بازگشت یک نخبه به زادگاهش

وقتی یک ایرانی در هر کجای جهان به موفقیتی دست می‌یابد موجب افتخار بقیه هموطناش می شود.اما در این بین آن دسته بیشتر از بقیه به او می بالند همشهری های او هستند. چندی است که اهالی رودبار قصران نیز در مسرت بازگشت یکی از همین نامدران عرصه علم و دانش هستند که نام کشورمان را در غرب پرآوازه کرده است. او کسی نیست جز پرفسور علی سلیمان میگونی که هر چند فاجعه ای تلخ چون مرگ برادرش اور ا به ایران کشانده امابنا دارد در سلسله امور علمی و پزشکی که انجام داده است نام نیکی نیز از خود به جا بگذارد و دینش را به شهر میگون ادا کند.

دکتر سلیمان میگونی در سال ۱۳۳۳ متولد و چند سال پیش از انقلاب در مقطع کارشناسی فیزیک از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد.درخشش چشمگیر در تحصیل باعث شد با بورسیه دولتی جهت ادامه تحصیل راهی آمریکا شودو رشته ی مورد علاقه اش یعنی پزشکی فیزیکی را ادامه دهد. او پس از طی مقطع فوق لیسانس و دکترا وهمزمان با ادامه ی تحصیل و تدریس در دانشگاه به تحقیق و تخصص ادامه داد و اکنون با مدرک فوق پزشکی فیزیک و ریاضیات دارای بورد تخصصی سرطان شناسی و پرتو درمانی است.همسر او که نقش بسیار مهمی در کسب موفقیت های وی داشته است ایرانی است و مدرک دکترای ریاضیات و دکترای فیزیک را داراست .پزشکی در واقع شغل خانوادگی دکتر سلیمان میگونی است چرا که فرزندان این دو پزشک پر تلاش نیز هر دو در رشته های مرتبط با این رشته فعالیت می کنند و یکی از آنها سال دوم رشته ی پزشکی و دیگری در رشته ی بیو لوژی در حال تحصیل است. وی هر چند که سالهاست وطن خود را ترک گفته است اما ارتباط خود را با مجامع دانشگاهی و هیات های علمی ایران حفظ کرده است و از طریق وسایل ارتباطی با دوستان خود در کشور مبادلات علمی را به انجام می رساند. وی به خبرنگار همشهری می گوید:طی سالهای گذشته چند باری به ایران آمده ام و بازدیدی از دانشگاه تهران وشهید بهشتی و بیمارستان امام و دانشگاه شیراز داشته‌ام.

در همین دیدارها متوجه شدم درکشورمان از تکنیک های جدیدی برای پیشگیری از بیماری استفاده می شود که جای خوشحالی است. دکتر سلیمان میگونی در رابطه با بیماری سرطان می گوید متاسفانه مردم بیشتر از تمام بیماری هراس دارند .در صورتی که خوشبختانه در حال حاضر روش های موثری برای معالجه انواع مختلف سرطان وجود دارد و شیمی درمانی و پرتو درمانی گاه موجب رفع کامل آن می شود البته در مورد برخی سرطانها مثل سرطان خون حتی در کشورهای پیشرفته نیز معالجات صد درصد نیست چون خون در استخوان تولید می شود و خود برای بهبود باید در محیط کاملا استریل و قرنطینه باشد تا مراحل درمانی طی شود.

اما خبر خوش دکتر میگونی چه بود؟او اعلام کرد تصمیم دارد در نقطه ای در حد فاصل تهران،رودبارقصران،و لواسان بیمارستان سرطانی تاسیس نماید و دین خود را به زادگاهش ادا کند.