شماره روزنامه ۶۱۸۵
|

فارن افرز اهرم‌های نفوذ ایران در سوریه جدید را بررسی کرد؛

دنیای اقتصاد: نشریه «فارن افرز» در مطلبی به قلم حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر مهمان در موسسه امور بین‌المللی و امنیت در برلین، به بررسی شرایط جدید سوریه و نقش و موقعیت ایران بعد از سقوط اسد پرداخته است. نویسنده در این مقاله تاکید دارد که ایالات متحده لازم است به‌منظور کمک به ثبات سوریه و پرهیز از تنش‌های…

در گفتگو با « دنیای اقتصاد» مطرح شد؛

دنیای اقتصاد: بعد از سه سال، بار دیگر بحث امضای توافقنامه جامع همکاری بین تهران و مسکو با حضور معاونین نخست وزیر روسیه در ایران با جدیت بیشتری در دستورکار قرار گرفته و احتمال می‌رود تا اواخر دی ماه این سند امضا شود.

    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • در گفتگو با « دنیای اقتصاد» مطرح شد؛

    دستورکار ایران و روسیه برای همکاری‌های طولانی‌تر؛ تهران-مسکو در یک قدمی توافق جامع

    دنیای اقتصاد: بعد از سه سال، بار دیگر بحث امضای توافقنامه جامع همکاری بین تهران و مسکو با حضور معاونین نخست وزیر روسیه در ایران با جدیت بیشتری در دستورکار قرار گرفته و احتمال می‌رود تا اواخر دی ماه این سند امضا شود.
  • روایت قالیباف در مورد جلسه غیرعلنی مجلس با همتی و فرزین:

    دولت و مجلس برای ایجاد ثبات در بازار ارز گام بر می دارند

    دنیای اقتصاد: قالیباف گفت: در نشست غیرعلنی امروز مباحث بسیار دقیق، خوب و کارشناسی مطرح شد و حتماً دولت و مجلس مصمم هستند در حوزه ثبات نسبی بازار ارز بر اساس همان چیزی که در قانون پیش‌بینی‌شده گام بردارند.
  • سخنگوی دولت:

    مردم حق دارند نگران باشند

    دنیای اقتصاد:سخنگوی دولت گفت: نگرانی مردم طبیعی است، و اگر به آن‌ها بگوییم که نگران نباشید، مثل این است که به فردی با درد بگوییم نباید درد داشته باشد.
  • سخنگوی دولت پاسخ می‌دهد؛

    سفارت ایران در سوریه باز می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: فاطمه مهاجرانی درباره تشکیل سفارت ایران در سوریه گفت: در خصوص بازگشایی سفارت‌ها، ایران همواره رویکردی دیپلماتیک داشته و آمادگی خود را اعلام کرده است.
  • فارن افرز اهرم‌های نفوذ ایران در سوریه جدید را بررسی کرد؛

    دست تهران خالی نیست

    دنیای اقتصاد: نشریه «فارن افرز» در مطلبی به قلم حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر مهمان در موسسه امور بین‌المللی و امنیت در برلین، به بررسی شرایط جدید سوریه و نقش و موقعیت ایران بعد از سقوط اسد پرداخته است. نویسنده در این مقاله تاکید دارد که ایالات متحده لازم است به‌منظور کمک به ثبات سوریه و پرهیز از تنش‌های منطقه‌ای با ایران، بر سر میز مذاکره بنشیند.با گذشت سیزده سال از آغاز ناآرامی‌های سوریه، سقوط و فروپاشی سریع و غیرمنتظره حکومت اسد، تصور حفظ وضعیت موجود و ادامه حیات یک نظام ظاهرا باثبات را در هم شکست. هرچند حکومت بشار اسد در بخش زیادی از دهه‌ای که گذشت به حمایت‌های همه‌جانبه ایران و روسیه برای ادامه حیات خود متکی بود، اما آنچه صرفا در سال ۲۰۱۱با قیام مردم سوریه علیه نظام حاکم آغاز شد، به یک جنگ داخلی ویرانگر منجر شد که درنهایت به یک بن‌بست نامتوازن میان طرف‌های درگیر انجامید. در این میان و با وجود چالش‌های مداوم، جایگاه حکومت اسد در کشور به‌نظر غیرمتزلزل می‌آمد. اما تنها چند روز بعد از آغاز عملیات نظامی نیروهای شورشی، این حکومت از هم فروپاشید.
  • از حکمرانی اقتصادی تا ضربه به صنعت کشور مورد انتقاد قرار گرفت

    روایت دولتمردان از ناترازی‌ها

    موضوع ناترازی‌ها و مدیریت غلط سال‌های گذشته در این حوزه محور سخنان دو روز گذشته دولتمردان بود. از یک‌سو محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در سخنانی از ضربه سنگینی که ناترازی‌ها به صنعت زده انتقاد کرد. از سوی دیگر، رئیس مجلس روز گذشته با اشاره به وضعیت جاری کشور ضمن انتقاد از حکمرانی کشور در بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گفت: چرخ‌ها راه افتاده‌اند، اما گاهی می‌بینیم که هرز می‌چرخند و این نشان می‌دهد که ما در حکمرانی اقتصاد، آب، محیط‌زیست و مسائل فرهنگی و اجتماعی دچار اشکال هستیم. قالیباف همچنین با بیان اینکه قاچاق سوخت از مشکلات جدی در کشور است، گفت: این درحالی است که برای تامین سوخت نیروگاه‌ها با کمبود مواجهیم.
  • دور جدید گفت‌وگوهای تهران و تروئیکا هفته آخر دی برگزار می‌شود

    مذاکرات در ایستگاه تحلیف ترامپ

    دنیای اقتصاد: سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه از برگزاری احتمالی دور جدید گفت‌وگوهای ایران با ۳ کشور اروپایی در هفته آخر دی‌ماه خبر داد و گفت: در این نشست در مورد طیف مختلفی از مسائل، از جمله هسته‌ای، گفت‌وگو می‌شود.
  • آیا ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان، رئیس‏‏‌جمهور آمریکا را اداره می‌کند؟

    عروسک‌گردان ترامپ

    نقش ماسک در دولت ترامپ هر روز برجسته‏‏‌تر می‌شود و حالا شایعاتی به گوش می‌رسد که گویی صحنه‏‏‌گردان اصلی دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، اوست. این اظهارات در بحبوحه انتقاد از دخالت ماسک در مذاکرات بودجه و نقش بزرگ وی در انتقال ترامپ به کاخ‌سفید مطرح می‌شود. به گزارش الجزیره، اما دونالد ترامپ، رئیس‏‏‌جمهور منتخب ایالات‌متحده، این تصور را که «صحنه اصلی امور ریاست‌جمهوری» را به میلیاردر جهان، ایلان ماسک واگذار کرده، پس زده است؛ فردی که نقش بزرگی در انتقال رئیس‏‏‌جمهور منتخب به کاخ‌سفید برعهده داشته است.
  • رئیس‌جمهور و معاون اول با معاونان نخست‌وزیر روسیه دیدار کردند

    همکاری جامع ایران و روسیه

    معاونان نخست‌وزیر روسیه روز دوشنبه برای رایزنی‌ با مسعود پزشکیان به تهران آمدند تا دستورکار پیگیری توافق راهبردی بین تهران و مسکو را بررسی کنند. به گفته سخنگوی وزارت خارجه، این سند در چارچوب یک سفر دوجانبه و احتمالا در اواخر دی‌ماه به امضا خواهد رسید.
  • رئیس کمیسیون جهش تولید به «دنیای اقتصاد» پاسخ داد

    در جلسه ارزی بهارستان چه گذشت؟

    روز گذشته در کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور وزیر اقتصاد و رئیس‌کل بانک مرکزی اتفاقات اخیر در بازار ارز بررسی شد. در این نشست وزیر اقتصاد درباره نوسانات ارزی گفت اینکه انتظار دارند با وجود تورم ۴۰درصد نرخ ارز ثابت باشد، درست نیست. او همچنین تاکید کرد که نرخ ارز باید تک‌نرخی و شناور مدیریت شده باشد و نمی‌شود که ۴ نرخ ارز داشته باشیم. این دومین نشستی است که بعد از ماموریت محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس به کمیسیون اقتصادی برای بررسی دلایل افزایش نرخ ارز و ارائه گزارش به صحن علنی مجلس تشکیل شد. پیش از این یکشنبه شب، برخی از اقتصاددانان مجلس جلسه‌ای را با رئیس‌کل بانک مرکزی برگزار کردند و امروز نیز قرار است گزارشی از سوی کمیسیون اقتصاد به مجلس ارائه شود و با حضور وزیر اقتصاد، رئیس‌کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه‌وبودجه جمع‌بندی حاصل شود.
  • ادامه تلاش‌ها برای برکناری ظریف

    تلاش مخالفان حضور محمد‌جواد ظریف در دولت برای برکناری او تمامی ندارد‌. در تازه‌ترین این تلاش‌ها ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی از نامه رئیس این کمیسیون به رئیس دیوان عدالت اداری، در خصوص ابطال حکم معاونت ظریف خبر داد.
  • اسرائیل «منطقه امن» را هدف قرار داد؛

    کابوس آخرالزمانی در غزه

    اسرائیل همچنان به کوبیدن غزه ادامه می‌دهد. در جدیدترین حمله این رژیم، چهار نفر در دو حمله جداگانه در «منطقه امن» در «المواسی» جان خود را از دست دادند. آژانس «دفاع مدنی» غزه هم اعلام کرد که روز یکشنبه در حملات هوایی اسرائیل، ۵۸فلسطینی شهید شدند. این خشونت در حالی است که گروه‌های فلسطینی در حال مذاکراتی برای آتش‌بس بوده و خبرها حاکی از این است که دستیابی به آتش‌بس «نزدیک‌تر از هر زمان دیگری است». پاپ فرانسیس هم حملات روز یکشنبه اسرائیل را «وحشیانه» خواند و حملات این رژیم به مدارس و بیمارستان‌ها را محکوم کرد. «اوموت اوراس» در گزارش ۲۳ دسامبر در الجزیره نوشت، مسوول آژانس سازمان ملل برای فلسطین وضعیت حملات اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته را «فاجعه» نامید و حملات این رژیم به مدارس، بیمارستان‌ها و مراکز غیرنظامی را «امری متداول» خواند. «فیلیپ لازارینی»، کمیسر کل آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد (آنروا)، یکشنبه گفت: «اسرائیل تمام قواعد جنگ در نوار غزه را زیر پا گذاشته است.»
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • فرصت تاریخی برای وحدت و ثبات در غرب آسیا؛

    یادداشت جواد ظریف برای اکونومیست

    دنیای اقتصاد: محمدجواد ظریف طی یادداشتی در اکونومیست نوشت: تجربیاتم به من آموخته‌اند که دستیابی به ثبات در منطقه غرب آسیا، به‌ویژه خلیج فارس، به چیزی فراتر از مدیریت بحران نیاز دارد؛ به ابتکارات جسورانه و چشم‌اندازهای نوآورانه نیازمند است. از این رو، پیشنهاد می‌کنم که یک «انجمن گفتگوی مسلمانان غرب آسیا» (MWADA) برای تحقق این تحول تأسیس شود.
  • پس از تهدید به بازپس‌گیری کانال پاناما؛

    ترامپ می‌خواهد گرینلند را بخرد

    دنیای اقتصاد: دونالد ترامپ روز گذشته اعلام کرد که می‌خواهد گرینلند، قلمرو خودمختار دانمارک را بخرد؛ ابراز تمایل به خرید گرینلند در حالی از سوی ترامپ مطرح شده است که او روز یکشنبه نیز تهدید کرده بود که کنترل کانال پاناما را دوباره به دست خواهد گرفت.
  • سخنگوی وزارت خارجه پاسخ می‌دهد؛

    مذاکرات جدید ایران و اروپا کی آغاز می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی درباره زمان برگزاری دور جدید گفت‌وگوها میان ایران و سه کشور اروپایی (آلمان، انگلیس و فرانسه) توضیحاتی ارائه کرد.
  • رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از مداحان و شاعران اهل‌بیت(ع):

    جمهوری اسلامی‌ نیروی نیابتی ندارد

    رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در خجسته سالروز میلاد سیده زنان دو عالم حضرت صدیقه کبری‌(س)، در دیدار هزاران نفر از مداحان و شاعران اهل‌بیت(ع) و قشرهای مختلف مردم، حضرت فاطمه زهرا(س) را الگوی کامل همه بشریت برای «قیام در راه حق، ایستادگی، شجاعت، صراحت و قوت منطق و استدلال» خواندند و با اشاره به تلاش دشمنان برای هراس‌افکنی، اختلاف‌افکنی و یأس‌افکنی در جامعه، تاکید کردند: خاصیت پیروان شیطان، گزافه‌گویی و دروغ‌پردازی است و چاره آن، جهاد تبیین، بیان حقایق و ارائه منطق قابل قبول. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با اشاره به محقق نشدن هیچ‌یک از اهداف رژیم صهیونیستی برای نابود کردن حماس و حزب‌الله، گفتند: ملت‌های شرافتمند منطقه، به فضل الهی رژیم منحوس را ریشه‌کن می‌کنند و فردایی بهتر را برای منطقه رقم خواهند زد. رهبر انقلاب اسلامی با بیان نکاتی درباره مسائل منطقه از جمله مساله سوریه، گفتند: یک گروه اغتشاشگر با کمک، نقشه و برنامه‌ریزی دولت‌های خارجی توانست از ضعف‌های درونی سوریه استفاده کند و این کشور را به هرج و مرج بکشاند.
  • کارشناسان «گروه بین‌المللی بحران» نمایی ۳۶۰ درجه از سقوط اسد را ترسیم کردند

    «سوریه» در چشم‌انداز منطقه

    سقوط خاندان اسد بدون شک سوریه را دچار تحولات زیادی خواهد کرد و در‌عین‌حال روابط بین دمشق و سایر پایتخت‌ها را نیز تغییر خواهد داد. کارشناسان «گروه بین‌المللی بحران»، نمایی ۳۶۰درجه از چگونگی بحران سوریه که می‌تواند سیاست منطقه‌ای را متزلزل کند، ارائه داده‌اند. بحرانی که منجر به برکناری بشار اسد از سوریه شد، محصول خیزش مردمی سال ۲۰۱۱ و در ادامه، جنگ داخلی در این کشور است.
  • «نوسانات ارزی» محور جلسه غیرعلنی مجلس

    روز گذشته و پیش از آغاز جلسه علنی، مجلس شورای اسلامی نشست غیر‌علنی برای بررسی نوسانات ارزی برگزار کرد. همان‌گونه که در صحن علنی مجلس نیز مطرح شد قرار بود این جلسه ۲۰ دقیقه باشد اما ۴۰ دقیقه به طول انجامید. بر همین اساس سخنگوی هیات‌رئیسه اعلام کرد قرار شد کمیسیون‌‌‌های برنامه‌وبودجه و اقتصادی مجلس جلساتی را با کارشناسان برگزار کنند و نتیجه آن در روز سه‌‌‌شنبه با حضور مسوولان رسمی و دولتی و نمایندگان مجلس بررسی و تصمیم‌‌‌گیری شود. پس از آغاز جلسه علنی مجلس محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود با اشاره به افزایش نرخ ارز، تاکید کرد: لازم است به گرانی‌‌‌های قیمت ارز و مساله کمبود برق و گاز اشاره کنم که این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است؛ ضرورت دارد کمیسیون اقتصادی با بررسی کارشناسی، گزارش خود را از دلایل و پیامدهای افزایش قیمت ارز به مجلس ارائه کند.
  • بغداد الیوم مدعی شد؛

    پیام ترامپ به تهران از کانال عمان

    بغداد الیوم روز گذشته از ارسال پیام ترامپ به تهران از طریق عمان خبر داد و محتوای آن را مذاکره درباره برخی پرونده‌ها از جمله هسته‌ای خواند. این رسانه به نقل از یک منبع ایرانی نوشت: نامه ارسالی ترامپ، آمادگی وی برای مذاکره و احتمال دستیابی به توافق را نشان می‌دهد.
  • از طرح تا لایحه سامان‌دهی اتباع

    سازمان ملی مهاجرت به کجا رسید؟

    حدود ۳ ماه پیش لایحه سامان‌دهی اتباع بیگانه که همراه با طرحی در همین خصوص در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در حال بررسی بود از سوی دولت پس گرفته شد. اما همچنان طرح مجلس در خصوص سامان‌دهی اتباع بیگانه در حال بررسی در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور است. اگرچه دولت اعلام کرده که لایحه در خصوص سامان‌د‌هی اتباع به مجلس ارائه می‌کند، اما به نظر می‌رسد دولت به دنبال ارسال اساسنامه سازمان ملی مهاجرت به مجلس است. بر این اساس تکلیف سامان‌دهی اتباع با طرح مجلس تعیین خواهد شد.
  • راهی جز مذاکره وجود ندارد

    اسحاق جهانگیری با بیان اینکه پیش‌نیاز اصلی توسعه، علامت‌های بسیار نگران‌کننده‌ای برای آینده ایران و زندگی مردم می‌دهد، گفت: بالاخره روزهای سختی در پیش است و من هم مثل همه مردم ایران نگرانم. وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه به‌هم زدن آرامش ایران؛ یعنی به‌هم زدن آرامش منطقه. آمریکایی‌ها اینها را فهمیده‌اند، اگر نفهمیده‌اند حتما باید بفهمند. ما هم فهمیده‌ایم و باید بفهمیم که راهی جز مذاکره وجود ندارد. ما نمی‌توانیم با ژست گرفتن بگوییم که مذاکره نمی‌کنیم و بگذاریم مشکلات مردم باقی بمانند. ما باید با تمام ظرفیت و قدرت دیپلماسی‌مان به‌دنبال حل مشکلات خودمان با دنیا و آمریکا از طریق مذاکره باشیم./خبرآنلاین