پشت پرده شیوع بیماری جذام در ایران/ وزارت بهداشت توضیح داد
مهشید ناصحی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص شایعات در فضای مجازی درباره شیوع بیماری جذام در کشور گفت: این شایعات صحت ندارد و برخلاف تصور عموم، میزان سرایت این بیماری کمتر از سایر بیماریهای عفونی است.
رئیس اداره سل و جذام وزارت بهداشت افزود: ۹۵ درصد افراد حتی در صورت تماس فیزیکی هم مصون هستند و امکان سرایت فقط برای افرادیست که بیماری ژنتیکی داشته باشند یا در تماس طولانی مدت با افراد جذامی قرار بگیرند که با اولین دز مصرف دارو، همان امکان سرایت هم رفع میشود. مهشید ناصحی با بیان اینکه جذام در ایران در مرحله حذف رسیده است، گفت: این بدان معنا ریشه کنی کامل نیست، اما از ۲۰ سال قبل که در کشور بیش از ۴۰ نفر به این بیمارای مبتلا میشدند اکنون به کمتر از ۱۰ نفر در سال رسیده است و همیشه از این تعداد حداکثر ۳ نفر ملیتی غیر ایرانی داشتند.
بیماری تب دنگی جزء ویروسهای خونریزی دهنده بوده که از تزریق بندپایان حشره آئدس قابل انتقال است و عمدتاً مربوط به مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیاست.
رئیس اداره سل و جذام وزارت بهداشت در خصوص چگونگی سرایت این بیماری گفت: جذام انواعی دارد که با ایجاد لکههای پوستی تشخیص داده میشود و میتواند در صورت تماس طولانی مدت تنفسی یا از طریق زخمهای پوستی مننتقل شود و میزان سرایت آن پایین است.دکتر ناصحی در پایان با اشاره به درمان پذیر بودن این بیماری در کشور گفت: جذام قابل درمان است و اگر به موقع تشخیص داده شود با اولین دوز دارو همان سرایت ناچیز هم از بین میرود و دیگر سرایت نمیکند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.