پشتپرده تلاش برای کاهش تعرفه واردات برنج
جمیل علیزاده شایق، با اشاره به موضوع فشار برخی واردکنندگان برای کاهش تعرفه برنج وارداتی اظهار کرد: اینکه تعرفه براساس درصد گرفته میشود، کاملا اقتصادی بوده و عملی نیست که بخواهیم این تعرفه را تغییر دهیم. این استدلال ناقص است که با کاهش قیمت جهانی برنج، تعرفه نیز کاهش یابد و با بالا رفتن آن، تعرفه افزایش پیدا کند.
جمیل علیزاده شایق، با اشاره به موضوع فشار برخی واردکنندگان برای کاهش تعرفه برنج وارداتی اظهار کرد: اینکه تعرفه براساس درصد گرفته میشود، کاملا اقتصادی بوده و عملی نیست که بخواهیم این تعرفه را تغییر دهیم. این استدلال ناقص است که با کاهش قیمت جهانی برنج، تعرفه نیز کاهش یابد و با بالا رفتن آن، تعرفه افزایش پیدا کند. دبیر انجمن برنج با اشاره به اینکه علاوه بر تعرفه ۴۰ درصدی واردات برنج ۵۰۰ تومان سود بازرگانی دریافت میشود، تصریح کرد: این سود بازرگانی با هدف حمایت از تولید داخل و ایجاد زیرساختهای لازم برای کاهش هزینه تمام شده برنج داخلی صورت میگیرد. بنابراین میتوان با همکاری و بررسی موضوع، نرخ سود بازرگانی را با توجه به کاهش قیمتهای جهانی پایین آورد.
شایق به دو مشکل در تعرفهگذاری واردات برنج اشاره کرد و یادآور شد: از اول تیر تا آبانماه به دلیل تولید برنج داخل و عرضه آن به بازار، برنج وارد نمیشود، اما افراد واردکننده قراردادهای خود را بهگونهای تنظیم میکنند که محموله در آذرماه وارد بنادر کشور شود تا مشکل تعرفه نداشته باشد، اما وقتی در تمام طول سال تعرفه ۴۰ درصد منظور شود، واردات این محصول نظم پیدا کرده و واردکننده نیز تکلیف خود را می داند.به گفته دبیر انجمن برنج، طی ۳۰ سال گذشته نتوانستیم هزینه تولید برنج داخلی را پایین بیاوریم و در یک دورهای تجهیز و امکانات شالیکوبیها را ارتقا دادیم، اما این کار ناقص و عقیم ماند، اکنون دنیا به سمت کاهش هزینههای تمام شده میرود، اما قیمت تولیدات ما بالا رفته است. وی تاکید کرد: حتی اگر تعرفه ۱۰۰ درصدی محصول برنج در نظر گرفته شود، باز هم قیمت تولید داخلی بالا است. این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه هزینه ۵۰۰ تومانی سود بازرگانی باید صرف کاهش قیمت تمام شده برنج داخل شود، بیان کرد: در حال حاضر افرادی که برای کاهش تعرفه و ارزش برنج وارداتی به وزارت جهاد کشاورزی فشار میآورند، به دنبال منافع خودشان بوده که از هر دو جهت کسب سود کنند؛ اکنون برنج در بازارهای جهانی ۲۰ درصد ارزانتر شده و اگر تعرفه نیز پایین بیاید حاشیه سود خوبی برای واردکننده خواهد داشت که دود آن به چشم مصرفکننده و تولید داخل میرود.
ارسال نظر