براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار از امروز صادرات گندم ایران از طریق رینگ صادراتی بورس کالای ایران آغاز می‌شود.به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، با توجه به خودکفایی تولید گندم در سال‌جاری، صادرات این محصول از طریق بورس کالای ایران در ستاد تنظیم بازار به تصویب رسید و مقرر شد صادرات گندم مازاد از طریق تالار صادراتی بورس کالای کشور آغاز شود.بر این اساس رینگ صادراتی میزبان عرضه دو محموله ۱۰ هزار تنی گندم دورم است. عرضه ۱۰ هزار تنی نخست تولید استان خوزستان و با قیمت پایه ۲۳۵ دلار و به‌صورت نقدی خواهد بود که موعد و محل تحویل این گندم ۱۵ دی در انبار شوش خوزستان اعلام شده است. همچنین دومین محموله گندم تولید استان خوزستان نیز به میزان ۱۰ هزار تن با تحویل (FOB) در بندر امام‌خمینی و با قیمت پایه ۲۴۵ دلار به‌صورت نقدی روی تابلوی بورس کالا می‌رود.مرتضی مشایخی، کارشناس و فعال بازار محصولات کشاورزی در این باره معتقد است: از فردا گندم مازاد تولید روی تابلوی تالار صادراتی بورس کالا می‌رود که امیدواریم مصرف‌کنندگان داخلی و خریداران خارجی گندم به تالار بورس بیایند.به گفته این کارشناس، اگر در سال‌های آینده روند خودکفایی گندم در کشور ادامه یابد، مازاد تولید نیز از طریق بورس کالا صادر می‌شود.

آمادگی مک لیلان برای انجام مطالعات امکان‌سنجی پروژ ه‌های معدنی ایران

شرکت مک لیلان برای انجام مطالعات امکان‌سنجی پروژه‌های بخش معدن و صنایع معدنی ایران اعلام آمادگی کرد.به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، معاون مدیر عامل شرکت مک لیلان (McLellan) گفت: یکی از زمینه‌هایی که این شرکت می‌تواند با ایمیدرو یا بخش خصوصی ایران همکاری کند، انجام مطالعات امکان سنجی مورد تایید بانک‌های بین‌المللی است تا بتوانیم در تامین فاینانس به آنها کمک کنیم، زیرا پروژه‌های بسیاری در بخش معدن و صنایع معدنی ایران وجود دارند که نیازمند تامین مالی هستند.

وی افزود: در ایران فرصت‌های همکاری بسیاری در بخش معادن به‌خصوص در حوزه فولاد ایران وجود دارد و با توجه به اینکه ایمیدرو در چشم‌انداز ۱۴۰۴ تولید ۵۵ میلیون تن فولاد را هدف‌گذاری کرده است، در نظر داریم در راستای اجرای این پروژه به ایمیدرو کمک کنیم. لن دی لمب (Lan D.Lamb) خاطرنشان کرد: از سال ۱۹۸۰ تا‌کنون حدود ۱۰ پروژه در بخش فولاد ایران را داشتیم که از جمله آنها می‌توان به همکاری در انجام مراحل نخست فولاد مبارکه و همچنین فولاد هرمزگان اشاره کرد. بنابراین دانش و پیشینه کافی را در این زمینه برای همکاری در بخش فولاد ایران داریم. ما به وضوح دریافتیم که در ایران پروژه‌های بسیاری وجود دارد که در زمینه تامین فاینانس دچار مشکل هستند. وی ادامه داد: شرکت مک لیلان کارهای بسیاری در زمینه ارزیابی پروژه‌ها برای بانک‌ها و موسسات مالی و همچنین تهیه مطالعات امکان سنجی برای آنها انجام داده است.

به گفته معاون مدیرعامل مک لیلان، یک بانک بین‌المللی برای تامین فاینانس به انجام مطالعات امکان سنجی نیاز دارد که از سوی یک شرکت مشاور بین‌المللی تهیه شده باشد و از آنجا که دکتر کرباسیان در صحبت هایشان به این نکته اشاره کردند که یکی از مشکلات تامین فاینانس از طریق بانک‌های بین‌المللی این است که مطالعات امکان سنجی انجام شده از سوی شرکت‌های داخلی مورد تایید بانک مورد نظر نیست لذا ما می‌توانیم در زمینه انجام مطالعات امکان سنجی برای پروژه‌های ایران همکاری کنیم. گاه حتی پس از انجام مطالعات امکان‌سنجی از سوی شرکت‌های داخلی، بانک‌ها از ما می‌خواهند که امکان سنجی انجام شده را مورد بررسی قرارداده و نظر خود را در این خصوص اعلام کنیم. وی تصریح کرد: همچنین پس از تامین مالی پروژه‌ها نیز می‌توانیم از طریق ارائه خدمات در اجرای پروژه ها، مشاوره و مدیریت پروژه، تدارکات و مهندسی همکاری داشته باشیم. به گفته معاون مدیرعامل مک لیلان، در حال حاضر بسیاری از کارخانه‌ها دچار کمبود آب هستند. بنابراین برای رسیدن به تولید ۵۵‌میلیون تن فولاد ایران نیازمند ایجاد زیرساخت‌های مناسب در بخش تامین آب و خطوط ریلی است. وی در پایان خاطر‌نشان کرد: ایران افراد باتجربه و تحصیلکرده فراوانی دارد اما به دلیل عدم تامین مالی پروژه‌ها در بخش اشتغال مشکل وجود دارد که امید داریم با کمک به تامین مالی پروژه‌ها به حل مشکلات این بخش کمک کنیم. شرکت بریتانیایی مک لیلان متخصص ارائه خدمات مشاوره‌ای در زمینه‌های فلزات آهنی و غیرآهنی،‌ بیمه،‌ نیروگاه و فعالیت‌های عمرانی است.