شرکت نفتی بریتیش پترولیوم با اشاره به کند شدن رشد تقاضا برای انرژی در جهان، پیش‌بینی کرد که تقاضای جهانی انرژی تا سال ۲۰۳۵ به‌طور متوسط سالانه 5/1 درصد رشد کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، شرکت نفتی بریتیش پترولیوم در گزارش «چشم‌انداز انرژی ۲۰۳۵» خود نوشت: تقاضای جهانی برای انرژی همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد، اما روند این افزایش در حال کند شدن است و اقتصادهای نوظهور از جمله چین و هند بیشترین نقش را در این زمینه دارند.
بر‌اساس این گزارش، پیش‌بینی شده رشد مصرف انرژی در جهان از سال ۲۰۱۲ تا سال ۲۰۳۵، ۴۱ درصد افزایش یابد، در حالی که میزان افزایش مصرف انرژی طی۲۰ سال اخیر ۵۲ درصد بوده است. همچنین میزان رشد مصرف جهانی انرژی در ۱۰ سال اخیر ۳۰ درصد افزایش یافته است.
پیش‌بینی می‌شود، غالب این رشد تقاضا از جانب اقتصادهای نوظهور باشد، در حالی که انتظار می‌رود مصرف انرژی در اقتصادهای توسعه یافته آمریکای شمالی، اروپا و آسیا رشد بسیار کندی را شاهد باشد و در سال‌های پایانی این دوره، رو به کاهش بگذارد.
میزان مصرف سوخت‌های فسیلی هم خانواده نفت، گاز طبیعی و زغال‌سنگ، حدود ۲۷ درصد از مجموع مصرف را تا سال ۲۰۳۵ به خود اختصاص خواهد داد و مابقی مصرف از انرژی هسته‌ای، برق آبی و انرژی‌های تجدید‌پذیر تامین خواهد شد. در میان سوخت‌های فسیلی، گاز سریع‌ترین رشد را دارد و به سرعت در حال مطرح شدن به عنوان یک جایگزین پاک‌تر برای زغال‌سنگ در تولید برق و دیگر بخش‌ها است.
بر اساس این گزارش، تقاضای جهانی انرژی تا سال ۲۰۳۵، به‌طور متوسط به رشد سالانه ۵/۱ درصدی خود ادامه خواهد داد. پیش‌بینی می‌شود که رشد تقاضا در این دوره متعادل باشد و تا سال ۲۰۲۰ به ۲ درصد و پس از آن به ۲/۱ درصد برسد. ۹۵ درصد از میزان این رشد مربوط به اقتصادهای بیرون از سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه خواهد بود و چین و هند بیش از نیمی از این افزایش را به خود اختصاص خواهند داد. تا سال ۲۰۳۵، استفاده از انرژی، در اقتصادهای غیرعضو سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه، ۶۹ درصد بیش از سال ۲۰۱۲ خواهد بود. در مقابل، میزان استفاده از انرژی در بین کشورهای عضو این سازمان تنها ۵ درصد افزایش خواهد داشت و پس از سال ۲۰۳۵ نیز حتی با وجود ادامه رشد اقتصادی، میزان مصرف کاهش خواهد یافت.
بر اساس پیش‌بینی بی پی، تولید انرژی هسته‌ای تا سال ۲۰۳۵، حدود ۹/۱ درصد در سال افزایش خواهد یافت. کشورهای چین، هند و روسیه مجموعا ۹۶ درصد افزایش تولید انرژی هسته‌ای در جهان را به خود اختصاص خواهند داد، در حالی که تولید انرژی در آمریکا و اتحادیه اروپا به دلیل تعطیلی نیروگاه‌ها کاهش خواهد یافت.