«دنیای اقتصاد» بررسی کرد
سکوت و انتظار در بازار آتی سکه
سارا جنگروی : روند قیمتی بازار آتی سکه در هفته گذشته در شرایطی روی خط سیر مستقیم و با شیب نزدیک به صفر در حرکت بود که به گزارش «دنیای اقتصاد» حجم معاملات آتی طی هفته مورد بررسی بار دیگر با رسیدن به رقم ۲۱ هزار و ۸۰۲ واحدی نشان داد بعد از یک هفته افزایشی معاملهگران مسیر باز عقب گرد را انتخاب کردهاند و میل به تامل بیشتری در این بازار دارند؛ عقبگرد قیمتی که ریشه در سه عامل به ترتیب اهمیتی کاهش قیمت طلای جهانی، باز شدن سررسید جدید تیرماه ۹۶ و کاسته شدن یک روز از هفته کاری به دلیل تعطیلی عید قربان داشت.
سارا جنگروی : روند قیمتی بازار آتی سکه در هفته گذشته در شرایطی روی خط سیر مستقیم و با شیب نزدیک به صفر در حرکت بود که به گزارش «دنیای اقتصاد» حجم معاملات آتی طی هفته مورد بررسی بار دیگر با رسیدن به رقم ۲۱ هزار و ۸۰۲ واحدی نشان داد بعد از یک هفته افزایشی معاملهگران مسیر باز عقب گرد را انتخاب کردهاند و میل به تامل بیشتری در این بازار دارند؛ عقبگرد قیمتی که ریشه در سه عامل به ترتیب اهمیتی کاهش قیمت طلای جهانی، باز شدن سررسید جدید تیرماه ۹۶ و کاسته شدن یک روز از هفته کاری به دلیل تعطیلی عید قربان داشت. بر این اساس باید گفت خصوصا به دلیل تعطیلی هفته گذشته به علاوه سررسید تیر ۹۶ که بخشی از نقدینگی را از سایر سررسیدها جمع کرد بهتر است روند کاهشی مزبور را با نگاه بدبینانه نبینیم و به بازگشت بازار امیدوار باشیم. با این حال در هفته جاری نیز روز سه شنبه به مناسبت عید غدیر خم معاملات برگزار نخواهند شد و احتمالا روندی مشابه را تجربه خواهیم کرد. به این ترتیب حجم معاملات در بازار آتی سکه نسبت به هفته ما قبل که رقم ۳۹ هزار واحدی را ثبت کرده بود با کاهش ۱۷ هزار و ۱۹۸ واحدی در حجم معاملات مواجه شده است. از سوی دیگر طی هفته گذشته سررسید اردیبهشت با ثبت معاملات در رقم ۱۰ هزار و ۴۹۹ معامله هر چند بیشترین حجم معاملات در بین سررسیدهای مختلف را به ثبت رساند، ولی نسبت به مدت مشابه هفته ماقبل خود با کاهش حجم معاملات مواجه شد.
به گزارش «دنیای اقتصاد» طی هفته گذشته نوسانات قیمتی در بازار آتی سکه بسیار کم بود؛ بهطوریکه نوسان قیمت سکه آتی در سررسید اردیبهشت ۵ هزار تومان بوده و همچنین بالاترین و پایین ترین قیمت در بازار آتی سکه طی هفته گذشته به ترتیب در رقم یک میلیون و ۱۷۰ هزار و یک میلیون و ۱۶۵ هزار تومان قرار گرفته است که نشان از آرامش و سکوت در این بازار دارد.در این بین نگاهی به معاملات هفته گذشته نشان میدهد معاملهگران با بستن موقعیتهای خود در سررسیدهای قدیمیتر بیشتر به سمت ایجاد موقعیتهای جدید در قرارداد تیر ۹۶ متمایل بودند که نشان میدهد معاملهگران محتاطتر از همیشه در بازار قدم برمی دارند و به دورنمای سال جاری اعتماد زیادی ندارند و ترجیح میدهند وقایع سال آینده را رصد کنند.
با این حال قیمت سکه در بازار آتی طی هفته گذشته نیز زیر سایه دو عامل اصلی تغییرات قیمت اونس و دلار قرار داشت. در ارتباط با طلای جهانی باید گفت فلز زرد طی هفته گذشته کاهش قیمتی ۱۵ دلاری را از سر گذراند اما از سوی دیگر و در مقابل، دلار هفته تقریبا پر رونقی را از لحاظ قیمتی پشت سر گذاشت، بهطوریکه بهای این ارز در حدود ۲۵ تومان افزایش را تجربه کرد. بنابراین و با توجه به دو موضوع قیمت طلای جهانی و دلار داخلی باید گفت، کاهش قیمت طلای جهانی که میتوانست روی کاهش پایاپای قیمت سکه آتی نیز تاثیر بگذارد به وقوع نپیوست، چرا که قیمت دلار از طریق معاملهگران سکه، طی هفته گذشته کنترل شد و در این راستا، معاملهگران سکه برای کاهش نوسانات سکه همراه با کاهش قیمت طلای جهانی اقدام به افزایش تقاضای دلار کردند، موضوعی که به رابطه الاکلنگی ارز و سکه موسوم است.
ورود به کانال قیمتی جدید و توصیه تکنیکالیستها
بهای طلای جهانی طی هفته گذشته با پس زدن کانال قیمتی ۱۳۴۰ دلار به کانال ۱۳۱۰ دلاری وارد شد و در تمامی روزهای هفته روندی نزولی را طی کرد، بهطوریکه بهای فلز زرد تا لحظه نگارش این گزارش به رقم ۱۳۱۲ دلار رسیده است؛ اما طی هفته گذشته بهای فلز زرد در روز پنجشنبه به پایین ترین رقم خود طی هفته رسید. قیمت طلا در این روز به پایین تر از ۱۳۰۷ دلار نیز وارد شد، موضوعی که موجب اظهارنظرهای زیاد تکنیکالیستها پیرامون زمان مناسب برای خرید طلا شده است، در این راستا تکنیکالیستها از قبل خاطرنشان کرده بودند که شکسته شدن سطح حمایتی ۱۳۲۵ دلاری طلا را به کانال ۱۳۱۰ دلاری هدایت خواهد کرد، پیشبینی که تا لحظه نگارش این گزارش همچنان پابرجا بوده است، از سوی دیگر کاهش قیمت طلای جهانی و وارد شدن به این سطح قیمتی اگر سطح حمایتی ۱۳۰۵ دلاری نیز شکسته شود، شائبه وارد شدن قیمت طلا به کانال ۱۲۸۰ و ۱۲۷۰ دلار را نیز تقویت میکند.
ارسال نظر