دنیای اقتصاد: سازمان ملل متحد طبق روال هر سال گزارش توسعه انسانی خود را منتشر کرد. این گزارش با عنوان «گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۶؛ توسعه انسانی برای هرکس» حکایت از آن دارد که گر چه ایران همانند سال گذشته نمره ۷۷۴/ ۰ را کسب کرده، اما رتبه کشورمان نسبت به سال گذشته یک پله سقوط کرده که علت آن صعود رتبه کوبا بوده است.

بر این اساس گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۶ که بر پایه آمار و اطلاعات مربوط به سال ۲۰۱۵ تهیه شده است، نشان می‌‌‌‌دهد کیفیت توسعه انسانی در ایران طی این سال نسبت به سال قبل تغییری نداشته است. شاخص توسعه انسانی ارقامی از صفر تا یک را دربر می‌‌‌‌گیرد که هرچه این رقم برای یک کشور بیشتر باشد دلالت بر توسعه‌یافتگی بیشتر آن کشور در حوزه انسانی دارد.

با این حال ایران در رتبه‌بندی جهانی از نظر توسعه انسانی یک پله نزول داشته است و در حالی که ایران در سال ۲۰۱۴ در جایگاه ۶۸ جهان از نظر توسعه انسانی قرار گرفته بود در سال ۲۰۱۵ به رتبه ۶۹ نزول کرده و کوبا جای ایران در رتبه ۶۸ را گرفته است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، سازمان ملل ایران را میان کشورهای دارای توسعه انسانی بالا به حساب آورده است. در گزارش این سازمان کشورهای جهان از نظر میزان توسعه انسانی به چهار گروه تقسیم شده‌اند که عبارتند از کشورهای دارای توسعه انسانی بسیار بالا، کشورهای دارای توسعه انسانی بالا،‌ کشورهای دارای توسعه انسانی متوسط و کشورهای دارای توسعه انسانی پایین. بر اساس این گزارش، توسعه انسانی ایران از ۱۱۹ کشور جهان بیشتر است. برخی از این کشورها عبارتند از: ترکیه با رتبه ۷۱، آلبانی با رتبه ۷۵، لبنان با رتبه ۷۶، اردن با رتبه ۸۶، چین با رتبه ۹۰، تونس با رتبه ۹۷، اندونزی با رتبه ۱۱۳، عراق با رتبه ۱۲۱ و مراکش با رتبه ۱۲۳. برخی کشورها که رتبه بالاتری از ایران دارند عبارتند از: آلمان با رتبه ۴، آمریکا با رتبه ۱۰، سوئد با رتبه ۱۴، انگلیس با رتبه ۱۶، ژاپن با رتبه ۱۷، فرانسه با رتبه ۲۱، روسیه با رتبه ۴۹، عمان با رتبه ۵۲ و صربستان با رتبه ۶۶. گزارش توسعه انسانی سازمان‌ملل، نروژ را به‌عنوان توسعه یافته‌ترین کشور جهان در حوزه انسانی معرفی کرده است. نمره این کشور در شاخص توسعه انسانی ۹۴۹/ ۰ اعلام شده است. استرالیا و سوئیس به‌ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته‌اند. جمهوری آفریقای مرکزی با کسب نمره ۳۵۲/ ۰ در شاخص توسعه انسانی رتبه آخر رده‌بندی جهانی را از این نظر به خود اختصاص داده است.متوسط نمره جهان در شاخص توسعه انسانی ۷۱۷/ ۰ اعلام شده است.