگری اهتمام و تلاش خود را به‌کار خواهیم بست. سیدصولت مرتضوی در خطبه‌های پیش از نماز جمعه تهران با تبریک هفته کار و کارگر به کارگران سخت‌کوش کشور و گرامیداشت یاد و خاطره ۱۴هزار شهید کارگر گزارشی از عملکرد وزارت کار در سال گذشته ارائه کرد و گفت: سال گذشته با توجه دولت مردمی یکی از محوری‌ترین دستور کارها موضوع اشتغال بود و دولت توانست وعده یک‌میلیون فرصت شغلی را با آماری متقن محقق کند.
  • مردم کیست؟

    دکتر پویا جبل‌عاملی
    دو انقلاب در قرن هجدهم رخ داد که یکی به حداکثر اهداف خود نائل شد و دیگری هرچند توانست ساخت سیاسی مبتنی بر سلطنت را واژگون کند، اما از دل آن حکومت‌های استبدادی بیرون آمد و نیاز به بیش از یک قرن تلاش بود تا بتوان به ساختی دموکراتیک و پایدار دست یافت؛ انقلاب آمریکا و فرانسه. تشابهات و تمایزات بسیاری بین این دو وجود دارد؛ اما یکی از ویژگی‌های خاصی که نگذاشت انقلاب اروپاییان همانند انقلاب آن سوی اقیانوس آتلانتیک شود، فهم آنان از «مردم» بود.
  • تسهیل تامین مالی شرکتی با برات

    دنیای اقتصاد: نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین به تازگی در شبکه بانکی کشور منتشر شده است. طبق تعاریف حقوقی، برات نوشته‌ای است که به موجب آن شخصی به شخص دیگر دستور می‌دهد که در موعد معین مبلغی را به شخص سومی یا به هر کسی که وی حواله دهد، بپردازد. حال برات شکل الکترونیکی نیز پیدا کرده است. به نظر می‌رسد الکترونیکی شدن فرآیند صدور برات می‌تواند به تامین مالی شرکت‌ها کمک و حکمرانی ریال را تقویت کند.
  • بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: بررسی‌های به عمل آمده از بازار ارز غیر‌رسمی تهران در هفته‌ای که گذشت گویای آن است که نرخ دلار آزاد در هفته نخست اردیبهشت ۲.۸۳ درصد کاهش یافته است. از بین رفتن ریسک‌های سیاسی در اخبار سبب شده حجم تقاضای بازار آزاد کاهش یابد. از سوی دیگر مال‌دارها نیز با ترس از تشدید روند کاهشی، اقدام به فروش دارایی‌های خود کرده‌اند.
  • زمان حراج بعدی شمش طلا

    مرکز مبادله ایران: بر اساس شیوه‌نامه نحوه برگزاری حراج حضوری شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ارز و طلای ایران مورخ ۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۲، بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلای استاندارد یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، برگزار می‌شود. زمان جلسه حراج از ساعت ۱۲ الی ۱۶ است و وجه الضمان مبلغ ۳میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است. متقاضی خرید می‌تواند تا ساعت ۲۴ روز شنبه مورخ ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ مبلغ وجه‌الضمان را پرداخت کند. گفتنی است، مبلغ وجه‌الضمان باید به حساب واسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران، مشروط به تایید واریز وجه از سوی این مرکز واریز شود. این گزارش حاکی است، طی ۲۰ جلسه گذشته ۲۷۱۶کیلوگرم شمش طلای استاندارد با عیار حداقل ۹۹۵ در هزار مورد معامله قرار گرفته است.
  • سوال همتی در خصوص انحلال بانک‌ها

    دنیای اقتصاد : روز گذشته عبدالناصر همتی در صفحه مجازی خود سوالی در خصوص موسساتی که قرار است منحل شوند مطرح کرد. عبدالناصر همتی، رئیس کل پیشین بانک مرکزی، در صفحات مجازی خود نوشت: «رئیس‌جمهور: «در سال گذشته ۳ موسسه بانکی متخلف را منحل کردیم. امسال هم بانک‌هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل می‌شوند». از ۳ موسسه بانکی مورد اشاره ایشان، «توسعه» و «کاسپین» از قبل عملا منحل شده بودند و فعالیت خاصی نداشتند. موسسه اعتباری «نور» هم تعهداتش نسبت به سپرده‌گذاران به بانک ملی ایران منتقل و مشکلاتش همچنان باقی است. خوب بود که جناب آقای رئیسی مشخص می‌کردند، بانک‌های متخلف مورد‌نظرشان، با ناترازی سنگین و با بیش از ۴۵۰هزار میلیارد تومان اضافه برداشت که در ۳ سال گذشته بیش از ۱۵برابر قبل شده است، چگونه منحل خواهند شد؟! کسری‌های آنها از چه محلی پرداخت خواهد شد؟»
  • پشت‌صحنه پیامک «آبفا»

    دنیای اقتصاد: شرکت آب و فاضلاب استان تهران در روزهای گذشته، طی پیامکی به شهروندان توصیه کرده حداقل ۷۵لیتر آب به ازای هر نفر در منبع آب ساختمان ذخیره کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که علت ارسال این پیامک، احتمال قطع شدن آب شرب منازل به‌دلیل فرسودگی شبکه آب شهری تهران و افت ۱۰درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته است. براین اساس به مشترکان توصیه شده برای عدم مواجهه با بی‌آبی، با خرید مخزن و پمپ، برای خود تدبیری بیندیشند؛ وضعیتی که ابهاماتی برای شهروندان داشته است.
  • برنامه افزایش دو برابری ارزش ضمانت صندوق بیمه معدنی

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: اگر بتوانیم جهش تولید مورد نظر رهبر معظم انقلاب را در بخش معدن محقق کنیم، آثار مستقیم و قابل‌توجهی بر شاخص‌‌‌های اقتصادی کشور خواهد داشت.
  • نبض نفت در شریان خاورمیانه

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: می‌شود ادعا کرد اکنون و تحت‌شرایط فعلی، حداقل برای مدت کوتاهی می‌توان در جو بازار جهانی نفت، نفس راحتی کشید. اقدام رژیم صهیونیستی در پاسخ به کنش تنبیهی ایران نیز فضا را به‌‌‌‌‌گونه‌‌‌‌‌ای رقم زد تا تهران این اقدام متقابل دشمن را غیرواقعی بخواند. به گزارش تارنمای پاکستانی دان، واکنش رژیم‌‌‌‌‌صهیونیستی آنقدر ضعیف تلقی شد که ایتاماربن‌‌‌‌‌گویر، وزیر امنیت ‌‌‌‌‌ملی جنگ‌‌‌‌‌طلب این رژیم، اذعان کرد که از پاسخ دولتش راضی نیست. او در پستی تک‌‌‌‌‌کلمه‌‌‌‌‌ای در توییتر به زبان عبری نوشت: «ضعیف». به‌دنبال این تحرکات، قیمت‌ها در بازار جهانی نفت ابتدا افزایش اما سپس کاهش پیدا کرد.
  • هشت فناوری معدن در آینده

    دنیای‌اقتصاد: صنعت معدن با استفاده از موتورهای بخار در قرن نوزدهم تا فناوری‌‌‌های پیشرفته امروزی مانند هواپیماهای بدون سرنشین، روباتیک و تجزیه و تحلیل هوشمند داده‌‌‌ها، همیشه در خط مقدم نوآوری‌‌‌ و استفاده فناوری قرار داشته است. در سال‌های اخیر، صنعت معدن با فشار فزاینده‌‌‌ای برای پایداری و حفظ محیط‌زیست روبه‌روست، در حالی که همچنان بهره‌‌‌وری و سودآوری را دنبال می‌کند و برای رویارویی با این چالش‌‌‌ها، شرکت‌های معدنی از فناوری‌‌‌ها و روندهای جدیدی استفاده می‌کنند که آنها را قادر می‌‌‌سازد منابع را با کمترین تاثیرات زیست‌‌‌محیطی و هزینه‌‌‌های کمتر استخراج کنند.
  • نفت در مدار رشد؟

    روز جمعه قیمت نفت افزایشی شد. برنت به ۸۹دلار و ۵۳سنت و WTI آمریکا به ۸۴دلار و ۱۲سنت در هر بشکه رسید. رشد تولید ناخالص داخلی، کاهش تورم و عدم کاهش نرخ بهره آمریکا در کنار نگرانی از افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، از عوامل اصلی رشد قیمت نفت بوده‌اند. ترس از استمرار تنش‌های ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه، همچنان بر نگرانی بازار جهانی انرژی نسبت به عرضه پایدار نفت افزوده است و از قیمت این کالای استراتژیک حمایت می‌کند.
  • همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی با قوت ادامه می‌‌‌‌‌یابد

    رئیس‌‌‌‌‌جمهوری با اشاره به دیدار و مذاکرات با مسوولان عالی پاکستان گفت: در سفر به پاکستان درباره همکاری‌ها در حوزه انرژی تصمیم‌هایی گرفته و مقرر شد این همکاری‌ها با قوت ادامه یابد.
  • آماده‌‌‌سازی نیروگاه‌‌‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان

    وزیر نیرو با بیان اینکه برنامه تعمیرات اغلب نیروگاه‌‌‌های کشور به پایان رسیده است، گفت: تا نیمه اردیبهشت‌‌‌ماه با اتمام فعالیت‌‌‌های پیش‌بینی‌شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌‌‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق تابستان خواهند رفت. به گزارش «ایسنا»، علی‌‌‌اکبر محرابیان، در جریان بازدید از شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران بیان کرد: با توجه به شروع فصل گرم سال در حال آماده‌‌‌سازی نیروگاه‌‌‌های کشور برای تولید برق پایدار و مطمئن در سراسر کشور هستیم.
  • جمع‌‌‌‌‌آوری مشعل‌‌‌‌‌های گازی مجتمع‌‌‌‌‌های پتروشیمی

    مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به شتاب‌‌‌‌‌گیری روند جمع‌‌‌‌‌آوری گازهای همراه و مشعل در سال‌۱۴۰۳، گفت: تا پایان امسال مشعل‌‌‌‌‌های گازی واحدهای پتروشیمی جمع‌‌‌‌‌آوری می‌شوند. به گزارش «شانا» به‌‌‌‌‌نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مرتضی شاهمیرزایی در جریان سفر عملیاتی خود به عسلویه با تاکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با جدیت بیشتری راهبرد جمع‌‌‌‌‌آوری گازهای مشعل را در دستور کار قرار داده‌است، بیان کرد: این شرکت متعهد شده‌است امسال بخشی از مشعل‌‌‌‌‌های گازی در واحدهای پتروشیمی جمع‌‌‌‌‌آوری شوند، همچنین بخش دیگری از مشعل‌‌‌‌‌های گازی که خوراک واحدهای پتروشیمی را تامین می‌کنند، تا سه سال‌آینده مهار خواهند شد.
  • هفته سبز بورس

    دنیای اقتصاد -علی عبدالمحمدی: در معاملات هفته گذشته بورس تهران، رشد نماگرهای سهامی پیگیری شد. در جریان دادوستدهای هفته قبل، شاخص‌کل با رشد ۴.۳۶درصدی همراه شد. شاخص هموزن، ۵.۵۴‌درصد افزایش ارتفاع داشت و شاخص‌کل فرابورس نیز صعود ۴.۰۲‌درصدی را در مقیاس هفتگی تجربه کرد. گفتنی است که شاخص‌های سهامی با رشدی که در هفته قبل ثبت کردند، افتی که در نتیجه پدیدارشدن ریسک سیستماتیک در منطقه در هفته منتهی به ۲۹فروردین ثبت کرده‌بودند را جبران کردند.
  • امیدواری با چاشنی تعادل

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: جریان معاملاتی هفته گذشته بازار سرمایه، افزایش ارتفاع نماگرهای اصلی بازار را رقم زد. دماسنج اصلی بورس تهران که فروردین‌ماه پر‌افت‌و خیزی را تجربه کرده بود، حال با وضعیت مساعدتری گام به دومین ماه سال جاری گذاشته است. با وجود اینکه سال جاری با سبزی تابلوی معاملاتی آغاز شده بود، افزایش ریسک‌های گوناگون شرایط متفاوتی را در ادامه مسیر برای نماگرهای بازار به ارمغان آورد. در روزهای گذشته با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستماتیک به نظر می‌رسد بازار تا حدودی به ساحل آرامش نزدیک شده و روزهای بهتری در انتظار سرمایه‌گذاران خواهد بود.
  • «نیما» به داد بورس می‌رسد؟

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: بورس که بعد از چند هفته تنش‌‌‌‌‌‌آمیز فروردین، اردیبهشت را متعادل و روبه‌رشد پشت‌سر گذاشته، در آستانه دومین هفته این ماه در انتظار تحقق چند خبر مثبت برای ادامه روند پیش‌گرفته و تقویت حرکت به سمت سقف شاخص‌کل است. تعیین‌تکلیف مالیات و نرخ نیما که البته ممکن است در هفته‌جاری هم تحقق نیابد، به اعتقاد تحلیلگران می‌تواند بازار را در مسیر صعودی خود یاری کند.
  • اولین نشانه‌ها از تغییر آرایش در تقاضای سهام

    امیرحسین جنانی/کارشناس بازار سرمایه
    در اردیبهشت‌ماه به سر می‌بریم، دل بازار به اخبار خوب اقتصادی خوش است و این موضوع می‌تواند همراه با پیشروی دلار نیما و اخبار مثبت کدالی و اقتصادی وضعیت بازار سهام را بهبود بخشد. با کاهش ریسک‌ها، می‌توان گفت در اردیبهشت تولدی دوباره در امید بازار و نگرش سهامداران است.
  • تامین مالی جمعی؛ ابزاری مناسب برای پیشبرد شعار سال ۱۴۰۳

    علیرضا شیرویه‏‏‌‌صفت /کارشناس بازار سرمایه
    سال ۱۴۰۳ نیز مانند یک‌دهه اخیر دارای شعاری با مضمون اقتصادی است و «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شده است که پیرو آن، رهبری در سخنرانی مربوط به تبیین شعار سال ۱۴۰۳ فرمودند: «جهش تولید با توجه به بخش دوم شعار امسال یعنی مشارکت مردم، شدنی است». همچنین ایشان توفیق مشارکت مردم را در «وارد کردن همت، سرمایه و ابتکار مردم و حضور جدی آحاد جامعه در عرصه اقتصاد» دانستند.
  • تغییر طرح ترافیک قطعی است؟

    مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ترافیک شهر تهران با اشاره به اینکه بازنگری در نحوه اجرای طرح ترافیک قطعی است، گفت: بازنگری در نحوه اجرای طرح ترافیک شامل زمان و محدوده اجراست. شهریار افندی‌‌‌زاده، مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ترافیک شهر تهران در گفت‌‌‌وگو با خبرگزاری مهر درباره تغییر در اجرای طرح ترافیک در تهران اظهار کرد: در حال دریافت پیشنهادها و اطلاعات از سوی جامعه دانشگاهی درباره بازنگری در طرح ترافیک هستیم و پس از بررسی این مرحله، موضوع در کمیته‌‌‌ای ویژه بررسی نهایی خواهد شد. وی افزود: حذف حلقه دوم طرح ترافیک یا محدوده زوج و فرد یکی از این مسائل است که بررسی خواهد شد. مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ترافیک شهر تهران با اشاره به اینکه بازنگری در نحوه اجرای طرح ترافیک قطعی خواهد بود و امسال تغییر می‌‌‌کند، گفت: تغییر در نرخ طرح ترافیک جدای از این موضوع است و تصمیم در این زمینه بر عهده شورای شهر تهران است. افندی‌‌‌زاده گفت: بازنگری در نحوه اجرای طرح ترافیک شامل زمان اجرا و مکان اجراست که محدوده طرح ترافیک هم احتمال کاهش دارد.
  • نبض قیمت مسکن شمال‌شهر

    دنیای‌اقتصاد- گروه مسکن و شهری: دو منطقه ۱ و ۳ تهران، مناطق شمال‌شهر محسوب می‌شوند که همواره قیمت فروش آپارتمان در آنها، اختلاف چشمگیری با قیمت میانگین شهر دارد. چند روز پیش در همین صفحه، میانگین قیمت پیشنهادی فایل‌های فروش آپارتمان در ۲۲ منطقه پایتخت براساس فایل‌های فروردین ۱۴۰۳ را حدود ۸۳ میلیون تومان در مترمربع اعلام کردیم. در جدول این گزارش، میانگین قیمت پیشنهادی مناطق ۱و ۳ در حال حاضر ۱۶۴میلیون تومان برآورد می‌شود. این یعنی،‌ فاصله دو برابری قیمت شمال‌شهر تا سطح میانگین. در این جدول، فایل‌های فروشی محله‌های مختلف این دو منطقه براساس آپارتمان‌های میان‌متراژ آمده است.
  • ۳۴۴۴ مورد تخطی از حریم تهران

    مدیرکل حریم شهر تهران اعلام کرد، در سال گذشته ۳‌هزار و ۴۴۴ مورد تخلف ساختمانی در حریم شهر تهران صورت گرفت. این تخلفات به معنای ساخت‌‌وساز در بخشی از مساحت استان تهران است که نباید صورت گیرد. حریم شهر تهران، مجموعه‌‌ای از اراضی را شامل می‌شود که لازم است سبز بماند و هر نوع ساخت‌وساز غیرمجاز روی آن، تجاوز به حریم محسوب می‌شود. مدیرکل حریم شهر تهران با اعلام اینکه تخلفات حریم از ۸۰۰۰ مورد در سال ۱۴۰۱ به ۳۴۴۴ مورد در سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرده است، تصریح کرد: این تخلفات شامل دیوارکشی، فنس‌کشی و حتی ویلاسازی و لاکچری‌سازی می‌شود.
  • نمایشگاه وسط شهر

    خبرگزاری فارس در گزارشی، «برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلای تهران به‌رغم فراهم بودن فضای بزرگ برای برگزاری همین نمایشگاه در بیرون از شهر» را به عنوان یک معما مورد بررسی قرار داد. سال ۹۵، مسوولان شهر تهران با کلی هزینه و سرمایه‌گذاری، نمایشگاه شهر آفتاب را در حریم جنوبی شهر تهران –مسیر فرودگاه امام(ره)- احداث کردند و اتفاقا در آن زمان، کاربری خاص نمایشگاه شهرآفتاب، ‌‌‌ برگزاری سالانه نمایشگاه کتاب معرفی و اعلام شد. اما همچنان این نمایشگاه در مرکز شهر تهران برگزار می‌شود که با توجه به میزان استقبال شهروندان سراسر استان‌‌‌ها برای حضور این نمایشگاه خاص، بار ترافیکی و تردد در مرکز شهر تهران در ایام برگزاری سنگین‌‌‌تر از قبل می‌شود. خبرگزاری فارس در این باره نوشت: به گفته کارشناسان، یکی از راه‌‌‌های کاهش ترافیک تهران عدم‌برگزاری نمایشگاه‌هاست. انتقال نمایشگاه‌‌‌های پرمخاطب به شهر آفتاب که وسعت آن اندازه سه منطقه تهران است باید به یک مطالبه عمومی و استراتژیک مدیریت شهری تبدیل شود و مسوولان دولتی به عنوان یک بازو و اهرم مطالبه‌‌‌گر در این زمینه عمل کنند.
  • باخت قطعه‌سازان به واردات

    دنیای اقتصاد: وزارت صمت طبق روالی معمول در ابتدای هر سال برنامه تولید خودرو را اعلام می‌کند. این در شرایطی است که فعالان صنعت قطعه تاکید دارند، تولید بدون توان واقعی قطعه‌سازان به خودروساز دیکته می‌شود. آمارهای معتبر از سوی مجلس نیز از کاهش تولید و فروش قطعات خودرو در سال گذشته خبر می‌دهد.
  • پرداخت تسهیلات ارزی به واردات اتوبوس

    دنیای اقتصاد: معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پرداخت تسهیلات ارزی واردات اتوبوس با نرخ سود ۹درصد گفت: شرکت‌ها تا صبح فردا برای اعلام تعداد ناوگان وارداتی فرصت دارند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیدکمال هادیانفر یادآور شد: برای اتوبوس برون‌شهری مبلغ ۶۰۰میلیون یورو و همچنین ۴هزار میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات با سود ۹درصد از محل منابع داخلی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به شرکت‌ها و تعاونی‌های حمل‌ونقل مسافر برون‌شهری در نظر گرفته شده است. وی افزود: در فاز نخست ۱۵۰میلیون یورو برای واردات اتوبوس با عمر کمتر از ۵ سال (قیمت هر دستگاه تا ۲۲۰هزار دلار) در نظر گرفته شده است. متقاضیان واجد شرایط می‌توانند تا صبح امروز تعداد اتوبوسی را که امکان واردات دارند به معاونت حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اعلام کنند. بر اساس دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ اولویت واردات اتوبوس با شرکت‌های حمل‌ونقلی یا کارگزارهای آنهاست.
  • دپوی ۱۳هزار خودرو در گمرکات

    مهر: رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: در حال حاضر نزدیک به ۵۵۰۰خودروی برقی وارد شده که ظرف روزهای آینده عرضه خواهد شد. مهدی ضیغمی در حاشیه نشست خبری (ایران اکسپو ۲۰۲۴)، گفت: بسیاری از افرادی که در سامانه ثبت‌نام کردند، منتظر هستند خودروی مورد‌علاقه‌شان وارد شود و به همین دلیل تاکنون از ۳۰هزار نفر که در سامانه بودند، ۱۵هزار نفر خودروی خود را انتخاب کردند. وی تصریح کرد: در حال حاضر خودروهای زیادی در گمرکات و مناطق آزاد هست. بیش از ۱۲ تا ۱۳هزار خودروی دپو در مناطق آزاد و کشور هست که این خودروها فقط منتظر توافق‌های داخلی در وزارت صمت و بانک مرکزی هستند تا ترخیص شوند. واردات خودروهای جانبازان هم فقط مربوط به سازمان توسعه تجارت نیست و کار سازمان در این رابطه انجام شده و منتظر هستیم بانک مرکزی مدل تخصیص ارز و بنیاد شهید هم گروه‌هایی را که قرار است ارز بگیرند مشخص کنند. ضیغمی با بیان اینکه ظرف چند روز آینده اولین عرضه خودروهای برقی انجام خواهد شد، گفت: در حال حاضر نزدیک به ۵۵۰۰خودروی برقی وارد شده که ظرف روزهای آینده عرضه خواهد شد.
  • استارت عصر جدید خودرو از پکن

    دنیای اقتصاد: هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودروی پکن ۲۰۲۴ با شعار «عصر جدید، خودروهای جدید»، در شهر پکن آغاز به کار کرد. این نمایشگاه با عنوان «نمایشگاه بین‌المللی خودروی پکن ۲۰۲۴» (اتوکِینای چین ۲۰۲۴) از ۶ تا ۱۵اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل جدید نمایشگاه بین‌المللی چین (تیانژو) در حال برگزاری است.
  • حرکت در جریان مخالف؛ چگونه؟

    دنیای اقتصاد-گروه بانک و بیمه: سه‌شنبه هفته گذشته، مراسم رونمایی از سومین گزارش مدیران عامل که توسط شرکت مشاوره مدیریت ایلیا منتشر شده است، برگزار شد. در این همایش برخی از اساتید و مدیران بزرگ کشور به انتقال تجارب مدیریتی خود به دیگران پرداختند. در بخش اول، عماد قائنی، مدیرعامل شرکت مشاوره مدیریت ایلیا، به ارائه یک تصویر کلی از این گزارش پرداخت. سپس فرهاد نیلی و علی مروی، از اساتید برتر دانشگاهی در حوزه اقتصاد، تصویری کلی از وضعیت کلان اقتصاد و چالش‌‌های پیش رو ارائه دادند. پس از آن، علی دیواندری، کارشناس بانکی راهکارهایی را برای عبور از بحران‌های اقتصادی کنونی ارائه کرد. در بخش بعدی هم مهگل ثابت، مدیرعامل شرکت مشاوره مدیریت Vanguards به موضوع چگونگی بین‌المللی کردن بازارهای فروش برای شرکت‌ها پرداخت که مشروح این مراسم را در ادامه خواهید خواند.
  • راه‌اندازی سامانه پیچیده «جبران ساز توان راکتیو» توسط متخصصان SKS بدون حضور خارجی ها

    دنیای اقتصاد - بندرعباس‌: مدیرعامل فولاد کاوه جنوب کیش با اشاره به بهره مندی این شرکت از بزرگ‌ترین ظرفیت اسمی جبران ساز توان راکتیو صنایع فولاد کشور، گفت: متخصصان داخلی این شرکت با استفاده از فناوری های روز دنیا، سامانه پیشرفته جبران ساز توان راکتیو (SVC) را بدون حضور متخصصان خارجی راه اندازی کردند که موفقیتی بزرگ در صنعت فولاد ایران، محسوب می شود.
  • رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل بانک سینا از رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته خبر داد.
  • تست رضایت نوروزی از مدیران‌خودرو

    برگزاری کمپین‌‌‌‌های امداد جاده‌‌ای در ایام نوروز که میزان تردد و مسافرت‌‌های جاده‌‌ای به شکل قابل‌توجهی افزایش می‌‌یابد، یک چالش بزرگ برای شرکت‌های خودروسازی ایرانی محسوب می‌شود. در این میان شرکت‌هایی که تعداد مشتریان بیشتری داشته باشند، برای کسب رضایت مشتریان خود با چالش بزرگ‌تری مواجه خواهند بود.
  • تعامل نزدیک تاپیکو و بانک شهر

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین و مدیرعامل بانک شهر در نشستی صمیمانه بر گسترش همکاری‌های مشترک بین دو مجموعه تاکید کردند.
  • پاکستان؛ همسایه غریب

    دکتر مجتبی گودرزی / مدیر عامل مرکز تجاری ایران در اسلام‌آباد پاکستان
    با توجه به سفر رئیس‌جمهور محترم به کشور پاکستان، با کمی دقت متوجه می‌شویم اکثر ایرانیان، کشور پاکستان و به‌ویژه شهر زیبای اسلام‌آباد را نمی‌شناسند و هیچ تصوری از آن ندارند. پاکستان پنجمین کشور پرجمعیت دنیا است که بیش از ۹۵۰کیلومتر مرز مشترک زمینی با ایران دارد.
  • سالی پرسود برای تکیمیا

    دنیای‌اقتصاد: صورت‌های مالی شرکت تامین سرمایه کیمیا به‌صورت حسابرسی‌نشده منتشر شد که بر اساس آن، به ازای هر سهم ۳۲۶ریال سود شناسایی کرد.
  • سهم ۱۱ درصدی هلدینگ شستان از صادرات محصولات پتروشیمی

    مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری تجاری شستان با بیان اینکه گروه شستان در سال ۱۴۰۲ موفق به تولید ۵.۱۹ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی شده است، گفت: سال گذشته موفق به صادرات ۳.۴ میلیون تن از انواع محصولات پتروشیمی، فولادی و عمرانی شده‌‌‌ایم که در این بین با صادرات ۳.۲ میلیون تن محصولات پتروشیمی سهم ۱۱ درصدی از صادرات محصولات پتروشیمی کل کشور در سال ۱۴۰۲ در شرایط تحریم و با تمام ناملایمات سهم شستان بوده است.
  • اولین رویداد گازهای فشرده ایران

    اولین کنفرانس گازهای فشرده ایران با موضوعات جذب کربن، هیدروژن و هلیوم در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بین‌المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار می‌شود. این رویداد با حضور استادان دانشگاه‌‌های کشور و دانشجویان، کارشناسان و صاحبان صنعت، متخصصان پژوهشگاه‌‌ها، پالایشگاه‌‌ها، پتروشیمی‌‌ها و شرکت‌های فولادی برگزار می‌‌شود که زمینه ارتباط موثر این صنعت و دانشگاه را فراهم می‌‌سازد. علاقه‌مندان جهت حضور می‌توانند با شماره ۰۹۳۳۰۷۲۲۹۲۱ تماس حاصل فرمایند.
  • اهداف اولین هفته پایداری سالانه سازمان ملل چیست؟

    اولین هفته پایداری سالانه سازمان ملل متحد، رهبران بین‌المللی را برای پیشبرد اقدامات پایداری جهانی قبل از اجلاس سران آینده گرد‌هم می‌آورد. در سال ۱۹۸۷، سازمان ملل متحد، پایداری را اینگونه تعریف کرد: «برآوردن نیازهای حال حاضر بدون به خطر انداختن توانایی نسل‌های آینده برای برآوردن نیازهای خود.» تقریبا چهار دهه بعد، پایداری تمرکز کلیدی برای شرکت‌ها، دولت‌ها و افراد در سراسر جهان شده است. برای دستیابی به اهداف تعیین شده در توافق‌نامه پاریس در سال ۲۰۱۵. به عنوان بخشی از تعداد فزاینده طرح‌های پایداری که از سازمان ملل متحد می‌آیند، دنیس فرانسیس افتتاحیه هفته پایداری مجمع عمومی را راه‌اندازی کرد که در مقر سازمان ملل در نیویورک در ۱۹آوریل ۲۰۲۴ برگزار شد.
  • افزایش ۵ برابری صادرات شرکت‌‌‌های دانش‌‌‌بنیان

    مهر: در سال‌‌‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ صادرات شرکت‌‌‌های دانش‌‌‌بنیان با رشد حدود ۱۰۰ درصدی در هر سال از ۲۹۶ میلیون دلار به هزار و ۱۳۲ میلیون دلار افزایش یافته است.
  • ظرفیت ۱۵ همتی اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه

    مهر: مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت‌‌‌های زیست‌‌‌بوم نوآوری معاونت علمی از ظرفیت ۱۵ هزار میلیارد تومانی اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه برای کمک به حل مسائل اساسی کشور در سال‌جاری خبر داد. به گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌‌بنیان ریاست‌‌‌جمهوری، محمدجواد صدری‌مهر در گردهمایی مدیران مراکز نوآوری که در محل کارخانه هوشمندسازی و نوآوری امیدبوم (امیدینو) برگزار شد، «مراکز نوآوری» را مراکزی مساله‌‌‌محور خواند و اظهار کرد: «در مراکز نوآوری، مسائل اساسی کشور تعریف می‌‌‌شود و به سمت حل مساله حرکت می‌‌‌کنیم.»
  • پارک فناوری پردیس دراندیشه ایجاد هلدینگ و سازمان سرمایه‌گذاری

    دنیای‌اقتصاد: در روزهای پایانی فروردین ماه اخباری درباره خروج پارک فناوری پردیس از کارخانه نوآوری آزادی منتشر شد. این در حالی بود که بعد از اعلام خبر احتمال تعطیلی این کارخانه و پس از کش و قوس‌های فراوان، رئیس پارک فناوری پردیس از احتمال خرید کارخانه نوآوری آزادی توسط این پارک فناوری خبر داد. اما حالا به نظر می‌رسد که پارک فناوری پردیس برنامه‌‌‌ها و اهداف دیگری دارد که آن را به خروج از کارخانه نوآوری آزادی ترغیب کرده‌‌‌اند.
  • آغاز عرضه اینترنتی دارو از طریق پلتفرم‌‌‌ها از ماه آینده

    دنیای‌اقتصاد: عرضه اینترنتی داروها از طریق پلتفرم‌‌‌ها بعد از کش‌وقوس‌‌‌های فراوان قرار است به زودی عملی شود. بعد از صدور مجوز رسمی فعالیت پلتفرم‌‌‌های توزیع دارو -هر چند با اعلام محدودیت‌های فعالیت‌‌‌شان- حالا طبق اعلام رئیس مرکز ملی بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد، عرضه اینترنتی دارو از طریق پلتفرم‌‌‌ها از ماه آینده به طور رسمی آغاز می‌شود. امیر سیاح، رئیس مرکز ملی بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد، در مصاحبه‌‌‌ای گفت: «وزارت بهداشت در توزیع اینترنتی دارو و امکان فروش از سکوهای اینترنتی، یک سال و هشت ماه تاخیر داشته است و باید از یک سال و هشت ماه گذشته فروش اینترنتی داروها آغاز می‌‌‌شد.»
  • تجربه واقعیت افزوده روی جعبه‌‌‌های جدید دیجی‌‌‌کالا

    دنیای‌اقتصاد: از این به بعد می‌توانید سفر خودروهای دیجی‌‌‌کالا در سراسر ایران را به شکل واقعیت افزوده روی جعبه‌‌‌های بسته‌‌‌بندی دیجی‌‌‌کالا ببینید. در واقع این طرح برنده مسابقه دیجی‌‌‌کالا پرایز بود که روی جعبه‌‌‌های بسته‌‌‌بندی این شرکت اجرا شده است. این موضوع با طرح نقشه روی جعبه که با استفاده از نشانه‌‌‌های مطرح شهرهای ایران ترسیم شده، همخوانی دارد. این طرح در سال گذشته و در مسابقه دیجی‌‌‌کالا پرایز که با موضوع بهبود تجربه مشتریان با بسته‌‌‌های دیجی‌‌‌کالا برگزار شده بود، رتبه اول و عنوان برگزیده را کسب کرد.
  • آرامش پیش از توفان در بازار جهانی مواد غذایی

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: CME GROUP در گزارشی با اشاره به اینکه حجم قراردادهای آتی در بازار جهانی مواد غذایی در بخش کشاورزی در سه ماه اول ۲۰۲۴ حدود ۱۵‌درصد از مدت مشابه سال قبل بالاتر بوده نوشت این به معنای آن است که ریسک‌های کشاورزی در سال‌جاری در مقایسه با سال قبل کاهش یافته و سرمایه‌گذاران به سمت این قراردادها در حرکتند و حتی ماه آوریل دومین آوریل با بالاترین میزان معاملات آتی در ۱۰ سال گذشته بوده است. بر اساس این گزارش، روزانه ۳۳۷‌هزار قرارداد در حوزه محصولات کشاورزی در این بازار بسته شده و برخی کالاها از جمله سویا، دام، گندم و برخی دیگر از محصولات کشاورزی در قراردادهای کوتاه‌مدت روند صعودی قابل‌توجهی از خود نشان داده‌اند که این مساله امیدواری‌ها به وقایعی مانند کاهش اثر جنگ روسیه و اوکراین و کاهش تنش‌ها در این مناطق را نشان می‌دهد. با این حال آن‌طور که فعالان این بازار می‌گویند هر نوع تصمیم‌گیری در حال حاضر ارتباط خطی با وقایعی دارد که در جهان در شرف وقوع است و از آن گذشته سیاست‌های اقتصادی قدرت‌های بزرگ اقتصادی در این موضوع دخالت مستقیم دارد.
  • ‎تغییر منشأ و نوع ارز منجر به گرانی برنج شده است

    دنیای‌اقتصاد: ‎ بلاتکلیفی در تامین ارز و شائبه عدم‌تامین کسری برنج کشور از محل واردات تنظیم بازار برنج را تهدید می‌کند. مسیح کشاورز، دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌‌‌کنندگان برنج ایران با بیان این مطلب گفت در حالی که برنج دومین محصول کشاورزی پرمصرف کشور است و همچنان برای تامین ۴۰ تا ۵۰‌درصد نیاز کشور وابسته به واردات هستیم، اما تصمیمات خلق‌‌‌الساعه، بازار این محصول را تحت‌تاثیر قرار داده است.
  • درد صنعت پخش

    سیامک ربیعی/مدیرعامل شرکت به‌پخش
    حال و روز بسیاری از شاخص‌های اقتصادی خوب نیست و این امر بیانگر ضرورت برنامه‌ریزی مشخص اقتصادی برای مهار شاخص‌های آسیب‌زای اقتصادی در سال‌جاری است که در نهایت بار آثار ناشی از نگرانی‌های اقتصادی را از دوش مصرف‌کنندگان و فعالان بخش خصوصی برمی‌دارد.
  • ضرب شست شمس به کمدی‌ها

    دنیای اقتصاد: «مست عشق» در دو روز اول اکرانش ۱۱میلیارد تومان فروخت و رکورد فروش افتتاحیه را در سینمای ایران شکست. جدیدترین اثر سینمایی حسن فتحی - کارگردان سریال پربیننده «شهرزاد» - که مدت‌ها در فهرست فیلم‌های مورد‌انتظار مخاطبان ایرانی بود، سرانجام روز چهارشنبه گذشته با بازی شهاب حسینی و پارسا پیروزفر روی پرده سینماها رفت و با فروش ۳میلیارد و ۵۸۶میلیون تومان و بیش از ۵۰هزار مخاطب، رکورد فروش روز اول سینمای ایران را که پیش از این در اختیار «سال گربه» بود، به نام خودش ثبت کرد.
  • پایان کلاس کانته

    دنیای اقتصاد: لوران کانته، فیلم‌ساز فرانسوی برنده نخل طلا در ۶۳سالگی چشم از جهان فروبست. دستیار او خبر درگذشتش را در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه تایید و اعلام کرده کانته روز پنج‌شنبه صبح به دلیل بیماری درگذشته است. او قرار بود فیلم بعدی خود را با الودی بوشه و پیر فرانچسکو فاوینو در شهریور‌ماه امسال کلید بزند. نام این فیلم «انزو» بود. کانته با سه فیلم مطرح و محبوبش در تاریخ سینما شناخته می‌شود؛ «منابع انسانی» ساخته‌شده در سال ۱۹۹۹، «برنامه کاری» در سال ۲۰۰۱ و همچنین فیلم «کلاس» ساخته‌شده در سال ۲۰۰۸ که برای لوران کانته جایزه نخل طلا را به ارمغان آورد. فیلم «کلاس» در ایران بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
  • نمایش چهار فیلم در هفتمین «پاتوق فیلم کوتاه»

    دنیای‌اقتصاد: در هفتمین جلسه از فصل نهم «پاتوق فیلم کوتاه» فردا یکشنبه چهار فیلم‌ کوتاه در ژانرهای کمدی، درام و آخرالزمانی روی پرده سینما بهمن می‌روند که با حضور محمد علیزاده‌فرد نقد و بررسی می‌شوند. در این جلسه که توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار می‌شود، فیلم‌های کوتاه داستانی «شیوع» به کارگردانی میثم مرادی، «زخم» به کارگردانی سحر نورمنور، «گرازها» به کارگردانی غلامرضا جعفری و «قضاوت» به کارگردانی آریا گازُر، روی پرده خواهند رفت.
  • نکوداشت اکبر زنجانپور در خانه تئاتر

    دنیای‌اقتصاد: آیین نکوداشت اکبر زنجانپور همزمان با نوزدهمین دوره «شب کارگردان» فردا یکشنبه در خانه تئاتر برگزار می‌شود. در این مراسم که به همت انجمن کارگردانان طبق رسم سال‌های گذشته ۹ اردیبهشت مصادف با تولد حمید سمندریان، کارگردان فقید تئاتر ایران، برپا می‌شود، مدالیوم این انجمن صنفی به پاس سال‌ها تلاش و استمرار در حوزه کارگردانی تئاتر به اکبر زنجانپور اهدا خواهد شد. همچنین در این مراسم از چند چهره تئاتری دیگر نیز تجلیل و تندیس انجمن صنفی کارگردانان تئاتر ایران به آنها اهدا می‌شود. آیین نکوداشت اکبر زنجانپور از ساعت ۱۷ در سالن شهناز خانه هنرمندان ایران برپا خواهد شد و ورود برای علاقه‌مندان آزاد است.
  • نمایش‌نامه «هامون» در بوتیک تئاتر شهرزاد

    مهر: نمایش‌نامه‌خوانی «هامون» به کارگردانی نیما ذاکر امروز شنبه در بوتیک تئاتر شهرزاد اجرا می‌شود. کوروش ساسانیان، مشاور هنری و یکی از نقش‌خوانان نمایش‌نامه‌خوانی «هامون»، درباره این اجرا گفت: نمایش‌نامه‌ «هامون» نوشته مسلم آیینی برداشتی آزاد از فیلم «هامون» اثر استاد داریوش مهرجویی است. این نمایش‌نامه در زمان حیات زنده‌یاد مهرجویی نوشته و با تایید ایشان به چاپ رسید. سال گذشته که آن اتفاق ناگوار برای زنده‌یاد مهرجویی و همسرش رخ داد، از آنجایی که ما و هم‌نسلان ما ارادت خاصی به این کارگردان فقید سینمای ایران و همچنین فیلم «هامون» داریم، تصمیم گرفتیم به‌نوعی یاد این استاد را زنده نگه داریم.
  • پوست‌اندازی سینمای عربستان به گواهی آمار

    تسنیم: رشد و رونق تولید فیلم در استودیوهای فیلم‌سازی عربستان همراه با افتتاح سینماهای پیشرفته در این کشور همراه با ثبت درآمد یک‌میلیارد دلاری هنر هفتم از سال ۲۰۱۸ میلادی بیانگر این نکته است که صنعت فیلم‌سازی عربستان درحال پوست‌اندازی و حرکت به سمت رشدی قابل ملاحظه است.
  • کـل‌کـل یا بچه‌بازی؟

    دنیای اقتصاد: هفته گذشته سرانجام مراسم واگذاری ۸۵ درصد از سهام باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال برگزار شد و مالکیت سرخابی‌ها به ترتیب در اختیار کنسرسیومی از ۶ بانک مختلف و نیز یکی از مجموعه‌های پتروشیمی کشور قرار گرفت. این انتقال سهام، واکنش‌های مختلفی را در پی آورد. از یکسو رسانه‌های دولتی مانور گسترده‌ای روی آن دادند و از تحقق یک رویای دور و دراز در دولت سیزدهم سخن گفتند، اما از سوی دیگر رسانه‌ها و ناظران مستقل به دیده تردید به این اتفاق نگریستند. آنها عقیده دارند واگذاری پرسپولیس و استقلال به مجموعه‌های دولتی یا شبه دولتی، نمی‌تواند به معنای خصوصی‌سازی باشد.
  • نفس‏‏‏‏‌های آخر NFT؟

    دنیای اقتصاد: توکن‌‌‌‌‌های غیرمثلی، دارایی‌های بلاک‌چینی منحصربه‌فردی هستند که در ثبت و انتقال مالکیت دارایی‌های دیجیتال و فیزیکی کاربرد دارند. بهره‌وری از فناوری بلاک‌چین، امنیت زیاد، کارمزد پایین و سرعت بالا باعث شد تا در طول سال‌۲۰۲۱ و همراه با رشد قیمت بازار ارز‌‌‌‌‌های دیجیتال این توکن‌‌‌‌‌ها مورد‌توجه سرمایه‌گذاران قرار بگیرند و به‌ویژه برای انتقال مالکیت آثار هنری دیجیتال محبوبیت پیدا کنند.
  • آینده از قطر می‌آید

    دنياي اقتصاد: مجموعه فوتبال ایران طی سال‌های اخیر در معرفی استعدادهای جدید به قدری از خود خست نشان داده که تغییر نسل در تیم ملی فرتوت فعلی بسیار دشوار به نظر می‌رسد. اما در همین برهوت هم بازیکنانی وجود دارند که می‌توانند آتیه تیم ملی را بسازند. البته به شرطی که به آنان اعتماد شود.
  • ماجرای بدقولی مهندس

    دنياي اقتصاد: تصمیم ژاوی برای ادامه حضـورش روی نیمکت بارسلونا نه می‌تواند بد باشد و نه خوب.
  • کاهش تکان‌دهنده سهمیه ایران

    دنياي اقتصاد: با توجه به نتایج ضعیفی که نمایندگان ایران طی سال‌های اخیر در رقابت‌های آسیایی به دست آورده‌اند، عجیب نیست که سهمیه کشورمان برای فصل آینده با کاهش مواجه شده. بر اساس اعلام برخی رسانه‌های بین‌المللی، عربستان و ژاپن سه سهمیه در فصل ۲۶-۲۰۲۵ لیگ نخبگان آسیا (سطح اول رقابت‌های باشگاهی آسیا) به دست آوردند. کره‌جنوبی، امارات، قطر و چین نیز دو سهمیه مستقیم و یک سهمیه در پلی‌آف لیگ نخبگان آسیا کسب خواهند کرد. ایران و تایلند نیز هر کدام یک سهمیه مستقیم و یک سهمیه در پلی‌آف لیگ نخبگان خواهند داشت. همچنین یک نماینده از هر کدام از کشورهای ازبکستان، عراق، استرالیا و مالزی در سطح نخست رقابت‌های باشگاهی قاره آسیا شرکت می‌کنند. در سطح دوم مسابقات باشگاهی آسیا (لیگ قهرمانان آسیای ۲) نیز ۱۲ کشور سهمیه مستقیم به دست آورده‌اند. ایران در کنار ژاپن، عربستان، کره‌جنوبی، امارات، قطر، چین، تایلند، ازبکستان، عراق، استرالیا و مالزی یک سهمیه مستقیم در این رقابت‌ها خواهد داشت.
  • نویدکیا و رویای قهرمانی

    دنیای اقتصاد: مس رفسنجان که در مرحله قبلی جام حذفی موفق به شکست استقلال شده بود، در مرحله یک‌هشتم نهایی هم بعد از تساوی یک-یک برابر پیکان در طول ۱۲۰ دقیقه، در ضربات پنالتی موفق به کسب پیروزی و صعود به مرحله بعد شد. بعد از پایان این مسابقه، محرم نویدکیا در مورد شانس مس برای صعود به مراحل بالاتر و کسب عنوان قهرمانی گفت: «همه قهرمانی را دوست دارند، اما باید منطقی باشیم. باید اجازه دهیم تیم آرام آرام جلو برود. مقداری از نظر روحی روانی شرایط‌مان خوب شده، اما غیرمنطقی نباید در مورد آن حرف بزنیم. باید ببینیم به چه قرعه‌ای می‌خوریم. اما ما می‌خواهیم از تمام توان‌مان استفاده کنیم و شانس‌مان حتی اگر کم باشد را برای قهرمان شدن امتحان کنیم.»
  • یک جنگ بیهوده

    دنياي اقتصاد: حالا که تکلیف قهرمان سری A مشخص شده، شاید دنبال کردن معادلات بالای جدول در این لیگ خیلی جذاب نباشد، اما وقتی پای جدال تیم‌های نامدار وسط می‌آید، نمی‌توان به راحتی از بازی‌ آنها گذشت حتی اگر جنگی بیهوده باشد. از ساعت ۱۹:۳۰ قرار است میلان و یوونتوس تیم‌های دوم و سوم جدول در ورزشگاه آلیانز به مصاف یکدیگر بروند. یووه که اوضاع چندان جالبی ندارد و حتی جایگاه فعلی‌اش هم توسط بولونیا تهدید می‌شود. در آن سو روسونری هم پس از باخت هفته قبل برابر اینتر در دربی که منجر به دو ستاره شدن رقیب دیرینه شد، حسابی هودارانش را ناامید کرده و جدال امروز برای هر دو تیم به نوعی قرار است محلی برای پانسمان زخم‌های عمیق‌شان باشد که از رقیب آبی‌پوش خورده‌اند. احتمالا هم این برای آخرین بار است که میلان و یوونتوس با کادرفنی فعلی به مصاف یکدیگر می‌روند و در انتهای فصل همه‌چیز تغییر خواهد کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر