شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۸ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۰۸

  • آمار «سقف‏‏‌های لرزان» در ۳۱ استان

    دنیای اقتصاد-هاجر شادمانی: آمار «سقف‏‏‌های لرزان» در ۳۱ استان کشور اعلام شد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، در حالی که نزدیک به ۵ میلیون و ۷۰۰هزار واحد مسکونی در شهرهای کشور به عنوان «خانه‏‏‌ فرسوده» و «نیازمند تخریب و نوسازی فوری» شناسایی شده است از این تعداد بیش از ۲ میلیون و۷۰۰‌هزار واحد مسکونی «خانه‏‏‌های ناپایدار» با «سقف‏‏‌های لرزان» است. این ۲میلیون و ۷۰۰‌هزار واحد مسکونی، خانه‏‏‌هایی هستند که علاوه بر فرسوده بودن، به دلیل نداشتن هیچ سازه و اسکلتی (فلزی یا بتنی)، خانه‏‏‌هایی با سقف لرزان محسوب می‏‏‌شوند که تعداد قابل‌توجهی از آنها نه‌تنها در برابر زلزله‏‏‌های خفیف که در برابر ناپایداری‏‏‌های جوی مانند باران‏‏‌های تند، توفان‏‏‌ و صاعقه نیز آسیب‏‏‌پذیر بوده و در معرض تخریب قرار دارند.
  • جنگ غزه شبیه جنگ جهانی دوم است؟

    دنیای اقتصاد: کارزار بمباران بی‌امان اسرائیل علیه نوار غزه به مدت سه هفته ادامه داشت که از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم خواسته شد تا به تلفات سنگین غیرنظامیان در این منطقه تحت محاصره فلسطین رسیدگی کند. نتانیاهو پیش‌تر حملات حماس به اسرائیل را با حملات ۱۱سپتامبر به برج‌های دوقلوی نیویورک و پنتاگون در سال۲۰۰۱ مقایسه کرده بود؛ اما به تازگی پا فراتر گذاشته و این جنگ را با جنگ جهانی دوم مقایسه کرده است. «الستر سوسی» در گزارش ۲۳دسامبر برای الجزیره نوشت، نخست‌وزیر جنگ‌طلب اسرائیل به سال ۱۹۴۵ اشاره کرد - او به اشتباه از سال۱۹۴۴ یاد کرد - که یک حمله هوایی از سوی بریتانیا که قرار بود یک سایت گشتاپو را هدف قرار دهد، به اشتباه مدرسه‌ای در کپنهاگ را هدف قرار داد و ۸۶کودک را کشت. او به خبرنگاران گفت: «این یک جنایت جنگی نیست. این چیزی نیست که شما بریتانیا را به خاطر انجامش سرزنش کنید. این یک اقدام جنگی مشروع با پیامدهای غم‌انگیزی بود که با چنین اقدامات مشروعی همراه بود.»
  • تجارت با اوراسیا آزاد شد

    دنیای اقتصاد: جمهوری‌اسلامی ایران و کشورهای بلاروس، ‏‏‏‏‌ قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و ارمنستان روز دوشنبه چهارم دی‏‏‏‏‌ماه ۱۴۰۲ در آیینی در سن‏‏‏‏‌پترزبورگ موافقت‌نامه تجارت آزاد را امضا کردند. به گزارش «ایرنا» عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی از جمهوری‌اسلامی ایران این موافقت‌نامه را که حاصل بیش از دو سال‌مذاکره و کار کارشناسی است، امضا کرد. از طرف اتحادیه اوراسیا نیز معاونان نخست‌وزیران کشورهای عضو این اتحادیه اقتصادی، این موافقت‌نامه را امضا کردند.
  • سیاست صبر و انتظار اصلاح‌طلبان

    دنیای اقتصاد-نیلوفر منصوریان: هرچه به زمان برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس نزدیک‌تر می‌شویم، فشارها به جبهه اصلاحات برای مشارکت در انتخابات بیشتر می‌شود. فشارهایی که گاه به گاه از سوی جریان اصولگرا در گفت‌وگو با سایت‌های خبری بازتاب پیدا می‌کند. اینکه جریان اصلاح‌طلب تا زمان برگزاری انتخابات مجلس چه راهکاری را در پیش خواهد گرفت؛ موضوعی است که هنوز ۶۵ روز برای آن فرصت دارد، اما تحولاتی که در یک سال گذشته و سال جاری در عرصه سیاست رخ داده قطعا بر نحوه عملکرد این جریان سیاسی در انتخابات آتی تاثیر خواهد گذاشت.
  • تله تورمی قیمت برق

    دنیای اقتصاد: ایران با تله مدیریتی در قیمت‌گذاری برق مواجه است. اگرچه به دلیل شرایط تورمی کشور، افزایش قیمت برق مساله ساده‌‌‌ای نیست، اما یکی از‌‌ راهکارهای اصلی برای جلوگیری از مصرف بی‌‌‌رویه برق و وقوع ناترازی، همین افزایش قیمت است. مشخصا می‌‌‌توان با تغییرات قیمتی، علاوه بر کاهش مصرف بخش خانگی و همچنین بخش صنعت، از ناترازی‌‌‌های موجود نیز جلوگیری کرد. آمارها نشان می‌دهد بین ۱۰ تا ۱۲‌هزار مگاوات ناترازی در صنعت برق کشور وجود دارد که اگر بخواهیم ارزش آن را محاسبه کنیم، رقمی بین ۵.۵ تا ۶.۵میلیارد تومان به دست می‌‌‌آید و دولت با افزایش قیمت برق، این کمبود و ناترازی را هم به صورت قیمتی و هم با کاهش مصرف جبران می‌کند.
  • ظهور تردید در بورس تهران

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: در جریان معاملات روز گــذشـــتــه بورس تهران، هر سه نماگر اصلی بازار سهام در مدار نزولی قرارگرفتند. در معاملات روز دوشنبه، شاخص‌کل بورس تهران، کاهش ۰.۲۶‌درصدی داشت و کانال۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار‌واحدی را از دست داد و نهایتا در سطح ۲‌میلیون و ۱۹۴‌هزار‌واحدی آرام گرفت.
  • حاشیه‌های نوبل علم اقتصاد

    منصور بیطرف
    آنگوس دیتون، اقتصاددان بریتانیایی و برنده نوبل اقتصادی۲۰۱۵، داستان جالبی را از نوبل اقتصاد و حاشیه‌های پیرامون آن تعریف می‌کند. او در بخشی از کتابی که با نام «اقتصاد در آمریکا؛ یک اقتصاددان مهاجر سرزمین نابرابر را کشف می‌کند» به تازگی منتشر شده به ماجرای جوایز نوبل و نوبل در علم اقتصاد، می‌پردازد. دیتون اکنون با ۷۸سال سن در دانشگاه پرینستون آمریکا تدریس می‌کند. دیتون در این بخش از کتاب می‌نویسد زمانی که آلفرد نوبل برای بنا نهادن جوایز نوبل، ثروتش را باقی گذاشت هیچ اشاره‌ای به اقتصاد نکرد. نوبل ثروتش را از دینامیت به‌دست آورده بود و می‌خواست که نه به‌مثابه یک تاجر مرگ بلکه به‌عنوان یک خیّر انسان‌دوست از او یاد شود؛ به همین خاطر جوایزی را در فیزیک، شیمی، پزشکی، ادبیات و صلح بنا گذاشت. این جوایز برای اولین‌بار در سال۱۹۰۱ داده شدند و هر سال به آن دسته از افرادی که کارشان بیشترین منفعت را برای نوع بشر داشته باشد، داده می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر