وضعیت بازار فلزات اساسی در ماههای آینده چگونه است؟
توصیههایی به سرمایه گذاران و شرکتهای معدنی
در هفتههای اخیر قیمت فلزات اساسی تغییرات بزرگی نداشته و عموما کاهش یافته است، بر همین اساس بسیاری از سرمایهگذاران و تحلیلگران تلاش میکنند با درک وضعیت جدید بازار این فلزات، به پیشبینی آینده بپردازند، اگر چه دیدگاههای مختلفی در این زمینه مطرح شده است. به گزارش جهان سهم، قیمت فلزات اساسی از اواخر سال گذشته میلادی تا دو ماه پیش رشدی قابل ملاحظه داشت اما در هفتههای گذشته این روند متوقف و گاه معکوس شده است.
موسسه مودیز در تازهترین گزارش خود آورده است، انتظار میرود بخش فلزات پایه طی ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده شرایط باثباتی داشته باشد.
در هفتههای اخیر قیمت فلزات اساسی تغییرات بزرگی نداشته و عموما کاهش یافته است، بر همین اساس بسیاری از سرمایهگذاران و تحلیلگران تلاش میکنند با درک وضعیت جدید بازار این فلزات، به پیشبینی آینده بپردازند، اگر چه دیدگاههای مختلفی در این زمینه مطرح شده است.به گزارش جهان سهم، قیمت فلزات اساسی از اواخر سال گذشته میلادی تا دو ماه پیش رشدی قابل ملاحظه داشت اما در هفتههای گذشته این روند متوقف و گاه معکوس شده است.
موسسه مودیز در تازهترین گزارش خود آورده است، انتظار میرود بخش فلزات پایه طی ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده شرایط باثباتی داشته باشد. رشد اقتصاد و تولید صنعتی، عوامل اصلی موثر بر بازار این فلزات خواهند بود. البته پیشبینی میشود نوسان در قیمتها بزرگ باشد.تولید و مصرف فلزات پایه در چین بیشترین تاثیر را بر بازار دارد. از آنجا که انتظار میرود نرخ رشد اقتصاد این کشور امسال ۳/ ۶ درصد باشد (در مقایسه با سال قبل که ۷/ ۶ درصد بود) درباره رشد قیمت فلزات پایه تردیدهایی وجود دارد.
پیشبینی میشود امسال اقتصاد آمریکا ۴/ ۲ درصد و اقتصاد گروه بیست، ۳ درصد رشد کند. از آنجا که قیمت مواد خام تحت تاثیر اخبار اقتصادی بهویژه از چین قرار دارد، احتمال آنکه اخبار یاد شده سبب رشد قیمتها باشد کم است. با آنکه انتظار میرود قیمت فلزات پایه در نیمه دوم سال جاری میلادی کاهش یابد، اما احتمال آنکه قیمتها به سطوح مشاهدهشده در اوایل سال گذشته میلادی کاهش پیدا کند بسیار کم است. سرمایهگذاران باید به این نکته توجه کنند که میزان تقاضا برای فلزات پایه طی ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده کمتر از پیشبینیهای اخیر خواهد بود. در ماههای گذشته عدهای از کارشناسان خوشبین پیشبینی کرده بودند تداوم سیاستهای حمایتی دولت چین و اجرای برنامه توسعه زیرساختها در آمریکا به افزایش شدید مصرف فلزات پایه منجر میشود. از سوی دیگر قیمت فلزات پایه تحت تاثیر نگرانیهای ژئوپلیتیک آتی قرار دارد: زمان و نحوه جدایی انگلستان از اتحادیه اروپا، انتخابات در فرانسه، آلمان، شیلی و چین، سیاستهای تجاری و بودجه توسعه زیرساختها در آمریکا و... همگی جزو عوامل موثر بر قیمت فلزات پایه هستند. البته اختلال در عرضه نیز بر قیمتها تاثیر خواهد داشت.
در چند سال اخیر، کاهش بودجه اکتشاف و استخراج شرکتهای معدنی سبب شده میزان ذخایر و عیار سنگ معدن این فلزات پایین رود. شرکتهای معدنی باید به تاثیر افزایش قیمت نفت، هزینه نیروی کار و حملونقل توجه داشته باشند، زیرا این افزایشها از حاشیه سود آنها خواهد کاست. سرمایهگذاران در بازار فلزات پایه نیز باید بدانند صرف نظر از وضعیت و شرایط اقتصاد جهان، برخی عوامل دیگر از جمله اعتصاب کارگران معدن، اختلال در تولید کارخانهای، میزان ذخیره فلزات پایه در بورس فلزات لندن، مازاد عرضه و... بر قیمتها تاثیر خواهند داشت.
ارسال نظر