گروه بنگاه‌ها: مدیرعامل بانک تجارت گفت: طی چند ماه گذشته شاهد تقاضاهای انباشته سال‌های اخیر صنعتگران و بازرگانان برای ورود مواد اولیه و کالاهای سرمایه‌ای و دیگر کالاها به بانک‌ها برای دریافت خدمات ارزی همچون صدور ضمانتنامه ارزی و گشایش اعتبارات اسنادی بوده‌ایم.

به گزارش «ایبِنا» محمدابراهیم مقدم با اشاره به اینکه افزایش ارتباطات با بانک‌های خارجی تاثیر مستقیم در رضایتمندی بیشتر مشتریان و کاهش قیمت تمام شده کالا و خدمات خواهد داشت،‌ گفت: همان طور که انتظار می‌رفت طی چند ماه گذشته شاهد تقاضاهای انباشته سال‌های اخیر صنعتگران و بازرگانان برای ورود مواد اولیه و کالاهای سرمایه‌ای و دیگر کالاها به بانک‌ها برای دریافت خدمات ارزی همچون صدور ضمانتنامه ارزی و گشایش اعتبارات اسنادی بوده‌ایم. مدیرعامل بانک تجارت افزود: بانک تجارت نیز به‌عنوان بانک برتر کشور در حوزه بین‌الملل با کارنامه و گذشته‌ای درخشان در خدمت‌رسانی ارزی و گشایش اعتبارات اسنادی خارجی و تامین مالی پروژه‌های عظیم کشور می‌کوشد تا با به کارگیری دانش روز بانکداری بین‌المللی حداکثر توان خود را در حمایت از فعالان اقتصادی کشور به نمایش بگذارد. وی ادامه داد: برنامه‌ریزی برای بازگشت دوباره به شبکه بانکداری بین‌المللی بلافاصله پس از شروع مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای ۱+۵ در بانک تجارت آغاز شد و از همان زمان از طریق ایجاد ارتباط با بانک‌های کارگزار در دیگر کشورها، زمینه را برای برقراری فوری و کامل ارتباطات مالی پس از لغو تحریم‌ها آماده کرده بودیم. وی در ادامه بیان کرد: در طول سال‌های اخیر کارکنان بخش ارزی بانک نیز با شرکت در دوره‌های آموزشی بین‌المللی از دانش و تخصص روز برای ارتباط با بانک‌های خارجی مطابق استانداردهای جهانی برخوردار شده‌اند. مقدم با تاکید بر اینکه بانک تجارت هم‌زمان با آغاز مذاکرات کشورهای ۱+۵، اقدامات اولیه برای از سرگیری مجدد روابط کارگزاری با بانک‌های خارجی و نهادهای مالی منطقه‌ای و بین‌المللی را در دستور کار قرار داد، افزود: بانک تجارت از جمله نخستین بانک‌های کشور بود که با اتصال به شبکه SWIFT، مسیر دسترسی صاحبان صنایع و بازرگانان ایرانی را به سیستم مالی جهانی به سهم خود هموار کرد. وی ادامه داد: با اتصال مجدد به سوئیفت بانک تجارت آمادگی ارائه تمام خدمات ارزی همچون گشایش اعتبارات اسنادی خارجی، صدور ضمانتنامه‌های ارزی و ارسال حوالجات ارزی به تمام کشورهای جهان به‌ویژه در کشورهای اروپایی را پیدا کرده و صنعتگران و بازرگانان ایرانی می‌توانند از خدمات ارزی این بانک با بهترین کیفیت استفاده کنند. به گفته مدیرعامل بانک تجارت اتصال دوباره به سوئیفت این امکان را در اختیار ما می‌گذارد تا خدمات ارزی را در کوتاه‌ترین زمان و با کاهش چشمگیر هزینه‌های دوران تحریم به مشتریان بانک ارائه شود. وی ادامه داد: از ابتدای اجرای برجام تاکنون بانک تجارت با ۷۰ بانک معتبر بین‌المللی ارتباط کارگزاری برقرار کرده و طی ۶ ماه گذشته جلسات متعدد مذاکره با نمایندگان برخی از مهم‌ترین بانک‌های خارجی برگزار شده است.

مقدم در ادامه اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد توجه بانک‌های خارجی برای آغاز روابط کارگزاری با بانک‌های ایرانی، رعایت استانداردها، شفافیت فعالیت‌ها و مبارزه با پولشویی است، بانک تجارت با تشکیل کمیته‌های ویژه، اقدامات عملی مهمی را برای انطباق با مقررات و روندهای جدید تجارت و بانکداری بین‌الملل (Compliance) مبارزه با پولشویی (ALM) و شناسایی مشتریان (KYC) و ذینفعان مشتریان (KYCC) و تجهیز واحدهای ارزی به جدیدترین سامانه‌های سخت افزاری و نرم افزارهای مالی و کنترلی به انجام رسانده است. وی ادامه داد: گشایش اعتبارات اسنادی مدت‌دار به مبلغ ۵۰ میلیون یورو جهت فراهم آوردن امکان بهره‌گیری شرکت صنایع ملی مس ایران از خدمات فنی کمپانی فنلاندی Outotec و نیز فراهم ساختن شرایط لازم جهت اعطای تسهیلات فاینانس بانک توسعه چین به پروژه ساخت قطعه ۱۲ کیلومتری رودبار- منجیل در آزادراه تهران شمال از جمله موفقیت‌های برجسته بانک‌تجارت در این حوزه بوده است. مدیرعامل بانک تجارت درباره اینکه وضعیت گشایش اعتبارات اسنادی پس از برجام به شکل راضی‌کننده تغییر یافته است یا خیر، گفت: همان‌طور که می‌دانید گشایش اعتبارات اسنادی، یک فرآیند تبادل اسناد بین دو بانک است. وی افزود: با وجود گشایش قابل توجه در برقراری ارتباطات بین بانکی پس از برجام، هنوز بسیاری از بانک‌های معتبر و بزرگ بین‌المللی درخصوص از سرگیری روابط کارگزاری با بانک‌های ایرانی احتیاط می‌کنند.

به گفته مقدم با وجود تصویب برنامه جامع اقدام مشترک برای لغو تحریم‌های علیه ایران در شورای امنیت و سازمان ملل، همچنان نوعی نگرانی در همکاری بانک‌های بزرگ خارجی با بانک‌های کشور وجود دارد. این مدیرعامل سیستم بانکی ادامه داد: با این وجود بانک تجارت سعی کرده با تقویت استانداردهای مدیریت ریسک و افزایش بیش از پیش شفافیت‌های مالی و تقویت اقدامات مبارزه با پولشویی، این نگرانی‌ها را به حداقل رسانده و همکاری خود را با تعداد بیشتری از بانک‌های خارجی ارتقا بخشد.