راهحل ادوب از تکنولوژی هوش مصنوعی در جلوههای ویژه
آی تی ایران: محققان شرکت ادوب (Adobe) با همکاری موسسه علوم و فناوری پیشرفته Beckman، سیستــم جدیدی طراحی کردهاند که با استفاده از تکنولوژی پیشرفتهای به نام Deep Convolutional Neural Networks که زیرشاخهای از تکنولوژی هوش مصنوعی شناخته میشود، قادر است به صورت هوشمندانه و دقیق، محتوای پیشزمینه را از پسزمینه استخراج کند و دیگر به استفاده از تکنیک پرده سبز/ آبی برای اعمال جلوههای ویژه در فیلمها نیازی نخواهد بود. شیوههای سنتی انجام پروسه جداسازی اشیا یا افراد در پس زمینه فیلم و استفاده از آنها در صحنههای دیگر همیشه به این صورت بوده است که فیلم مربوط به بازیگران، روبهروی یک پرده بزرگ صافی ضبط میشد و با استفاده از روشهای تکنیکی، پشت زمینه دیگری برای تصاویر آنها اعمال میشد.
آی تی ایران: محققان شرکت ادوب (Adobe) با همکاری موسسه علوم و فناوری پیشرفته Beckman، سیستــم جدیدی طراحی کردهاند که با استفاده از تکنولوژی پیشرفتهای به نام Deep Convolutional Neural Networks که زیرشاخهای از تکنولوژی هوش مصنوعی شناخته میشود، قادر است به صورت هوشمندانه و دقیق، محتوای پیشزمینه را از پسزمینه استخراج کند و دیگر به استفاده از تکنیک پرده سبز/ آبی برای اعمال جلوههای ویژه در فیلمها نیازی نخواهد بود.شیوههای سنتی انجام پروسه جداسازی اشیا یا افراد در پس زمینه فیلم و استفاده از آنها در صحنههای دیگر همیشه به این صورت بوده است که فیلم مربوط به بازیگران، روبهروی یک پرده بزرگ صافی ضبط میشد و با استفاده از روشهای تکنیکی، پشت زمینه دیگری برای تصاویر آنها اعمال میشد. این پرده صاف از قدیم همیشه آبی رنگ بوده است زیرا جداسازی رنگ آبی نسبت به دیگر رنگها سادهتر بوده است، اما طی ۱۵ تا ۲۰ سال گذشته، رنگ سبز جایگزین رنگ آبی شد.
شرکت ادوب طی ۲۷ سال گذشته، یکی از سردمداران این حیطه بوده است. سازنده و تهیه کننده معروف جلوههای بصری، John Knoll، سالهاست که در این زمینه فعالیت دارد و اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی به همراه برادرش، نسخه ابتدایی برنامه فتوشاپ را تولید کرد. از آن به بعد، برنامه فتوشاپ به یکی از بزرگترین و تاثیرگذارترین برنامههای مورد استفاده در ساخت و تولید جلوههای ویژه فیلمها تبدیل شد. نوآوری استفاده شده از سوی شرکت ادوب، با کنار زدن الگوریتمهای کلاسیک و قدیمی و جایگزین کردن آنها با تکنولوژی یادگیری ماشینی، پیشرفت بسیار مهمی در این زمینه ایجاد کرده است. شبکههای عصبی یادگیری عمیق با دریافت مجموعه عظیمی از اطلاعات بیش از ۵۰ هزار تصویر، قادر به اعمال اطلاعات در تصاویر دیگری خواهند بود. تکنولوژی هوش مصنوعی نیز با حدس عناصر موجود در پیش زمینه و پس زمینه، و مقایسه حدسیات خود با تصاویر واقعی، میتواند این روش را براساس اطلاعات دریافتی خود روی تصاویر جدید اعمال کند. نتیجه استفاده از شیوه هوش مصنوعی، میتواند به راحتی با شیوه سنتی پرده سبز رقابت کند. این شیوه حتی در فضای باز واقعی و تحت هر شرایط نوری نیز قابل اجرا است و به جرات میتوان گفت که احتمالا خیلی زود، به برترین شیوه جداسازی پس زمینه در فیلمسازی تبدیل خواهد شد. استفاده از این شیوه میتواند هزینه ساخت سکانسهای شامل جلوههای ویژه را نیز تا حد بسیار زیادی کم کند و در حقیقت نوعی انقلاب در این زمینه محسوب میشود.
ارسال نظر