شماره روزنامه ۶۰۰۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۷ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۵۹۸۷

  • اولین محاکمه یک پرزیدنت در نیویورک

    دنیای اقتصاد: حدود ساعت ۲:۳۰ بعدازظهر دوشنبه بود که گروه اول هیات منصفه بالقوه ۹۶نفری وارد دادگاهی در منهتن شدند تا با مشهورترین متهم جهان روبه‌رو شوند: «دونالد جی.ترامپ.» بعضی‌هایشان زیر زیرکی نگاه می‌کردند که نشان از قدرت غیرقابل انکار شهرت دونالد ترامپ است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، اما مدتی بعد، بیش از ۵۰نفر از همان اعضای هیات منصفه بالقوه - که از یکی از لیبرال‌ترین ایالت‌های کشور است - برکنار شدند؛ زیرا آنها گفتند که نمی‌توانند درباره چهل و پنجمین رئیس‌جمهور ایالات متحده بی‌طرف باشند.
  • ماموریت صدراعظم در چین

    دنیای اقتصاد: اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، در سفر این هفته به چین، تلاش کرد تا تعادل ظریفی را برقرار کند و روابط تجاری با بزرگ‌ترین شریک تجاری کشورش را ارتقا دهد و در عین حال از افزایش صادرات این کشور به اروپا و حمایت پکن از مسکو انتقاد کرد. به گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز، همچنین انتظار می‌رفت که وی با ن لی‌کیانگ، نخست‌وزیر چین دیدار کند؛ زیرا روابط دو کشور به‌دلیل جنگ روسیه در اوکراین و رقابت چین با ایالات متحده، مهم‌ترین متحد آلمان تیره شده است.
  • صراف لبنانی را چه‌کسی کشت؟

    دنیای‌اقتصاد: خبرگزاری دولتی لبنان گزارش داد یک صراف لبنانی که به‌دلیل نقش واسطه مالی بین حماس و ایران تحت تحریم‌های آمریکا قرار گرفته بود، در ویلایی در خارج از بیروت به ضرب گلوله کشته شد. «یوان وارد» در گزارش ۱۶آوریل در نیویورک‌تایمز نوشت، بسام مولوی، وزیر کشور لبنان روز یکشنبه در گفت‌وگو با یک شبکه تلویزیونی لبنانی گفت که یافته‌های اولیه حاکی از آن است که قتل هفته گذشته «توسط سرویس‌های اطلاعاتی» انجام شده است. مولوی در پاسخ به این پرسش که آیا معتقد است موساد پشت آن بوده است یا خیر، پاسخ داد: بله. دفتر نخست‌وزیر اسرائیل پیامی مبنی بر اظهارنظر در این‌باره نداده است.
  • هرج و مرج در سراسر آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: معترضان طرفدار فلسطین صبح دوشنبه (۲۸ فروردین ماه) موجب بند آوردن راه‌ها و ایجاد ترافیک در شهرهای سراسر آمریکا شدند. به نظر می‌رسد این اقدام بخشی از تلاش جهانی برای تحت تاثیر قرار دادن اقتصاد آمریکا و رهبران جهان برای ایجاد آتش‌بس در نوار غزه باشد. «کولبی ادموندز» در گزارش ۱۵آوریل در نیویورک‌تایمز نوشت، در کالیفرنیا، معترضان خود را به بشکه‌ها زنجیر کردند و مسیرهای I-۸۸۰ در اوکلند را مسدود کردند؛ درحالی‌که گروه دیگری از تظاهرات‌کنندگان با حمل بنرها ترافیک حومه جنوب را مختل کردند.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    کتاب «قطر: رویکردهای یک قدرت عاریه‌ای» به قلم دیانا گالیوا، محقق کالج سنت آنتونی، دانشگاه آکسفورد، در سال۲۰۲۲ به نگارش درآمده و از سوی انتشارات راتلج منتشر شده است. این کتاب پارامترهای رشد سیاسی قطر را با بسط یک نظریه‌ جایگزین قدرت؛ یعنی قدرت «عاریه‌ای» توضیح می‌دهد. نویسنده نشان می‌دهد که چگونه ظهور قطر به‌عنوان یک قدرت منطقه‌ای را می‌توان صرفا با ظرفیت آن به‌عنوان یک کشور «عاریه‌ای»غنی از گاز توضیح داد. با استفاده از قطر به‌عنوان یک مطالعه‌ موردی تجربی از نظریه «قدرت عاریه‌ای»، خوانندگان بینشی درباره تعامل قطر با بازیگران غیردولتی (اسلام سیاسی، قبایل، رسانه‌ها، ورزش و دیگران) برای حفظ قدرتش به‌دست می‌آورند که به قطر اجازه می‌دهند نفوذ کاملا تثبیت‌شده بازیگران غیردولتی را به‌دلیل ماهیت فراملی‌شان «به عاریت بگیرد». مورد قطر نشان‌دهنده توانایی یک دولت برای ایجاد رابطه‌ «حامی – پیرو» با بازیگران غیردولتی، غلبه بر محدودیت‌های تعیین‌شده بر اساس اندازه یا قدرت نظامی برای به‌دست آوردن نفوذ بین‌المللی است. این کتاب به‌صورت پاورقی در روزهای زوج در روزنامه «دنیای‌اقتصاد» منتشر می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر