اصفهان به سمت محصولات کم آب‌بر و اصلاح باغات حرکت می کند

مهرداد مرادمند در افتتاحیه همایش ملی منطقه‌ای امنیت و فرهنگ‌سازی غذای حلال که با حضور معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، رئیس حوزه نمایندگی ولی‌فقیه سازمان دامپزشکی کشور، استاندار اصفهان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان و جمعی از مدیران استانی که در اردوگاه کشوری شهید بهشتی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: ۱۰.۷ میلیون اراضی کل و ۶۷۵ هزار اراضی کشاورزی داریم که سهم کمتر از ۵ درصد، منابع آبی را همه می‌دانند محدود است. تلاش کردیم باهمت کشاورزان و مدیریت خوب آن‌ها و پشتیبانی دولت و دانشگاه‌های اصفهان و با افزایش بهره‌وری، کمبود آب و زمین حل شود.

او ابراز امیدواری کرد: با تلاش‌های دولت مردمی در این‌یک سال کار و با زحمات همه مسئولین اتفاقات خوبی در کشور رخ دهد.

وی بابیان اینکه امیدواریم میزبان خوبی برای نمایندگان کشوری باشیم، افزود: در چند وقت اخیر از سوی مسوولان استانی و کشوری تلاش‌های زیادی برای برگزاری این مراسم شده و تدارکاتی از قبل دیده‌شده که این جلسه و آموزش هرچه باشکوه‌تر برگزار شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان درباره ویژگی‌های کشاورزی این استان، اظهار کرد: در این مدت به استفاده از محصولات کم آب بر روی آوردیم و به سمت اصلاح باغات درجه سه پیش رفتیم.

مرادمند با اشاره به اقدامات در حوزه زارعی، توضیح داد: استفاده از گیاهان دارویی باارزش افزوده بیشتر و توسعه گلخانه یکی از راه‌های برون‌رفت از شرایط موجود است. همچنین ۲۴۵۰ هکتار کشت گلخانه در اصفهان انجام‌شده است.

وی درباره محصولات دامی نیز توضیح داد: استان اصفهان در دامی شاخص بوده و در تولید شیر رتبه اول کشور هستیم. باوجود کم‌آبی علوفه را از خوزستان وارد می‌کنیم. خیلی از علوفه از خوزستان، کردستان و کرمانشاه تامین می‌شود و با مدیریت خوب دامداری و تولید شیر انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان بابیان ۷۱ هزار تن گوشت قرمز و ۲۰۰ هزار تن گوشت سفید در سال تولید می‌کند، افزود: این موارد کم آب‌بر است. با بیشترین بازدهی و استفاده از امکانات می‌شود کمبود آب را جبران کرد.

مرادمند خاطرنشان کرد: بحث هدفمندسازی یارانه یا مردمی سازی آن‌که با جرات و جسارت دولت در راستای بهره‌وری از محصولات سویا و ذرت که به واردات وابسته و ارزبری زیاد داشت، جایگزین شد. اکنون با عبور از این مورد با جایگزینی علوفه‌ها به سمت تعادل مصرف رفته است. وی ادامه داد: با حمایت دولت از تولیدکنندگان کالابرگ عملیاتی می‌شود و حمایت از تولیدکننده در جهت خرید مصرف‌کننده است که باید هدفمند حمایت شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان یادآور شد: وقتی در دین ذبح را این‌قدر ریز توضیح می‌دهد و اکنون با علم ثابت شده که یکی از بهترین نوع بهداشت است پس روحانیون نقش مهمی دارند. همچنین نقش دامپزشکی از پزشکی در پیشگیری بیشتر است.

وی تاکید کرد: دامپزشکان می‌توانند با سرکشی و فعالیت خود از بیماری جمع کثیر جلوگیری کنند.

سهم ۷۰ درصد اصفهان در صادرات لبنیات به روسیه

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان نیز در این همایش بابیان اینکه حوزه دامپزشکی استان اصفهان یکی از استان‌های نمونه کشور است و به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده شیر به‌اندازه ۱۵ استان شیر تولید می‌کنیم.

شهرام موحدی افزود: تمام استان‌ها در تلاش برای سرپا نگه‌داشتن خیمه مواد غذایی هستند، اما بی‌شک ستون این خیمه استان اصفهان است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان خبر داد: در استان اصفهان سالانه بیش از ۱۳ میلیون سر واکسیناسیون دام و بالغ‌بر ۶۵۰ میلیون دوز واکسن طیور انجام می‌شود، همچنین رتبه اول تولید ماهی زینتی و بوقلمون در کشور راداریم.

وی ادامه داد: بیشترین تعداد واحد پرورش طیور را در استان داشته و رتبه‌های دوم تا چهارم در تولید تخم‌مرغ، گوشت قرمز و عسل را کسب کرده‌ایم. موحدی خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد لبنیات صادره به روسیه از استان اصفهان است.

وی درباره خدمات ویژه در حوزه دامپزشکی، یادآور شد: باید بگوییم که همکاران حوزه دامپزشکی با یک خلوص شهادت گونه در حال فعالیت هستند و مطمئن هستم اجر آن‌ها در آن دنیا محفوظ است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اضافه کرد: طبیعتا فعالیت در دنیای کنونی نیاز به معیشت مادی دارد، البته به عقیده من در حوزه کشاورزی باید به‌طور ویژه به آن بپردازند. همچنین در حوزه مجلس شورا اسلامی نیز به این بحث معیشت نگاه جدی شود.