شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

آخر هفته

  • رودر رو با مطبوعات

  • چرخش مفهومی در نمایشگاه مطبوعات

    شایان ربیعی
    روزنامه نگار

    برگزاری نمایشگاه مطبوعات موافقان و مخالفان متعددی دارد. مخالفان بر خصلتی نمایشی و نمایشگاهی نقد دارند و موافقان از جنبه ارتباطی و صنفی نمایشگاه دفاع می‌کنند. استدلال‌های هر دو گروه در چند سال اخیر مصادیق بسیاری داشته و هر دو را بر مواضعشان راسخ‌تر کرده است. با این همه مرور بیش از بیست سال برگزاری این نمایشگاه با همه فراز و فرودهایش نشان می‌دهد که وجود چنین رخدادی برای فعالان رسانه و روزنامه‌نگاران اتفاقی دوست‌داشتنی و قابل دفاع است.

  • عکس خبری - ۲۰ آبان ۹۵

  • نشکنیم قلم‌ها را !

    اظهارات رئیس‌جمهوردر بیست‌ودومین نمایشگاه مطبوعات که با شعار«شفافیت، صداقت» آغاز به‌کار کرد، واکنش‌هایی در پی داشت. روحانی در سخنان خود با طرح این پرسش که از قلم شکسته و دهان بسته کاری ساخته است؟ تصریح کرد «نشکنیم قلم‌ها را به بهانه‌های واهی، نبندیم دهان‌ها را با بهانه‌های غیراساسی، بگذاریم در این جامعه آزادی باشد و بگذاریم آزادی مسوولانه باشد». رئیس قوه قضاییه در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور گفت می‌گویند قلم‌ها را نشکنیم بعد نزد رهبر انقلاب از برخورد نکردن با فلان روزنامه گلایه می‌کنند.

  • درگذشت مرد متواضع استقلال

    یک بار دیگر بیماری سرطان، اسطوره‌ای دیگر از مردم ایران گرفت. منصور پورحیدری پر افتخارترین مربی تاریخ باشگاه استقلال تهران که مدتی بود با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کرد روز جمعه در سن ۷۱ سالگی به آغوش مرگ رفت تا جامعه ورزش و فوتبال ایران به‌خصوص هواداران آبی پایتخت را عزادار اسطوره وفاداری و شخصیت باشگاه استقلال کند. در کارنامه حرفه‌ای دوران مربی گری او سه بار قهرمانی باشگاه‌های تهران، دو بار قهرمانی لیگ ایران و یک بار قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا ثبت شده است.

    .
  • افتتاح دفتر اتحادیه اروپا؛ به‌زودی

    اگرچه تا بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در ایران به گفته معاون وزیر خارجه چند ماهی باقی مانده است اما پیش از این در نخستین واکنش به قطعنامه پارلمان اروپا برای عادی‌سازی روابط با ایران، محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه از پیشنهاد تاسیس دفتر نمایندگی به شدت انتقاد کرده و گفته بود دستگاه قضا اجازه نمی‌دهد چنین لانه فسادی تأسیس شود. این در شرایطی است که تخت روانچی گفته مراودات متقابل ایران و اتحادیه اروپا ایجاد تشکیلات جدید برای هموار کردن امور اجرایی طرفین را ضروری کرده است.

    .
  • بستن دهان منتقدان

    تسویه حساب‌های سیاسی در ترکیه تمامی ندارد و در شرایطی که هنوز چند صباحی از دستگیری شماری از روزنامه نگاران مخالف دولت نگذشته، اعضای ارشد حزب دموکراتیک خلق‌ها نیز توسط نیروهای امنیتی ترکیه بازداشت شدند تا به این ترتیب عملا منتقد جدی در نهادهای رسمی باقی نمانده باشد. موج سرکوب مخالفین دولت ترکیه در پی کودتای چند ماه پیش در این کشور آغاز شده و در حالی همچنان ادامه یافته که منتقدان می‌گویند این اقدامات اردوغان با هدف نابودی مخالفان صورت می‌گیرد. ترکیه بعد از بازداشت صلاح‌الدین دمیرتاش رهبر حزب کردی «دموکراتیک خلق‌ها» دومین حزب بزرگ مخالف در پارلمان و شماری از نمایندگان پارلمان عضو این حزب در چارچوب تحقیق درباره تروریسم، مورد انتقاد شدید کشورهای اروپایی قرار گرفت.

  • جبران شکست با استیضاح

    در شرایطی که تیر مخالفان دولت در استیضاح وزیر آموزش و پرورش به سنگ خورد و پس از آن هم نتوانستند قاطبه مجلس را در رأی عدم اعتماد به وزیران پیشنهادی روحانی همراه کنند حالا برخی از دلواپسان مجلس دهم در تلاشند تا با جمع‌آوری امضا، طرح استیضاح وزرای علوم و اقتصاد را به هیات رئیسه تقدیم کنند. دلیل ارائه استیضاح وزیر علوم افت علمی در کشور عنوان شده و بی‌توجهی وزارت اقتصاد به موضوع اقتصاد مقاومتی و تناسب نداشتن سود بانکی با تورم هم از جمله دلایل استیضاح وزیر اقتصاد است.

    .
  • انتقام از شیعیان در سامرا

    همزمان با عملیات آزادسازی موصل و در آستانه برگزاری کنگره عظیم اربعین حسینی، تروریست های گروه‌ تکفیری داعش که حالا دست خود را از موصل کوتاه می‌بینند به عملیات انتحاری در سامرا روی آوردند و با انفجار یک آمبولانس انتحاری موجب کشته شدن ۹ ایرانی و زخمی شدن بیش از ۹۰ هموطن شدند. هرچند که شهدا و مجروحان بلافاصله به ایران منتقل شدند اما رئیس سازمان حج و زیارت درباره وضعیت امنیتی سامرا در آستانه اربعین گفت که تردد زائرین در سامرا به‌صورت کامل ممنوع شده است.

    .
  • شهرت به چه قیمتی؟

    انتشار عکس یکی از اعضای شورای شهر در کنار پیکر نیمه جان منصور پورحیدری، فضای رسانه‌های اجتماعی را به سرعت درنوردید موجب شد تا بار دیگر قبح مشهورشدن به قیمت بازی با آبروی دیگری، بیش از پیش عیان شود. هرچند که عباس جدیدی به دفاع از خود پرداخت و عنوان کرد نه گرفتن عکس کار او بوده و نه انتشارش، اما پس از بالاگرفتن انتقادها مجبور شد تا از خانواده پیشکسوت استقلال دلجویی کند. پدیده عیادت‌هایی که رسانه‌ای می‌شوند مدت زمانی است که به شکل ناپسندی رواج یافته است.

    .
  • آرایش جدید بازارهای جهانی؟

    سکان دار کاخ سفید در حالی کرسی ریاست‌جمهوری آمریکا را در اختیار می‌گیرد که نتیجه این انتخابات می‌تواند بر سیاست خارجی و اقتصاد بسیاری از کشورهای جهان تاثیر مستقیم بگذارد. در همین حال بسیاری از بازارهای جهانی از مدت‌ها پیش تحت‌تاثیر حساس‌ترین انتخابات ریاست‌جمهوری تاریخ آمریکا قرار گرفته‌اند تا متناسب با پیروزی هر یک از نامزدها آرایش جدیدی به خود بگیرند. پیش‌بینی‌ها از افت بازارهای جهانی در واکنش به پیروزی ترامپ و حفظ وضعیت موجود در واکنش به پیروزی کلینتون حکایت می‌کند.

    .
  • تشنج در شورای شهر تهران

    پرونده واگذاری املاک شهرداری تهران همچنان خبرساز است و درحالی‌که قوه قضاییه پرونده را بررسی می‌کند احمد توکلی مدیر سازمان مردم نهاد «شفافیت و عدالت» هم در گزارشی اعلام کرده که تخلف شهرداری و شورای شهر تهران محرز است. اما در جلسه شورا، زمانی‌که حکیمی‌پور از برخی که پیش از سخنان او، گزارش توکلی را مصادره به مطلوب کرده بودند پرسید «چرا به جای عذرخواهی از مردم؛ تخلفات را توجیه می‌کنید؟» جو شورا به هم ریخت و اتهاماتی چون فتنه‌گر و پست میان نمایندگان رد و بدل شد.

    .
  • لیست ۵۷۵ نفری بدهکار

    معوقات بانکی در کشور که حالا به رقم ۱۰۰ هزارمیلیارد تومان رسیده است اعتراض معاون اول رئیس‌جمهور را موجب شد. جهانگیری در این باره به بدهکاران بانک سرمایه اشاره کرده که به گفته وی با قلدری معوقات خود را به این بانک پس نمی‌دهند، اما دولت آنها را پس خواهد گرفت. معاون رئیس‌جمهور در عین حال از یک لیست ۵۷۵ نفره از افرادی که از پرداخت معوقات خود سر باز زده‌اند خبر داد که در اختیارقوه‌قضاییه قرار گرفته است. بخش زیادی ازمعوقات بانکی مربوط به پرداخت تسهیلات به طرح‌های زودبازده در دولت سابق است.

    .
  • تدبیر تازه برای یک سازمان

    پس از آنکه رئیس دولت تدبیر و امید موفق شد تا رأی اعتماد بهارستان نشینان را درباره ۳ کاندیدای مورد نظر خود بگیرد، خیلی زود اسامی متعددی از مردان مختلف در میان گزینه‌های احتمالی برای ریاست سازمان گردشگری مطرح شد، اما در این میان کمتر کسی فکر می‌کرد که عنوان یازدهمین رئیس این سازمان تخصصی را یک زن و آن‌هم از خارج این سازمان از آن خود کند. اگرچه پیش از انتخاب زهرا احمدی پور، بسیاری از فعالان در شبکه‌های اجتماعی با ایجاد هشتگ «نه به کابینه مردانه اعتدال» توجه رئیس‌جمهور را به انتخاب زنان برای پست‌های مدیریتی جلب کرده بودند اما در نهایت ظاهرا توانایی‌های مدیریتی احمدی‌پور موجب شد تا رئیس‌جمهور در حکمی وی را به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری منصوب نماید.

  • افزایش نرخ بیکاری

    آنگونه که مرکز آمار اعلام کرده است نرخ بیکاری در تابستان امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته و حتی بهار همین امسال افزایش یافته است. داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد نرخ بیکاری در فصل تابستان سال‌جاری نسبت به تابستان سال گذشته ۸/۱ درصد و نسبت به بهار سال‌جاری معادل۵/۰ درصد افزایش یافته و تعداد بیکاران از ۳میلیون و ۱۴۹هزار و ۶۸۲نفر در بهار، به ۳ میلیون و ۳۳۷ هزار و ۴۱۵ نفر در تابستان رسیده است. این در حالی است که آمارها از بهبودی اشتغال‌زایی بخش صنعت در سال جاری حکایت می‌کنند.

    .
  • شمشیربازان بر بام جهان

    تیم ملی شمشیر بازی ایران با پیروزی مقابل ایتالیا برای نخستین بار در تاریخ به مقام قهرمانی رقابت‌های جام جهانی دست یافت. انتشار این خبر اگرچه در شبکه‌های اجتماعی خیلی بازتاب نداشت اما از چشمان رئیس‌جمهور مغفول نماند و روحانی در یک پیام توییتری کسب مقتدرانه مقام قهرمانی تیم ملی شمشیر بازی کشورمان را در رقابت‌های جهانی سنگال تبریک گفت. درادامه موفقیت‌های جهانی، ووشوکاران ایرانی هم با کسب ۴ مدال طلا و ۳نقره به مقام نایب قهرمانی هشتمین دوره جام جهانی ساندا در چین دست یافتند.

    .
  • برف و تگرگ پائیزی

    باران پائیزی دوشنبه شب که با رعد و برق‌های شدید از یک سو و بارش تگرگ و برف در برخی مناطق همراه بود، اگرچه طبیعت را تازه کرد اما خسارت‌هایی نیز در پی داشت. درحالی‌که باران و برف استان‌های تهران، اصفهان، لرستان، سمنان، چهارمحال و بختیاری و مرکزی را دربر گرفت، در تهران بارش باران علاوه‌بر ایجاد ترافیک شدید و قفل شدن خیابان‌ها باعث اختلال در خطوط برق و تلفن برخی از مناطق شد و همچنین رعد و برق خسارت‌هایی به سیستم برق‌رسانی خط پنج مترو وارد کرد و باعث از سرویس خارج شدن قطارها شد.

    .
  • اولین رئیس زن در سازمان گردشگری

    پرستو فخاریان
    دبیر گروه گردشگری

    درحالی که رسانه‌های مختلف، مشغول گمانه‌زنی‌های خود برای گزینه جدید ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بودند رئیس‌جمهور شامگاه شنبه گذشته یک زن را به‌عنوان رئیس جدید این سازمان منصوب کرد. زهرا احمدی‌پور که تا همین هفته پیش، مدیرکل تقسیمات کشوری وزارت کشور بود و دکترای جغرافیا هم دارد، دهمین رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است. به باور بسیاری از کارشناسان، انتصاب احمدی‌پور از سوی رئیس‌جمهور سیاسی و پاسخی به مطالبه جامعه زنان برای پررنگ کردن حضور آنها در کابینه بود.

  • رای آمریکا به سرکوب طلا ؟

    حمیدرضا آریان‌پور
    عضو گروه بانک و بیمه

    حالا که ضمیمه «آخر هفته» «دنیای اقتصاد» در دست شماست، نتایج یکی از جنجالی‌ترین انتخابات تاریخ ایالات متحده مشخص شده و گزینش رئیس‌جمهوری آینده بزرگ‌ترین اقتصاد جهان، بازارهای جهان را متاثر کرده و می‌کند. بازارها، هیلاری کلینتون دموکرات را ادامه‌دهنده وضع موجود اما دونالد ترامپ جمهوری خواه(؟) را بدون برنامه‌های مدون می‌دانند. پس اگر اکنون کلینتون به‌عنوان رئیس بعدی «کاخ سفید» معرفی شده باشد، بازارهای وابسته به فعالیت‌های واقعی اقتصادی رشد کرده‌اند و اگر ترامپ مشغول پایکوبی باشد، سرمایه‌های پناهگاه خیز گرفته‌اند.

  • توهم سلطان

    علیرضا معینی
    عضو گروه بین‌الملل

    دستگیری و زندانی شدن صلاح الدین دمیرتاش و جمعی دیگر از نمایندگان حزب دموکراتیک خلق‌ها (HDP) در ترکیه، مساله جدیدی نیست. حکومت «حزب عدالت و توسعه» طی هفته‌های اخیر دست به دستگیری‌های وسیع زده که تقریبا همه طیف‌های مخالف دولت را دربر گرفته و اقدامات ضدامنیتی پ. ک. ک نیز عملا به عامل تشویق کننده این دستگیری‌ها تبدیل شده است. حکومت ترکیه در دوران اقتدار حزب عدالت، این واقعیت را پذیرفته که در ترکیه قومی به نام کُرد وجود دارد که نمی‌توان نسبت به مطالبات آنها بی اعتنا بود.

  • سلفی جامعه با مرگ اخلاق

    بهنام ناصح
    عضو گروه فرهنگ و هنر

    از قدیم‌الایام بحثی فلسفی و بی‌پایان درباره ماهیت پدیده‌های علمی جدید و تکنولوژی و تاثیر آن بر زندگی، بین اندیشمندان رایج بوده است. عده‌ای به ابزارهای جدیدی که هر روزه به مدد پیشرفت علم به زندگی انسان‌ها راه می‌یابند تنها به چشم وسایلی می‌نگرند که فی‌نفسه فاقد ارزش‌اند و سود یا زیان آن را وابسته به نحوه استفاده از آن می‌دانند و برای تبیین این تفکر به مثال همیشگی «چاقو» در جراحی و آدمکشی متوسل می‌شوند. در مقابل گروهی دیگر چنین دیدگاهی را سطحی‌نگرانه می‌دانند و معتقدند هر وسیله‌ای با خود نیاز، فرهنگ و هنجاریجدید می‌آورد و از این رو در مواجهه با تکنولوژی و ابزار جدید لازم است هوشیارانه‌تر عمل کرد و منتظر تبعات بعدی آن در جامعه بود.

  • چگونه «پدر» شد؟

    رضا خدادادی

    آنها مردانی از جنس تیتر یک بودند؛ ناصر و منصور. به استقلالی‏ها برنخورد اما این خاصیت بزرگان دهه شصت فوتبال ایران بود که زیر پروبالشان کسی دیده نمی‏شد. ستاره کم نداشتند اما کسی در آن قدوقواره‏ها نبود. از این جنس روی آدم‏ها انگشت شمارند. آنها که لب بازکنند «تیتر یک» می‏شوند. عزت و اعتبار می‏خواهد. وزنی باید، شانی باید. مطبوعاتی‏ها بهتر می‏دانند. آنها که پای جلد ایستاده‏اند می‏فهمند که چه کسی باید روی جلد رود تا حرفش در رو باشد. نقد است، نظر است، تکه‏پرانی است یا از سر دلسوزی و کارشناسی.

  • اعداد اصلی در زندگینامه منصور پورحیدری

    ۱۷

    پورحیدری در تاریخ ششم بهمن‌ماه ۱۳۲۴ در حوالی میدان خراسان و در خانواده‌ای ۷‌نفره به‌دنیا آمد. او تنها ۱۷‌سال داشت که به سمت فوتبال حرفه‌ای کشیده شد و به عضویت تیم دارایی درآمد. خانواده او در ابتدای نوجوانی‌اش به محله قلهک تهران نقل مکان کردند و همان زمان‌ها بود که پورحیدری فوتبال در زمین‌های خاکی را سرگرمی‌ اصلی خود کرده بود. مرحوم پورامیر ظاهرا اولین کسی بود که استعداد پورحیدری را کشف کرد. او معلم منصور پورحیدری بود. اولین تیم رسمی پورحیدری تیم دخانیات بود که به نوعی وابسته به باشگاه دارایی محسوب می‌شد.

  • اولین دعوت از جادوگر

    آرش رستم نمدی

    منصور پورحیدری با وجود دوران کوتاه‌مدت حضور خود در تیم ملی ایران منشا خدمات بزرگ و عامل آغاز به کار برخی ستاره‌های نامدار تاریخ فوتبال ایران در تیم‌ملی بود. مرحوم پورحیدری بعد از جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه و در فاصله کوتاهی تا شروع بازی‌های آسیایی ۱۹۹۸ بانکوک یعنی شهریورماه ۱۳۷۷ هدایت تیم ملی ایران را برعهده گرفت و تا اسفندماه سال ۱۳۷۹ طی یک سال و نیم حضور در این تیم مجموعا ۱۹ بار تیم ملی ایران را سرمربیگری کرد که حاصل آنها ۱۰ برد، شش تساوی و سه باخت بود.

  • رفتن تا آستانه جاودانگی

    بیش از پنج دهه حضور در فوتبال آن هم در بالاترین رده منصورپورحیدری را به یکی از شاخص‌ترین افراد در این رشته ورزشی تبدیل کرده است. کسی که امضایش پای بسیاری از اتفاقات و موفقیت‌های تاریخ فوتبال ایران است. بعضی از این اتفاقات، اما بسیار پررنگ‌تر بوده است که مرور آنها خالی از لطف نیست.

    نسل طلایی استقلال را ساخت

    منصور پورحیدری طلایی‌ترین نسل فوتبال استقلال را ساخت. احمدرضا عابدزاده را به تیم اصفهان آورد، مجید نامجومطلق، شاهرخ و شاهین بیانی، رضا احدی، جواد زرینچه، مهدی فنونی‌زاده، صادق ورمزیار، عبدالصمد مرفاوی، عباس سرخاب، عبدالعلی چنگیز، جعفر مختاری‌فر، امیر قلعه‌نویی، رضا حسن‌زاده و محسن گروسی همگی از شاگردان پورحیدری در اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد بودند.

  • پورحیدری؛ پرافتخارترین سرمربی تاریخ استقلال

    حامد جیرودی

    منصور پورحیدری در حالی با ۷۰ سال و ۹ ماه و هشت روز سن، دار فانی را وداع گفت که از او به‌عنوان پرافتخارترین سرمربی تاریخ باشگاه استقلال نام برده می‏شود. این در شرایطی است که امیر قلعه‏نویی سرمربی فعلی تراکتورسازی هم، یکی از سرمربیان موفق استقلال در سال‏های اخیر و در واقع بهترین سرمربی این تیم در ادوار لیگ‏برتر بوده است و مقایسه عملکرد این دو مربی آبی‏ها جالب توجه خواهد بود. قلعه نویی جوان چند قهرمانی در لیگ و حذفی با استقلال داشته است اما فعلا از استقلال دور است و حالا که نسل امثال منصوریان و مجیدی‌ها در راه است بعید بنظر می‌رسد حالا حالا‌ها بار دیگر به او فرصت بازگشت به استقلال داده شود.

  • رنگ شفافیت بر تن اتاق شیشه‌ای خبر

    نمایشگاه مطبوعات عرصه‌ای برای طرح مباحث خبری روز و تمرکز در پرداختن به آنها است و به‌نوعی ماراتن سالانه مطبوعات و خبرگزاری‌های کشور است؛ زیرا منابع خبر پراکنی کشور را در مقابل یکدیگر قرار می‌دهد. این نمایشگاه به‌زعم برخی از کارشناسان عرصه‌ای برای خودآزمایی خبرگزاری‌های و مطبوعات کشور از حیث سرعت در انتقال خبر، دقت در انتشار خبر و توجه به نگارش درست خبری است. امسال معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مسوولیت برگزاری نمایشگاه را برعهده دارد، با مورد توجه قرار دادن دو ویژگی، تفاوت‌هایی میان این دوره از نمایشگاه با دوره‌های قبل به وجود آورده است.

  • گذری بر ۲۱ سال فعالیت نمایشگاه مطبوعات در ایران

    بیست و دومین دوره نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌های ایران در حالی آغاز به کار کرده است و به روزهای پایانی می‌رسد که بیش از ۹۵۰ رسانه در آن حضور دارند. نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها برای اهالی رسانه بزرگ‌ترین گردهمایی سالانه به شمار می‌رود. این نمایشگاه و فعالیت‌های مربوط به آن به همت اصحاب رسانه برگزار می‌شود و دولت نیز به تحقق آن کمک می‌کند. به همین منظور شورای سیاستگذاری نمایشگاه از میان تشکل‌های صنفی مدیریتی مطبوعات شکل گرفته است تا به پویایی نمایشگاه کمک کند.

    بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها از ۱۶ تا ۲۲ آبان سال ۱۳۹۴ در مصلای امام خمینی(ره) تهران با شعار «نقد منصفانه، پاسخ مسوولانه» برگزار شد و رسانه‌های منطقه‌ای و محلی، نشریه‌های وزارتخانه‌ها، نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد، کسب‌و‌کار مرتبط با حوزه رسانه، روابط عمومی دستگاه‌ها و اداره‌های کل ارشاد استان‌های کشور در نمایشگاه حضور داشتند.
  • یک نگاه زیرچشمی به المپیک رسانه‌ها

    هادی عیار
    روزنامه‌نگار و دانشجوی کارشناسی ارشد ارتباطات

    نمایشگاه مطبوعات از جنبه‌های مختلفی قابل بررسی است و می‌توان از زوایای مختلفی به آن پرداخت، اما نکته مهم این است که در عصر رسانه‌های جدیدی مانند تلگرام و فیس‌بوک و اینستاگرام و. . . مطبوعات و نمایشگاهشان چه کارکردی می‌توانند داشته باشند؟ نمایشگاه مطبوعات را می‌توان مانند المپیکی دانست که در میان‌ رسانه‌های مختلف برگزار می‌شود و در آن، صاحبان رسانه و دست‌اندرکاران آن با ارائه محصولات و کارهای جدیدی که انجام داده‌اند، دستاوردها و تجربیات جدید خود را در معرض دید عموم یا داوری آنان قرار می‌دهند.

  • بهترین نمایشگاه مطبوعات، دکه روزنامه‌فروشی است

    دکتر حسین علی افخمی،‌ استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی است. او نگاهی انتقادی به برگزاری نمایشگاه مطبوعات دارد و معتقد است که این نمایشگاه، کارکرد حرفه‌ای و صنفی برای جامعه رسانه‌ای ندارد. افخمی مفهوم نمایشگاه را عنوانی برای تجمیع بازارها و نزدیک کردن تولیدکنندگان و مشتریان کالاها برمی‌شمارد و معتقد است که در حوزه مطبوعات چنین فضایی وجود ندارد و بنابراین اطلاق عنوان نمایشگاه برای دورهمی فعالان رسانه و رسانه‌ها درست نیست. این استاد ارتباطات ایده‌های جالبی را برای جایگزینی نمایشگاه مطبوعات مطرح می‌کند و می‌گوید بهترین نمایشگاه مطبوعات همان دکه روزنامه‌فروشی‌ها است.

  • نگاهی به دخل و خرج نمایشگاه

    بیست و دومین دوره نمایشگاه مطبوعات در حالی برگزار می‌شود که امسال نیز معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد با اسپانسرینگ برندها در این نمایشگاه مخالفت کرده است. پیش از این و در دوره‌های گذشته بسیاری از برندهای مختلف ازجمله بانک‌ها، اپراتورهای تلفن همراه و شهرداری تهران پیشنهادهایی برای اسپانسرینگ نمایشگاه مطبوعات داشته‌اند اما ستاد برگزاری نمایشگاه با همه این پیشنهادها مخالفت کرده و ظاهرا با وجود ضرر ده بودن برگزاری آن، در این دوره نیز بدون اسپانسر به‌کار خود ادامه داده است.

    ستاد برگزاری نمایشگاه در گزارشی که در پایگاه اینترنتی نمایشگاه مطبوعات منتشر کرده، فهرستی از هزینه‌ها و درآمدهای نمایشگاه را ارائه کرده که در نوع خود می‌تواند قابل بررسی و تحقیق باشد.

  • تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل

    راشد فلاحی
    روزنامه نگار

    بحث بر سر شعارهای نمایشگاه که از ابتدا وجود داشته، بحث مهم و قابل توجهی است. البته که معمولا به شعارهای جشنواره توجهی نمی‌شود و اصولا این شعارها چندان برجسته نمی‌شود که مورد توجه قرار بگیرد، ضمن اینکه بسیاری از روزنامه‌نگاران اعتقاد دارند که شعارهای هرساله نمایشگاه زینت المجالس است و اثری متعین و معلوم در روند برگزاری نمایشگاه ندارد. شعار امسال نمایشگاه «شفافیت و صداقت» است. به هر حال باید گفت صداقت و شفافیت جزو اصول اولیه روزنامه‌نگاری است.

  • زیست جهان مطبوعاتی ایرانی بحرانی و بغرنج است

    فریدون صدیقی روزنامه‌نگار برجسته و مدرس روزنامه‌نگاری است که تجربه‌های متعددی در حوزه روزنامه‌نگاری و آموزش این حرفه دارد. او نزدیک به ۲۰ سال است روزنامه‌نگاری تدریس می‌کند، سال‌ها نقد هنری و ادبی نوشته است وهنوز هم سینما و ادبیات را دنبال می‌کند. تندیس فروغ فرخزاد در سال ۱۳۵۶ به‌عنوان خوش‌آتیه‌ترین روزنامه‌نگار و تندیس بهترین یادداشت‌نویس در سومین دوره جشنواره سراسری مطبوعات، در کنار تقدیرهای مختلفی که از او شده به همراه داوری در جشنواره‌های مختلف مطبوعات از جمله افتخارات این چهره‌ شاخص عرصه مطبوعات به‌شمار می‌رود.

  • نگاهی به کارکردها و محدودیت‌های نمایشگاه مطبوعات

    محمد آشنا
    روزنامه‌نگار

    بررسی پدیده نمایشگاهی شدن مطبوعات در ایران به‌عنوان یک موضوع برای پدیدار‌شناسی می‌تواند موضوع جذابی هم برای روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه و هم برای مردم باشد. اینکه ابتدا چه ذهنیتی به این نتیجه رسید که مطبوعات می‌توانند نمایشگاهی داشته باشند و در کنار نمایشگاه کتاب به عرضه خود بپردازند احتمالا ایده بدیعی بوده اما گذر زمان نشان داده که خود مطبوعات و خبرگزاری‌ها در جریان برگزاری نمایشگاهی که حالا اختصاصی هم شده است،‌ به حاشیه رفته‌اند و موضوعات سیاسی و گاه فرهنگی و ورزشی در متن برگزاری نمایشگاه محوریت دارند.

  • ۵ راه برای پول درآوردن از گردشگری کشاورزی

    مترجم: امیر شاملویی

    توریسم کشاورزی یکی از سریع‌ترین روندهای رشد را در صنعت سفر دارد. این نوع تور ترکیبی از کشاورزی، ارائه خدمات و تولیداتی با تجربه بی‌همتای گردشگری در مناطق کشاورزی را شامل می‌شود. این نوع توریسم که مدت‌ها است در اروپا به عنوان یک کسب و کار ارزشمند شناخته شده است، به مقاصد محبوبی در محدوده‌های کشاورزی و مزارع آمریکای شمالی نیز تبدیل شده است. بسیاری از مردم به دنبال تعطیلاتی هستند تا از زندگی در شهر و حومه‌های آن بگسلند و به سفرهای روستایی بپردازند؛ خواه این سفر برای یک روز باشد، خواه برای آخر هفته.

  • از‌مشاهده‌حیات وحش در‌قلعه‌بالا تا شب‌های کویری در رضاآباد

    فاطمه باباخانی

    عشایر چوداری قرن‌ها است ییلاق و قشلاق خود را در ‌ایران می‌گذرانند. ‌این ‌ایل افغان بیش از ۵۰ سال پیش در منطقه‌ای در حاشیه پارک ملی توران مستقر شد و روستای رضاآباد را در ‌این منطقه بنیان نهاد. تا چند سال پیش که هنوز معضل تغییر اقلیم و بحران خشکسالی گلوی ‌این منطقه را خشک نکرده بود، جمعیت بزرگی از دام سبک توسط اهالی نگهداری می‌شد؛ تا‌ اینکه در سال‌های اخیر شترداری جایگزین معیشت سابق شده و در کنار آن گردشگری نیز به‌عنوان یک شیوه درآمدی مکمل مورد توجه قرار گرفته است.

  • دکه مطبوعات - ۲۰ آبان ۹۵

    The Economist

    بهترین شانس آمریکا

    مجله اکونومیست، در آخرین شماره خود به حساس‌ترین موضوع این هفته جهان پرداخته است: انتخابات آمریکا. در واقع تب رقابت بین دو نامزد با دو گستره فکری متفاوت موجب شده است انتخابات ایالات متحده حساس‌تر از دوره‌های گذشته پیگیری شود. این نشریه با حمایت از ریاست‏جمهوری هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات‌ها، می‏نویسد: انتخاب بین هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ دشوار نیست. دونالد ترامپ رئیس‏جمهوری هولناکی خواهد بود. تجربیات، خلق و خو و ویژگی‏های شخصیتی ترامپ او را برای ریاست بر کشوری که دیگر کشورهای دموکراتیک جهان برای رهبری چشم به آن دوخته‏اند، فرمانده کل قدرتمندترین نیروهای مسلح جهان و شخصی که نیروی هسته‏ای آمریکا را کنترل می‏کند، فردی نامناسب و ناشایست کرده است.

  • محیط‌زیست، قربانی جنگ

    سازمان‌ملل روز ششم نوامبر را روز مقابله با اثرات مخرب جنگ بر محیط‌زیست نام‌گذاری کرده است. از ابتدای زندگی بشر تا کنون، جنگ تاثیرات زیادی بر تحولات اجتماعی و سیاسی انسان گذاشته است. محققان، نویسندگان و جامعه‌شناسان بسیاری در این زمینه داد سخن داده‌اند و عموما تاثیرات زیان‌بار جنگ را بر زندگی انسان‌ها بررسی کرده‌اند. اما آنچه در این میان قربانی بی‌توجهی می‌شود، «محیط‌زیست» است. از بین رفتن محیط‌زیست به دلیل اثری که بر نسل‌های آینده می‌گذارد می‌تواند به مراتب مخرب‌تر از اثرات سیاسی و اجتماعی جنگ باشد.

  • تکنولوژی، ثروت اصلی در اقتصاد

    زمانی انسان‌ها از آب‌های جاری برای آبیاری زمین‌های خود استفاده می‌کردند. اما بعدها همین آب جاری جایگزین نیروی انسان برای آسیاب کردن گندم شد و امروزه انسان‌ها از آب برای تولید برق و حتی به حرکت درآوردن اتومبیل‌های خود استفاده می‌کنند. این شگفتی‌آور است. تحت چه عنوانی این دگرگونی را می‌توان بیان کرد؟ اگر نقطه ابتدا و انتهای همین مثال ساده یعنی نیروی آب جاری تا استفاده از آن برای حمل‌ونقل را بررسی کنیم متوجه می‌شویم فاصله بین این دو را سطح دانش و مهارت بشر توضیح می‌دهد. مشاهده فرآیندهای طبیعی و توانایی تبدیل آن به ابزاری در دست بشر حاصل تحقیقات، ابداعات و دانش بشر در طول سال‌های عمر اوست.

  • نظریه بازی‌ها به زبان ساده

    امیر شاملویی

    از پیدایش نظریه بازی‌ها در اقتصاد مدت چندانی نمی‌گذرد. این نظریه ابتدا توسط ریاضیدانی به نام جان نش مطرح شد و بعدها به همین دلیل نیز برنده جایزه نوبل اقتصاد ۱۹۹۴ شد. نظریه بازی‌ها بر اساس چند مفهوم اساسی کار می‌کند: تعادل و انگیزه که با کنش انسانی و رفتار وی و همچنین اساس علم اقتصاد رابطه نزدیکی دارد. از ابتدای مطرح شدن این بحث در اقتصاد، کاربردهای فراوانی برای آن یافت شده است هرچند که علاوه‌بر اقتصاد موارد دیگری از علوم مانند سیاست و به‌طور کلی علومی که با انگیزه سر و کار دارند، از آن بهره برده‌اند.

  • مفهوم فقر در اقتصاد

    تعریف شما از فقر چیست؟ فکر می‌کنید چند درصد مردم فقیر هستند؟ آیا فقرا شامل کسانی می‌شوند که برای گذراندن زندگی خود محتاج کمک دیگران هستند؟ فقر چگونه اندازه‌گیری می‌شود؟ خط فقر چیست؟ آیا می‌توان معیار واحدی برای اندازه‌گیری تعداد افراد فقیر تعریف کرد که در همه جای دنیا قابل استفاده باشد؟ چرا مساله فقر در اقتصاد کشورها به‌عنوان یک شاخص مهم مورد توجه است؟

    بیان مفهوم دقیق فقر و اندازه‌گیری آن کار آسانی نیست. اما علم اقتصاد سعی کرده تا جای ممکن و با یک تقریب مناسب این موضوع را تعریف و اندازه‌گیری کند.

  • «مرکانتیلیسم»،‌یادگار دوران امپراتوری

    امیرحسین خالقی
    دکترای سیاست‌گذاری عمومی دانشگاه‌تهران

    گفته‌اند که دولت‌های ملی به شکل کنونی پدیده‌ای جدید و مدرن به شمار می‌آیند و تنها در دو، سه قرن اخیر است که دولت-ملت‌ها به‌عنوان یک ساختار سیاسی به رسمیت شناخته شده و پذیرفته شده‌اند. تا پیش از این، کم وبیش در همه جای جهان، شکل حکومت و نوع رابطه انسان‌ها و حکمرانان بسیار متفاوت از امروز بود. به بیان دیگر؛ «کشور» به‌عنوان قلمروی جغرافیایی با «مرز» مشخص که نهادی به نام «دولت» در آن حق حاکمیت مستقل دارد و مردم آن «کشور» بیش از نژاد و تبار و قبیله با «ملیت» خود شناخته می‌شوند، عمر زیادی ندارد.

  • سلامتی شما چه تاثیری بر موفقیت شرکت‌تان دارد؟

    Peter Arvai
    مترجم: مریم رضایی

    اگر به اوایل سال ۲۰۱۵ برگردم، باید بگویم اصلا از نظر جسمی وضعیت مناسبی نداشتم. با اینکه چند سال پیش از آن ورزش یوگا را شروع کرده بودم و تلاش می‌کردم هر شب ۷ ساعت بخوابم، همچنان هر روز صبح که وارد دفتر کارم می‌شدم، مملو از استرس و اضطراب بودم. از خواب بیدار می‌شدم، با گوشی ایمیل‌هایم را چک می‌کردم، متوجه می‌شدم از ۷ صبح تا ۵:۳۰ بعدازظهر پشت سر هم جلسه دارم و خیلی عصبی وارد دفتر کار می‌شدم.

    این سبک زندگی در بحبوحه راه‌اندازی یک محصول جدید در شرکتم، صدمه زیادی به من وارد کرد.

  • تلاش برای ریشه‏کن‌کردن گرسنگی و فقر‌آهن دردنیا

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    در کشورهای در حال توسعه که باید با گرسنگی، سوء‏تغذیه و فقر مبارزه کنند، فقر آهن چیزی است که بر حدود ۲ میلیارد انسان در سراسر جهان تاثیر گذاشته است. کم‏خونی ناشی از فقر آهن می‏تواند موجب درد و خستگی، مشکلات بارداری و حتی افزایش مرگ زودرس در کودکان شود.

    ۵ سال پیش، گوین آرمسترانگ برای تغییر این روند Lucky Iron Fish را شروع کرد. این شرکت نوع B۱ از ماهی آهنی استفاده می‏کند که می‏تواند در آب جوش ریخته شود. بعد از حداقل ۱۰ دقیقه جوشیدن، باید ماهی را خارج کرد و کمی آب لیمو که برای جذب آهن ضروری است به آن اضافه کرد.

  • تاکید برتعادل کار‌- زندگی می‌تواند طاقت‌فرسا باشد

    مترجم: زهرا ‌علی‌پور

    در مورد مزایای برقراری تعادل میان کار و زندگی بسیار صحبت شده است. به لحاظ تئوریک، این تعادل به شرکت‌ها کمک می‌کند، چرا که کارکنان با آسودگی خیال به وظایفشان رسیدگی می‌کنند. از سوی دیگر موافقان بر این عقیده‌اند که زمانی که این تعادل برقرار نباشد، اضطراب و خستگی بر کارکنان غلبه کرده و کارآیی کاهش می‌یابد. به نظر منطقی می‌رسد، این‌طور نیست؟ اما باید بگوییم که ممکن است این‌طور نباشد. طبق تحقیقات جدید، تاکید بر بهبود این تعادل می‌تواند اوضاع را بدتر کند.

  • ده روش ساده برای پس‌انداز

    خرج کردن پول همیشه از پس‌انداز آن ساده‌تر است. حتی گفتن آن ساده‌تر از عمل به آن است. با اینکه همه شما می‌دانید که پس‌انداز پول همیشه امنیتی برای آینده‌تان است، نمی‌دانید چطور آن را پس‌انداز کنید. علت آن این است که در واقع نمی‌دانید کجا بیشتر هزینه می‌کنید. پس‌انداز پول تنها نگه‌داشتن مقدار پول به‌صورت جداگانه نیست بلکه عاقلانه خرج کردن پول را نیز شامل می‌شود. شما می‌توانید با تمرین ده روش، بیاموزید که چگونه می‌توانید پول خود را هوشمندانه خرج کنید.

    تنهاچیزهای ضروری را بخرید

    قانون ساده پس‌انداز و خرج پول این است که تنها چیزهای ضروری را بخرید.

  • راهکار افزایش درآمد ازمسیر ارتقای شغلی

    افرادی که در آزمون‌های متعدد روانشناسی شرکت کرده‌اند به این موضوع اعتراف داشتند که حاضر به کار در شرکتی هستند که حقوق آنها یک میلیون تومان بوده ولی متوسط حقوق سایر کارکنان ۸۰۰ هزار تومان باشد اما حاضر نیستند در شرکتی استخدام شوند که ماهانه دو میلیون حقوق گرفته درصورتی‌که متوسط دریافتی سایرین ۴ میلیون تومان در ماه است. افراد اگر حس کنند که مزایا و منافعی به هم‌رده‌های آنها تعلق‌گرفته و خود از آن محروم هستند، یا به خودخوری و غر زدن روی آورده یا به‌قصد نه شنیدن به سراغ رئیس خود می‌روند. اگر همین‌الان از کارمندانی که به دنبال تغییر و افزایش درآمد هستند نظرسنجی شود می‌بینیم که بیش از ۸۰ درصد آنها آن را غیرممکن دانسته و ۱۹ درصد دیگر هم راه و روش آن را بلد نیستند.

  • توصیه‌های مالی برای پس‌انداز بازنشستگی

    مترجم: مریم رضایی

    اگر به‌دنبال روش‌هایی می‌گردید که کمک کند برای فرزندانتان میراث مالی به جای بگذارید، در این مطلب به شما کمک می‌کنیم. ابتدا باید گفت به ارث گذاشتن پول برای فرزندان و نوه‌هایتان می‌تواند کمک زیادی به آنها کند، اما تضمینی بر این نیست که امنیت مالی آنها حفظ خواهد شد. واقعیت این است که می‌توانید هیچ پولی برای فرزندانتان باقی نگذارید، اما همچنان به آنها کمک کنید زندگی مالی سالمی داشته باشند.

    با توجه به مشکلات اقتصادی امروز خانواده‌ها، بیشتر افراد انتظار ندارند بعد از مرگشان چیز زیادی برای فرزندان باقی بگذارند.

  • افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند برای رسیدن به موفقیت چگونه عمل می‌کنند؟

    میترا فتحی
    مربی بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی
    info@mitrafathi. com

    فردی هوش هیجانی بالایی دارد که در اغلب مهارت‌های هوش هیجانی سطحی بالا داشته باشد. برخی از مهارت‌های هوش هیجانی مستقیما به موفقیت ربط دارند و برخی دیگر به‌طور غیرمستقیم سهم بسزایی در موفقیت افراد دارند. در این مقاله به ویژگی‌هایی می‌پردازیم که ارتباط مستقیمی با موفقیت افراد دارند:

    ۱. افراد موفق با هوش هیجانی بالا پشتکار دارند.

    این افراد همیشه مسوولیت‌پذیری دارند و برای رسیدن به اهداف خود سخت تلاش می‌کنند.

  • دوازده باور سمی که منجر به ایجاد روابط ناسالم می‌شوند چیست؟

    باور‌های غلط منجر به ایجاد روابط ناسالم و اشتباه می‌شوند. برای اینکه روابط سالمی داشته باشیم ابتدا باید رابطه ناسالم، باورهای ناسالم و ویژگی‌های روابط سالم و روابط ناسالم را بشناسیم. در این مقاله سعی داریم به دوازده باور ناسالم که منجر به روابط ناسالم می‌شوند اشاره کنیم:

    ۱. برخی افراد گمان می‌کنند که هیچ‌وقت نباید کسی را عصبانی کنند، بنابراین، همیشه به‌گونه‌ای رفتار می‌کنند که شخص مقابل عصبانی نشود، حتی اگر به خودشان آسیب برسد؛ همیشه کوتاه می‌آیند، کم می‌خواهند، نمی‌خواهند، بیان نمی‌کنند و.

  • بازی با کلمات چیست؟

    بازی با کلمات یکی از بازی‌های جنگ روانی است. بازی جنگ روانی بازی‌ای است که در آن افراد با روان دیگران با روش‌های مختلف بازی کرده و هیجانات و احساسات منفی درون آنها را تحریک می‌کنند. به‌عنوان مثال، در برخی از مسابقات از این بازی برای دلسرد کردن و شکست دادن حریف استفاده می‌شود. متاسفانه این بازی‌ها در سطح جامعه نیز قوت گرفته و طرفداران زیادی هم دارند. در این مقاله سعی داریم که توضیح مختصری در مورد«بازی کلمات» به شما ارائه کنیم.

    تا به حال برایتان پیش آمده است که شخصی از شما سوال کند و وقتی شما پاسخ را داده‌اید، سوال خود را در قالب «اجازه بده اینطور بپرسم که.

  • طرح دوباره شروط آزادسازی قیمت خودرو

    منتقدان به عملکرد شورای رقابت در حالی بر رقابتی بودن بازار تاکید دارند و تعیین قیمت توسط این شورا را لطمه به فعالیت خودروسازان می‌خوانند که این شورا همچنان بر انحصاری بودن بازار خودرو اصرار دارد و قیمت‌گذاری را از جمله وظایف تعریف شده خود می‌خواند. اظهارات جدید رضا شیوا رئیس شورای رقابت طی هفته جاری بهانه‌ای شد برای پرداختن دوباره به انتقادات یا جانبداری برخی کارشناسان از قیمت‌گذاری خودرو توسط شورای رقابت.

    طی این هفته رئیس شورای رقابت باز هم اظهارات خود در مورد شرایط آزادسازی خودروها از شمول قیمت‌گذاری شورای رقابت را تکرار کرد، اظهاراتی که با ابهامات زیادی در اجرا روبه‌رو است.

  • بحران جدید در انتظار بازار وارداتی‌ها؟

    به‌رغم آنکه بازار خودروهای وارداتی از ابتدای امسال تاکنون در وضعیت باثباتی به‌سر می‌برد، اما برخی اقدامات از جمله عدم شماره‌گذاری خودروها از سوی پلیس راهور موجب بروز التهاباتی در این بازار شده است؛ با وجود این واردکنندگان خودرو از بروز بحرانی جدی در بازار خودروهای وارداتی تا پایان سال جاری خبر می‌دهند. اولین مشکلی که در حال حاضر دامن بازار وارداتی‌ها را گرفته عدم شماره‌گذاری برخی از خودروهای وارداتی از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی است. موضوعی که به گفته فعالان، موجب کاهش برخی خودروها در بازار شده و همین موضوع افزایش قیمت این خودروها را به‌دنبال داشته است؛ بنابراین بازار نیز با التهاباتی مواجه شده است.

  • پایان منحنی عمر خودروها

    در ایران برخلاف دیگر کشورها، خودروها یا به پایان منحنی عمر خود نمی‌رسند یا اگر هم برسند به‌طور حتم با فشار دولت‌ها این کار از سوی خودروسازان صورت می‌گیرد. در حال حاضر خودروهایی در ایران تولید می‌شود که عمری ۳۰ ساله دارند حال آنکه شرکت خودروساز نه تمایلی به توقف تولید آن دارد و نه فکری برای جایگزینی خودروی یاد شده می‌کند. بهانه‌ها در این مورد متفاوت است، حال آنکه اقتصادی بودن تولید این خودروها و همچنین داشتن مشتری از عواملی است که خودروسازان را از توقف تولید این خودروها منصرف می‌کند. هر چند سازمان حفاظت از محیط زیست و سازمان ملی استاندارد سال‌هاست که برای ارتقای کیفی و کاهش آلایندگی خودروهایی با فن آوری ۳۰ سال پیش تلاش‌هایی کردند، اما به‌نظر می‌رسد که این خودروها با وجود پلت‌فرم‌های قدیمی دیگر قابلیت بهینه‌سازی ندارند و راهی جز خروج آنها از خط تولید خودروسازان وجود ندارد.

  • متروی نیمه‌تمام «پرند» هفت‌ساله شد

    با گذشت هفت سال از آغاز احداث متروی پرند به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پروژه‌‌های اتصال ریلی تهران و حومه که در ابتدا قرار بود طی دو سال اجرا شود، نه تنها این پروژه هنوز به سرانجام نرسیده، بلکه مسوولان مربوطه قادر به پیش‌بینی زمان بهره‌برداری آن نیستند و از طرح وعده‌های جدید خودداری می‌کنند. این در حالی است که فقدان دسترسی سریع السیر و مطمئن به تهران مهم‌ترین عامل تبدیل پرند به برهوت خالی از سکونت است. به گزارش «دنیای اقتصاد» در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از واحدهای شهر جدید پرند تنها به دلیل فقدان دسترسی سریع‌السیر و مطمئن به تهران خالی است.

  • دو خطای عمده در خرید آپارتمان

    برخی متقاضیان مصرفی مسکن که این روزها تحت تاثیر قرار گرفتن در فاز پیش رونق، تصمیم خود را برای خرید آپارتمان قطعی کرده‌اند هم اکنون در معرض دو خطای عمده برای انتخاب واحد مورد نظر خود هستند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، در حال حاضر عمده متقاضیان مصرفی خرید آپارتمان، تازه واردها به این بازار هستند که قصد دارند برای اولین بار با استفاده از وام مسکن و پس‌اندازهای خود آپارتمانی را خریداری کنند. در این میان بخش دیگری از متقاضیان افرادی هستند که قصد دارند در شرایط فعلی که قیمت مسکن در سطح مناسبی قرار گرفته و سقف تسهیلات خرید آپارتمان نیز به میزان قابل‌توجهی تقویت شده است، از فرصت استفاده کرده و آپارتمان خود را تبدیل به احسن کنند.

  • گزارش ناقص از تفریغ بودجه شهرداری

    یکشنبه گذشته در جریان جلسه غیرعلنی شورای شهر تهران، گزارش تفریغ بودجه سال ۹۳ شهرداری تهران به تصویب رسید. این در حالی بود که مطابق با بررسی‌های برخی اعضای شورای شهر تهران اشکالات مهمی به این گزارش وارد بود که نشان از انحراف عملکرد شهرداری از بودجه مصوب سال ۹۳ دارد. کارشناسان شهری معتقدند از آنجا که فرآیند تسویه بودجه در تفریغ باید از طریق تطبیق اطلاعات مربوط به عملکرد، با اطلاعات و توضیحات مربوط به تجزیه و تحلیل دلایل انحرافات مورد وقوع انجام گیرد به نظر می‌رسد با اطلاعات مالی و عملکرد بخش‌های مختلف شهرداری تهران در سطوح مختلف، نمی‌توان مبنای درست و کافی جهت بررسی گزارش تفریغ به‌دست آورد.

  • راهنمای کیفی برای خرید خانه نوساز

    حامد خانجانی
    کارشناس ارشد مدیریت ساخت

    مسکن به‌عنوان مهم‌ترین کالایی که مورد خرید قرار می‌گیرد به‌رغم وجود مقررات و مفاد قانونی، از تضامین و تعهدات کیفی ساخت برخوردار نیست. در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و آیین‌نامه‌های مربوطه الزاماتی همچون اجرای ساختمان توسط سازندگان دارای پروانه اشتغال به کار از وزارت راه و شهرسازی، استفاده از تجهیزات و مصالح استاندارد، اجرای مراحل مختلف کار توسط کارگران دارای پروانه مهارت فنی از وزارت کار، صدور شناسنامه فنی و ملکی و انجام بیمه عیوب اساسی و پنهان ساختمان (بیمه تضمین کیفیت) توسط سازنده مورد تاکید قرار گرفته است، اما به‌دلیل عدم تمکین مرجع صدور پروانه و مسوول نظارت و کنترل ساختمان (شهرداری) به قانون، این امور جنبه کاربردی پیدا نکرده است.

  • محتویات هاردتان را کاملا پاک کنید

    در صورتی که بخواهید کامپیوتر خود را بفروشید یا آن را دور بیندازید، باید اطلاعات هارد خود را از بین ببرید. در واقع بازیابی داده‌های یک هارد دیسک فرمت شده کار واقعا ساده‌‌ای است. هنگام فرمت یک درایو، پارتیشن‌های قدیمی به سادگی حذف شده و جایگزین‌های جدید تولید می‌شوند. در این حالت، سیستم عامل دیگر نمی‌تواند داده‌های آن درایو را بخواند اما اطلاعات کماکان وجود دارند. وقتی قصد فروش HDD یا حتی انداختن آن به سطل زباله را دارید، پاکسازی امن آن یک موضوع بسیار مهم تلقی می‌شود. در اینجا می‌توانید با روش‌های مطمئن این کار آشنا شوید.

  • اپتیکال یا لیزری؛ کدام ماوس بهتر است؟

    احتمالا ماوس‌های مکانیکی را به‌خاطر دارید که یک توپ پلاستیکی درون خود داشتند و هر چند وقت یک بار مانند یک جاروی دستی که آشغال جمع می‌کند باید آن را باز می‌کردیم و تمیزش می‌کردیم. اما این صنعت نیز پیشرفت کرده است. حساسیت و قدرت ماوس‌ها بالاتر رفته و دیگر با آن غول‌های سنگین و کند قدیمی روبه‌رو نیستیم. حال بازار در دستان دو نوع ماوس لیزری و اپتیکال است. مطمئنا اسم این دو نوع ماوس را شنیده‌اید. نظرات متعددی وجود دارد که کدام ماوس بهتر از دیگری است، گیمرها، طراحان یا کاربران معمولی هر کدام نظر خاص خود را دارند و هر کدام ماوسی را که بیشتر به کارشان می‌آید را ترجیح می دهند و آن را بهتر از دیگری جلوه می‌دهند.

  • لمس توهمی که به واقعیت نزدیک است

    در شرایطی که دنیا روز به روز به سمت مجازی شدن پیش می‌رود ابزارهای مجازی برای درک بهتر فضایی غیر واقعی نیز در حال افزایش است. به همین ترتیب شرکت‌های بزرگ ساخت هدست و عینک‌های واقعیت مجازی روز به روز گسترده‌تر می‌شوند و ابتکارات بیشتری را به بازارهای دنیا ارائه می‌کنند. واقعیت مجازی (Virtual Reality) صنعتی است که دنیای واقعی و مجازی را به هم نزدیک می‌کند. با دوربین‌های مجهز به فناوری واقعیت مجازی شما می‌توانید به مکانی بروید که در عالم واقعیت وجود ندارد اما لمس کردن و احساس حضور در آن برایتان واقعی می‌شود.

  • معمای کاخ سفید در سینما

    بهنام ناصح

    نمایش بزرگ انتخابات آمریکا سرانجام به پایان رسید؛ نمایشی که از نظر برخی جدال بر سر قدرت و از نظر بسیاری رقابتی بین «فساد» و «حماقت» بود. فارغ از نتیجه این نبرد، که چند صباحی اذهان عمومی را به خود مشغول کرده، هنر هفتم دهه‌هاست با موضوع ریاست جمهوری و حاشیه‌های آن مردم را سرگرم می‌کند. اغلب این فیلم‌ها به رسوایی‌ها، رقابت‌ها و ماجراهای پشت پرده در دوران انتخابات یا پس از آن بر می‌گردند و گاه در این میان پرده‌ای از اسرار بر می‌دارند و زمانی هم پرده‌ای بر سر صد عیب نهان می‌پوشانند.

  • حکایت ماهی‌ها و فاخته‌ها

    بهنام ناصح

    نمایش «آخرین سفر» با نویسندگی و کارگردانی مریم منصوری روایتی مدرن از قصه قدیمی ولی نامکرر «عشق» و «مهاجرت» است، هرچند بیش از این‌که تلفیقی از این‌دو را نشان دهد، همنشینی انسان‌هایی نامتجانس را در جوار هم به نمایش می‌گذارد؛ انسان‌هایی که ذاتی متفاوت دارند، ولی دست تقدیر آن ها سرراه یکدیگر قرار داده است و سرانجامی تراژیک برای آنان رقم می‌‌زند.

    داستان نمایش گرچه ظاهرا با ورود زوجی جوان به هتلی دورافتاده در شهری نامعلوم آغاز می‌شود اما مخاطب در می‌یابد که قصه از مدت‌ها پیش شروع شده است؛ شاید از هفت سال پیش.

  • به یاد پیر چنگی

    آلبوم موسیقی «بیاد پیر چنگی» حاصل همکاری بهزاد میرلو و آرش فرهنگفر، به یاد استاد فقید علی‌اصغر بهاری منتشر شد. این اثر مجموعه‌ای است مشتمل بر ۲۱ قطعه از آثار زنده یاد «علی‌اصغر بهاری» که این قطعات ارزشمند بازنوازی شده و در قالب اثر تازه‌ای روانه بازار موسیقی شده است . «بهزاد میرلو» درباره اثر خود در یادداشتی عنوان کرده است: «به نظر این جانب امروزه در بسیاری زمینه‌ها حال و روز موسیقی ایرانی چندان خوش نیست و دلایل و مصداق‌های آن را به راحتی می‌توان به اثبات رساند، چرا که به یمن وجود ثبت وضبط موسیقی از تقریبا صد سال پیش تا کنون می‌توان موسیقی امروز ایران را با گذشته بر کفه نقد قرار داده و مقایسه کرد و با کمال تاسف دید که در بسیاری موارد موسیقی ما چگونه از درون تهی و بی‌مضمون شده است.

  • اجرای رضا یزدانی در تئاتر شهر

    رضا یزدانی در نمایش «هفت مجلس در عزا و معجزه» به کارگردانی محمد رحمانیان علاوه‌بر ایفای نقش، آواز می‌خواند. در این اثر نمایشی علی عمرانی، مهتاب نصیرپور، سیما تیرانداز، حبیب رضایی و افشین هاشمی به‌عنوان اجراگر حضور دارند. عبدالجبار کاکایی، سپیده ذهنی و افشین مقدم نیز ترانه سرایانی هستند که از آثار آنها در این اثر استفاده شده است. زنده یاد بابک بیات، سعید ذهنی، علیرضا افکاری، میشل لوگران و رشید بهبوداف هم از جمله هنرمندانی هستند که در کنار استفاده از موسیقی محلی منطقه خراسان، این نمایش براساس ساخته‌های آنان به مخاطب ارائه می‌شود.

  • بادیگارد

    نسخه نمایش خانگی فیلم سینمایی «بادیگارد» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا توزیع شد. این فیلم سال گذشته در جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد و واکنش‌های متفاوتی را به وجود آورد. آخرین ساخته حاتمی کیا درباره محافظی است که ناخواسته درگیر ماجرایی می‌شود و نگاه مسوولان تیم حفاظتی نسبت به او تغییر می‌کند و. . . پرویز پرستویی، مریلا زارعی، بابک حمیدیان، امیر آقایی، فرهاد قائمیان، دکتر محمود عزیزی و. . . بازیگران این فیلم هستند. نسخه نمایش خانگی فیلم «بادیگارد» با در بر داشتن حدود ۲ ساعت فیلم جانبی نظیر فیلم وعکس‌های پشت صحنه، گفت و گو با بازیگران و عوامل فیلم، موسیقی متن فیلم، زیرنویس انگلیسی و عربی و.

  • نفس

    فیلم سینمایی«نفس» به کارگردانی نرگس آبیار روی پرده سینماها آمد. این فیلم قصه زندگی یک خانواده یزدی بین سال‌های ۵۷ تا ۶۲ است. روایتی از زندگی چهار کودک با نامهای بهار، نادر، کمال و مریم که همراه پدرشان غفور (با بازی مهران احمدی) و مادربزرگ (با بازی پانته‌آ پناهی‌ها) در دهه۵۰ خورشیدی نفس می‌کشند! دنیای این کودکان دنیایی است پر از رویاهای زیبای کودکانه که قرار است رنگ حقیقت به خود بگیرد. مهران احمدی، پانته‌آ پناهی‌ها، گلاره عباسی، سیامک صفری، شبنم مقدمی، سیامک عبادی زاده، ساقی زینتی، محمدرضا شیرخانلو، سیده ساره نورموسوی، علی خانبابایی و جمشید هاشم‌پور بازیگران این فیلم هستند.

  • خوب، بد، زشت - ۲۰ آبان ۹۵

    نمایش «خوب، بد، زشت» به نویسندگی ابوالفضل حاجی علی‌خانی و کارگردانی شقایق فتحی آبان و آذرماه در دو نوبت در حوزه هنری روی صحنه می‌رود. داستان این نمایش این است که دو نفر بومی از اهالی جنوب ایران وانتی را در پمپ‌بنزین می‌دزدند که ازقضا بار وانت محموله‌ای است که حال و هوای این دو را عوض کرده و. . . این اثر از ۱۸ تا ۳۰ آبان در پلاتو اجرای بنیاد روایت به نشانی فردوسی، ابتدای خیابان سپهبد قرنی، روبه‌روی پمپ‌بنزین و از ۴ تا ۳۰ آذر در تماشاخانه ماه حوزه هنری به نشانی تقاطع خیابان سمیه و حافظ، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی روی صحنه می‌رود.

  • هزارصدا

    ویژه برنامه عاشورایی موسیقی هزار صدا به مناسبت ایام محرم و صفر و با حضور رضا مهدوی، حجت اشرف‌زاده و علیرضابدیع برگزار می‌شود. در این برنامه رضا مهدوی به‌عنوان کارشناس آهنگسازی، حجت اشرف‌زاده به‌عنوان کارشناس آواز و علیرضا بدیع به‌عنوان کارشناس شعر، به بحث در زمینه موسیقی مذهبی، آیینی و به‌ویژه عاشورایی خواهند پرداخت و اجرای گروه‌های موسیقی ایرانی و خوانندگان پاپ را بررسی می‌کنند. برخلاف همه برنامه‌های قبلی «هزارصدا» که یا در ژانر پاپ و یا سنتی برگزار می‌شد و شکل مسابقه‌ای داشت، در این ویژه برنامه گروه‌ها به صورت مهمان اجرای برنامه خواهند داشت و در پایان هر اجرا کارشناسان درباره آن بحث و صحبت می‌کنند.

  • آلبوم - ۲۰ آبان ۹۵

    همه این روزها

    «کارن همایونفر» به‌زودی جدیدترین مجموعه آثارش در سینما و تلویزیون را روانه بازار خواهد کرد. آلبوم جدید این آهنگساز سرشناس، «همه این روزها» نام دارد که شامل موسیقی حدود بیست فیلم و سریال می‌شود. موسیقی «نفس گرم»، «تنهایی لیلا»، «رخ دیوانه»، «شیفت شب»، «خشم و هیاهو» و «نیمه شب اتفاق افتاد» و. . . از جمله ساخته‌های کارن همایونفر است که در قالب آلبوم «همه این روزها» به مخاطبان عرضه خواهد شد و ساخته‌های کارگردانان مطرح ایران را دربرمی‌گیرد.

  • اخبار موسیقی - ۲۰ آبان ۹۵

    اجرای حسین علیزاده در لندن

    حسین علیزاده، آهنگساز و نوازنده برجسته‌ تار در ادامه‌ تور کنسرت‌های خود در خارج از کشور این هفته در لندن به روی صحنه رفت و «زخمه دل» را اجرا کرد. حسین بهروزی‌نیا (عود)، بهنام سامانی (تنبک) و صبا علیزاده (کمانچه) در این برنامه حسین علیزاده را همراهی کردند و به بداهه‌نوازی موسیقی ایران پرداختند. این تور کنسرت موسیقی از نهم سپتامبر و از کارولینای شمالی آغاز و به ترتیب در کلمبوس، سنت لوییس، پیتسبورگ، آتلانتا، هیوستن، بوستون، تاکسن و پس از آن در اروپا از هشتم اکتبر آغاز شده است.

  • هنر و تجربه - ۲۰ آبان ۹۵

    تمرین برای اجرا

    کارگردان: محمدعلی سجادی

    تهیه‌کننده:محمدعلی سجادی

    بازیگران: میکائیل شهرستانی، مهدی میامی، محمدعلی سجادی، محمود راسخ‌فر، محمد ساربان، حسین فلاح، آزاده موحد، آوا دارویت، نیما لبخنده، دانیال اسماعیل‌زاده و. . .

    خلاصه داستان: یک کارگردان تئاتر تصمیم می‌گیرد تا با جمع کردن گروهی بتواند داستان سیاوش را از روی شاهنامه فردوسی بخوانند و تمرین کنند، برای اجرا.

  • اکران - ۲۰ آبان ۹۵

    فرار از اردو

    کارگردان: غلامرضا رمضانی

    تهیه‌کننده:حسن آقاکریمی

    بازیگران: محمد بحرانی، سیروس همتی، شکرخدا گودرزی، علیرضا مهران، حمید رضا فلاحی، حمید یوسفی، حسین آقایی، عباس میرجینی، سید‌مجتبی موسوی، احمد رضا علیخانی، کیارش رادمان، علی‌اکبر امامی، سید‌علیرضا گلابی

    خلاصه داستان: درباره عده‌ای دانش‌آموز است که برای اردو به شمال آمده‌اند؛ ولی با نظر مسوولان دبیرستان ناگهان هدف اردو تغییر می‌کند و.

  • اجرا - ۲۰ آبان ۹۵

    دور از دسترس اطفال نگهداری شود

    نویسنده: فرشته فرشاد

    کارگردان: مهدی پاشایی

    بازیگران: حدیث میرامینی، توماج دانش بهزادی، علیرضا مهران، سمانه آقا زمانی

    مکان: تئاترشهر - سالن سایه

    دوره اجرا: یکشنبه ۲۳ آبان، سه‌شنبه ۲۳ آذر

    ساعت: ۲۰:۰۰

    مدت زمان اجرا: یک ساعت

    قیمت بلیت: ۲۰.

  • گالری گردی - ۲۰ آبان ۹۵

    گالری شیرین

    یک اثر هنری از زنده‌یاد داود رشیدی درکنار ۲۵۰ اثر از ۲۵۰ هنرمند در نخستین نمایشگاه از پروژه «هزار و یک بشقاب زیر لعابی» به نمایش درآمد. آزاده شولی هنرمند سرامیست و نمایشگاه‌گردان این نمایشگاه گفت: روند کار به این صورت بود که یک سری جعبه که درون آن بشقاب سرامیکی و ابزار کار نقاشی از جمله رنگ و قلم مو قرار داشت در اختیار هنرمندان قرار گرفت و به آنها ۱۵ روز فرصت داده شد تا بشقاب‌ها را نقاشی کنند، این کار برای اولین بار است که اجرا می‌شود. نمایشگاه «هزار و یک بشقاب زیر لعابی» تا ۲۶ آبان‌ماه در گالری «شیرین» به نشانی خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، خیابان سیزدهم، شماره ۵ میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

  • شبه‌جزیره اسرارآمیز (قسمت سی‌و هشتم)

    ترجمه: محمدحسین باقی

    پایتخت کره‌شمالی یکی از ناشناخته‌ترین مکان‌ها در کره زمین است. برای بیش از نیم قرن حکومت کره‌شمالی با دقت تمام، امکان دسترسی به تصاویر و گزارش‌ها از پیونگ یانگ را مدیریت کرده و این بدین معناست که برای مردم خارج از کره‌شمالی این شهر هنوز بسیار ناشناخته است. آن تصاویری که از پیونگ یانگ منتشر می‌شود به دقت مهندسی شده است و معمولا تجمعات بسیار سازمان یافته یا رژه در هنگام مراسم خاص را منعکس می‌سازد. به ندرت زندگی مردم معمولی نشان داده‌می‌شود (یا اصلا نشان داده نمی‌شود).