پس از چند سال انتظار و در حالی که بارها و بارها اعلام شد که صادرات از طریق خط لوله به اروپا به هیچ عنوان به صرفه نیست، خبرها حاکی از آن است که با تکمیل طرح صادرات گاز به عمان و نیز طرح پایانه شناور ال‌ان‌جی(FLNG) ایران تا سه سال دیگر می‌تواند صادرات از طریق ال‌ان‌جی را کلید بزند. به گزارش «ایسنا» ایران به‌عنوان دومین دارنده ذخایر گاز جهان در طول سال‌های اخیر به هیچ عنوان نتوانسته انتظارات موجود در زمینه صادرات گاز را برآورده کند. به‌رغم اینکه ایران در یک‌سوی بزرگ‌ترین‌ میدان گازی جهان یعنی پارس جنوبی قرار گرفته اما همچنان از صادرات گاز تولید شده در این میادین بی‌بهره است به گونه‌ای که ورود ۱۰۰ میلیون متر‌مکعب گاز از فاز ۱۲پارس‌جنوبی به مدار تولید نیز نتوانست چرخ صادرات این فرآورده را به حرکت در‌بیاورد.

علیرضا کاملی، مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز از برنامه‌های جدید این شرکت برای ورود ایران به بازار صادرات گاز از طریق ال‌ان‌جی خبر داده و گفته است که «هم‌اکنون ۶۰ پایانه دریافت ال‌ان‌جی در آسیا وجود دارد و قرار است ۴۰ پایانه دیگر نیز به این تعداد افزوده شود، این بدان معناست که دنیا و به‌ویژه کشورهای آسیایی خود را آماده می‌کنند تا بتوانند سهم بیشتری از تقاضا و نیازشان را از طریق محموله‌های ال‌ان‌جی تامین کنند؛ طبیعی است که شرکت ملی صادرات گاز ایران نیز با انجام مطالعات و مذاکرات متعدد خود را برای ورود به بازار ال‌ان‌جی در سال‌های آتی آماده می‌کند.» به گفته وی یکی از برنامه‌های این شرکت، صادرات گاز به عمان است که قرار است بخشی از این گاز صادراتی در تاسیسات ال‌ان‌جی این کشور مورد استفاده قرار گیرد که با انجام بخشی از کارهای اساسی این پروژه مطالعات مهندسی پایه آن آغاز می‌شود.

به این ترتیب مسقط که تاکنون بارها و بارها نقش میانجی را در روابط ایران با کشورهای غربی داشته است، این‌بار به‌عنوان میانجی اقتصادی می‌تواند مسیر صادرات گاز ایران به اروپا را هموار کند.

مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز البته از یک پروژه در دست بررسی دیگر نیز پرده برداشته است؛ مذاکره با بزرگ‌ترین‌ شرکت ال‌ان‌جی دنیا برای بهره‌برداری از پایانه شناور ال‌ان‌جی. کاملی می‌گوید که با رفع تحریم‌ها این طرح به سرعت وارد مرحله مطالعاتی و اجرایی می‌شود به گونه‌ای که بتوان طی ۵/ ۲ تا ۳ سال آینده بخشی از صادرات گاز از طریق ال‌ان‌جی را محقق کرد.