سنا: روز گذشته مدیرعامل فرابورس ایران از دریافت چند درخواست جدید برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه خبر داد و تاکید کرد که تابلو شرکت‌های کوچک و متوسط (SME Market) با حمایت سازمان بورس و اوراق بهادار در آینده نزدیک راه‌اندازی خواهد شد.

امیر هامونی با اشاره به برگزاری اولین جلسه پذیرشSME‌ها گفت: ترکیب هیات پذیرش دو هفته پیش مشخص شد. هم‌اکنون ما اولین پرونده‌ها را در هیات پذیرش این شرکت‌ها بررسی می‌کنیم و اگر مورد نظر اعضای هیات پذیرش باشد، به ترتیب فرآیند پذیرش، درج و عرضه این شرکت‌ها در بازار اختصاصی آنها صورت می‌گیرد.وی با بیان اینکه قرار است در اسرع وقت این تابلو با کمک سازمان بورس و اوراق بهادار راه‌اندازی شود، افزود: البته فرآیندهایی از جمله تبدیل به سهامی عام شدن شرکت‌ها در صورتی که سهامی خاص هستند باید انجام شود که این اقدام باید در فرآیند ثبت شرکت‌ها صورت گیرد.

مدیرعامل فرابورس ایران همچنین از دریافت چند درخواست جدید برای صندوق‌های جسورانه خبر داد و گفت: پنج صندوق، پیش از این موافقت اصولی گرفته‌اند و چند صندوق جدید نیز درخواست داده‌اند.وی با اشاره به اینکه صندوق‌هایی که موافقت اصولی گرفته‌اند، بعضا مجمع موسس خود را برگزار کرده‌اند گفت: این صندوق‌ها حتی اسامی پیشنهادی خود را به ثبت شرکت‌ها داده‌اند، بنابراین بعد از تصویب اسامی و برقراری مجمع موسسین آنها می‌توانیم وارد فاز پذیره نویسی اوراق شویم و صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه را به بازار معرفی کنیم.

هامونی در ادامه به توسعه بازار اوراق بدهی به‌عنوان یکی از برنامه‌های اصلی فرابورس ایران اشاره کرد و گفت: از سه سال پیش دولت مصمم بود که این بازار راه‌اندازی شود. در همین راستا نیز برنامه ویژه‌ای برای تشکیل بازار بدهی داشت که با تلاشی که در بدنه دولت به‌ویژه وزارت اقتصاد انجام شد، این مهم صورت گرفت و ما شاهد تقویت این بازار بودیم.مدیرعامل فرابورس اظهار کرد: گرچه بازار بدهی فرابورس از سال ۸۸ ایجاد شد اما اولین بار دولت از مهر سال گذشته برای تامین مالی و کاهش بدهی‌های خود از سازوکار این بازار استفاده کرد و اقدامات مهمی در راستای رونق این بازار انجام داد.

هامونی در ادامه به بیان برخی مزایای اوراق بدهی برای اقتصاد کشور و بازار سرمایه پرداخت و گفت: یکی از بزرگ‌ترین مزایایی که این اوراق برای بازار به دنبال داشته، بحث کشف نرخ بازده بدون ریسک در اقتصاد است که می‌تواند به تدوین هرچه بهتر بیزنس پلان‌هایی که برای بسیاری از پروژه‌های ملی و منطقه‌ای طراحی و تعریف می‌شوند کمک کند.

هامونی خاطرنشان کرد: حتی دولت‌ها از این ابزار در زمان رونق و در مقاطعی که شاید بدهی چندانی نیز نداشته باشند، به دلیل مزایای بی‌شمار آن بهره می‌برند.وی همچنین گفت: پیش‌تر، فرآیندهای تسویه وجوه با پیمانکاران در انتهای سال صورت می‌گرفت که الان این اتفاق نمی‌افتد و با استفاده از این ابزار، کار بسیار راحت شده است، یعنی در هر فاز که اسناد خزانه اسلامی تخصیص پیدا کند، در طول سال توزیع می‌شود و دولت نیز می‌تواند به تنظیم جریانات نقدی خود کمک کند.

مدیر عامل فرابورس ایران تصریح کرد: از مزایای این اوراق این بود که مجموع بدهی‌های دولت مشخص و یک مرکز زیر نظر وزارت اقتصاد و خزانه‌داری کل به نام مرکز «مدیریت بدهی‌ها و تعهدات دولتی» ایجاد شد.به گفته هامونی، حجم بدهی‌ها تا قبل از این تحول مشخص نبود؛ ضمن اینکه با راه‌اندازی بازار بدهی از سوی دولت و با استفاده از این ابزار، انضباط مالی که دولت از مدت‌ها قبل مدنظر داشت و معمولا در بحث‌های تئوری نیز خیلی از کارشناسان اقتصادی به آن اشاره می‌کردند، به دست آمد.

وی افزود: تا پیش از این، زمانی که پیمانکاران برای دولت هزینه کرده و پروژه‌ای را انجام می‌دادند، مشخص نبود چه زمانی پول دریافت می‌کنند؛ اما در حال حاضر با دریافت این اسناد و اوراق دولتی به‌طور دقیق مشخص است چه زمانی این پول را دریافت خواهند کرد، خواه این اوراق را در بازار بدهی بفروشند یا تا سررسید آن صبر کنند، به هر صورت افق برنامه‌ریزی را برای پیمانکاران فعال که در حوزه‌های مختلف با دولت کار می‌کنند، ترسیم خواهد کرد.وی همچنین گفت: پیش‌تر، فرآیندهای تسویه وجوه با پیمانکاران در انتهای سال صورت می‌گرفت که الان این اتفاق نمی‌افتد و با استفاده از این ابزار، کار بسیار راحت شده است. بر این اساس در هر فاز که اسناد خزانه اسلامی تخصیص پیدا کند، در طول سال توزیع می‌شود و دولت نیز می‌تواند به تنظیم جریانات نقدی خود کمک کند.