مدیرعامل بانک کشاورزی تصریح کرد: جامعه هدف، مشتریان و تخصیص منابع بانک کشاورزی در راستای حفظ امنیت غذایی جامعه است. یکی از تکالیف بانک کمک به توسعه منابع طبیعی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری است و ما نیز این امر را در اولویت قرار داده‌ایم. او اظهار کرد: بانک کشاورزی متناسب با ظرفیت، امکانات و اختیاراتی که دارد توزیع در حوزه‌های مختلف کشاورزی اعم از درختکاری را انجام می‌دهد؛ بنابراین امروز با حضور پیشکسوتان، نام‌آوران بانک‌کشاورزی و گروهی از خانواده شهدا عملیات کاشت ۹۰ اصله نهال غیرمثمر در پارک جنگلی کوهسار انجام شد.

فرخ نژاد با بیان اینکه امسال نیز پرداخت تسهیلات مانند سال گذشته در بخش‌های مختلف از جمله حوزه باغبانی و درخت‌کاری صورت می‌گیرد، گفت: متناسب با این کار برای برنامه کاشت یک میلیارد درخت در یک بازه زمانی ۴ ساله که دولت اعلام کرده، تامین اعتبار توسط بانک کشاورزی و سایر بانک‌ها انجام می‌شود؛ زیرا طبق قانون بانک‌ها مکلف هستند که بخشی از اعتبارات را در حوزه کشاورزی تخصیص دهند. مدیرعامل بانک کشاورزی درباره پرداخت تسهیلات برای مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی نیز گفت: سال گذشته ۵‌هزار میلیارد تومان تسهیلات به مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی اختصاص یافته بود، این اعتبار به ۱۰‌هزار میلیارد تومان اضافه شد که ۲ برابر رشد را نشان می‌دهد. به گفته وی، متناسب با ظرفیت‌هایی که در کشور وجود دارد، ماهانه این اعتبار را تخصیص می‌دهیم که در استان‌ها پرداخت خواهد شد.

فرخ نژاد درخصوص افزایش سرمایه بانک انتقال سرمایه پتروشیمی شازند گفت: افزایش سرمایه بانک کشاورزی از محل دولت باید انجام شود؛ بنابراین پیگیر هستیم که بانک به نسبت کفایت سرمایه ۸ درصدی برسد که در چند مرحله انجام می‌شود؛ این بخش ۵/ ۳‌هزار میلیارد تومان (۵/ ۳ همت) از محل پتروشیمی شازند بوده است که در حال انجام کارهای اداری آن هستیم تا امسال اجرایی شود. او اضافه کرد: علاوه بر آن ۵/ ۷‌هزار میلیارد تومان در سال گذشته مصوب و اوراق دولتی تخصیص داده شد که سررسید آن ۳۰ آذرماه امسال است و پس از تاریخ سر رسید کارهای ثبت قانونی و اضافه شدن به افزایش سرمایه را انجام می‌دهیم.

فرخ نژاد درباره تخصیص تسهیلات به بخش کشاورزی گفت: با توجه به رشد بخش کشاورزی متناسب با وصولی‌ها، تجهیز منابع بانک و متناسب با تسهیلات تکلیفی که به بانک ابلاغ می‌شود، توسط بانک مرکزی ۷.۵ همت اجازه داده شده که کار انجام شد اما در بازه زمانی پایان سال متناسب با رشدی که داریم تسهیلات پرداخت می‌شود که در بخش‌های زراعت، باغبانی، مکانیزاسیون، دام، طیور و آبزیان صورت خواهد گرفت البته در سایر موارد از جمله ازدواج، فرزندآوری و تسهیلات کمیته امداد به تکالیفمان عمل می‌کنیم.

مدیرعامل بانک کشاورزی افزود: از محل منابع داخلی بانک کشاورزی و همین‌طور صندوق توسعه ملی قراردادهایی منعقد شده، شرکت‌های دانش‌بنیان در اولویت هستند تا بتوانیم به آنها تسهیلات ارائه بدهیم البته این اقدام با تمرکز بربخش کشاورزی است. او اظهار کرد: بودجه صندوق توسعه ملی برای بانک کشاورزی در بخش‌های مختلف به شکل عام است که در اولویت پرداخت تسهیلات ما شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دارند. فرخ نژاد درباره دامدارکارت و شیلات کارت نیز گفت: سال گذشته به دلیل آزادسازی یارانه‌ها و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر اساس تصمیم دولت، قرار شد برای حمایت بخش کشاورزی تسهیلاتی پرداخت شود. سال گذشته این تسهیلات ۱۲‌هزار میلیارد تومان بود کماکان این مهم ادامه خواهد داشت.

او افزود: این تسهیلات چون سررسید شده با هماهنگی انجام شده و مجوز‌های دریافتی استمهال شدند و فرصت داده شد تا کشاورزان بتوانند در بازه‌های زمانی بعدی اقساط را پرداخت کنند. مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: وصول مطالبات در بانک کشاورزی فرآیند خاصی دارد زیرا مشتریان و جامعه هدف ما کشاورزان در مناطق مختلف با توجه به بلایای طبیعی و سیل است، توجه داریم که رفتار ما با کشاورزان و مشتریان به گونه‌ای باشد که شرایط آنها درک شود؛ بنابراین امسال برای فرصت به مشتریان ۳ همت ابلاغ شده است.