شماره روزنامه ۵۹۷۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۵ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۵۹۷۵

  • ۴ تابلو از خودروی ۱۴۰۳

    قرار است در سال آینده چه بر سر بازار خودرو بیاید؟ با آگاهی از این موضوع که در سال آینده تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک و تحولات سیاست می‌‌‌تواند بر اقتصادهای مختلف از جمله اقتصاد ایران اثرگذار باشد، خط و ربط خودرو در ۱۴۰۳ تغییراتی خواهد داشت. سیاست‌‌‌های اقتصادی دولت نیز با توجه به تجربه تاریخی، احتمالا با کمترین تغییر به پیش رفته و تنها در محدوده مشخصی نوسان خواهد کرد. براین مبنا فهم اینکه بازار خودروی ایران چه نوساناتی را در سال آینده تجربه خواهد کرد، قطعا از برهم‌کنش مسائل سیاسی و سیاستی قابل تحلیل خواهد بود.
  • تشنه رشد؛ کشته دستور

    مجتبی کریمی /کارشناس بازار سرمایه
    صنعت خودرو یکی از صنایع مهم جهان به شمار می‌رود. از جمله ویژگی‌‌‌های مثبت این صنعت می‌‌‌توان به تقاضای زیاد و مستمر و انعطاف در قیمت‌گذاری محصولات خودرویی اشاره کرد. بعد از افول صنایع به‌واسطه تاثیرات شیوع کرونا در جهان، این صنعت نیز دچار رکود و افت شد و در سال‌های اخیر بعد از کرونا شاهد برگشت این صنعت به چرخه‌‌‌ عادی خودش بودیم. یکی از نکته‌‌‌های مهمی که در صنعت خودرو وجود دارد، کم‌‌‌رنگ شدن تقاضاهای سرکوب‌شده است. از طرف دیگر با توجه به سیاست‌‌‌های کاهش نرخ بهره و به دنبال آن کاهش قیمت‌ها، در سال ۲۰۲۴ انتظار افزایش عرضه را در کشورهای توسعه‌یافته خواهیم داشت و وضعیت مطلوب موجودی انباشته شرکت‌های خودروسازی نیز تصویر باثباتی از این صنعت در سال‌جاری میلادی به ما می‌دهد.
  • خودروسازی زیر تیغ تحریم

    علی یکه‏‌فلاح /رئیس هیات‌مدیره تعاونی قطعه‏‌سازان خودروی کشور
    در این یادداشت ابتدا با تبیین دیدگاه‌‌‌ خود درباره وضعیت صنعت خودرو و دلایل افول این بخش، مشکلات را برشمرده و سپس از زاویه راه‌‌‌حل‌‌‌های موجود، تصویری از بازار خودروی ۱۴۰۳ ارائه می‌دهم. بی‌‌‌شک مهم‌ترین مساله آشوب‌‌‌ساز در بازار خودرو، تحریم است که رفع آن می‌‌‌تواند نظم و سامانی به‌قاعده به این بازار بدهد. اما چرا تحریم تا این اندازه مهم است؟
  • خودروی برقی؛ ضرورت یا نمایش موقتی؟

    حسن کریمی سنجری/تحلیلگر ارشد صنعت‌خودرو
    کشورهای توسعه‌یافته در مواجهه با پدیده‌‌‌های فناورانه و تکنولوژی‌های نوین، بیش از آنکه رفتاری تدافعی داشته باشند، با رویکرد تعقلی و دستانی باز روبه‌رو می‌‌‌شوند. اساسا این کشورها عاشق تغییراتی از جنس تکنولوژی هستند؛ چرا که معتقدند وقوع فناوری‌‌‌های جدید در مسیر نیازهای فردای بشر رخ می‌دهد. اصولا دانشمندان این حوزه، ایده‌های خود را از جامعه‌شناسی دریافت می‌کنند و آنگاه نتیجه تحقیقات خود را در اختیار رفتارشناسان بازار قرار می‌دهند تا این فناوری‌ها را به محصولاتی بازارپسند تبدیل کنند. از این‌روست که دنیای مدرن به‌سرعت در مواجهه با تکنولوژی‌های جدید واکنش مثبت نشان می‌دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر