معرفی HitFox برترین استارتآپ آلمان در سال ۲۰۱۴
«روباه زرنگ»؛ نمادی از رشد سریع
محیا کربلایی
تحلیلگر اقتصادی و کسبوکار
تاکنون تصور کردهاید اگر روزی، یک بازی یا ابزارک موبایل (اپلیکیشن) نوشتید، چطور باید برایش مشتری پیدا کنید؟
امروز در دنیای مجازی نیز همانند دنیای واقعی، برای فروش هر محصولی به بازاریابی مناسب نیازمندید. البته اگر در پی فروش بالایی باشید والا تنها با قرار دادن آن در اینترنت میتوانید منتظر بمانید تا بلکه کسی به سراغ محصولتان بیاید. برای بسیاری از فعالان این حرفه، بازاریابی و توزیع بازیها و برنامهها اهمیت فراوانی دارد و برای رسیدن به نتیجه مطلوب، حاضر به انجام هزینههای بالایی نیز هستند.
محیا کربلایی
تحلیلگر اقتصادی و کسبوکار
تاکنون تصور کردهاید اگر روزی، یک بازی یا ابزارک موبایل (اپلیکیشن) نوشتید، چطور باید برایش مشتری پیدا کنید؟
امروز در دنیای مجازی نیز همانند دنیای واقعی، برای فروش هر محصولی به بازاریابی مناسب نیازمندید. البته اگر در پی فروش بالایی باشید والا تنها با قرار دادن آن در اینترنت میتوانید منتظر بمانید تا بلکه کسی به سراغ محصولتان بیاید. برای بسیاری از فعالان این حرفه، بازاریابی و توزیع بازیها و برنامهها اهمیت فراوانی دارد و برای رسیدن به نتیجه مطلوب، حاضر به انجام هزینههای بالایی نیز هستند.
بازاریابی و توزیع بازیهای آنلاین هدف اصلی شکلگیری استارتآپ هیتفاکس (HitFox) در سال ۲۰۱۱ بود. بنیانگذاران جوان آن یک روباه نارنجی را بهعنوان علامت تجاری این شرکت نوپا انتخاب کردند و امروز با گذشت تنها چهار سال، هیتفاکس به یک شرکت هلدینگ بدل شده است که درآمد سالانه و سود خالص آن به ترتیب بیش از ۵۰ و ۱۵ میلیون یورو است. موفقیتی که بیشتر به رویا میماند، یا رویایی که برای سه بنیانگذار این استارتآپ به حقیقت پیوسته است.
مدیرعامل هلدینگ هیتفاکس، یان بِکِرز (Jan Beckers)، در سال ۲۰۱۴ بهعنوان بهترین کارآفرین آلمان در بخش استارتآپها انتخاب شد. پس از موفقیتهایی که بِکِرز طی سه سال کسب کرد، جای تعجبی برای انتخاب وی به این عنوان باقی نمیگذاشت. بعد از به پایان رساندن دانشگاه در رشته مدیریت کسبوکار در دانشگاه مونستر (Münster) آلمان، بِکِرز میدانست که قصد دارد فعالیت خود را در حوزه اینترنت آغاز کند. برای این تصمیمش دلیل خوبی داشت؛ احتمالا اینترنت تنها فضای کسبوکار است که فرصت پیشرفت سریع را پیشروی جوانان قرار میدهد.
مدتی را در مرکز استارتآپهای آلمان در برلین و سپس دوره کوتاهی را در دره سیلیکون سانفرانسیسکو گذراند، پس از بازگشت دوباره به آلمان با تیم کوشِلا (Tim Koschella) و آنو فیشتنر (Hanno Ftichtner) آشنا شد که اولی در زمینه کسبوکار اینترنتی تجاربی کسب کرده بود و دومی سابقه فعالیت در شرکت مشاوره مککنزی را داشت. پس از این آشنایی، استارتآپ هیتفاکس در ماه اوت سال ۲۰۱۱ در برلین به راه انداخته شد و در همان ابتدا توانست با جذب هفت سرمایهگذار جسور فعالیت خود را در زمینه توزیع و پخش بازیهای آنلاین آغاز کند.
در کمتر از یک سال، یعنی در اوایل سال ۲۰۱۲، هیتفاکس که با سرعتی فوقالعاده رشد میکرد توانست یک استارتآپ دیگر، Ad۲games، را خریداری کند و فعالیتش را در زمینه تبلیغات اینترنتی و با تمرکز بر بازیهای آنلاین گسترش دهد. مدیرعامل هیتفاکس و همکارانش متوجه شده بودند که برای کسب موفقیت بیشتر باید چابک و زرنگ باشند تا بتوانند جای پای خود را در این بازار محکم کنند. آنها تصمیمشان را گرفته بودند: هیتفاکس با تبدیل شدن به یک «مولد شرکت» - یا آنچه متخصصان به آن مرکز رشد استارتآپ میگویند- قصد به راهانداختن سالانه حداقل دو شرکت نوپا را داشت. با این هدف، هیتفاکس تولد یکسالگی خود را با ۳۵ کارمند از ۱۰ ملیت مختلف جشن گرفت.
اندکی بعد، تیم کوشِلا و یکی دیگر از همکاران هیتفاکس که حالا خود به یک بنیانگذار تبدیل شده بود، شرکت نوپای مستقلی را با عنوان AppLift به ثبت رساندند که تمرکز آن بر تبلیغ بازیهای موبایل بود. این حرکت جدید آنقدر برای هیتفاکس یکساله موثر بود که این شرکت توانست همزمان دفتر جدیدی در سانفرانسیسکو افتتاح کند.
اندکی بعد بهمنظور ارائه خدمات بهتر به مشتریان آسیایی، دفتر این شرکت در سئول، پایتخت کرهجنوبی نیز افتتاح شد. در جشن تولد دو سالگی هیتفاکس، تعداد کارمندان آن به ۸۳ نفر با ۲۵ ملیت مختلف رسیده بود.
هیتفاکس که تا این زمان بر تبلیغات و توزیع بازیهای اینترنتی متمرکز بود، در سال ۲۰۱۳ قدم به دنیای جدیدی گذارد: دادههای بزرگ. مدیران هوشمند این هلدینگ دریافته بودند که تحلیل دادهها میتواند کلید موفقیت در کسبوکار تبلیغاتی باشد و درهای تازهای را به روی فرصتهای نوین بگشاید. به این ترتیب هیتفاکس، شرکت چهارم خود را خریداری کرد: استارتآپ موفق دیتامانک.
نتیجه این اقدامات رشدی ۶۰۰ درصدی را برای هیتفاکس در سال ۲۰۱۳ به ارمغان آورد. با بالا رفتن درآمد شرکت، بنیانگذاران این استارتآپ که تا چندی قبل بخشی از سهام سرمایهگذاران جسور آن را خریداری کرده بودند، توانستند مابقی سهام آنها را نیز از آن خود کرده و به یک شرکت کاملا مستقل بدل شوند.
موفقیتهای به دست آمده توسط اپلیفت، استارتآپ زیر مجموعه هیتفاکس، باعث شد تا مدیران هلدینگ تصمیم به گسترش بازاریابی و تبلیغات در محورهایی به غیر از بازیهای موبایل بگیرند.
نتیجه این تصمیم خریداری استارتآپ جدیدی توسط هیتفاکس بود. حالا با سهساله شدن این هلدینگ در سال ۲۰۱۴ نزدیک به ۲۳۰کارمند از ۳۷ کشور جهان، در ۸ شرکت این مجموعه مشغول فعالیت بودند.
با چنین کارنامه پرباری انتخاب یان بِکِرز بهعنوان کارآفرین برتر سال ۲۰۱۴ آلمان قطعا دور از انتظار نبود. وی در این مراسم بهعنوان نماینده آلمان برای شرکت در انتخاب برترین کارآفرینان جهان در سال ۲۰۱۵ برگزیده شد و البته چه کسی بهتر از او؟ این جوان ۳۱ساله در کسب موفقیت و تلاش برای پیشرفت سیریناپذیر به نظر میرسد. او که میداند دستاوردهای بزرگ حاصل تلاش گروهی هستند، ماهانه از میان ۱۳۰۰ تقاضای همکاری که به دست مدیر بخش نیروهای انسانی این هلدینگ میرسد، خود به انجام ۳۰ مصاحبه با داوطلبان انتخابی میپردازد. او در برگزیدن همکاران جدید بسیار با دقت عمل میکند و توقع دارد آنها نیز همانند او و همکارانش تشنه پیشرفت باشند.
این ولع برای یافتن و شکار فرصتهای جدید، در پایان سال ۲۰۱۴ هیتفاکس را به بخش جدیدی از کسبوکار سوق داد. این شرکت از خوابآلودگی بانکها استفاده کرده و اکنون به بازار تکنولوژیهای مالی وارد میشود. قابلیتهایی که تا کنون هیتفاکس در مجموعه خود توسعه داده است، باعث شدهاند تا فرصتهای زیادی برای فعالیت در بازارهای مالی پیش رویش قرار بگیرند، از جمله فعالیت روی کارتهای اعتباری، تحلیل دادههایی که به صورت آنلاین جابهجا میشوند و همچنین ارائه خدمات نوین بانکداری از طریق موبایلها و... با راهاندازی یک مرکز رشد دیگر برای تشکیل استارتآپهای جدید، این هلدینگ قصد دارد به سادهسازی و پایین آوردن هزینه برای دسترسی به بازارهای مالی و ارائه خدمات دیجیتالی نوین در این بخش بپردازد.
تنها پس از پنج ماه از راهاندازی این مرکز رشد که FinLeap نام دارد، چهار استارتآپ جدید شکل گرفتهاند که ۱۰۰ فرصت شغلی تازه به همراه آوردهاند. بِکِرز انتظار دارد تا پایان سال ۲۰۱۵ بتواند چهار شرکت نوپای دیگر را نیز از این طریق به ثبت برساند.
با این اقدام، هیتفاکس توانست در بهار سال جاری سه دفتر جدید در دهلینو، توکیو و پکن افتتاح کند. با رشدی که تاکنون این هلدینگ از خود نشان داده است میتوان انتظار داشت در آیندهای نهچندان دور، اگر خود به رقیبی برای بانکها تبدیل نشود، قطعا رقبای زیادی را برای فعالیت در بازارهای مالی پرورش دهد.
ارسال نظر