پیام باقری، نایب‌‌‌‌رئیس اتاق ایران، در این نشست با بیان اینکه دو کشور ایران و افغانستان از استعداد غنی برای توسعه فعالیت اقتصادی و تجاری برخوردار هستند، گفت: همکاری اقتصادی و تجاری با افغانستان برای فعالان بخش خصوصی ایران بسیار مهم است و ما علاقه‌‌‌‌مند به توسعه کشور افغانستان و توسعه روابط با این کشور هستیم.  نایب‌‌‌‌رئیس اتاق ایران تصریح کرد: بخش خصوصی ایران در حوزه‌‌‌‌های مختلف توانمندی برجسته‌‌‌‌ای دارد. ایران در صنایع مختلف ظرفیت‌‌‌‌هایی دارد که می‌‌‌‌توان از این ظرفیت‌‌‌‌ها برای توسعه روابط تجاری بهره برد. یکی از این ظرفیت‌‌‌‌ها حوزه معدن و صنعت برق در ایران است. او ادامه داد: البته در افغانستان هم ظرفیت بالایی برای کار وجود دارد که فعالان اقتصادی از این حوزه‌‌‌‌ها به‌‌‌‌خوبی استقبال کرده‌اند. مثلا در افغانستان برای سرمایه‌گذاری و توسعه فعالیت اقتصادی و همکاری مشترک و ایجاد خطوط تولید مشترک و صادرات به کشورهای منطقه، فرصت‌‌‌‌هایی وجود دارد که بسیار مغتنم است.

باقری افزود: اتاق ایران آمادگی دارد با محوریت اتاق مشترک ایران و افغانستان و با حمایت هیات‌رئیسه اتاق ایران این فرصت‌‌‌‌ها را تبیین کند و ظرفیت همکاری را افزایش دهد. او یکی از هدف‌‌‌‌گذاری‌‌‌‌های این نشست را بالا بردن تراز تجاری بین دو کشور عنوان کرد و ادامه داد: تراز تجارت مشترک دو کشور باید بالاتر از ۲میلیارد دلار باشد و برای این مساله باید برنامه‌‌‌‌ریزی و هدف‌‌‌‌گذاری داشته باشیم. در این مسیر و برای تحقق این هدف‌‌‌‌گذاری، هر کس باید نقش خود را درست انجام دهد. نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان، با تاکید بر اینکه افغانستان تمرکز خود را بر توسعه معادن خود گذاشته است، گفت: سرمایه‌گذاران زیادی از کشورهای مختلف برای سرمایه‌گذاری اعلام آمادگی کرده‌‌‌‌اند، اما تاکید ما بر همکاری و مشارکت با شرکت‌های ایرانی در این حوزه است؛ چرا که بسیاری از این معادن در نزدیکی مرزهای افغانستان با ایران قرار دارند. او ادامه داد: ظرفیت‌‌‌‌های مختلفی از شرکت‌های ایرانی در بخش‌های مختلف معدن، از جمله در اکتشاف، بهره‌‌‌‌برداری و فرآوری دیده‌‌‌‌ایم که ما را برای کار با بخش خصوصی ایران مشتاق کرده است.

عزیزی با تاکید بر اینکه بیش از ۹۰‌درصد فساد در افغانستان را از بین برده‌‌‌‌ایم، اظهار کرد: علاوه بر معدن، حوزه‌‌‌‌های کشاورزی، معادن، برق، آب و داروسازی امکان زیادی برای مشارکت دارند و ما امیدوار به آغاز همکاری‌‌‌‌های مشترک با طرف‌‌‌‌های ایرانی هستیم. عزیزی با بیان اینکه با فعال شدن استان‌‌‌‌های مرزی ایران و افغانستان در تجارت میان دو کشور، گام مهمی برای رسیدن به هدف‌‌‌‌گذاری ۱۰میلیارد دلاری تجارت میان دو کشور برداشته خواهد شد، افزود: ما می‌‌‌‌خواهیم تجارت دو کشور تسهیل شود. افزون بر این تاکید ما بر صادرات مشترک است. او تاکید کرد: یکی از خواسته‌‌‌‌های ما تاسیس شهرک صنعتی مشترک با ایران است. افغانستان نیروی کار مناسب و ایران انرژی برق و گاز با قیمت مناسب دارد و ما می‌‌‌‌توانیم انقلاب صنعتی در منطقه ایجاد کنیم. اگرچه بازار ما برای محصولات ایران کوچک است، به خاطر راه‌‌‌‌های ترانزیتی به کشورهای دیگر از جمله ازبکستان و تاجیکستان، صادرات از طریق افغانستان برای ایران مقرون‌به‌صرفه خواهد بود.

حسن کاظمی‌قمی، نماینده ویژه ایران در امور افغانستان، در ادامه این نشست گفت: اراده مسوولان دو کشور ایران و افغانستان بر تقویت همکاری‌‌‌‌هاست و امیدواریم همکاری برای ثبات و امنیت بیشتر در افغانستان شکل بگیرد. سعی می‌‌‌‌کنیم در حوزه اقتصاد با افغانستان همکاری کنیم. وی تصریح کرد: در حوزه تجارت غیرنفتی، نفتی، کریدورها، توریسم و گردشگری سلامت، ترانزیت و حمل‌‌‌‌ونقل، همکاری ایران و افغانستان شروع‌‌‌‌ شده و ما بر اتصال زیرساخت‌‌‌‌ها اصرار داریم. شفیع‌‌‌‌الله اعظم، رئیس روابط اقتصادی وزارت خارجه افغانستان، با تاکید بر اینکه ما با پیشنهادهایی برای سرمایه‌گذاری و کار مشترک و تامین منافع هر دو طرف به ایران آمده‌‌‌‌ایم، گفت: تلاش‌‌‌‌های زیادی برای جذب سرمایه‌گذاری در افغانستان صورت گرفته و یکی از مهم‌ترین موانع سرمایه‌گذاری را که فراهم نبودن بستر امنیتی مناسب بود برطرف کرده‌‌‌‌ایم. او با بیان اینکه افغانستان، فساد را به عنوان دومین مانع مهم جذب سرمایه‌گذاری در این کشور ریشه‌‌‌‌کن کرده است، افزود: سومین اقدام ما برای جذب سرمایه‌گذاری حرکت به سمت دیجیتالی شدن است. امروز بیش از ۹۰‌درصد امور بانکی و دولتی را دیجیتالی کرده‌‌‌‌ایم و این امر هم ب ه کاهش فساد کمک کرده است. هادی طالبیان‌مقدم، مدیرکل شبه‌قاره هند سازمان توسعه تجارت، با بیان اینکه نگاه دو طرف ایران و افغانستان تقویت بخش خصوصی است، ادامه داد: اعتقاد داریم که برای توسعه پایدار باید از ظرفیت‌‌‌‌های بخش خصوصی دو کشور به عالی‌‌‌‌ترین شکل استفاده شود. او با بیان اینکه مذاکراتی برای انتقال خدمات آموزش و انتقال و صدور خدمات فنی و مهندسی و تسهیل تجارت بین دو طرف صورت گرفته است، افزود: توافق کلی درباره امضای موافقت‌‌‌‌نامه تجارت ترجیحی بین دو کشور انجام شده و مذاکرات برای نهایی‌سازی متن آن و لیست اقلام کالاهای این توافق‌نامه به‌زودی آغاز خواهد شد. او افزود: قرار است کمیته مشترک تجاری-بازرگانی و صنعتی- نفتی بین دو کشور تشکیل شود و اولین جلسه آن در تهران یا کابل تا یک‌ماه آینده برگزار خواهد شد.

در ادامه مولوی عبدالمتین سعید، رئیس گمرکات افغانستان، گفت: ما تمام موانع سد راه سرمایه‌گذاری را از بین برده‌‌‌‌ و درهای سرمایه‌گذاری را به روی سرمایه‌گذاران ایرانی بازکرده‌‌‌‌ایم. رئیس گمرکات افغانستان افزود: در حوزه گمرکات به توافق خوبی دست‌‌‌‌یافته‌‌‌‌ایم، یکی از اینها همکاری ۲۴ساعته گمرکات دو کشور ایران و افغانستان است و این فرصت همکاری را هموار می‌کند.محمود سیادت، رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان، هم گفت: امروزه به دلیل امنیت ایجادشده در افغانستان، فرصت خوبی برای همکاری در حوزه‌‌‌‌های متعدد اقتصادی ازجمله حوزه کشاورزی، معدن و صنعت فراهم‌‌‌‌ شده است. شهرک‌‌‌‌های صنعتی که قبلا امکان فعالیت در آنجا وجود نداشت، امن شده‌اند. افغانستان روزبه‌‌‌‌روز بیشتر از قبل در مسیر آبادانی و پیشرفت خواهد بود.